X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2019, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maryjane

Haha się uśmiałam z tego co napisałaś :D widzisz mój niedzielny post tradycja na bbf xD

• ago91 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2019, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie dziś Szymek obudził kopał mnie z boku brzucha tak że aż bolalo, potem jak już wstałam to czułam kopy wysoko przy samym żołądku a za chwilę przy samej szyjce :) zjadlam śniadanie i leżę. Jestem sama więc nie wiem co na obiad nie chce mi się gotować :)

8599w1d3a8mup6qh.png
    ibm23e5elf55d37i.png
    6 maja 2019, 3300g 54cm 10/10pkt SN 40+4 <3
  • Nistera Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2019, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też zawsze czekam na posta Samari bo my ten sam dzień kończymy tydzień i zawsze dodaje sobie w myślach tydzień więcej:D
    Mój syn wczoraj miał urodziny już jest 6 latek od września do szkoły, matko jak ten czas leci. Jutro ma imprezę z kolegami i już o niczym innym nie mówi.
    We wtorek mam wizytę w szpitalu , już nie mogę się doczekać czy wszystko ok , czy szyjka ok bo trochę sobie pozwalałam przez te 2 tygodnie A jutro jeszcze ta impreza to też się nalatam . Młody wczoraj zwariował tak fikał że tylko brzuch podskakiwal, Gabi siedział koło mnie i się ponad godzinę w brzuch wpatrywal albo kładł głowę i czekał aż kopa dostanie. Słodzik mój. Mam nadzieję że mu się szybko ten brat nie znudzi po porodzie :D

Samari lubi tę wiadomość

zrz6wn15ye2e98l6.png
    qb3ch371t1ljmt43.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2019, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nistera

W ten sam dzień kończymy tydzień ale.ty jesteś tydzień przede mną ;) hehe no ja za tydzień pójdę na drinka bo to już czas ale chce zrobić możliwie jak najbardziej ba świeżo przed wizytą razem z tym inne badania za jednym kłuciem :)

Wszystkiego najlepszego dla synka!! Kawał chłopa:) moja córka w tym roku 7 lat kończy ludzie do 1 klasy i też nie mogę w to uwierzyć kiedy to zleciało....

• Nistera Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2019, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak właśnie pisałam że dodaje sobie w myślach zawsze 1 tydzień. U nas dzieci idą jakoś półroczami, nie orientuję się za bardzo, w każdym razie mój idzie jako 6 latek , w piątek byliśmy go właśnie zapisać do szkoły i miał testy czy nadaje się do 1 klasy czy bardziej do zerówki. I j3szcze czeka nas test językowy że względu że jest obcokrajowcem , ale dyrektorka mówiła że z tego co z nim rozmawiała to nie będzie miał problemu, no ale papierologia musi się zgadzać.

zrz6wn15ye2e98l6.png
    qb3ch371t1ljmt43.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2019, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mistera

A wy już na stałe zostajecie w tej Austrii ogółem ?

• Izka37 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2019, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Nie wiem ale dzis mi sie mega spac chce, wieczorami mam znów takie delikatne mdłości.
    W tym tygodniu dużo będzie sie działo bo i szkoła rodzenia, wizyta u prowadzącego więc i krew trzeba dac do pobrania.
    Jak tylko dostane skierowanie na pomiar glukozy to ide żeby mieć z głowy, męża zarezerwowałam żeby miec towarzystwo:).

Nistera-to masz już dużego chłopaka:). Wszystkiego dobrego!

ug3773sblvjhwzbs.png
  • Nistera Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2019, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari raczej tak , mąż jest tu już ponad 20 lat , myślę że już by się nie odnalazł w Polsce. Może na emeryturę zjedziemy :D

Iza dziękujemy, czas zleciał, pamiętam jak dziś jak o niego walczyłam o każdy dzień i tydzień więcej. A teraz już do szkoły.

Izka37 lubi tę wiadomość

zrz6wn15ye2e98l6.png
    qb3ch371t1ljmt43.png
  • Szczesliwa ledwo zywa Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2019, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej:) mnie ostatnio rowno 21:30 zaczyna meczyc taka zgaga ze juz z gory wiem co mnie czeka i mam rennie w pogotowiu. Ja wizyte u gina mam 7.02 i do tego czasu musze zrobic glukoze i tez zarezerwowalam sobie chlopa do tego. Wyniki sa odrazu czy czeka sie pare dni??

Wogole ostatnio mama mi zrobila probe glukozowa :P zrobila mi herbate tak mocno slodka i do tego z sokiem malinowym wypilam prawie naraz bo tak mi sie chcialo pic oczywiście mnie zmulilo otumanilo i juz wiem jak to będzie wyglądało.

o148o7es5xrrd9s8.png
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2019, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wyniki powinny być po południu na portalu lab, ewentualnie na drugi dzień w rejestracji. Możesz kupić glukotest podobno super znoszą dziewczyny. Jest smak pomarańcz i cola. Ja w drugim tyg lutego robię :p

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2019, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w labo po pobraniu krwi ostatnim czyli po 2 godzinach każą poczekać 20 minut i od razu drukuja wyniki z oznaczeniem tej krzywej

• Szczesliwa ledwo zywa Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2019, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam robic w diagnostyce i z tego co sie dowiadywalam mam nie kupowac sama bo mi dadzą tylko kurcze jaka. Kupię w zabce po drodze cytryne w razie czego moze pozwola wcisnac:D

o148o7es5xrrd9s8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2019, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa ledwo zywa wrote:
    Ja mam robic w diagnostyce i z tego co sie dowiadywalam mam nie kupowac sama bo mi dadzą tylko kurcze jaka. Kupię w zabce po drodze cytryne w razie czego moze pozwola wcisnac:D

Od razu ci mówię.ze szkoda kasy na cytrynę bo jest absolutny zakaz przy tym badaniu dodawania świeżej cytryny bo wyniki są nie wiarygodne. Możesz kupić sobie specjalnie do tego przeznaczona glukoze cytrynowa i powiedzieć że chcesz mieć swoją zrobione badanie .

• puszek369 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2019, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W niektórych labo zgadzają się na cytrynę, ale przyjdź z przekrojoną i w woreczku. Bo w labo jej nie ukroisz ;) Ja będę szła z cytryną ;)

Szczesliwa ledwo zywa, Izka37 lubią tę wiadomość

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2019, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o cytryne do glukozy nie powinno się jej wciskać bo zaburza wynik.

Jako że mam cukrzycę ciążową to mam zlecone picie sporej ilości wody z cytryną która ma za zadanie obniżyć poziom cukru we krwi.

Moje zdanie jest takie. Zastanówcie się czy chcecie mieć rzeczywisty wiarygodny wynik czy chcecie się oszukiwać.

Niektóre laboratoria nawet nie pozwalają tej smakowej glukozy a co dopiero wyciskania naturalnego soku.
    W diagnostyce można smakową. Ona zawiera sztuczny sok z cytryny czy pomarańczy itp co nie ma wpływu na wynik natomiast naturalny sok już ma.
    Decyzja należy do was.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2019, 13:54

Paula_071 lubi tę wiadomość

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2019, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    puszek369 wrote:
    W niektórych labo zgadzają się na cytrynę, ale przyjdź z przekrojoną i w woreczku. Bo w labo jej nie ukroisz ;) Ja będę szła z cytryną ;)

A mi w labo mówili że jest absolutny zakaz i mój lekarz też mówił że nie wolno

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2019, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamami

Masz rację i zgadzam się z Tobą w stu procentach.... dla mnie wciskanie cytryny to jest oszukiwanie samego siebie bo niech ta cukrzyca jest i cytryną zanizy wynik. To komu się zaszkodzi ? W labo będą mieć.to gdzieś ale swoje dziecko już nie.

Naprawdę mocno mnie irytuje.robienie z tego badania cyrku i nie wiadomo co. Trzeba podejść zadaniowo. Idę pije chwilę się prxemecxe i po.wszystkim. Bo to dla dobra dziecka. Ja w 1.ciąży też piłam zwykła.potem.cytrynowa ale ta która jest zbadana i dopuszczona do badania że nie zanika wyników.

• MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2019, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari wrote:
    A mi w labo mówili że jest absolutny zakaz i mój lekarz też mówił że nie wolno

Zgadzam się z tobą. Codziennie do każdego posiłku wypijam 1 - 2 szkl wody z cytryną co ma korzystny wpływ na obniżenie poziomu cukru we krwi. Zalecenie diabetologa.
    Dziwię się że laboratoria na to pozwalają.

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2019, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sobie zdaje sprawę że to badanie nie jest fajne. Robiłam je w 12tc. Uwierzcie mi jak ktoś wymiotuję i ma mdłości wypicie tej glukozy jest mega wyczynem. Piłam w toalecie bo tak mnie darlo do wymiotów ale nie zwróciłam. Wyszłam z toalety cała mokra.
    Ale wolę znać prawdę i leczyć cukrzycę ciążowa niż ponosić konsekwencje jej nieleczenia.
    Uwierzcie mi po 20 Tc picie tego jest zdecydowanie łatwiejsze niż wtedy kiedy rzygasz praktycznie po wszystkim.
    Dacie radę bez cytryny. Napewno. Głowa do gory

Jeszcze dopisze na koniec.
    W wyniku dostaniecie trzy wartości - na czczo, po 1h i po 2h jeśli chociażby jeden z nich jest nieprawidłowy oznacza to że jest cukrzyca ciążowa.
    Ale życzę wam żeby wszystkie trzy wyniki wyszły wam w normie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2019, 13:59

Izka37, Paula_071 lubią tę wiadomość

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2019, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaMaMi83 wrote:
    Zgadzam się z tobą. Codziennie do każdego posiłku wypijam 1 - 2 szkl wody z cytryną co ma korzystny wpływ na obniżenie poziomu cukru we krwi. Zalecenie diabetologa.
    Dziwię się że laboratoria na to pozwalają.

No ja też jestem zdziwiona że labo na to pozwala....A niczego i
    Nie swiadome matki się cieszą tylko nie wiem z czego...

‹‹ 629 630 631 632 633 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ