X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 20 września 2018, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama dwójki. Nadzieja umiera ostatnia. Przesyłam moc energii dla Ciebie i zarodeczka w tym pęcherzyku. Niech się ukaże tego 24.09 :)

Mama dwojki, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    2023💔Puste jajo płodowe 8tc
    01.2025 Crl 1,12cm ❤️
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2018, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka1991 wrote:
    Mama dwójki. Nadzieja umiera ostatnia. Przesyłam moc energii dla Ciebie i zarodeczka w tym pęcherzyku. Niech się ukaże tego 24.09 :)
    Oby kochana dziękuję :*

Milka1991 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2018, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama !! Dacie radę - wierze w to!!! Tylko dużo odpoczywaj - leż, takie masz zalecenie??
    Zobacz - ja też plamie i nie wiedza dlaczego (tylko że nie zywa krew).

• Goldfinch26 Autorytet

Wysłany: 20 września 2018, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2018, 23:55

f2w3csqv689n39p9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2018, 06:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko77 wrote:
    Mama !! Dacie radę - wierze w to!!! Tylko dużo odpoczywaj - leż, takie masz zalecenie??
    Zobacz - ja też plamie i nie wiedza dlaczego (tylko że nie zywa krew).
    No u mnie się ta krew pojawia i cały czas puste jajo obawiam się że w pn bd puste i bd miała zabieg oczyszczania tylko że w sobotę mam ślub ehh :(

• Maćka Koleżanka

Wysłany: 21 września 2018, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj też wylądowałam na IP. Tak mnie brzuch bolał, że ledwo do domu po pracy wróciłam. Myślałam że jak poleżę to przejdzie, ale nie było lepiej. Z dzidzią na całe szczęście wszystko ok, ale dostałam Duphaston, nospe, i mam dużo odpoczywać.

Mama dwojki lubi tę wiadomość

n59yj44jw8byd09a.png

3jgxyx8dbqo9jekb.png
  • MaryJane Autorytet

Wysłany: 21 września 2018, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!

Zastanawiałam się trochę czy dołączyć i się zdecydowałam chociaż nie wiem jak długo to potrwa ;)
    W ciąży jestem na pewno, beta to potwierdza, licząc od dnia ostatniej @ to 4 tydzień i 6 dni, niestety wczoraj byłam na USG i nic jeszcze nie widać :( w sensie lekarka nie była nawet pewna czy to pęcherzyk jest w macicy.
    Ale, że następna wizyta dopiero za 2 tygodnie to trochę na pewno z Wami zostanę ;)

czy któraś z Was nie ma kompletnie ŻADNYCH objawów jak ja? to też mnie właśnie martwi, zaraz zacznie sie 6 tydzień a u mnie nie zmieniło się nic, nigdzie nic nie czuje ..

gann3e3k0unlohxb.png

• Nowa0289 Ekspertka

Wysłany: 21 września 2018, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaryJane wrote:
    Cześć dziewczyny!

Zastanawiałam się trochę czy dołączyć i się zdecydowałam chociaż nie wiem jak długo to potrwa ;)
    W ciąży jestem na pewno, beta to potwierdza, licząc od dnia ostatniej @ to 4 tydzień i 6 dni, niestety wczoraj byłam na USG i nic jeszcze nie widać :( w sensie lekarka nie była nawet pewna czy to pęcherzyk jest w macicy.
    Ale, że następna wizyta dopiero za 2 tygodnie to trochę na pewno z Wami zostanę ;)

czy któraś z Was nie ma kompletnie ŻADNYCH objawów jak ja? to też mnie właśnie martwi, zaraz zacznie sie 6 tydzień a u mnie nie zmieniło się nic, nigdzie nic nie czuje ..
    Ja na początku też nie miałam żadnych objawów :) w 4t4d było widać na USG tylko 2mm, ale może nie być nic widać. Zależy jaka beta.

Dopiero w połowie 6 tygodnia zaczęły się mdłości, które trwały dea tygodnie i powoli przechodzą. Znam jednak sporo osób, które pierwsze co poczuły to ruchychyba dziecka.

Głowa do.góry! :)

26.08 - pozytywny test
    27.08 - bhcg 252
    30.08 - bhcg 1053
    31.08 - pęcherzyk 2mm
    14.09 - zarodek 5mm i bijące <3
    5.10 - Maleństwo ma 2,93cm, <3 170/min, jest bardzo aktywne podczas USG, wesoło podskakuje, kiedy się śmieję!
    19.10 USG genetyczne: Maleństwo ma 5cm, <3 170/min, niskie ryzyko wad
  • Chusy Autorytet

Wysłany: 21 września 2018, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj MaryJane : )
    Tez zaczelam 6 tydzien i nie meczy mnie nic jakos specjalnie.. to znaczy nie mam apetytu ale nie mdlsoci czy jakis jadlowstret poki co. Piersi czasem wrazliwe czasem nie. Bole brzucha czasem tak czasem nie. Raczej nic na dobre sie nie rozkrecilo :D A ztego co widzialam Agata tez jest bezobjawowa :D

Poza tym jeszcze jest na to czas : )

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2018, 08:22

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 21 września 2018, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaryJane a jaka u Ciebie beta?
    Nie martw się brakiem objawów, u mnie też nic nie ma. Od czasu do czasu mnie coś zemdliło, ale kompletnie przeszło. Chyba więcej objawów na zagnieżdżanie miałam niż teraz. Początkowo pobolewało jak na @, a teraz ustały te bóle, czasem jakiś jajnik poczuje, a tak to nic. O dziwo mam ochotę jeść bardzo zdrowo. Po owulacji ciągnęło na syfy :D W poprzedniej ciąży od samego początku odrzuciło mnie od zdrowego jedzenia i wszystko mi śmierdziało. Chociaż jeszcze wcześnie na jakieś mocne objawy, pewnie zacznie się w przyszłym tygodniu coś więcej dziać.

W ogóle to mamaginekolog kiedyś pisała, że u niej mdłości były zależne od tego czy się wyspała i dobrze nawadniała, jak to u Was jest? Zauważacie jakąś zależność? Ja zawsze starałam się spać do 8 godzin i dużo piję wody, teraz nawet śpię 9, bo mnie o 22 zaczyna sen łamać :D

atdcjw4ziax1my6y.png
  • Agata :) Autorytet

Wysłany: 21 września 2018, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama dwójki trzymam mocno kciuki! Wierzę, że wszystko rozwiąże się pomyślnie i będziesz cieszyć się ciążą! nie poddawaj się, Twoja fasolka pewnie też dzielnie walczy w brzuszku! <3

co do objawów, powoli kończę 8 tydzień (jutro), trochę się nie odzywałam, bo już trzeci dzień czuję się jak wrak człowieka, dopadły mnie mdłości, totalny brak sił, senność olbrzymia, brzuch wywalony, zbieranie wody, wzdęcia takie że budzę się z bólem brzucha w nocy, który ma ochotę wybuchnąć, masakra, od trzech dni jestem jak zwłoki i mam już dość. Piersi tak mi urosły, że czuję się jak krowa dojna :< Miałam C, teraz to się wylewają, nie podoba mi się ten stan. Czuję się naprawdę okropnie.

także jeśli nie macie dolegliwości dziewczyny, nie martwicie się, dopadną w końcu i Was, ja do 7,5 tyg. cisza, a teraz buchło jak bomba.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2018, 08:55

Chusy, Mama dwojki lubią tę wiadomość

11.2020 cb 💔 06.2022 - 7tc 💔😔
    22cs - ⏸️💚
    9.12 -> 6+4, serduszko, 5mm
    23.12 -> 8+4, serduszko, 17mm
    16.01 - > 12+0 prenatalne
    preg.png
  • Maltusia Ekspertka

Wysłany: 21 września 2018, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    9 października umówiłam się na wizytę, powinno już być serduszko :)

iwwk, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

• mumoftwo Przyjaciółka

Wysłany: 21 września 2018, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaryJane ja praktycznie też nie mam objawów. Idę tylko szybko spać wieczorem, ale w sumie nie wiem czy to ciąża czy obecne przeziębienie. Ja mam wizytę 26.09 i też jestem ciekawa jak ciąża się rozwija. Jedyne co zauważyłam to bardziej wieczorami mam wzdęty brzuch i taki twardy, ale rano już wraca do normalnego stanu.

f2w3vfxm2ace54m7.png

l22nvcqgnwwqjptj.png

l22ndf9h0baemvap.png
  • Angie1212 Ekspertka

Wysłany: 21 września 2018, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama dwojki Maluszek walczy, nie poddawaj się :*

h4zpyx8di03rzb31.png

Aniołek 22.03.2018r. 9tc [*]

zem3df9hktjtbque.png
  • Chusy Autorytet

Wysłany: 21 września 2018, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha Agata to i ciebie dopadlo! :D NIe ma litosci! :D

Agata :) lubi tę wiadomość

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • Agata :) Autorytet

Wysłany: 21 września 2018, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chusy wrote:
    Haha Agata to i ciebie dopadlo! :D NIe ma litosci! :D

hehe mam wrażenie że to karma za gadanie że nie mam objawów :D

11.2020 cb 💔 06.2022 - 7tc 💔😔
    22cs - ⏸️💚
    9.12 -> 6+4, serduszko, 5mm
    23.12 -> 8+4, serduszko, 17mm
    16.01 - > 12+0 prenatalne
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2018, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaryJane Witaj wśród nas ;-) :-) .

Co do objawów ja przez moje 4 ciąże nie miałam objawów nic zero nawet nie miałam zgagi zas w mojej 5 i tej obecnej ciąży zawroty głowy i mdłości jak to kiedyś mój Pan gin powiedział, że jak są objawy to jest wszystko dobrze i bez objawów jest też tak samo ja wręcz tęsknie za brakiem objawów mam dość tych zawrotów głowy .

Mamo dwójki Musisz kochana wierzyć że będzie dobrze , patrz jaki waleczny okruszek nadzieja działa cuda :-* :-* :-*.

Hej hej moje drogie ;-) :-D.

Jej rano juz sama nie wiem jak mam się ubrać jak wychodzę to zimno, a potem robi się ciepło wręcz gorąco 23 Września będziemy mieć astronomiczną jesień jak dla mnie może być tak aż do grudnia :-) ;-) .
    Do wizyty jeszcze tylko tydzień osiwieję do tego czasu tak Wam zazdroszczę tych serduszek i wizyt wiem ze i przyjdzie mija kolej niech szybko ten tydzień mnie ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2018, 10:57

• Chusy Autorytet

Wysłany: 21 września 2018, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana ty masz wizyte za tydzien a ja dopiero 11.10 bede miala pierwsza... Dopiero w 9 tyg ciazy :<

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • Iza_86 Ekspertka

Wysłany: 21 września 2018, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata :) wrote:
    Mama dwójki trzymam mocno kciuki! Wierzę, że wszystko rozwiąże się pomyślnie i będziesz cieszyć się ciążą! nie poddawaj się, Twoja fasolka pewnie też dzielnie walczy w brzuszku! <3

co do objawów, powoli kończę 8 tydzień (jutro), trochę się nie odzywałam, bo już trzeci dzień czuję się jak wrak człowieka, dopadły mnie mdłości, totalny brak sił, senność olbrzymia, brzuch wywalony, zbieranie wody, wzdęcia takie że budzę się z bólem brzucha w nocy, który ma ochotę wybuchnąć, masakra, od trzech dni jestem jak zwłoki i mam już dość. Piersi tak mi urosły, że czuję się jak krowa dojna :< Miałam C, teraz to się wylewają, nie podoba mi się ten stan. Czuję się naprawdę okropnie.

także jeśli nie macie dolegliwości dziewczyny, nie martwicie się, dopadną w końcu i Was, ja do 7,5 tyg. cisza, a teraz buchło jak bomba.

Kochana, wiem, co czujesz, ja mamdokladnie to samo. Zdycham, nic mnie nie coeszy, czuje jakbym depresji powoli dostawala przez to samopoczucie. Mdlosci cala dobe i to przeokropne zmeczenie. Do tego od poczatku tyg. siedze w domu z rozgoraczkowana coreczka, ktorej choroba nie przechodzi :(

Jutro o 9:40 kontrola u gina, bo nadal plamie co pare dni, wiec trzymajcie kciuki.

Henio (*) 12tc - 12.2014
    Adaś (*) 11tc - 03.2018
    8p3ow1d32o1tu82h.png

l22ng7rf6rkhpy84.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2018, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chusy wrote:
    Kochana ty masz wizyte za tydzien a ja dopiero 11.10 bede miala pierwsza... Dopiero w 9 tyg ciazy :<

O kurczę oszalała bym chyba i prywatnie bym do mojego Pana gina poszła :-).

‹‹ 64 65 66 67 68 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ