X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • chcebardzobycmama Autorytet

Wysłany: 21 września 2018, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No.i bylam na wizycie na nfz. Dostalam skierowania na badania i na.usg teraz i od razu na 13tydzien ... no i nawczesniejszy termin na usg jest 2 pazdziernik ,a 1 pazdziernika mam swojego prywatnwgo lekarza . Czy moge zalozyc karte coazy juz u prywatnego ale porobic sobie wszystkie badamia i usg te na ktore dala mi skierowanie lekarka z nfz ?

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

grudzień2015 mama aniołka (*)
    październik2017 mama Oskarka <3
    maj2019 mama Mikusia <3

oar8skjou77gkdir.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2018, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata :) wrote:
    hehe mam wrażenie że to karma za gadanie że nie mam objawów :D
    Oj :) to Cię dopadło, biedna !! Oby jak najmniej dokuczały te dolegliwości - ja mam zgon zawsze do południa .. pytanie kiedy to do chol... przejdzie ? W 13 tyg ?? Powiedzcie, że to przejdzie- rano mega słabo .. a chciałabym wrócić do pracy za jakoś 10 dni :( oby tylko nie plamić..

Dziewczyny kupujecie / macie poduszki ciążowe takie do spania ???

• chcebardzobycmama Autorytet

Wysłany: 21 września 2018, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko77 wrote:
    Oj :) to Cię dopadło, biedna !! Oby jak najmniej dokuczały te dolegliwości - ja mam zgon zawsze do południa .. pytanie kiedy to do chol... przejdzie ? W 13 tyg ?? Powiedzcie, że to przejdzie- rano mega słabo .. a chciałabym wrócić do pracy za jakoś 10 dni :( oby tylko nie plamić..

Ja z dnia na dzien czuje się lepiej ,aczykolwiek nadal zgieta w pol chodze :P

grudzień2015 mama aniołka (*)
    październik2017 mama Oskarka <3
    maj2019 mama Mikusia <3

oar8skjou77gkdir.png
  • KasiaH Przyjaciółka

Wysłany: 21 września 2018, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko77 wrote:
    Ja miałam i niedługo też nabędę bo tak strasznie niewygodnie mi się śpi że szok :( Poprzednio wszędzie ją ze sobą ciągałam bo tak mi pasowała :)

relg9vvjrlg8wjvj.png

f2w3gox1tsz18tmf.png
  • cookiemonster Autorytet

Wysłany: 21 września 2018, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko77 wrote:

Poduszki polecam ogromnie! Mialam dwie, jedna kupilam, a drugą wygralam na warsztatach Bezpieczny Maluch (swoja droga, również bardzo polecam) i ta druga moim zdaniem dużo lepsza. Zaraz poszperam w internetach, może znajdę.
    Edit: ta która kupilam to supermami typ C, a wygralam fikimiki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2018, 12:10

3cb, 24 cykle starań o Młodą
    3i49uay3wi97o5xz.png
    nqtktv731lxj1cxm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2018, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cookiemonster wrote:
    Poduszki polecam ogromnie! Mialam dwie, jedna kupilam, a drugą wygralam na warsztatach Bezpieczny Maluch (swoja droga, również bardzo polecam) i ta druga moim zdaniem dużo lepsza. Zaraz poszperam w internetach, może znajdę.
    Edit: ta która kupilam to supermami typ C, a wygralam fikimiki
    Dziękuje Cookie :D
    Właśnie Supermami C polecają ?? Czy Fikimiki jednak lepsza ?? A dlaczego ;) ?

• Chusy Autorytet

Wysłany: 21 września 2018, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mialam tej poduszki, uzywalam tylko malego rogala i kladlam go miedzy nogi jak juz mialam spory brzuszek.

Doprawilam sie kurcze.. mam zapalenie stawu barkowego, nie moge nim ruszac w ogole a tu trzeba sie dzieckiem zajac i domem. Boli jak diabli a paracetamol nie pomaga! :<

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2018, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chusy wrote:
    Ja nie mialam tej poduszki, uzywalam tylko malego rogala i kladlam go miedzy nogi jak juz mialam spory brzuszek.

Doprawilam sie kurcze.. mam zapalenie stawu barkowego, nie moge nim ruszac w ogole a tu trzeba sie dzieckiem zajac i domem. Boli jak diabli a paracetamol nie pomaga! :<
    A maści ??? Polecam kinesiotape- taśmy kinesio!!
    Idź do ortopedy lub rehab.. to Ci nakleją.

• cookiemonster Autorytet

Wysłany: 21 września 2018, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko77 wrote:
    Dziękuje Cookie :D
    Właśnie Supermami C polecają ?? Czy Fikimiki jednak lepsza ?? A dlaczego ;) ?
    To kwestia indywidualna, mi z tym C ciężko było się ułożyć, a ta fikimiki może być na prosto i tak mi się lepiej spało.

Ciasteczko77 lubi tę wiadomość

3cb, 24 cykle starań o Młodą
    3i49uay3wi97o5xz.png
    nqtktv731lxj1cxm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2018, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chcebardzobycmama wrote:
    No.i bylam na wizycie na nfz. Dostalam skierowania na badania i na.usg teraz i od razu na 13tydzien ... no i nawczesniejszy termin na usg jest 2 pazdziernik ,a 1 pazdziernika mam swojego prywatnwgo lekarza . Czy moge zalozyc karte coazy juz u prywatnego ale porobic sobie wszystkie badamia i usg te na ktore dala mi skierowanie lekarka z nfz ?

A to chodzisz do dwóch lekarzy gin ja nawet kiedyś słyszałam jak jedna Pani chodziła na NFZ i prywatnie i jeden lekarz wie i drugim jak chcesz to porób te badania i wiadomo ze później jak zrobisz badania to Ci kartę ciąży założy ja tak miałam że zrobiłam bety zrobił USG był sam pęcherzyk pojechałam za tydzień i zobaczyłam moją Anię to był 7 tc i od razu mi naprawdę sal jakie mam badania zrobić i założymy mi kartę ciąży.

Co do poduszek takich do spania ja nie używałam żadnej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2018, 12:31

• Agata :) Autorytet

Wysłany: 21 września 2018, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak chodzę, jeden na Nfz w szpitalu którym chce rodzic i dodatkowo prywatny :)

Boże dziewczyny mam takie mdłości że na cokolwiek spojrzę to zbiera mi się na wymioty, nawet jak pije wody czy herbatę to samo :(
    Już wiem co czujecie i jakie to okropne:(

11.2020 cb 💔 06.2022 - 7tc 💔😔
    22cs - ⏸️💚
    9.12 -> 6+4, serduszko, 5mm
    23.12 -> 8+4, serduszko, 17mm
    16.01 - > 12+0 prenatalne
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2018, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak chodzę, jeden na Nfz w szpitalu którym chce rodzic i dodatkowo prywatny :)

Boże dziewczyny mam takie mdłości że na cokolwiek spojrzę to zbiera mi się na wymioty, nawet jak pije wody czy herbatę to samo :(
    Już wiem co czujecie i jakie to okropne:(
    Mnie ratują wtedy migdały .. :( ..

Wysłany: 21 września 2018, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam, to spróbuję zobaczymy ☹️
    Wypróbuje dzisiaj cole, podobno daje rade parę łykow.

22cs - ⏸️💚
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2018, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam, to spróbuję zobaczymy ☹️
    Wypróbuje dzisiaj cole, podobno daje rade parę łykow.
    Jeszcze imbir - są takie krople w aptece nawet .. krakersy ??

• Chusy Autorytet

Wysłany: 21 września 2018, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie nie pomagaly zadne te sposoby, od zapachu imbiru bylo mi jeszcze bardziej niedobrze a migdalow nie moglam nawet pogryzc :P Pamietam ze jechalam wtedy najpierw na bananach i jablkach a potem na krakersach z maslem albo serem (ale to dla tych ktore moga patrzec na nabial) :D
    Odrzucilo mnie od miesa wlasnie, nawet nie moge myslec o przezuciu go. Chyba i u mnie sie rozkreca ale jeszcze jest w miare ok :P

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • MaryJane Autorytet

Wysłany: 21 września 2018, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, wy pracujecie czy nie hahah? :D ledwo daje radę czytać na bieżąco, a co dopiero coś napisać :D

Dziękuję za słowa pocieszenia, nie mam wcale ochoty na ciężkie dolegliwości ciążowe ale jednak chciałabym poczuć, że coś się z moim organizmem dzieje :) więc może i doczekam tak samo jak wy ;)

gann3e3k0unlohxb.png

• Chusy Autorytet

Wysłany: 21 września 2018, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za LEKKIE dolegliwosci ciazowe. Niech pojdzie w cycki! :D

cookiemonster, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • Iza_86 Ekspertka

Wysłany: 21 września 2018, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem wam, ze mi na mdlosci nawet imbir nie pomaga, a jedyne, na co jeszcze moge patrzec do jedzenia to kanapka z serem :P
    Choc dzis musze przyznac, ze mdlosci troche mniejsze. Pewnie mi sie na wieczor rozkreca jak zwykle.

Henio (*) 12tc - 12.2014
    Adaś (*) 11tc - 03.2018
    8p3ow1d32o1tu82h.png

l22ng7rf6rkhpy84.png

Wysłany: 21 września 2018, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chusy wrote:
    Trzymam kciuki za LEKKIE dolegliwosci ciazowe. Niech pojdzie w cycki! :D
    Haha ja jakoś nie jestem zachwycona że poszło w cycki, są już nieproporcjonalne do mojej figury :D

22cs - ⏸️💚
    preg.png
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 21 września 2018, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem ciągle głodna i chyba moją ulubioną zachcianką będzie pomidorowa :D tydzień temu jadłam i dzisiaj znów musiałam ugotować. Korzystam póki mnie nie odrzuci od zdrowych posiłków i na kolacje będzie pieczony łosoś z warzywami. W poprzedniej ciąży tak mnie od ryb odrzuciło, że od świąt Bożego Narodzenia teraz pierwszy raz mam ochotę :D

atdcjw4ziax1my6y.png
‹‹ 65 66 67 68 69 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ