Majóweczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Mamami !! Dzięki za forum z Facebooka
Dzisiaj pierwszy raz cukier na czczo 89
Na forum wyczytałam, ze jedna z dziewczyn o 23 je grejfruta.
Zjadłam i cukier normalny ...
W tej diecie co chwile trzeba coś jeśćMaMaMi83 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Życzę Wam Kochane, aby wszystkie dolegliwości były choć odrobinę lżejsze.
Trzymam kciuki za wizyty w tym tygodniu.
U mnie nie jest źle, co któryś dzień czuje jak uklada w poprzek i rozpiera brzuch. Na weekend przyjechali nasi przyjaciele, szybko minął. Teraz trochę oddechu złapać.
Z wyprawki to mam łóżeczko i parę ubranek. Resztę powolutku będę kombinować.
Miłego dnia
07.2020 - 16tc👼💔
05.2019 - Zosia ❤️ -
MaryJane i MaMaMi to jesteśmy trzy
Nie wiem co jest z tymi mdłościami i samopoczuciem na tym etapie, ale wczoraj nie mogłam strawić do końca obiadów dziadkowych i wieczorem myślałam, że to tylko zgaga. Tak mi się odobijało i paliło w gardle, że ostatecznie wylądowałam nad kiblem i wymiotowałam. Musiałam aż troszkę coli wypić żeby mi się porządnie odbiło i mogłam pójść spać, bo inaczej do rana nad WC bym wisiała.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2019, 08:48
-
Nistera, posty zjada Jak używa się emotek bezpośrednio z forum
skopiuj następnym razem nim wyślesz haha
Dziewczyny, czy któraś z Was miała robiona cytologię w ciąży? Mnie właśnie wyniki wyprowadziły z równowagi, przed ciążą było wszystko ok a teraz wyniki z 19 tygodnia a tam ze wynik nieprawidłowy, nie ma podanej klasy tylko asc us czy coś takiego opisane jako zmiany nieokreślone. Napisane mam tam co prawda że sa to zmiany nienowotworowe i kontrola za 6 miesięcy ale mimo wszystko trochę mnie to wybiło z rytmuWiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2019, 09:16
-
Wyniki z krzywej glukozowej wyszły mi dobre
a koktajl miałam kupiony cytrynowy i wcale nie było złe, pani w lab tylko doradzila żeby po wypiciu wyplukac usta czysta wodą i faktycznie lepiej bo nie ma tego posmaku cukru w buzi.
Mnie dzidziuś kopie głównie w pęcherz albo jelita, wczoraj to aż mnie zabolało, ale ma też swoje drzemki więc daje matce wypocząć.
Z bóli to u mnie w pobliżu kości ogonowej czasem się odzywa tak ze chodzę sunąc nogami, bo jak podnoszę nogi to boli a najgorzej to schodzić ze schodów wtedy.
Z wyprawki to mam już dużo ubranek, kocykow, kosz Mojżesza i przewijak. Kompletowalam też koszyk na gemini apteka, ale wyszło sporo bo za 500zł więc się jeszcze wstrzymuje z zamawianiem. Czekamy na mebelki do pokoiku, a jutro rozpoczyna się u nas remont łazienki, więc mam co robićWiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2019, 09:03
28.04.2019 Helenka przywitała świat 2800g, 53cm
1.04 - 2260g
4.03 - 1600g
19.12 - 320g
03.09.18 - pozytywny test!
Beta 05.09.18: 462
14 cykli starań
Hashimoto - euthyrox 100 -
nick nieaktualnyHej hej
Witam się po weekendzie jaki zarazem w kolejnym tc , a to już 24❤️ , Dominik dzień w dzień Mi dokucza szczególnie cierpi na tym mój pęcherz , katar nadal mam ale przynajmniej nie leje mi się z nosa . Dziewczynki w przedszkolu i szkole jeszcze 2 tygodnie tego chodzenia i spokój
. I do wizyty coraz bliżej w ten Czwartek idę na badania morfologia krwi i moczu w Piątek odbiorę sobie no i w tą Sobotę wizyta
.
Co do zgagi Mi pomagały płatki migdałowe jadłam je garściami.
Trzymam mocno kciuki za dzisiejsze wizyty.
Mary Jane Ja jeszcze nie miałam robionej cytologii , ogólnie w 2016 roku miałam robioną no teraz wypada że będę mieć .
Kruszynka91 Ja nadal nic nie mam , mój mąż Mi mówi o poczekaj , siostra też radzi abym poczekała aż do 8 miesiąca ciąży , ja chciałabym mniej więcej już w Lutym kupić chociaż jakieś ciuszki i walizkę na kółkach do szpitala .Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2019, 09:06
-
Alicja-33 wrote:Mamami !! Dzięki za forum z Facebooka
Dzisiaj pierwszy raz cukier na czczo 89
Na forum wyczytałam, ze jedna z dziewczyn o 23 je grejfruta.
Zjadłam i cukier normalny ...
W tej diecie co chwile trzeba coś jeść
Niestety regularne posiłki są obowiązkowe i strasznie zatruwaja życie. Jesz posiłek potem masz powiedzmy godzinę niecalą żeby coś zrobic potem mierzysz cukier i masz teoretycznie tak jak ja 1.5h żeby albo lecieć na zakupy, po dziecko do szkoły itd i musisz robić kolejny posiłek i tak w kółko przez cały dzień. Wkurza mnie to masakrycznie bo jestem przez to strasznie uwiazana. U mnie dziś 91 i znowu muszę zwiększyć insulinę eh....2009 Córeczka
2017 [*] Aniolek 11tc
-
nick nieaktualnyMój lekarz jeśli w danym roku kalendarzowym robiło się cytologia to w ciazy jej nie powtarza dopiero po połogu na wizycie kontrolnej
A ja ogółem co roku chodzę na kontrolę do ginekologa i co roku robie cytologia nie co dwa czy trzy lata ale co roku. Uważam że dla swojego zdrowia wartoWiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2019, 10:13
-
nick nieaktualnyHej! Ja z wyprawki mam już sporo ubranek, resztę rzeczy będę zamawiać w lutym, a wózek i fotelik w marcu
i będzie już komplet
Cytologię miałam robioną z miesiąc przed zajściem w ciążę, więc teraz już nie była powtarzana
No dzisiaj blue monday.. zaraz wsunę pączka tak na wszelki wypadek żeby mnie chandra nie dopadła hehe -
Ja cytologię robię raz w roku, ostatnio w lipcu za nim zaczęliśmy się starać zrobiłam, póki co gin nic nie wspominała o ponownym pobieraniu. Jak w ciąży nie będę miała robionej to na pewno zrobię po porodzie.
Pogoda sprzyja depresyjnemu poniedziałkowi bardzoZaraz kurier przyjedzie, potem muszę iść odebrać wyniki i do lekarzy się zapisać, a popołudniu ksiądz po kolędzie, a ja marzę tylko o tym żeby wejść pod kołdrę i spać
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyiwwk Ja najchętniej to z domu bym nie wychodziła
, okropnie zimno jest na dworze .
Samari U Nas już był dawno ksiądz po kolędzie najbardziej martwi mnie stan zdrowia naszego proboszcza, coś między 49/50 lat ma i od 2 msc leży w szpitalu nie wiem ile w tym prawdy podobno jest bardzo ciężko chory .
Święta prawda moja droga , trzeba po prostu witać każdy dzień z uśmiechem a nie że jakiś blue monday już wymyślają nie wiadomo co .
Moje drogie mam takie pytanie zawsze mój Pan gin pisał mi na takiej zwykłej kartce jakie mam badania zrobić , jak ostatnio byłam 12 Stycznia na wizycie to wyleciało Mi to z głowy aby Mi napisał jak coś w razie czego jakie mam zrobić badania , jak pójdę i powiem jakie badania mam zrobić to chyba będzie oki zawsze tam danej Pani lab dawałam tą karteczkę jakie badania mam do zrobienia chyba nie będzie z tym " problemu " .Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2019, 10:37
-
Samari ja też nie zwracam, dzisiaj ogólnie się słabo czuję, a pogoda jest brzydka, ale depresją bym tego nie nazwała hehe
Dopiero na forum zobaczyłam, że dzisiaj ten dzień wypada
Mamusia, tak, wystarczy, że powiesz jakie badania mają Ci zrobić i bez problemu zrobiąSzczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość
-
Witajcie po weekendzie
Ten blue monday chyba nie będzie taki złyu mnie przynajmniej silny 2dniowy ból głowy minął
MaryJane ja mam podobny opis cytologii i jest ok, gr II (zmiany nienowotwirowe odczynowe i naprawcze, zwiazane z zapaleniem i typową regeneracją). Robioną miałam jak tylko okazało się, ze jestem w ciazy pomimo ze pół roku wczesniej też miałam cytologię. -
nick nieaktualny