X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też czuję czasem w dole ruchy, czasem u góry, wczoraj wieczorem to już w ogóle nic się nie ruszała, oczywiście panikowałam, ale dałam jej czas do rana :D Za to w nocy obudziła się i mocno fikała to byłam spokojna. Dzisiaj też w różnych miejscach ją czuję :)

MaryJane ja mam ciągle jakieś dziwne objawy, zaczynam na nowo się martwić i ciekawe ile faktycznie w tym objawów, a ile mojej głupiej głowy :D Teraz mi jelita bulgoczą, jak po jakimś środku przeczyszczającym.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2019, 15:17

atdcjw4ziax1my6y.png
  • Szczesliwa ledwo zywa Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja np bardzo dlugo czulam tylko z lewej strony na wysokosci pepka i sie martwilam ze moze sie owinal w pepowine i nie moze sie ruszac ( schiza jak cholera) i myslalam ze kopie bo sie dusi...potem mialam sen ze tak kopnal ze stopke bylo widac przez brzuch i po tym snie przemiescil sie na prawo:D wlasnie wracam z makijazu i fryzury probnej slubnej kopal jak szalony caly czas. Jestem glodna i zamarzam byle do domu!

iwwk lubi tę wiadomość

o148o7es5xrrd9s8.png
  • MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko!!!!!!!!

Żyjesz????????

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa dziecię czuję co się święci i się cieszy :D

Szczesliwa ledwo zywa lubi tę wiadomość

atdcjw4ziax1my6y.png

Wysłany: 23 stycznia 2019, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba tak:D szzesliwa mama to szczesliwe dziecie;D ktos mi dzis zrobił smaka na salatke owocowa:P wracajac z make up'u wpadlam do Biedry wzielam po swa trzy owoce kazdego rodzaju i zrobilam miske salatki i jest w niej doslownie kazdy owoc;D

iwwk, Oleander, PatkaPP lubią tę wiadomość

o148o7es5xrrd9s8.png
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha Oleander jest tego sprawcą :D Też dzisiaj wsunęłam michę owoców z pestkami dyni, bo mnie skusiła :D Jeszcze jak napisała o tych koktajlach że świeżych owoców w lecie mmmm już się doczekać nie mogę!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2019, 16:53

Oleander lubi tę wiadomość

atdcjw4ziax1my6y.png
  • Kruszynka91 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś wsunęłam kiwi i pomarańcze a od paru dni robię sobie takie koktajle z mrożonych owoców, np mrożone truskawki, banan, mleko i trochę cukru i blenderem, kupiłam teraz mrożone malinki i zamierzam z maślanka zblendowac :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2019, 16:57

Szczesliwa ledwo zywa, 4me lubią tę wiadomość

km5sroeqzvrm7hel.png

28.04.2019 Helenka przywitała świat 2800g, 53cm

1.04 - 2260g
    4.03 - 1600g
    19.12 - 320g
    03.09.18 - pozytywny test!
    Beta 05.09.18: 462
    14 cykli starań
    Hashimoto - euthyrox 100
  • Pantera Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruchy czuję regularnie o stałych porach i dość intensywne pomimo że mam łożysko na przedniej ścianie.
    Mały od kilku tygodni jest ułożony wpoprzek, kopie zwykle pod pępkiem a główka na wysokości pępka.
    Lekarz dziś sugerował juz L4, więc umówiłam się na za 2 tygodnie i pracodawcę poinformowałam.

Wystajacy pępek nie świadczy o rozejsciu miesni :) ja mam już wystajacy i miałam w 1szej ciązy.
    Zresztą rozejscie mięsni jest cechą fizjologiczną kazdej ciązy, rozejscie kresy białej pomiedzy mięsniami to jest stan do rehabilitacji po porodzie. I trudno powiedzieć u kogo ono się przytrafia (moja rehabilitantka mówi ze nie ma reguły). Często u bardzo szczupłych kobiet, ale te które znam i im się kresa rozeszła mówią, ze kilka lat przed ciążą nie ćwiczyły miesni brzucha w ogóle.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2019, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś mniej aktywna bo same wrażenia od rana najważniejsze że auto na podwórku jutro będę do wydziału komunikacji szła rejestrować :) super

Teraz przyjechaliśmy do szwagra na urodziny :) miłego popołudnia

Oleander lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2019, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa oo to na bogato u Ciebie, ja miałam z banana, jabłka i pomarańczy :D jutro jedziemy na większe zakupy to zrobię zapas owoców świeżych i mrożonych, na warzywa też mam coraz większą ochotę, wraca mi chyba mój normalny apetyt i smak :)
    A jeśli chodzi o brzuch to w ostatnim czasie bardzo się powiększył, teraz już z dnia na dzień widzę różnice

Kruszynka gratuluję wizyty :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2019, 17:17

Szczesliwa ledwo zywa, Kruszynka91 lubią tę wiadomość

• Pantera Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie z kolei wraca ochota na rybe pieczona, bo miałam wstręt do niedawna.
    Mięsa prawie nie mam ochoty jeść, pewnie dlatego hemoglobina 10,5.
    Natomiast owoce jem przynajmnie 2-3 różne codziennie od początku ciązy (pomarancze, mandarynki, jabłka, kiwi, banany, granat, mango, własciwie bez ograniczeń)
    Najbardziej się cieszę z tych ryb :) bo to omegi3

• iwwk Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to bym strasznie chciała żeby mi ochota na ryby wróciła, chociaż na łososia, którego lubiłam bardzo :( Na samą myśl mnie skręca, za to sushi to bym nie pogardziła i wciągnęła uszami.

atdcjw4ziax1my6y.png

Wysłany: 23 stycznia 2019, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym zjadla jakas rybke ale zawsze mialam selekcje i nie kazda lubie. Dzis np Gessler robila faworki z karpia; wrzucala paseczki karpia na gleboki tłuszcz i musialam to przelaczyc poprostu jak pomyslalam jak to musi smakowac niedobrze mi sie zrobilo:P fuuu

o148o7es5xrrd9s8.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak pepek ma wyjsc i brzydko wygladac- trudno przeżyje ;) przed pierwsza ciaza mialam fiola na tym punkcie. Obrzydzalo mnie to i nie podobaly mi sie brzuchy z wywalonym pepkiem. Coz sama z takim skonczylam ;)
    Dobra chcialam zobaczyc czy moze o czyms nie wiem, ze to zawsze problem z kresa biala. Skoro nie to narazie zarzucam ten temat ;)
    Przed ciąża zrobilam sobie test na rozejscie sie kresy bialej i oczywiscie mi wyszlo, ze to mam ;) bylam nawet u chirurga i nawet sie babka ze mnie smiala, ze na pewno nie mam ale za to mam jej zdaniem mocne miesnie brzucha ;) coz kiedys cwiczylam regularnie ale od kilku lat nic - chyba, ze zaliczymy do tego ciągle dzwiganie syna ;) takze miejmy nadzieje, ze mimo tego chirurg miala racje ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nistera nie pomoge z tym skurczami. Ja raczej tak nie mam i nie miałam tez tak w pierwszej. To znaczy brzuch sie stawiał i napinal ale dopiero gdzies w 8,9 miesiacu.

Z opowiesci jednak slysze, ze niektóre kobiety tak maja i cala ciążę i wszystko jest ok-taka uroda.

Z tymi naszymi brzuchami to nie wiadomo kiedy panikowac i jechach na IP a kiedy odpuscic. Wypadaloby na wszelki wypadek zawsze panikowac i jechać ale to idzie oszalec ;)

Jak Cie to naprawde niepokoi sprobuj do gina sie wbic albo pojedz na jakies Wasze IP.

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kruszynka91 wrote:
    Ja dziś wsunęłam kiwi i pomarańcze a od paru dni robię sobie takie koktajle z mrożonych owoców, np mrożone truskawki, banan, mleko i trochę cukru i blenderem, kupiłam teraz mrożone malinki i zamierzam z maślanka zblendowac :)
    Mniaaaam tez mam ostatnio takie smaki- owoce i lod i do miksera :)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Alicja-33 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie.
    Szyjka skróciła się nieznacznie z 2,3 na 2,25 wiec jest ok
    Do żadnego szpitala nie idę, Pani doktor powiedziała, ze moje wyniki są wg niej ok
    Kacper wazy 1kg i jest kilka dni do przodu także wszystko w normie
    Jestem wykończona ale tez spokojniejsza :)

MaMaMi83, iwwk, Oleander, Milka1991, Chusy, Szczesliwa ledwo zywa, Kruszynka91, ago91, 4me, Nistera, Paula_071, PatkaPP lubią tę wiadomość

ckaidqk3lo2zh8dt.png

Aniołek 8tc 2016
    Aniołek 8tc 2017
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja super! :) duży chłop :) oby szyjka jeszcze wydłużyła się dla całkowicie świętego spokoju :)

atdcjw4ziax1my6y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2019, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaMaMi83 wrote:
    Ciasteczko!!!!!!!!

Żyjesz????????
    Jakoś jeszcze żyję :( ale nie jest zbyt dobrze, nie chcę Wam tu truć.. i w dodatku jestem mega chora (zapalenie zatok, gardła i już siadło mi na oskrzela i krtań)... mam blue styczeń chyba..

Dziewczyny gratuluje Wam dobrych wieści, wizyt No i też zakupów!

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2019, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja

Gratulacje dobrych wieści z wizyty super cieszę się !!;)

Za to Ja zauważyłam że nie mogę za.dlugo siedzieć bo piecze mnie brzuch i podbrzusze

‹‹ 646 647 648 649 650 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ