Majóweczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Pantera wrote:Czym myjesz?
Ja zmieniłam z Hippa ma szampon od 1 roku życia Natura Siberica i jest lepiej, nie stosuję olejków czy odżywki.
Córka 5 lat i włosy gęste za pupę
Myje jej włosy polskim szamponem Dzidziuś to jest właśnie od pierwszego dnia życia. Ale przetestowalysmy różne szampony. I ten sprawdza się najlepiej.2009 Córeczka
2017 [*] Aniolek 11tc
-
Oleander wrote:Tez polecam tangle teezer, nie wrócę już nigdy do zwykłych szczotek
moja siostra ma dwie córki i też jest bardzo zadowolona, a wiem że pochodziła sceptycznie do takich "wynalazków"
Niestety u nas się nie sprawdziła ma za krótkie kolce. Na włosy mojej córki się nie nadaje. Też ja kupiłam zachęcony świetnymi opiniami. Wywaliłam kupę kasy i żałuję bo 100zl leży w szufladzie.2009 Córeczka
2017 [*] Aniolek 11tc
-
MaMaMi83 wrote:Używasz coś do ułatwienia rozczesywanie włosów córki. Moja ma takie gęste włosy a do tego takie cienkie że po myciu to jest jeden koltun. Używam olejku arganowego albo takiego spreyu do rozczesywanie z avonu ale średnio się to sprawdza.
5dpo - 189
17dpo - 575
19dpo - 1598
22dpo - 5652
25dpo - 17570
03.2010 - córeczka
11.2016 - 6tc (*)
05.2017 - 11tc (*) -
Nie wiem jak myjecie włosy dzieciom, ale kiedyś teściowa miała taki problem u córek, trochę jej podpowiedziałam co powinna zmienić, bo u siebie też to zrobiłam. Nie szorować włosów. Najlepiej myć włosy zgodnie z kierunkiem ich wzrostu, szampon, najlepiej jak najbardziej naturalny, wziąć trochę na dłoń i delikatnie gładzić skórę głowy i włosy myć głaszcząc je od nasady po końce. Wiem, że to się może wydawać takie niedokładne, ale problemu z kołtunami teściowa u dziewczyn nie miała (córki 6 i 7 lat), ja sama tak myje i też problemu nie mam, przy skórze głowy lepiej tak mocniej pomasować, ale nie trzeć.
Tak jak Pantera polecam szampony z firmy Natura Syberica. Allterra z granatem nawilżający. Im więcej parabenów i innych bzdur w składzie tym mocniej przesuszają się włosy i problem z rozczesaniem jest większy. U siebie zauważyłam jeszcze, że jak nie rozczesuję zaraz po myciu tylko dopiero jak włosy podeschną dużo to już w ogóle czesze się idealnie. -
nick nieaktualnyCo do mycia włosów dziecią to moje dziewczynki te starsze Marysia i Gabrysia to same sobie myją włosy same sobie naleją wodę do wanny , przy kranie w wannie jest przymocowany prysznic ja im tylko wodę ustawiam i sobie same opłukują są na tyle już duże niech sobie po mału radzą . Dla dziewczynek kupuję normalne szampony takie jakie my używamy do mycia włosów jest mydło w płynie więc też same się wykąpią
. Z czesaniem to Marysi pomagam gdyż Marysia ma dłuższe włosy Gabrysia ma do uszów ma krótkie i cienkie te włosy łatwo je się czesze
. Anię to ja myję a nie ukrywam że mi ją ciężko jest umyć , gdyż cały czas trzeba się schylać .
-
Mamami
Dokładnie tak jak piszesz. Jedzenie kompletnie nie nasyca, jest takie nijakie. Co do glukometrów to jest jakiś dramat, raz 150,raz 110 a to kurde zasadnicza różnica, nie chce się bez powodu szprycowac tą insuliną albo właśnie trafić do szpitala bo mam przekroczenia -
Tangle Teezer dla długich gęstych włosów jest tragiczna (obie z córka takie włosy mamy).
Natoniast są np w TK Maxx szczotki typu tangle teezer z rączką i dłuzszymi kolcami ale innej firmy, które docieraja do skóry i super się sprawdzająWiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2019, 14:18
MaMaMi83 lubi tę wiadomość
-
Pantera wrote:Tangle Teezer dla długich gęstych włosów jest tragiczna (obie z córka takie włosy mamy).
Natoniast są np w TK Maxx szczotki typu tangle teezer z rączką i dłuzszymi kolcami, które docieraja do skóry i super się sprawdzają
No właśnie najpierw miałam kupiona ta bez rączki tragedia. Kupiłam tangle teezer z rączka, nic to nie dało bo właśnie długość kolców taka sama i mimo że trzyma się ją lepiej bo ta bez rączki ciągle wypadala mi z dłoni to co do czesania nie było różnicy.
Narazie mam taką zwykła ze sklepu kosmetycznego jakąś tam zwykła firmę nic markowego. Jest kwadratowa przez co ma większą powierzchnię czesania i te kolce są dość długie. Nawet kupiłam 2 kolejne żebym mogła za jakiś czas zmienić.2009 Córeczka
2017 [*] Aniolek 11tc
-
Ja uzywam TT od lat juz, u mnie sie sprawdza mimo ze mam dlugie i geste. A raczej mialam bo niedawno chlasnelam do ramion. Na poczatku mialam wrazenie ze nie rozplatuje ale to bylo zludne. Poprostu te kolce sa na tyle miekkie ze nie szarpia az tak bardzo i wlasnie w sumie o to chodzi zeby wlosow nie wyrywac tylko zeby delikatnie wyszczotkowac. Mysle ze tylko przy grubej, kreconej czuprynie mogloby sie nie sprawdzic.
Swoja droga musze sobie encanto zrobic znowu, bo juz nie moge na te ni to fale ni to skret patrzec, wiecznie musze wlosy spinac przez to.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2019, 13:43
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny ja tez jestem w pract jeszcze ale mysle, ze koniec lutego to juz maks. Mam stresujaca prace, czasem i fizycznie meczaca więc wystraczy juz...
Jesli chodzi o moje obowiazki to podobno sytuacja jak u Was-jak odejde ucierpia koleżanki a nie szef. On jakby troche nie widzial problemu bo mysli chyba, ze one wszystko przejma... Tylko ze laski pracuja pol roku, bez doswiadczenia przed w tej dziedzinie i serio sa zielone, zeby bylo smieszniej szef też nowy od 2 miesiący dopiero takze powodzenia im zyczeCoz zrobilam co moglam, ostrzegalam, ze sa nowe i wiedzą, ze na koniec lutego uciekam...
Główne motto mojej firmy to nie ma ludzi nie zastąpionych więc....Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2019, 14:45
-
Paula_071 wrote:Ja nie pisałam o pasach tylko o Kinesio Taping, to coś innego. Właśnie po to, by nie rozeszły się mięśnie i pępek. Mój brzuch po pierwszej ciąży nie wrócił do formy przed urodzeniem młodego, a był super płaski. Pępek też się trochę zapadł. Nie chce się wstydzić rozebrać na plaży. Jak byłam u fizjo przed zajęciem w obecną ciążę polecała mi właśnie oklejanie. Ostatnio byłam u innej fijo specjalizującej się w fizjoterapii uroginekologicznej i potwierdziła to co poprzednia.
Ja mam 0,5kg na plusie
-
Dziewczyny mam bardzo napięty brzuch , nie jest twardy tylko taki jakbym się bardzo objadła, nie wiem czy macica się stawia czy nie nie umiem tego odróżnić ale młody jak się rusza to autentycznie to boli. Rusza się jakoś słabiej od wczoraj ale jak już kopnie na wysokości pępka to jest to bolace nie tak jak wcześniej tylko takie rozciąganie. Do tego jeśli czuję jakieś ruchy to w pachwinach... nie za nisko? Mam się martwić czy to normalne. Nigdy tak nie miałam....
-
4me wrote:No wlasnie Paula. Mnie zastanawia czy wyjscie pepka to tylko defekt kosmetyczny czy realny problem z rozejsciem sie miesni brzucha? Wiesz cos na ten temat?
To wszystko zależy. Może tak być, ale nie musi. Może też zrobić się przepuklina. Ja póki co przytyłam 0,5 kg wiec niewiele. W pierwszej ciąży miałam wklęsły pępek, teraz wyszedł. Polecam przejść się do fizjo, która się zna w tym temacie. Na 16tą jadę się okleić.
W ogóle polecają 1,5 tygodnia po cc zacząć już powolne ćwiczenia. Trzeba mobilizować bliznę i dbać, by nie zrobiły się zrosty.
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Nistera, ciężko powiedzieć, mnie się ruchy już tydzień temu bardzo osłabiły co niby dziwne bo coraz mocniej czuć powinnam. A ze ruchy w dole to chyba nie za nisko, ja od początku mam je głównie w pachwinach i na szyjkę, rzadko zdarzy się wyżej
i napinac też mi się napina już od kilku tygodni, to chyba macica, ale ma chyba prawo sobie ćwiczyć, nie?
kurde, Jak pomyślę to u mnie same jakieś dziwne objawy haha
-
Też czuję ruchy nisko. I wcale nie są jakieś mocne. Ale dr za każdym razem mówi że mogę słabiej czuć ruchy bo mam łożysko ma przedniej ścianie i ono amortyzuje. Nawet ostatnio miałam takie kilka dni że praktycznie mały odezwal się parę razy i to dopiero późno wieczorem. Nawet rozwazalam już wycieczkę na Ip2009 Córeczka
2017 [*] Aniolek 11tc
-
Ja po wizycie, przytylam w sumie 4kg. Wszystko ok, choć dziwi mnie ze nigdy mi ginekolog nie powie jakiej długości mam szyjke. Sprawdza tam coś a potem mówi że wszystko ok.
U mnie ruchy są głównie bardzo nisko na środku, chyba tuż nad pecherzem, ale czuję też wokół pępka, zależy jak dzidziuś się ułoży. Dziś czułam po raz pierwszy czkawke, takie regularne pykniecia. Mój pępek zrobił się płaski, myślę że to czy wyjdzie zależy od pępka, jak ktoś ma głęboki to może go wypchac, a jak lekko wglebiony tylko to go rozciąganie i się zrobi płaskiOleander lubi tę wiadomość
28.04.2019 Helenka przywitała świat 2800g, 53cm
1.04 - 2260g
4.03 - 1600g
19.12 - 320g
03.09.18 - pozytywny test!
Beta 05.09.18: 462
14 cykli starań
Hashimoto - euthyrox 100