Majóweczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyonomatopeja wrote:Dziewczyny jeżeli chodzi o wyprawkę takich "grubszych" rzeczy, pomijając kocyki, pieluszki, ubranka, to co jest najwazniejsze na powiedzmy pierwsze 3 miesiące życia?
Wózek
Fotelik do samochodu
Nosidełko (jak nie ma w wózku)
Łóżeczko
Wanienka
Leżaczek?
Co jeszcze?
Wydaje mi się że na pierwsze 3 miesiące życia dziecka nic więcej nie potrzeba jeśli chodzi o takie must have. Co do leżaczkow to ja w ogóle to nie mam.i nie kupowałam ale to indywidualna sprawa.
A potem już do kupienia będzie matka edukacyjna , krzesełko do karmienia, spacerowka jak podrośnie dzidzio
-
nick nieaktualny
-
Pantera wrote:Witajcie po weekendzie
Ten blue monday chyba nie będzie taki złyu mnie przynajmniej silny 2dniowy ból głowy minął
MaryJane ja mam podobny opis cytologii i jest ok, gr II (zmiany nienowotwirowe odczynowe i naprawcze, zwiazane z zapaleniem i typową regeneracją). Robioną miałam jak tylko okazało się, ze jestem w ciazy pomimo ze pół roku wczesniej też miałam cytologię.
Dokładnie coś takiego mam, nie trzeba w takim razie robić badań na hpv ani czymś leczyć? Przed ciążą też miałam prawidłowy wynik
-
nick nieaktualnySamari Ja to mam dwie takie koszule ale do kp mąż mi kupił na Allegro dwie koszule porodowe wzięłam do szpitala one są jednorazowe , i nawet nie zdążyłam jej założyć
, cały czas miałam na sobie koszulę do kp tam w szpitalu jak coś mieli swoje do porodu ale jakoś mi nie dali .
Jak coś na targu sobie kupię dokupię koszule do kp i na OLX może znajdę do porodu.
onomatopeja wrote:Dziewczyny jeżeli chodzi o wyprawkę takich "grubszych" rzeczy, pomijając kocyki, pieluszki, ubranka, to co jest najwazniejsze na powiedzmy pierwsze 3 miesiące życia?
Wózek
Fotelik do samochodu
Nosidełko (jak nie ma w wózku)
Łóżeczko
Wanienka
Leżaczek?
Co jeszcze?
Leżaczek / bujaczek każdy robi jak tam uważa potem dojdzie krzesełko do karmienia , a mata edukacyjna nie każdemu też się przydaje , ja nie miałam teraz dostałam i nawet nie wiem czy będzie to się używać , chyba tylko taki pałąk z zabawkami będę przyczepiać do nosidełka. A do wanienki czasami też kupuje się taką jakby podstawkę do mycia maluszka , kładziesz na tej podstawce np pieluchę tetrową na to maluszka i kąpiesz nie każdy też i ją kupuje .
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2019, 12:17
-
nick nieaktualnyMamusia
No ja w sumie do porodu koszuli nie potrzebuje bo do cesarki to wiadomo na stół.sie wskakuje jak Pan Bóg stworzył i jak przełoża na łóżko to nakrycia koldra i dopiero po 2-3godzinach mama mi ubierala koszule blizna jest zaklejona takim wałkiem przez 1 dobę więc.koszula się nie pobrudzi. To ja jedna wezmę z domu taka robocza.a ta ładna wezmę na drugi dzień po cc jak już sama chodzić będęale muszę mieć 100% bawełniana.bo najgorsze są te z domieszkami smierdziuchy
Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość
-
MaryJane wrote:Dokładnie coś takiego mam, nie trzeba w takim razie robić badań na hpv ani czymś leczyć? Przed ciążą też miałam prawidłowy wynik
U mnie akurat nie ma żadnej aktywnej infekcji i leczenie nie było potrzebne.
Co do wyprawki to ja nadal czekam na marzec/kwiecień, ale u mnie to drugie dziecko, więc prawie wszystko mam. Dokupię jedynie nowe smoczki, a resztę wyciągnę i przygotuję, ewentualnie dokupię kilka dodatkowych body, śpiochów. -
nick nieaktualnyCo do.maty edukacyjneJ to miałam i dla córki i syna i to było.zbawienie jak chciałam zrobić sobie jedzenie czy toaleta mały leżał i machal rękami do zabawek.a że jej nie sprzedałam to w sumie dobrze będzie dla drugiego mlodzienca
A wanienke polecam firmy tega anatomicznabardzo.wygodna miałam.ja dla.2.dzieci A że.niefortunnie pękła to muszę kupić nową.ale.tez kupię ta sama że to stresu przy kapaniu nawet takiego krasnala.3 dniowego
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnySamari To tak jak u nas mieliśmy odczekać aż Ania będzie większa , a tu bęc ciąża
❤️ i upragniony synek ❤️ . Ja po Ani to trochę mam takich uniwersalnych ciuszków mam też i trochę po synku mojej siostry , jak coś sobie kupię zestaw ciuszków od 56 do 68 i spokój dla dziewczynek i starszego synka też tak kupuję
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2019, 12:44
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMaMaMi83 wrote:Samari a ja do cesarki miałam normalnie ubrana swoją koszule. Taka rozpinana jak do karmienia. Pierwsze słyszę żeby na golasa....
No ale miałaś też bardzo dawno z tego co mówiłaś. Ja ostatnią miałam 2.5 roku temu A pierwsza 6.5 roku temu. I dostajesz przed pójściem na operacje płyn do mycia się i taka zielona fizeline na operacyjnej siadasz na stół ściągasz fizeline i jesteś nago. Jak możesz być w koszuli jak na piersi masz pozakladane Holtery i kabelki do monitoru od serca na obie ręce dwa ciśnieniomierze w zyle wenflon A w połowie ciała.stawiaja parawan. I potem Cię przekładaja na łóżko i nakrywaja kołdra.
Kuzynka miała w Warszawie 2 cc 3 i 2 lata temu i tak samo nago byla.
A mój mąż w listopadzie w Gdańsku miał.kolano operowane i tak samo goły i wesoły był na stoleWiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2019, 13:10
-
A nosidełko i fotelik do auta ten pierwszy to nie to samo? Tylko bazę trzeba dokupić i adapter do wózka.
Ta wanienka anatomiczna to widzę że wkładka jest na stałe w środku, czy to nie problem jak dziecko podrośnie? Ile się kompie dziecko z taką wkładka??
I jeszcze jedno pytanie, oglądałam wczoraj na allegro materace do łóżeczka i są różne: piankowe, z warstwą kokosa, lateksową, gryczaną, albo strefowe... Zglupialam... Jakie polecacie??
28.04.2019 Helenka przywitała świat 2800g, 53cm
1.04 - 2260g
4.03 - 1600g
19.12 - 320g
03.09.18 - pozytywny test!
Beta 05.09.18: 462
14 cykli starań
Hashimoto - euthyrox 100 -
nick nieaktualnyKruszynka91 wrote:A nosidełko i fotelik do auta ten pierwszy to nie to samo? Tylko bazę trzeba dokupić i adapter do wózka.
Ta wanienka anatomiczna to widzę że wkładka jest na stałe w środku, czy to nie problem jak dziecko podrośnie? Ile się kompie dziecko z taką wkładka??
I jeszcze jedno pytanie, oglądałam wczoraj na allegro materace do łóżeczka i są różne: piankowe, z warstwą kokosa, lateksową, gryczaną, albo strefowe... Zglupialam... Jakie polecacie??
Nie ma problemu z kąpielą bo jak dziecko ejst większe to sadasz pupa za ta wkładka i myjesz na siedząco A mój syn w sumie na tej wkaldce lubił siedzieć ja z wanienki korzystałam do 2 lat -
Podobno dobrze mieć biustonosz pod koszulą żeby trzymał wkładki laktacyjne. Czy to nie problem odpiac biustonosz do karmienia pod taką koszulą gdzie się tylko odchyla kawałek materiału? Ja kupiłam jedną koszulkę rozpinaną z dwóch stron piersi tak do wysokości brzucha
28.04.2019 Helenka przywitała świat 2800g, 53cm
1.04 - 2260g
4.03 - 1600g
19.12 - 320g
03.09.18 - pozytywny test!
Beta 05.09.18: 462
14 cykli starań
Hashimoto - euthyrox 100 -
Ja miałam teraz ten szew zakładany to miałam normalnie koszulę, też ten parawan był kabelki itd ale koszulę mi dali taka co się z tylu odpina. U nas w szpitalach to w ogóle praktycznie wszystko dają, jak pierwszy raz przeczytałam że wy koszulę do porodu kupujecie to szok. Ja mogę iść tak jak stoję i dostane wszystko , nawet szczoteczke do zębów i klapki. Dla dziecka też wszytko jest. Ubranka , pampersy , chusteczki , mleko , muszę tylko na wyjść ie do domu wziąść coś. Ja syn miał mieć zabieg na jaderka i poszliśmy do szpitala to się mnie nawet pytały jakiej firmy dziecko słoiczki je bo jak nie mają to muszą dla niego zamówić.
-
nick nieaktualnyKruszynka91 wrote:A nosidełko i fotelik do auta ten pierwszy to nie to samo? Tylko bazę trzeba dokupić i adapter do wózka.
Różnie na to mówią niektórzy nosidełko inni fotelik i jest to samo , co do bazy do samochodu to nie pomogę bo nic takiego nie miałam są właśnie takie adaptery jak kupuje się np wózek 3 w 1 że można to nosidełko umieścić .
Ja miałam taką normalną wanienkę nie taka antonomiczną Anię kapie do dziś w wannie stelaża do wanienki nie miałabym gdzie postawić za małe łazienki ja kupię podstawkę lub ewentualnie taki materacyk gąbkowy i matę antypoślizgową do wanny .
Koniecznie kupujcie taki piankowy materac , już parę moich znajomych miało np taki gryka kokos a w nim by robaki.
Co do biustonoszy do kp to ja miałam taki odpinany i ta wkładka mi zawsze wylatywała jak chciałam nakarmić piersią , i tak za każdym razem musiałam sobie poprawiać denerwowało mnie to już .
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2019, 13:34
-
nick nieaktualnyNistera
Ale zakładanie szwu to co innego jak operacja na otwartym brzuchu. Ja mówię z doświadczenia jak jest u mnie i wiem że do operacji nago.
U mnie w szpitalu też dają ubrania dla dzieci , mleko i pampersy dla mamy podkłady poporodowe też są dostępne cały czas.
Ja jedyne co biorę to koszule jak już będę po operacji wiadomo szczoteczke gacie jednorazowe klapki i coś do mycia no i ręcznik. A dla mlodego mokre chusteczki A ubrania dla siebie i dziecka to mój mąż na wypis przywiezie.