WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2019, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari wrote:
    Ciasteczko

Proszę dbaj o siebie i dzidzie , idź do lekarza jescze raz niech coś mądrego ci doradzi i Cię oslucha. Ja też miała. Niby tylko kaszel.katar i niby wirus A guzik prawda... dostałam duomox i po 2 dniach byłam jak nowo narodozna
    No właśnie - może nadkazilam już bakterią ? Jutro się gdzieś wcisnę (spróbuje).. serio głos tracę, a rano jeszcze miałam. Taka pora roku- każdy chory :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2019, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak bym bliżej mieszkała to serio bym ci przyniosła butlę soku domowej roboty z ekologicznych malin moment by Cię na nogi postawił !

Apropo uczucia osamotnienia może masz jakąś koleżanka.ktora wpadnie poprostu na ploty albo mama czy tata żebyś sama nie siedziała ?

Ciasteczko777 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2019, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari wrote:
    Jak bym bliżej mieszkała to serio bym ci przyniosła butlę soku domowej roboty z ekologicznych malin moment by Cię na nogi postawił !

Apropo uczucia osamotnienia może masz jakąś koleżanka.ktora wpadnie poprostu na ploty albo mama czy tata żebyś sama nie siedziała ?
    :D ooo taki soczek to jest super!
    Niestety koleżanki zapracowane, każda swoje życie i jak zawsze brak czasu.. a do rodziców czasem wpadam. No nic - muszę wyzdrowieć i wziąć się w garść.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2019, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A partner ? Masz partnera przy sobie ? Sory za bezpośredniosc nie znam Cię ale naprawdę się martwię i chce żeby u was wszystko było dobrze bo przykro się czyta że jesteś sama z wszystkimi problemami A to jest mega ciężko... mam siostrę którą ma depresję i bierze silne leki i wiem że niektóre zachowania są silniejsze od niej.. dlatego mocno za Ciebie 3mam kciuki

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2019, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale się objadłam, dwie miski łazanek i jeszcze się dopchałam bułką z czekoladą :D teraz będę leżeć i trawić haha

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2019, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleander wrote:
    Ale się objadłam, dwie miski łazanek i jeszcze się dopchałam bułką z czekoladą :D teraz będę leżeć i trawić haha

My niby na.urodzinqch byliśmy ale wróciliśmy głodni nie było nic dobrego i zjadłam 2 kanapki jabłko i herbatę z sokiem haha

• Chusy Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na kaszel dostalam syrop ziolowy, lekarz mi przepisal powiedzial ze jest ok w ciazy. Wiec sprobuj do apteki i podpytac czy cos maja delikatnego na kaszel. Zdrowka Ciacho <3

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2019, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari wrote:
    A partner ? Masz partnera przy sobie ? Sory za bezpośredniosc nie znam Cię ale naprawdę się martwię i chce żeby u was wszystko było dobrze bo przykro się czyta że jesteś sama z wszystkimi problemami A to jest mega ciężko... mam siostrę którą ma depresję i bierze silne leki i wiem że niektóre zachowania są silniejsze od niej.. dlatego mocno za Ciebie 3mam kciuki
    Mam- tylko on jest od rana do nocy w pracy (teraz zmienia prace właśnie żeby być z nami) to też problem bo ze wszystkim byłam i jestem sama, a brakuje mi go bardzooooo... No i jeszcze sam choruje przewlekle i znowu ma teraz problemy ze zdrowiem gdzie już mieliśmy reemisję, wszystko się zwala na raz.
    Ale dobra - koniec mojego biadolenia - jak coś mogę Ci pobiadolić na prv ;) bo inaczej Dziewczyny zdoluje kompletnie ..

• MaryJane Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymaj się dzielnie Ciasteczko, i obyś szybko doszła do równowagi bo za kilka miesięcy będzie Ci bardzo potrzebna :D

A ja dziś wizyta, żadnego usg pewnie po tak krótkim czasie nie będzie ani badania, zwykła kontrola, Ale sie przez ta cytologie denerwuje, mogłam jej nie robić. Moja siostra mówi że w Irlandii wcale się w ciąży nie robi bo różne cuda często wychodza..

gann3e3k0unlohxb.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2019, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciacho

A tam gadasz żadne biadolenie jak masz potrzebę to pisz po to jesteśmy ! Ja też nie raz wpadam i narzekam i marudzę i wkurzam innych ale ciąża ma.swoje.prwwa i nie długo będzie lepiej :)

A ja dziś o 3 się obudziłam do ubikacji A już myślałam że mam spokój z nocnym siusianiem :( ehh młody od.rana wariuje kopie przebiera kręci się tylko mój kręgosłup coraz gorzej :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2019, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mary

3mam kciuki za wizytę.wszytsko będzie dobrze, mój ginek też nie jest fanem cytologii w ciąży bo mówił że nie raz takie bzdury wychodzą że głowa mała i tylko kobiety się stresuja

• Alicja-33 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciastko no co Ty, każda tutaj po cichutku czekała aż się odezwiesz.
    Co do wirusów i innych, najlepiej będzie iść do lekarza. Domowe sposoby nie zawsze działają.
    Myśle, ze Twoje samopoczucie może wpływać na odpowrnosc. Poza tym jest styczeń, zero słońca wiec tak się czujemy.
    Ale ja sobie to kalkuluje tak, ze jest zima, zamiast łazić do pracy to siedzę w ciepłym domu a na wiosnę rodzimy także lepiej byc nie mogło. Jestem niestety absolutnym przeciwnikiem pracy w ciazy, jeżeli występuje choć jedno małe przeciwwskazanie. To jest czas dla mnie i żadne korpo nie będzie mi go zabierać :) wystarcza nadgodziny przez te wszystkie lata ;)
    Nie ma takich problemów z którymi sobie tu nie poradzimy.
    Cieszmy się tez tym co mamy bo ja zawsze może być o wiele gorzej.
    Szkoda, ze w ciazy nie można sobie na zbyt wiele pozwolić. Wczoraj po wizycie u ginekologa chciałam uczcić, ze jest dobrze. Coś mi się należało, a tu ani cukiereczka bo cukrzyca, masażów mi nie wolno, basenu tez, dobrego wytrawnego winka tez, nawet bezalkoholowego piwa bo słodkie :( dzisiaj jestem umówiona do fryzjera ale kregoslup nie daje mi spokoju wiec prawdopodobnie odpuszczę ech nawet cieplej relaksującej kąpieli nie mogę. Zazdroszczę dziewczynom szydełkującym lub mającym inne podobne pasje, ja to mam dwie lewe ręce do takich rzeczy.

To pomarudzilam i ja :)

Izka37, Ciasteczko777, Nistera lubią tę wiadomość

ckaidqk3lo2zh8dt.png

Aniołek 8tc 2016
    Aniołek 8tc 2017
  • Alicja-33 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamami jak cukry poranne?

Chusy wpisz mi proszę wizytę na 13.02 i wpisz mi proszę badanie ||| trymestru na 07.02

ckaidqk3lo2zh8dt.png

Aniołek 8tc 2016
    Aniołek 8tc 2017
  • Kendra86 Koleżanka

Wysłany: 24 stycznia 2019, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko
    na chrypkę tabletki Isla polecam i taki spray Argentin-T

wniduay3p43ry7gh.png
    h44e3e3kyjq0gcwp.png
  • Izka37 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko-uszka do góry.
    Na kaszel polecam
    https://parenting.pl/syrop-z-marchewki-i-imbiru-dobry-na-kaszel
    Na mnie działał zawsze rewelacyjnie, byłam w szozku bo jak pierwszy raz go piłam to z małym przekonaniem.
    Jesli chodzi o utrate głosu to rób sobie zwykłe nawilżanie gardła poprzez inhalacje,wdechy przez buzie. Mozna tez popić olej lniany.
    Ale tak jak pisze Alicja najważniejszy jets porzadek w głowie.Nerwica nie jest mi obca, może jakis filmik z medytacją lub kilka pozycji jogi pomogą na czas do wizyty u specjalisty.
    Przeszłaś tak dużo,chociazby pick up na żywca(szacuneczek). Masz pod sercem zdrowego małego szkraba i dla niego bądz silna i tak jak sobie wyznaczyłaś dzis zacznij dzień z uśmiechem albo chociaż postaraj sie.

Trzmaj sie! A jak chcesz pogadać daj znać,tez jestem z Tri city.

ug3773sblvjhwzbs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2019, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ala

Ja już nie raz pisałam że na temat pracy e ciąży mam.takie samo zdanie nie ma ludzi nie zsatapionych, ja siedząc w domu aktualnie się momentami czuje okropnie że mam wszystkiego dosyć A jak pomyślę że jescze miała bym się uzerac z chmara pracowników i cała reszta to chyba w zdrowiu tej ciąży bym nie donpsila.ja w korporacji nie pracuje.tylko w dużej prywatnej firmie ale zasady są pewnie podobne. A w zakładzie który zatrudnia 90%kobiet muszą się liczyć z ciazami i macierzyńskim bo w końcu ktoś musi te dzieci urodzić prawda ?

Pani Moł lubi tę wiadomość

• iwwk Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko pisz ile potrzebujesz tutaj! Jeśli tylko mamy poprawić Ci humor i samopoczucie to się nie krępuj i traktuj jak swoje przyjaciółki! :* Będzie wszystko dobrze, zobaczysz. Trzymam za Was mocno kciuki :)

atdcjw4ziax1my6y.png
  • Pantera Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko w kwestii choroby to ja miałam 4 infekcje w 2 miesiące, odwiedziłam wielu internistów i próbowałam leków oraz metod naturalnych. Jednak bez efektu.
    Jeden z lekarzy np poradził mi jedynie ssać masło... poza tym brałam sal ems, calcium, tantum verde, prenalen, woda morska, septimum, propolis, syrop z cebuli, świeży imbir w ogromnych ilosciach, sok z malin i sok z czarnego bzu bez cukru. Nie działało.

W końcu na napady kaszlu grożące przedwczesnymi skurczami dostałam lek wziewny do inhalacji Altravent na 1-2 dni i pomogło.
    Na katar pomógl Nasivin kids 0.25 na noc (wiekszośc lekarzy pozwala go stosowac w ciązy) oraz Euphorbium - niby homeopatyczne do nosa ale jednak trochę mi rozpuszczalo wydzielinę.
    Też wirusy więc antybiotyk nie był potrzebny. Plus 3 dni wygrzałam się leżąc pod kocem.

Jeśli nie masz inhalatora to i tak przy dziecku prędzej czy później go kupisz.
    Polecam philips foczka, trzeba patrzeć na wielkosc cząsteczek, im mniejsze tym dalej dotrą czyli do oskrzeli. Philips ma 2,78 i to są dobre parametry

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2019, 09:32

• aktyde85 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, mam pytanie do tych, które są już na l4 i pracują w małej firmie i płaci im już ZUS. Duże opóźnienia ma teraz zus w wypłatach w stosunku do dnia, w którym dostawalyscie wyplate z pracy? Będę powoli zawijac sie na l4, albo od lutego, choc wolalabym od marca, ale boje się co znowu wymysli zus, bo mam zle doswiadczenia z poprzedniej ciazy...

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • Kendra86 Koleżanka

Wysłany: 24 stycznia 2019, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pantera ja tez sie tak kisiłam z przeziębieniem 2 tygodnie az poszłam do lekarza, kazal wlasnie Otrivin dla dzieci na noc, bo mialam gesty katar, strepsils do ssania (niby z alkoholem, ale powiedział, ze musiałabym cale opakowanie zjesc zeby zaszkodzic)
    takze czasem jednak trzeba siegnac po cos silniejszego

wniduay3p43ry7gh.png
    h44e3e3kyjq0gcwp.png
‹‹ 648 649 650 651 652 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ