Majóweczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
No.i bylam na wizycie na nfz. Dostalam skierowania na badania i na.usg teraz i od razu na 13tydzien ... no i nawczesniejszy termin na usg jest 2 pazdziernik ,a 1 pazdziernika mam swojego prywatnwgo lekarza . Czy moge zalozyc karte coazy juz u prywatnego ale porobic sobie wszystkie badamia i usg te na ktore dala mi skierowanie lekarka z nfz ?
Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość
grudzień2015 mama aniołka (*)
październik2017 mama Oskarka
maj2019 mama Mikusia
-
nick nieaktualnyAgata :) wrote:hehe mam wrażenie że to karma za gadanie że nie mam objawów
Dziewczyny kupujecie / macie poduszki ciążowe takie do spania ??? -
Ciasteczko77 wrote:Oj to Cię dopadło, biedna !! Oby jak najmniej dokuczały te dolegliwości - ja mam zgon zawsze do południa .. pytanie kiedy to do chol... przejdzie ? W 13 tyg ?? Powiedzcie, że to przejdzie- rano mega słabo .. a chciałabym wrócić do pracy za jakoś 10 dni oby tylko nie plamić..
Dziewczyny kupujecie / macie poduszki ciążowe takie do spania ???grudzień2015 mama aniołka (*)
październik2017 mama Oskarka
maj2019 mama Mikusia
-
Ciasteczko77 wrote:Oj to Cię dopadło, biedna !! Oby jak najmniej dokuczały te dolegliwości - ja mam zgon zawsze do południa .. pytanie kiedy to do chol... przejdzie ? W 13 tyg ?? Powiedzcie, że to przejdzie- rano mega słabo .. a chciałabym wrócić do pracy za jakoś 10 dni oby tylko nie plamić..
Dziewczyny kupujecie / macie poduszki ciążowe takie do spania ???
Edit: ta która kupilam to supermami typ C, a wygralam fikimikiWiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2018, 12:10
-
nick nieaktualnycookiemonster wrote:Poduszki polecam ogromnie! Mialam dwie, jedna kupilam, a drugą wygralam na warsztatach Bezpieczny Maluch (swoja droga, również bardzo polecam) i ta druga moim zdaniem dużo lepsza. Zaraz poszperam w internetach, może znajdę.
Edit: ta która kupilam to supermami typ C, a wygralam fikimiki
Właśnie Supermami C polecają ?? Czy Fikimiki jednak lepsza ?? A dlaczego ? -
Ja nie mialam tej poduszki, uzywalam tylko malego rogala i kladlam go miedzy nogi jak juz mialam spory brzuszek.
Doprawilam sie kurcze.. mam zapalenie stawu barkowego, nie moge nim ruszac w ogole a tu trzeba sie dzieckiem zajac i domem. Boli jak diabli a paracetamol nie pomaga! :<
-
nick nieaktualnyChusy wrote:Ja nie mialam tej poduszki, uzywalam tylko malego rogala i kladlam go miedzy nogi jak juz mialam spory brzuszek.
Doprawilam sie kurcze.. mam zapalenie stawu barkowego, nie moge nim ruszac w ogole a tu trzeba sie dzieckiem zajac i domem. Boli jak diabli a paracetamol nie pomaga! :<
Idź do ortopedy lub rehab.. to Ci nakleją. -
Ciasteczko77 wrote:Dziękuje Cookie
Właśnie Supermami C polecają ?? Czy Fikimiki jednak lepsza ?? A dlaczego ?Ciasteczko77 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnychcebardzobycmama wrote:No.i bylam na wizycie na nfz. Dostalam skierowania na badania i na.usg teraz i od razu na 13tydzien ... no i nawczesniejszy termin na usg jest 2 pazdziernik ,a 1 pazdziernika mam swojego prywatnwgo lekarza . Czy moge zalozyc karte coazy juz u prywatnego ale porobic sobie wszystkie badamia i usg te na ktore dala mi skierowanie lekarka z nfz ?
A to chodzisz do dwóch lekarzy gin ja nawet kiedyś słyszałam jak jedna Pani chodziła na NFZ i prywatnie i jeden lekarz wie i drugim jak chcesz to porób te badania i wiadomo ze później jak zrobisz badania to Ci kartę ciąży założy ja tak miałam że zrobiłam bety zrobił USG był sam pęcherzyk pojechałam za tydzień i zobaczyłam moją Anię to był 7 tc i od razu mi naprawdę sal jakie mam badania zrobić i założymy mi kartę ciąży.
Co do poduszek takich do spania ja nie używałam żadnej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2018, 12:31
-
Ja tak chodzę, jeden na Nfz w szpitalu którym chce rodzic i dodatkowo prywatny
Boże dziewczyny mam takie mdłości że na cokolwiek spojrzę to zbiera mi się na wymioty, nawet jak pije wody czy herbatę to samo
Już wiem co czujecie i jakie to okropne:( -
nick nieaktualnyAgata :) wrote:Ja tak chodzę, jeden na Nfz w szpitalu którym chce rodzic i dodatkowo prywatny
Boże dziewczyny mam takie mdłości że na cokolwiek spojrzę to zbiera mi się na wymioty, nawet jak pije wody czy herbatę to samo
Już wiem co czujecie i jakie to okropne:( -
nick nieaktualny
-
Mnie nie pomagaly zadne te sposoby, od zapachu imbiru bylo mi jeszcze bardziej niedobrze a migdalow nie moglam nawet pogryzc Pamietam ze jechalam wtedy najpierw na bananach i jablkach a potem na krakersach z maslem albo serem (ale to dla tych ktore moga patrzec na nabial)
Odrzucilo mnie od miesa wlasnie, nawet nie moge myslec o przezuciu go. Chyba i u mnie sie rozkreca ale jeszcze jest w miare ok
-
Dziewczyny, wy pracujecie czy nie hahah? ledwo daje radę czytać na bieżąco, a co dopiero coś napisać
Dziękuję za słowa pocieszenia, nie mam wcale ochoty na ciężkie dolegliwości ciążowe ale jednak chciałabym poczuć, że coś się z moim organizmem dzieje więc może i doczekam tak samo jak wy
-
Powiem wam, ze mi na mdlosci nawet imbir nie pomaga, a jedyne, na co jeszcze moge patrzec do jedzenia to kanapka z serem
Choc dzis musze przyznac, ze mdlosci troche mniejsze. Pewnie mi sie na wieczor rozkreca jak zwykle.Henio (*) 12tc - 12.2014
Adaś (*) 11tc - 03.2018
-
Chusy wrote:Trzymam kciuki za LEKKIE dolegliwosci ciazowe. Niech pojdzie w cycki!
-
Ja jestem ciągle głodna i chyba moją ulubioną zachcianką będzie pomidorowa tydzień temu jadłam i dzisiaj znów musiałam ugotować. Korzystam póki mnie nie odrzuci od zdrowych posiłków i na kolacje będzie pieczony łosoś z warzywami. W poprzedniej ciąży tak mnie od ryb odrzuciło, że od świąt Bożego Narodzenia teraz pierwszy raz mam ochotę