X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2019, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napewno lekko nie jest ale pomyslmy że jescze chwila i dzieciaki będą z nami parę tygodni i będzie 30 tydzień ostatnia prosta :)

• Szczesliwa ledwo zywa Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2019, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomocy przejadlam sie:(

o148o7es5xrrd9s8.png
  • MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2019, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja-33 wrote:
    Mam właściwie cały czas :(
    95 to jest najmniejszy zanotowany wynik
    A tak to np 100, 107 raz miałam wiec trochę jestem przestraszona
    Wieczorem przed spaniem mam 95

Moja jak mam 90 to każe zwiększać dawkę u niej nie ma zmiłuj. Wynik 89 jest ok 90 już jest ponad normę i nie ma dyskusji.
    Kurczę to faktycznie masz spore przekroczenia. Pilnujesz diety? Może z dietą coś musisz pokombinować. W sumie to ja na twoim miejscu naciskalabym na zwiększenie insuliny.

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2019, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa ledwo zywa wrote:
    Pomocy przejadlam sie:(

Lepiej pochwal się co tak dobre było że straciłaś umiar w jedzeniu???? Hehe ;)

Wysłany: 20 stycznia 2019, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zupa z soczewicy z jarzynami a na drugie ziemniaki, kotlecik drobiowy i ogorek kiszony. Ciasto wzielam na wynos bo huz5 nie zmiescilam:D

o148o7es5xrrd9s8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2019, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O to miałaś.uczte :) lubię zupę z soczewicy mniam ja dziś robiłam rosół z makaronem A ba drugie danie filet w sosie śmietanowym z koperkiem ziemniaki kiszoną kapustą A dla dzieci marchewka :)

A teraz na kolację zrobiłam racuszki z jabłkami ;)

• iwwk Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2019, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My właśnie wróciliśmy do domu, cały dzień mnie mdłości męczyły, dwa obiady u dziadków zjadłam w małych ilościach, ale zapchałam się strasznie i myślałam, że pęknę.

Dziewczyny współczuję Wam tych bóli z kręgosłupem i innych dolegliwości. Jak czasem sobie myślę, że mnie ta ciąża dobija to od razu mi przechodzi jak zobaczę z czym Wy się mierzycie. Aż głupio wtedy się nad sobą użalać. Oby to wszystko wynagrodziło nam w kochanych dzieciątkach! :)

Co do krzywej to też wolę to przemęczyć żeby wiedzieć co jest na rzeczy. Zresztą myślę, że w życiu gorsze rzeczy się dzieją niż jednorazowe badanie i nie ma co panikować. Poród przed nami! :D Mężowi już powiedziałam, że idzie ze mną, bo w razie czego muszę oprzeć się na czyimś ramieniu :)

Szczesliwa ledwo zywa lubi tę wiadomość

atdcjw4ziax1my6y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2019, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A powiedzcie czy już nieśmiało zabieracie się za kompletowanie wyprawek ?? Bądź co bądź za chwilę koniec stycznia mamy

• MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2019, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari nie mam nic z wyprawki kompletnie nic

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2019, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aby Wam nie bylo smutno. Dolaczam do:
    - bolacych kregoslupow - odcinek szyjny bez uprzedzenia zaczal mnie dzis nawalac az ciężko mi sie ruszac, wstanie z lozka to wyczyn...
    - mam chorych dzieci, z goraczka wracalismy na cito do domu z knajpy z jedzeniem w pudelkach bo nie dotrwalismy do podania obiadu
    - przeziebionych ciężarnych-nos niczym Rudolf i mam nadzieje, ze na tym sie zakończy i nie złapie czegos gorszego od mlodego :/

Nooo z dobrych wiesci to dziecko brzuchowe w koncu zaczelo kopac bo juz mialam glupie mysli ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2019, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wybrany i zamowiony wózek i fotelik. Cala reszta czeka do przejrzenie w piwnicy po pierwsz synku. Zaczne jednak to ogarniac w marcu jak pójdę na zwolnienie bo teraz nie ma szans. W lutym mam plan na liste wyprawkowa co juz bedzie wyzwaniem ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2019, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me

(Nie) miło nam Cię powitać w klubie chorych brzuszków i bolacych pleców odczaruj nasz wątek.zeby i nam lżej było i Ciebie oszczędzilo hehe

P.s ja mam w brzuchu kolejne po.moim synu adhd mam.wrazenie że ten mój lokator.nigdy nie śpi on non stop coś tam broi chyba jelita to już mam na lewo.wywrocone :D

4me lubi tę wiadomość

• iwwk Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2019, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dopiero zaczniemy w marcu coś robić w kierunku wyprawki.

Samari też mam podobne wrażenie, teraz się wariacje zaczęły i to dość nieprzyjemne, bo uderza dość mocno w szyjkę. Wczoraj ojca skopała aż był w szoku, że to tak może mocno dawać :D

atdcjw4ziax1my6y.png

Wysłany: 20 stycznia 2019, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez ostro wezmiemy sie za wyprawkę w marcu. Narazie chcemy skupić sie na weselu. A potem juz zejdzie stres i bede kupowac i kupowac jak szalona. Najwazniejsze to wozek i fotelik zeby kupić. Ubranek troche mam na poczatek, lozeczko, materac kocyk rozek pare kosmetykow z promocji zdobylam;)

o148o7es5xrrd9s8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2019, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właściwie mam łóżeczko , wyprawkę kosmetyczna na gemini zamówię w lutym mam na start ubranka i na promocji że smyka kupowałam większe rozmiary 68 i 74 a z atiny na 56 i 62 , mam pościel i kolderki do łóżeczka i wózka prześcieradło i ręcznik,. na promie w rosmanie kupiłam hipp do mycia chusteczki hipp i paczkę bambiboo pampersow. Resztę dokupie na przełomie marca/kwietnia z pampersow . W marcu biorę się już za pranie bo wiem że super trudno jest ustac 10 minut przy desce do prasowania

Wózek pójdę zamówić na koniec miesiąca bo i tak się czeka kilka tygodni na niego A z wypłaty w styczniu dokupie rożek wanienke i materac

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2019, 21:57

• Nistera Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2019, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas narazie tylko łóżeczko jest i parę ubranek które teściowa kupiła. Resztę planuje w marcu , kosmetyki to pewnie w kwietniu. Chyba że męża znów na coś nabierze i kupi :D

zrz6wn15ye2e98l6.png
    qb3ch371t1ljmt43.png
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2019, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My w marcu będziemy wszystko kompletowac, narazie mam listę co jeszcze trzeba:) narazie mam trochę ciuszków, kocykow, pieluszek tetrowych, trochę kosmetykow, butelki, smoczki, laktator, ale chcę go sprzedać i kupić inny, ten poprostu dostałam razem z tymi butlami, mam też chuste, od koleżanki odkupuje fotelik i monitor oddechu to też odbiorę w marcu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2019, 22:14

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • MaryJane Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2019, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, to chyba jestem jedna z nielicznych która nie ma zupełnie NIC. I w sumie nawet koncepcji jeszcze nie mamy od czego i kiedy zacząć :D może w przyszłym miesiącu coś zaczniemy powoli :)

gann3e3k0unlohxb.png

• MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2019, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mary Jane to jest nas dwie.

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2019, 00:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to u nas sie dopiero rozkreca. Moje dziecko panoramicznie potraktowało caly korytarz i lazienke. Trzymajcie kciuki by to bylo jednorazowe bo od sprzatania i nerwów brzuch mi sie spina na maksa i boli. Czeka nas chyba noc pelna przygod...

Kuzwa jak nie urok to sraczka to w tej ciąży...

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
‹‹ 631 632 633 634 635 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ