X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • Agata :) Autorytet

Wysłany: 22 września 2018, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolejna beznadziejna noc z milionem pobudek...:(

Ja używam babydream olejek dla dzieci w bialo-niebieskim opakowaniu z Rossmanna. Ma bardzo fajny skład, nie zapycha i świetnie nawilża. Używałam przed ciąża na całe ciało i włosy i teraz kontynuuje,

Jak mi się nie chce smarować to dolewam sobie do wanny, efekt taki sam, mniej roboty :D
    Polecam, jest bardzo tani i baaaardzo dobry :)
    Jak zobaczyłam skład innych droższych kosmetyków tych Docelowych ciążowych to się przerazilam, sprzedają za 20-30zl sama parafie w butelce. Szok

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2018, 07:27

11.2020 cb 💔 06.2022 - 7tc 💔😔
    22cs - ⏸️💚
    9.12 -> 6+4, serduszko, 5mm
    23.12 -> 8+4, serduszko, 17mm
    16.01 - > 12+0 prenatalne
    preg.png
  • Alicja-33 Autorytet

Wysłany: 22 września 2018, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczynki
    Mam pytanie. Dostałam dziwnego uczulenia na zdjęciach kolan- wysypka, nie wiem, może od golenia...pierwszy raz coś takiego mi wyskoczyło. Smaruje maścią cynkową ale nie pomaga, czy możemy stosować jakieś inne smarowidła ?

ckaidqk3lo2zh8dt.png

Aniołek 8tc 2016
    Aniołek 8tc 2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2018, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam wczoraj u dermatologa, bo mam AZS i wyspkę na dłoniach. Niestety niczym smarować się nie da. Jedynie balsamy dla alergików i wapno do picia, jeżeli swędzi.

Alicja-33 lubi tę wiadomość

• iwwk Autorytet

Wysłany: 22 września 2018, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja używam olejków z alterry. Jak skóra się mocniej zacznie przesuszać, bo mam tendencję w ciąży, to wtedy balsam biały jeleń i olej kokosowy świetnie się spisują! :) Do tego mocno wrażliwa więc u mnie z kiepskim składem nie wchodzą w grę, bo zaraz wysypka. A te wszystkie specjalne dla kobiet w ciąży nie dość, że drogie to jeszcze często fatalny skład.

atdcjw4ziax1my6y.png
  • Agata :) Autorytet

Wysłany: 22 września 2018, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwwk wrote:
    Ja używam olejków z alterry. Jak skóra się mocniej zacznie przesuszać, bo mam tendencję w ciąży, to wtedy balsam biały jeleń i olej kokosowy świetnie się spisują! :) Do tego mocno wrażliwa więc u mnie z kiepskim składem nie wchodzą w grę, bo zaraz wysypka. A te wszystkie specjalne dla kobiet w ciąży nie dość, że drogie to jeszcze często fatalny skład.
    Ooo alterre też uwielbiam, jest cudowna! :)

11.2020 cb 💔 06.2022 - 7tc 💔😔
    22cs - ⏸️💚
    9.12 -> 6+4, serduszko, 5mm
    23.12 -> 8+4, serduszko, 17mm
    16.01 - > 12+0 prenatalne
    preg.png
  • Maltusia Ekspertka

Wysłany: 22 września 2018, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata :) wrote:
    Kolejna beznadziejna noc z milionem pobudek...:(

Ja używam babydream olejek dla dzieci w bialo-niebieskim opakowaniu z Rossmanna. Ma bardzo fajny skład, nie zapycha i świetnie nawilża. Używałam przed ciąża na całe ciało i włosy i teraz kontynuuje,

Jak mi się nie chce smarować to dolewam sobie do wanny, efekt taki sam, mniej roboty :D
    Polecam, jest bardzo tani i baaaardzo dobry :)
    Jak zobaczyłam skład innych droższych kosmetyków tych Docelowych ciążowych to się przerazilam, sprzedają za 20-30zl sama parafie w butelce. Szok
    chciałam kupić balsam na rozstępy w Rossmannie a pisało na nich, że od 4 miesiąca i zrezygnowałam...

• Milka1991 Autorytet

Wysłany: 22 września 2018, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Ja używałam bio oil. Mam mieszane uczucia. Rozstępy pojawiły się ale tylko na piersiach. Brzuch i uda bez zmian ;) a na piersiach w sumie prawie ich już nie widać :) U mnie z objawów tylko zawroty głowy i oby tak zostało...

Mama dwójki jak sytuacja ?

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    2023💔Puste jajo płodowe 8tc
    01.2025 Crl 1,12cm ❤️
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2018, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dobry jest Bio Oil ?
    Który Alterra ???

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2018, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde - wczoraj znowu małe plamienie - małe ale.. czerwone :( ból brzucha .. przeszło ale brzuś pobolewa :( nie wiem od czego to ?? :( macie plamienia? Nie byłam na IP (to nie krwawienie), lek mam 03 dopiero.

• Angie1212 Ekspertka

Wysłany: 22 września 2018, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko77 wrote:
    Kurde - wczoraj znowu małe plamienie - małe ale.. czerwone :( ból brzucha .. przeszło ale brzuś pobolewa :( nie wiem od czego to ?? :( macie plamienia? Nie byłam na IP (to nie krwawienie), lek mam 03 dopiero.

Ciasteczko77 ja cały czas plamię, nawet była żywa krew. A na USG było wszystko ok. Moja Pani Dr powiedziała, że jak nie ma skrzepów to spokojnie chyba, że krwawienie jest już obfite to wtedy do szpitala.

h4zpyx8di03rzb31.png

Aniołek 22.03.2018r. 9tc [*]

zem3df9hktjtbque.png
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 22 września 2018, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, Bio Oil jeśli chodzi o skład to nic rewelacyjnego, ma w sobie szkodliwą parafinę (!) i trochę olejków, które znajdziemy w dużo tańszych produktach. Większość kosmetologów jest zdania, że najlepszym sposobem na zapobiegnięcie rozstępom jest odpowiednie nawodnienie, zdrowa dieta i aktywność (w ciązy wiadomo umiarkowana), a na ciało wystarczy spokojnie olej kokosowy, migdałowy, czy jak któraś z dziewczyn wyżej pisała tania odżywka dla dzieci babydream ! :) Jeżeli ma się tendencję do rozstępów to co byśmy nie stosowały one i tak się pojawią, niekiedy kobiety nic nie stosują, a mają gładką skórę po ciąży, inne natomiast wydadzą fortunę, a i tak je mocno rozstępami wysypie :( Ja sama mam rozstępy z okresu dojrzewania na łydkach, pośladkach i piersiach, jak już będę miała swoje upragnione dzieci to pewnie odłożę na laser. Bardzo bym nie chciała żeby pojawiło się ich więcej, ale liczę się z tym, że pomimo mojej aktywności, zdrowej diety one i tak się pojawią :(

http://www.srokao.pl/2011/03/analiza.html polecam :)

cookiemonster, Milka1991 lubią tę wiadomość

atdcjw4ziax1my6y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2018, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka1991 sytuacja dalej bez zmian plamie krwią ale nie czuje bóli żadnych leżę plackiem i mnie to dobija bo jak wstaje kręci mi się w głowie :( do poniedziałku czekam aż się to wyjaśni wkoncu
    Ciasteczko77 jedz na ip nie czekaj ja też mam krew i jadę bo mi się takie rzuty robią ale już ostatecznie dowiem się 24.09 czy utrzymujemy ciążę czy jest to puste jajo i usuwamy niestety bo bardzo boje się takiego zabiegu no i w sobotę ślubuję ale wiem że to trwa jeden dzień przyjmują na zabieg i wieczorem wypuszczają
    Angie ty też plamisz krwią?? Jaka jest tego przyczyna?? Bo u mnie to nie wiadoma jedną wielka i żaden lekarz nie umie mi powiedzieć dlaczego krwią już plamie

Milka1991 lubi tę wiadomość

• iwwk Autorytet

Wysłany: 22 września 2018, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko77 wrote:
    A dobry jest Bio Oil ?
    Który Alterra ???

Alterra w rossmanie, olejki do ciała, jest ich kilka, piwonia&migdały, grejpfruit&brzoza(moim zdaniem o najpiekniejszym zapachu), rokitnik&amarantus. Fajne są też olejki wellness&beauty z rossmana, tolpa wypuściła też fajną linie urban garden balsamów nawilżających o pięknych zapachach :)

Ciasteczko77, milamila lubią tę wiadomość

atdcjw4ziax1my6y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2018, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krew była czerwona - ale malutko bardzo - lekkie skrzepiki też.. :( ale taka mała ilość, że na 1 listku - to absolutnie nie krwawienie - ale kurka brzuch wtedy boli (@), No i teraz w sumie cały czas mnie kłuje - nie chce jechać bo mnie śmiechem zabija - zreszta ustało wczoraj nic nie było po tym.. co mam mowić - bo wczoraj trochę było ?? I tak nic nie pomogą- proga biorę Max dawki już... zostaje czekać i mieć nadzieje - ost plamienie było w sob (dużo większe). Najgorsze, że nie wiadomo od czego. Nie panikuje tylko mnie martwi i dziwi. Może spadek proga albo taka uroda?

To wtedy lepiej zwykły olejek np awokado; rossman ma fajne olejki naturalne
    Dziękuje za odp

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2018, 10:09

• iwwk Autorytet

Wysłany: 22 września 2018, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama dwojki, może jakiś krwiaczek pękł, ale nie byli na usg w stanie tego dostrzec, póki nie ma bóli skurczowych i nie ma skrzepów w krwi to nic nie jest przesądzone. Słabo się czujesz pewnie od tego leżenia i myślenia o tym, bo stresu masz teraz sporo na pewno! Trzymam kciuki i wierze, że wszystko będzie dobrze !

Mama dwojki lubi tę wiadomość

atdcjw4ziax1my6y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2018, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko77 w moich plamieniach też są skrzepiki malutkie ale ty już widziałaś serduszko zarodek ja widzę puste jajo i pewnie tak zostanie i bd miała zabieg którego panicznie się boje..
    Wiecie co u mnie przyczyna może być jedną mam arh- po poronieniu nie otrzymałam anty rh w zastrzyku i w tej ciąży doszło do konfliktu i nie ma szans na utrzymanie pewnie i plamie krwaie taka moja teza ponoć jeśli pojawi się zarodek mam dostać imuglobine anty rh ale ja już na to nie liczę bo ciągle słyszę wczesna ciąża ale ile taka wczesna ciąża może trwać no chyba nie cale 9msc prawda.....

• iwwk Autorytet

Wysłany: 22 września 2018, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko77 wrote:
    Krew była czerwona - ale malutko bardzo - lekkie skrzepiki też.. :( ale taka mała ilość, że na 1 listku - to absolutnie nie krwawienie - ale kurka brzuch wtedy boli (@), No i teraz w sumie cały czas mnie kłuje - nie chce jechać bo mnie śmiechem zabija - zreszta ustało wczoraj nic nie było po tym.. co mam mowić - bo wczoraj trochę było ?? I tak nic nie pomogą- proga biorę Max dawki już... zostaje czekać i mieć nadzieje - ost plamienie było w sob (dużo większe). Najgorsze, że nie wiadomo od czego. Nie panikuje tylko mnie martwi i dziwi. Może spadek proga albo taka uroda?

To wtedy lepiej zwykły olejek np awokado; rossman ma fajne olejki naturalne
    Dziękuje za odp

Jedź do szpitala i nie myśl nawet w ten sposób, że Cie śmiechem zabiją, ludzie jeżdżą z pierdołami na SOR i się nie przejmują. Ciąża to wyjątkowy stan i nie wolno nic bagatelizować jeśli Cie coś niepokoi. Masz prawo do tego, aby się martwić i sprawdzić co się dzieje.

atdcjw4ziax1my6y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2018, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :( w pon robiłam usg (a to było po tych plamieniach w sob)- było wszystko Ok- a lekarz zalecił jechać dopiero jak będzie krwawienie lub bóle b mocne. Jak będzie gorzej pojadę. Może taka uroda nas plamiących ?? Nie wiem .. Mama - rozumiem Cię..ale mam nadzieje że zarodek już bedzie i serduszko też!!! Rety - jak Ty dasz rady wziąć ślub ??? :( macie też wesele ??

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2018, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko77 wrote:
    :( w pon robiłam usg (a to było po tych plamieniach w sob)- było wszystko Ok- a lekarz zalecił jechać dopiero jak będzie krwawienie lub bóle b mocne. Jak będzie gorzej pojadę. Może taka uroda nas plamiących ?? Nie wiem .. Mama - rozumiem Cię..ale mam nadzieje że zarodek już bedzie i serduszko też!!! Rety - jak Ty dasz rady wziąć ślub ??? :( macie też wesele ??
    Tak mamy i myślę że dam radę i wszystko bd ok nawet po tym jeśli bd miała zabieg będę malo aktywna ale to nasz dzień :*
    Ciasteczko77 masz bóle i lepiej jedz sprawdź u mnie powiedziała że jak dojdą skórze macicy i ostre bóle brzucha to mam się zgłosić ale wykona USG czy oczyszczam się trzy trzeba mi pomóc dlatego jedz ja też nie chciałam jechać na ip myślałam że mnie wyśmieją a przyjęli mnie zrobili badania i wiem że u mnie cały czas niepewnośc trwa i nie nastawiam się na super wieści tylko na zabieg i puste jajo bo ile można krwawić żywa krwią no cóż tobie życzę wszystkiego co najlepsze i jednak bym na twoim miejscu pojechała bo niepotrzebnie się teraz stresujesz a tam cie napewno uspokoją badaniem usg

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2018, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama dwojki wrote:
    Tak mamy i myślę że dam radę i wszystko bd ok nawet po tym jeśli bd miała zabieg będę malo aktywna ale to nasz dzień :*
    Ciasteczko77 masz bóle i lepiej jedz sprawdź u mnie powiedziała że jak dojdą skórze macicy i ostre bóle brzucha to mam się zgłosić ale wykona USG czy oczyszczam się trzy trzeba mi pomóc dlatego jedz ja też nie chciałam jechać na ip myślałam że mnie wyśmieją a przyjęli mnie zrobili badania i wiem że u mnie cały czas niepewnośc trwa i nie nastawiam się na super wieści tylko na zabieg i puste jajo bo ile można krwawić żywa krwią no cóż tobie życzę wszystkiego co najlepsze i jednak bym na twoim miejscu pojechała bo niepotrzebnie się teraz stresujesz a tam cie napewno uspokoją badaniem usg
    Nie pisz tak - ja wierze, że serduszko będzie !! Tego Ci życzę !!!
    Co do mnie martwię sie ale nie panikuje - zobaczymy co będzie.
    Dziewczyny plamiace / macie też ból brzucha przy tym ??

‹‹ 67 68 69 70 71 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ