X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2019, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napewno lekko nie jest ale pomyslmy że jescze chwila i dzieciaki będą z nami parę tygodni i będzie 30 tydzień ostatnia prosta :)

• Szczesliwa ledwo zywa Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2019, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomocy przejadlam sie:(

o148o7es5xrrd9s8.png
  • MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2019, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja-33 wrote:
    Mam właściwie cały czas :(
    95 to jest najmniejszy zanotowany wynik
    A tak to np 100, 107 raz miałam wiec trochę jestem przestraszona
    Wieczorem przed spaniem mam 95

Moja jak mam 90 to każe zwiększać dawkę u niej nie ma zmiłuj. Wynik 89 jest ok 90 już jest ponad normę i nie ma dyskusji.
    Kurczę to faktycznie masz spore przekroczenia. Pilnujesz diety? Może z dietą coś musisz pokombinować. W sumie to ja na twoim miejscu naciskalabym na zwiększenie insuliny.

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2019, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa ledwo zywa wrote:
    Pomocy przejadlam sie:(

Lepiej pochwal się co tak dobre było że straciłaś umiar w jedzeniu???? Hehe ;)

Wysłany: 20 stycznia 2019, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zupa z soczewicy z jarzynami a na drugie ziemniaki, kotlecik drobiowy i ogorek kiszony. Ciasto wzielam na wynos bo huz5 nie zmiescilam:D

o148o7es5xrrd9s8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2019, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O to miałaś.uczte :) lubię zupę z soczewicy mniam ja dziś robiłam rosół z makaronem A ba drugie danie filet w sosie śmietanowym z koperkiem ziemniaki kiszoną kapustą A dla dzieci marchewka :)

A teraz na kolację zrobiłam racuszki z jabłkami ;)

• iwwk Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2019, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My właśnie wróciliśmy do domu, cały dzień mnie mdłości męczyły, dwa obiady u dziadków zjadłam w małych ilościach, ale zapchałam się strasznie i myślałam, że pęknę.

Dziewczyny współczuję Wam tych bóli z kręgosłupem i innych dolegliwości. Jak czasem sobie myślę, że mnie ta ciąża dobija to od razu mi przechodzi jak zobaczę z czym Wy się mierzycie. Aż głupio wtedy się nad sobą użalać. Oby to wszystko wynagrodziło nam w kochanych dzieciątkach! :)

Co do krzywej to też wolę to przemęczyć żeby wiedzieć co jest na rzeczy. Zresztą myślę, że w życiu gorsze rzeczy się dzieją niż jednorazowe badanie i nie ma co panikować. Poród przed nami! :D Mężowi już powiedziałam, że idzie ze mną, bo w razie czego muszę oprzeć się na czyimś ramieniu :)

Szczesliwa ledwo zywa lubi tę wiadomość

atdcjw4ziax1my6y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2019, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A powiedzcie czy już nieśmiało zabieracie się za kompletowanie wyprawek ?? Bądź co bądź za chwilę koniec stycznia mamy

• MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2019, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari nie mam nic z wyprawki kompletnie nic

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2019, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aby Wam nie bylo smutno. Dolaczam do:
    - bolacych kregoslupow - odcinek szyjny bez uprzedzenia zaczal mnie dzis nawalac az ciężko mi sie ruszac, wstanie z lozka to wyczyn...
    - mam chorych dzieci, z goraczka wracalismy na cito do domu z knajpy z jedzeniem w pudelkach bo nie dotrwalismy do podania obiadu
    - przeziebionych ciężarnych-nos niczym Rudolf i mam nadzieje, ze na tym sie zakończy i nie złapie czegos gorszego od mlodego :/

Nooo z dobrych wiesci to dziecko brzuchowe w koncu zaczelo kopac bo juz mialam glupie mysli ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2019, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wybrany i zamowiony wózek i fotelik. Cala reszta czeka do przejrzenie w piwnicy po pierwsz synku. Zaczne jednak to ogarniac w marcu jak pójdę na zwolnienie bo teraz nie ma szans. W lutym mam plan na liste wyprawkowa co juz bedzie wyzwaniem ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2019, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me

(Nie) miło nam Cię powitać w klubie chorych brzuszków i bolacych pleców odczaruj nasz wątek.zeby i nam lżej było i Ciebie oszczędzilo hehe

P.s ja mam w brzuchu kolejne po.moim synu adhd mam.wrazenie że ten mój lokator.nigdy nie śpi on non stop coś tam broi chyba jelita to już mam na lewo.wywrocone :D

4me lubi tę wiadomość

• iwwk Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2019, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dopiero zaczniemy w marcu coś robić w kierunku wyprawki.

Samari też mam podobne wrażenie, teraz się wariacje zaczęły i to dość nieprzyjemne, bo uderza dość mocno w szyjkę. Wczoraj ojca skopała aż był w szoku, że to tak może mocno dawać :D

atdcjw4ziax1my6y.png

Wysłany: 20 stycznia 2019, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez ostro wezmiemy sie za wyprawkę w marcu. Narazie chcemy skupić sie na weselu. A potem juz zejdzie stres i bede kupowac i kupowac jak szalona. Najwazniejsze to wozek i fotelik zeby kupić. Ubranek troche mam na poczatek, lozeczko, materac kocyk rozek pare kosmetykow z promocji zdobylam;)

o148o7es5xrrd9s8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2019, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właściwie mam łóżeczko , wyprawkę kosmetyczna na gemini zamówię w lutym mam na start ubranka i na promocji że smyka kupowałam większe rozmiary 68 i 74 a z atiny na 56 i 62 , mam pościel i kolderki do łóżeczka i wózka prześcieradło i ręcznik,. na promie w rosmanie kupiłam hipp do mycia chusteczki hipp i paczkę bambiboo pampersow. Resztę dokupie na przełomie marca/kwietnia z pampersow . W marcu biorę się już za pranie bo wiem że super trudno jest ustac 10 minut przy desce do prasowania

Wózek pójdę zamówić na koniec miesiąca bo i tak się czeka kilka tygodni na niego A z wypłaty w styczniu dokupie rożek wanienke i materac

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2019, 21:57

• Nistera Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2019, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas narazie tylko łóżeczko jest i parę ubranek które teściowa kupiła. Resztę planuje w marcu , kosmetyki to pewnie w kwietniu. Chyba że męża znów na coś nabierze i kupi :D

zrz6wn15ye2e98l6.png
    qb3ch371t1ljmt43.png
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2019, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My w marcu będziemy wszystko kompletowac, narazie mam listę co jeszcze trzeba:) narazie mam trochę ciuszków, kocykow, pieluszek tetrowych, trochę kosmetykow, butelki, smoczki, laktator, ale chcę go sprzedać i kupić inny, ten poprostu dostałam razem z tymi butlami, mam też chuste, od koleżanki odkupuje fotelik i monitor oddechu to też odbiorę w marcu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2019, 22:14

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • MaryJane Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2019, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, to chyba jestem jedna z nielicznych która nie ma zupełnie NIC. I w sumie nawet koncepcji jeszcze nie mamy od czego i kiedy zacząć :D może w przyszłym miesiącu coś zaczniemy powoli :)

gann3e3k0unlohxb.png

• MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2019, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mary Jane to jest nas dwie.

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2019, 00:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to u nas sie dopiero rozkreca. Moje dziecko panoramicznie potraktowało caly korytarz i lazienke. Trzymajcie kciuki by to bylo jednorazowe bo od sprzatania i nerwów brzuch mi sie spina na maksa i boli. Czeka nas chyba noc pelna przygod...

Kuzwa jak nie urok to sraczka to w tej ciąży...

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
‹‹ 631 632 633 634 635 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ