X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • Alicja-33 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2019, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamami !! Dzięki za forum z Facebooka
    Dzisiaj pierwszy raz cukier na czczo 89
    Na forum wyczytałam, ze jedna z dziewczyn o 23 je grejfruta.
    Zjadłam i cukier normalny ...
    W tej diecie co chwile trzeba coś jeść :(

MaMaMi83 lubi tę wiadomość

ckaidqk3lo2zh8dt.png

Aniołek 8tc 2016
    Aniołek 8tc 2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2019, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny

My powili wstajemy i się ogarniamy do przedszkola na 9 auto do elektryka muszę odstawić A tak mi się wstawać nie chce...

• PatkaPP Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2019, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Życzę Wam Kochane, aby wszystkie dolegliwości były choć odrobinę lżejsze.
    Trzymam kciuki za wizyty w tym tygodniu.
    U mnie nie jest źle, co któryś dzień czuje jak uklada w poprzek i rozpiera brzuch. Na weekend przyjechali nasi przyjaciele, szybko minął. Teraz trochę oddechu złapać.
    Z wyprawki to mam łóżeczko i parę ubranek. Resztę powolutku będę kombinować.
    Miłego dnia :)

3jgxskjopx38dbpv.png
    07.2020 - 16tc👼💔
    05.2019 - Zosia ❤️
  • Nistera Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2019, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kur.... napisałam 3 razy extra długiego posta i mi 3 razy wcięło. 4 raz tego samego pisać nie będę.

zrz6wn15ye2e98l6.png
    qb3ch371t1ljmt43.png
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2019, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaryJane i MaMaMi to jesteśmy trzy :D

Nie wiem co jest z tymi mdłościami i samopoczuciem na tym etapie, ale wczoraj nie mogłam strawić do końca obiadów dziadkowych i wieczorem myślałam, że to tylko zgaga. Tak mi się odobijało i paliło w gardle, że ostatecznie wylądowałam nad kiblem i wymiotowałam. Musiałam aż troszkę coli wypić żeby mi się porządnie odbiło i mogłam pójść spać, bo inaczej do rana nad WC bym wisiała.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2019, 08:48

atdcjw4ziax1my6y.png
  • MaryJane Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2019, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nistera, posty zjada Jak używa się emotek bezpośrednio z forum :D skopiuj następnym razem nim wyślesz haha

Dziewczyny, czy któraś z Was miała robiona cytologię w ciąży? Mnie właśnie wyniki wyprowadziły z równowagi, przed ciążą było wszystko ok a teraz wyniki z 19 tygodnia a tam ze wynik nieprawidłowy, nie ma podanej klasy tylko asc us czy coś takiego opisane jako zmiany nieokreślone. Napisane mam tam co prawda że sa to zmiany nienowotworowe i kontrola za 6 miesięcy ale mimo wszystko trochę mnie to wybiło z rytmu :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2019, 09:16

gann3e3k0unlohxb.png

• Alicja-33 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2019, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi na zgagę pomaga ciepłe mleko

ckaidqk3lo2zh8dt.png

Aniołek 8tc 2016
    Aniołek 8tc 2017
  • Kruszynka91 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2019, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyniki z krzywej glukozowej wyszły mi dobre :) a koktajl miałam kupiony cytrynowy i wcale nie było złe, pani w lab tylko doradzila żeby po wypiciu wyplukac usta czysta wodą i faktycznie lepiej bo nie ma tego posmaku cukru w buzi.
    Mnie dzidziuś kopie głównie w pęcherz albo jelita, wczoraj to aż mnie zabolało, ale ma też swoje drzemki więc daje matce wypocząć.
    Z bóli to u mnie w pobliżu kości ogonowej czasem się odzywa tak ze chodzę sunąc nogami, bo jak podnoszę nogi to boli a najgorzej to schodzić ze schodów wtedy.
    Z wyprawki to mam już dużo ubranek, kocykow, kosz Mojżesza i przewijak. Kompletowalam też koszyk na gemini apteka, ale wyszło sporo bo za 500zł więc się jeszcze wstrzymuje z zamawianiem. Czekamy na mebelki do pokoiku, a jutro rozpoczyna się u nas remont łazienki, więc mam co robić :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2019, 09:03

km5sroeqzvrm7hel.png

28.04.2019 Helenka przywitała świat 2800g, 53cm

1.04 - 2260g
    4.03 - 1600g
    19.12 - 320g
    03.09.18 - pozytywny test!
    Beta 05.09.18: 462
    14 cykli starań
    Hashimoto - euthyrox 100
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2019, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej :-) :-)

Witam się po weekendzie jaki zarazem w kolejnym tc , a to już 24 :O :O ❤️ , Dominik dzień w dzień Mi dokucza szczególnie cierpi na tym mój pęcherz , katar nadal mam ale przynajmniej nie leje mi się z nosa . Dziewczynki w przedszkolu i szkole jeszcze 2 tygodnie tego chodzenia i spokój :-) . I do wizyty coraz bliżej w ten Czwartek idę na badania morfologia krwi i moczu w Piątek odbiorę sobie no i w tą Sobotę wizyta :-) .

Co do zgagi Mi pomagały płatki migdałowe jadłam je garściami :-) .

Trzymam mocno kciuki za dzisiejsze wizyty :-) .

Mary Jane Ja jeszcze nie miałam robionej cytologii , ogólnie w 2016 roku miałam robioną no teraz wypada że będę mieć .

Kruszynka91 Ja nadal nic nie mam , mój mąż Mi mówi o poczekaj , siostra też radzi abym poczekała aż do 8 miesiąca ciąży , ja chciałabym mniej więcej już w Lutym kupić chociaż jakieś ciuszki i walizkę na kółkach do szpitala .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2019, 09:06

• MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2019, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja-33 wrote:
    Mamami !! Dzięki za forum z Facebooka
    Dzisiaj pierwszy raz cukier na czczo 89
    Na forum wyczytałam, ze jedna z dziewczyn o 23 je grejfruta.
    Zjadłam i cukier normalny ...
    W tej diecie co chwile trzeba coś jeść :(

Niestety regularne posiłki są obowiązkowe i strasznie zatruwaja życie. Jesz posiłek potem masz powiedzmy godzinę niecalą żeby coś zrobic potem mierzysz cukier i masz teoretycznie tak jak ja 1.5h żeby albo lecieć na zakupy, po dziecko do szkoły itd i musisz robić kolejny posiłek i tak w kółko przez cały dzień. Wkurza mnie to masakrycznie bo jestem przez to strasznie uwiazana. U mnie dziś 91 i znowu muszę zwiększyć insulinę eh....

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2019, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój lekarz jeśli w danym roku kalendarzowym robiło się cytologia to w ciazy jej nie powtarza dopiero po połogu na wizycie kontrolnej

A ja ogółem co roku chodzę na kontrolę do ginekologa i co roku robie cytologia nie co dwa czy trzy lata ale co roku. Uważam że dla swojego zdrowia warto

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2019, 10:13

• puszek369 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2019, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) ja zaraz idę do koleżanek :) dzisiaj najbardziej depresyjny dzień w roku, więc wszystkim życzę pogody ducha :)
    Ja nie miałam robionej cyt w ciąży, przed ciąża miałam :) pewnie po prostu na pierwszej wizycie w połogu zrobią powtórkę :)

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2019, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja dr mówiła mi że jak miałam robiona cytologie wyciągu pól roku przed zajściem to ona jest aktualna nie trzeba powtarzać. Moja miała rok czasu niecały więc na początku ciąży powtorzylam.

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2019, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Ja z wyprawki mam już sporo ubranek, resztę rzeczy będę zamawiać w lutym, a wózek i fotelik w marcu :) i będzie już komplet
    Cytologię miałam robioną z miesiąc przed zajściem w ciążę, więc teraz już nie była powtarzana
    No dzisiaj blue monday.. zaraz wsunę pączka tak na wszelki wypadek żeby mnie chandra nie dopadła hehe :D

• iwwk Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2019, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja cytologię robię raz w roku, ostatnio w lipcu za nim zaczęliśmy się starać zrobiłam, póki co gin nic nie wspominała o ponownym pobieraniu. Jak w ciąży nie będę miała robionej to na pewno zrobię po porodzie.

Pogoda sprzyja depresyjnemu poniedziałkowi bardzo :D Zaraz kurier przyjedzie, potem muszę iść odebrać wyniki i do lekarzy się zapisać, a popołudniu ksiądz po kolędzie, a ja marzę tylko o tym żeby wejść pod kołdrę i spać :(

atdcjw4ziax1my6y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2019, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas ksiądz na szczęście był w.czawtek i mam.to z głowy. Ja ogolem neo zwracam uwagi na jakieś wymyślone rzeczy typu depresyjne dni czy coś. Po co to komu

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2019, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwwk Ja najchętniej to z domu bym nie wychodziła ;-) , okropnie zimno jest na dworze .

Samari U Nas już był dawno ksiądz po kolędzie najbardziej martwi mnie stan zdrowia naszego proboszcza, coś między 49/50 lat ma i od 2 msc leży w szpitalu nie wiem ile w tym prawdy podobno jest bardzo ciężko chory .

Święta prawda moja droga , trzeba po prostu witać każdy dzień z uśmiechem a nie że jakiś blue monday już wymyślają nie wiadomo co .

Moje drogie mam takie pytanie zawsze mój Pan gin pisał mi na takiej zwykłej kartce jakie mam badania zrobić , jak ostatnio byłam 12 Stycznia na wizycie to wyleciało Mi to z głowy aby Mi napisał jak coś w razie czego jakie mam zrobić badania , jak pójdę i powiem jakie badania mam zrobić to chyba będzie oki zawsze tam danej Pani lab dawałam tą karteczkę jakie badania mam do zrobienia chyba nie będzie z tym " problemu " .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2019, 10:37

• iwwk Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2019, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari ja też nie zwracam, dzisiaj ogólnie się słabo czuję, a pogoda jest brzydka, ale depresją bym tego nie nazwała hehe :D Dopiero na forum zobaczyłam, że dzisiaj ten dzień wypada :D

Mamusia, tak, wystarczy, że powiesz jakie badania mają Ci zrobić i bez problemu zrobią :)

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

atdcjw4ziax1my6y.png
  • Pantera Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2019, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie po weekendzie :)
    Ten blue monday chyba nie będzie taki zły :) u mnie przynajmniej silny 2dniowy ból głowy minął :)

MaryJane ja mam podobny opis cytologii i jest ok, gr II (zmiany nienowotwirowe odczynowe i naprawcze, zwiazane z zapaleniem i typową regeneracją). Robioną miałam jak tylko okazało się, ze jestem w ciazy pomimo ze pół roku wczesniej też miałam cytologię.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2019, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwwk Dziękuję moja droga ;-) .

‹‹ 632 633 634 635 636 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ