X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • chcebardzobycmama Autorytet

Wysłany: 21 września 2018, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No.i bylam na wizycie na nfz. Dostalam skierowania na badania i na.usg teraz i od razu na 13tydzien ... no i nawczesniejszy termin na usg jest 2 pazdziernik ,a 1 pazdziernika mam swojego prywatnwgo lekarza . Czy moge zalozyc karte coazy juz u prywatnego ale porobic sobie wszystkie badamia i usg te na ktore dala mi skierowanie lekarka z nfz ?

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

grudzień2015 mama aniołka (*)
    październik2017 mama Oskarka <3
    maj2019 mama Mikusia <3

oar8skjou77gkdir.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2018, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata :) wrote:
    hehe mam wrażenie że to karma za gadanie że nie mam objawów :D
    Oj :) to Cię dopadło, biedna !! Oby jak najmniej dokuczały te dolegliwości - ja mam zgon zawsze do południa .. pytanie kiedy to do chol... przejdzie ? W 13 tyg ?? Powiedzcie, że to przejdzie- rano mega słabo .. a chciałabym wrócić do pracy za jakoś 10 dni :( oby tylko nie plamić..

Dziewczyny kupujecie / macie poduszki ciążowe takie do spania ???

• chcebardzobycmama Autorytet

Wysłany: 21 września 2018, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko77 wrote:
    Oj :) to Cię dopadło, biedna !! Oby jak najmniej dokuczały te dolegliwości - ja mam zgon zawsze do południa .. pytanie kiedy to do chol... przejdzie ? W 13 tyg ?? Powiedzcie, że to przejdzie- rano mega słabo .. a chciałabym wrócić do pracy za jakoś 10 dni :( oby tylko nie plamić..

Ja z dnia na dzien czuje się lepiej ,aczykolwiek nadal zgieta w pol chodze :P

grudzień2015 mama aniołka (*)
    październik2017 mama Oskarka <3
    maj2019 mama Mikusia <3

oar8skjou77gkdir.png
  • KasiaH Przyjaciółka

Wysłany: 21 września 2018, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko77 wrote:
    Ja miałam i niedługo też nabędę bo tak strasznie niewygodnie mi się śpi że szok :( Poprzednio wszędzie ją ze sobą ciągałam bo tak mi pasowała :)

relg9vvjrlg8wjvj.png

f2w3gox1tsz18tmf.png
  • cookiemonster Autorytet

Wysłany: 21 września 2018, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko77 wrote:

Poduszki polecam ogromnie! Mialam dwie, jedna kupilam, a drugą wygralam na warsztatach Bezpieczny Maluch (swoja droga, również bardzo polecam) i ta druga moim zdaniem dużo lepsza. Zaraz poszperam w internetach, może znajdę.
    Edit: ta która kupilam to supermami typ C, a wygralam fikimiki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2018, 12:10

3cb, 24 cykle starań o Młodą
    3i49uay3wi97o5xz.png
    nqtktv731lxj1cxm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2018, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cookiemonster wrote:
    Poduszki polecam ogromnie! Mialam dwie, jedna kupilam, a drugą wygralam na warsztatach Bezpieczny Maluch (swoja droga, również bardzo polecam) i ta druga moim zdaniem dużo lepsza. Zaraz poszperam w internetach, może znajdę.
    Edit: ta która kupilam to supermami typ C, a wygralam fikimiki
    Dziękuje Cookie :D
    Właśnie Supermami C polecają ?? Czy Fikimiki jednak lepsza ?? A dlaczego ;) ?

• Chusy Autorytet

Wysłany: 21 września 2018, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mialam tej poduszki, uzywalam tylko malego rogala i kladlam go miedzy nogi jak juz mialam spory brzuszek.

Doprawilam sie kurcze.. mam zapalenie stawu barkowego, nie moge nim ruszac w ogole a tu trzeba sie dzieckiem zajac i domem. Boli jak diabli a paracetamol nie pomaga! :<

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2018, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chusy wrote:
    Ja nie mialam tej poduszki, uzywalam tylko malego rogala i kladlam go miedzy nogi jak juz mialam spory brzuszek.

Doprawilam sie kurcze.. mam zapalenie stawu barkowego, nie moge nim ruszac w ogole a tu trzeba sie dzieckiem zajac i domem. Boli jak diabli a paracetamol nie pomaga! :<
    A maści ??? Polecam kinesiotape- taśmy kinesio!!
    Idź do ortopedy lub rehab.. to Ci nakleją.

• cookiemonster Autorytet

Wysłany: 21 września 2018, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko77 wrote:
    Dziękuje Cookie :D
    Właśnie Supermami C polecają ?? Czy Fikimiki jednak lepsza ?? A dlaczego ;) ?
    To kwestia indywidualna, mi z tym C ciężko było się ułożyć, a ta fikimiki może być na prosto i tak mi się lepiej spało.

Ciasteczko77 lubi tę wiadomość

3cb, 24 cykle starań o Młodą
    3i49uay3wi97o5xz.png
    nqtktv731lxj1cxm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2018, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chcebardzobycmama wrote:
    No.i bylam na wizycie na nfz. Dostalam skierowania na badania i na.usg teraz i od razu na 13tydzien ... no i nawczesniejszy termin na usg jest 2 pazdziernik ,a 1 pazdziernika mam swojego prywatnwgo lekarza . Czy moge zalozyc karte coazy juz u prywatnego ale porobic sobie wszystkie badamia i usg te na ktore dala mi skierowanie lekarka z nfz ?

A to chodzisz do dwóch lekarzy gin ja nawet kiedyś słyszałam jak jedna Pani chodziła na NFZ i prywatnie i jeden lekarz wie i drugim jak chcesz to porób te badania i wiadomo ze później jak zrobisz badania to Ci kartę ciąży założy ja tak miałam że zrobiłam bety zrobił USG był sam pęcherzyk pojechałam za tydzień i zobaczyłam moją Anię to był 7 tc i od razu mi naprawdę sal jakie mam badania zrobić i założymy mi kartę ciąży.

Co do poduszek takich do spania ja nie używałam żadnej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2018, 12:31

• Agata :) Autorytet

Wysłany: 21 września 2018, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak chodzę, jeden na Nfz w szpitalu którym chce rodzic i dodatkowo prywatny :)

Boże dziewczyny mam takie mdłości że na cokolwiek spojrzę to zbiera mi się na wymioty, nawet jak pije wody czy herbatę to samo :(
    Już wiem co czujecie i jakie to okropne:(

11.2020 cb 💔 06.2022 - 7tc 💔😔
    22cs - ⏸️💚
    9.12 -> 6+4, serduszko, 5mm
    23.12 -> 8+4, serduszko, 17mm
    16.01 - > 12+0 prenatalne
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2018, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak chodzę, jeden na Nfz w szpitalu którym chce rodzic i dodatkowo prywatny :)

Boże dziewczyny mam takie mdłości że na cokolwiek spojrzę to zbiera mi się na wymioty, nawet jak pije wody czy herbatę to samo :(
    Już wiem co czujecie i jakie to okropne:(
    Mnie ratują wtedy migdały .. :( ..

Wysłany: 21 września 2018, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam, to spróbuję zobaczymy ☹️
    Wypróbuje dzisiaj cole, podobno daje rade parę łykow.

22cs - ⏸️💚
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2018, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam, to spróbuję zobaczymy ☹️
    Wypróbuje dzisiaj cole, podobno daje rade parę łykow.
    Jeszcze imbir - są takie krople w aptece nawet .. krakersy ??

• Chusy Autorytet

Wysłany: 21 września 2018, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie nie pomagaly zadne te sposoby, od zapachu imbiru bylo mi jeszcze bardziej niedobrze a migdalow nie moglam nawet pogryzc :P Pamietam ze jechalam wtedy najpierw na bananach i jablkach a potem na krakersach z maslem albo serem (ale to dla tych ktore moga patrzec na nabial) :D
    Odrzucilo mnie od miesa wlasnie, nawet nie moge myslec o przezuciu go. Chyba i u mnie sie rozkreca ale jeszcze jest w miare ok :P

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • MaryJane Autorytet

Wysłany: 21 września 2018, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, wy pracujecie czy nie hahah? :D ledwo daje radę czytać na bieżąco, a co dopiero coś napisać :D

Dziękuję za słowa pocieszenia, nie mam wcale ochoty na ciężkie dolegliwości ciążowe ale jednak chciałabym poczuć, że coś się z moim organizmem dzieje :) więc może i doczekam tak samo jak wy ;)

gann3e3k0unlohxb.png

• Chusy Autorytet

Wysłany: 21 września 2018, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za LEKKIE dolegliwosci ciazowe. Niech pojdzie w cycki! :D

cookiemonster, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • Iza_86 Ekspertka

Wysłany: 21 września 2018, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem wam, ze mi na mdlosci nawet imbir nie pomaga, a jedyne, na co jeszcze moge patrzec do jedzenia to kanapka z serem :P
    Choc dzis musze przyznac, ze mdlosci troche mniejsze. Pewnie mi sie na wieczor rozkreca jak zwykle.

Henio (*) 12tc - 12.2014
    Adaś (*) 11tc - 03.2018
    8p3ow1d32o1tu82h.png

l22ng7rf6rkhpy84.png

Wysłany: 21 września 2018, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chusy wrote:
    Trzymam kciuki za LEKKIE dolegliwosci ciazowe. Niech pojdzie w cycki! :D
    Haha ja jakoś nie jestem zachwycona że poszło w cycki, są już nieproporcjonalne do mojej figury :D

22cs - ⏸️💚
    preg.png
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 21 września 2018, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem ciągle głodna i chyba moją ulubioną zachcianką będzie pomidorowa :D tydzień temu jadłam i dzisiaj znów musiałam ugotować. Korzystam póki mnie nie odrzuci od zdrowych posiłków i na kolacje będzie pieczony łosoś z warzywami. W poprzedniej ciąży tak mnie od ryb odrzuciło, że od świąt Bożego Narodzenia teraz pierwszy raz mam ochotę :D

atdcjw4ziax1my6y.png
‹‹ 65 66 67 68 69 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ