Majóweczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Mnie wczoraj wieczorem pobolewał brzuch jak na @ jelita też mocniej pracują i mnie budzą koło 6 i muszę do toalety Nie plamię, choć boję się chodzić do toalety, przez to lekkie plamienie sprzed tygodnia. W czwartek mam USG i trochę obawiam się, że coś będzie nie tak. Kurcze po pierwszej, straconej ciąży w marcu mam obawy co do tej.
-
nick nieaktualnyCiasteczko77 ja nie mam bóli nie wiem czy to przez duphastan który jakoś tam pomaga utrzymać ciążę nie wiem a piszę tak bo już mam naprawdę dość tej sytuacji wieczne nerwy wieczny stres wyglądam ja cień siebie chudnę i mam koszmary w nocy dlatego chciałbym naprawdę wrócić znów do żywych do swojego życia i cieszyć się z każdego dnia a nie w głowie kumulować myśli co bd czy przestanę plamić czy zobaczę serduszko naprawdę ciężko mi jest na sercu i chodź cierpię że mogę stracić dzidziusia to jednak już bym chciała to zakończyć i żyć znów normalnie..
Nie planowaliśmy przed ślubem dzidziusia ale bardzo ucieszyłam się gdy czułam że mogę być w ciąży i gdy zobaczyłam cień na pierwszym teście wręcz wspinałam się do nieba takie moje szczęście było nie do opisania ale wszystko zmieniło się z dniem pierwszej wizyty 11.09 i teraz już oswoiłam się z tą myślą że mogę mieć puste jajo i chyba pogodzę się z tym jeśli powie mi że czeka mnie zabieg niestety myślę że lepiej wcześniej na tym etapie niż później bym miała mieć komplikacje w 22tc wtedy chyba bym umarła -
Mama dwojki wrote:Milka1991 sytuacja dalej bez zmian plamie krwią ale nie czuje bóli żadnych leżę plackiem i mnie to dobija bo jak wstaje kręci mi się w głowie do poniedziałku czekam aż się to wyjaśni wkoncu
Ciasteczko77 jedz na ip nie czekaj ja też mam krew i jadę bo mi się takie rzuty robią ale już ostatecznie dowiem się 24.09 czy utrzymujemy ciążę czy jest to puste jajo i usuwamy niestety bo bardzo boje się takiego zabiegu no i w sobotę ślubuję ale wiem że to trwa jeden dzień przyjmują na zabieg i wieczorem wypuszczają
Angie ty też plamisz krwią?? Jaka jest tego przyczyna?? Bo u mnie to nie wiadoma jedną wielka i żaden lekarz nie umie mi powiedzieć dlaczego krwią już plamie
Tak plamię krwią, lekarka nie zna przyczyny, bo na USG nic nie ma.
Mówiła mi, że póki nie ma skrzepów to nie jest źle. Nie raz zdarza się, że kobiety krwawią nawet przez połowę ciąży, a nie oznacza to poronienia.
Wiadomo krew nam się źle kojarzy, ale nie zawsze ma to wpływ na ciąże, także ciężko jest. Ale trzeba byc dobrej myśli. -
nick nieaktualnyJa mam malutkie skrzepiki mówiła że to nic złego ale ja przeczuwam że u mnie dobrze się nie skończy...
Też mi gadała że zna Kobiety które krwawią i donoszą ciążę rodzą zdrowe dzieci ale ja jakoś u siebie w to nie wierzę dwie ciąże bez komplikacji dlatego ta mnie już wykańcza -
Niesmialo sie witam na Majóweczkach. Mam nadzieje zagoscic tu do końca.
W tym tygodniu zobaczylam moje upragnione II kreseczki. Oczywiscie pobieglam na betę i w srode byla 954 a wczoraj 2137 wiec jak na 48h przyrost wyglada dobrze. Wizyte mam u mojej gin mam we wtorek. Pewnie jeszcze za wiele widac nie bedzie bo wg @ ktora miala 18.08 wychodzi ze dzis zaczelam 5 tydzien. Tak czy siak isc musze bo konczą mi sie zastrzyki Clexane.
Przesledzilam dzis caly watek i wiem ze sa osoby w podobnej sytuacji jak ja.
Jestem "szczesliwą" posiadaczką niedoczynnosci tarczycy i Haschimoto dodatniego Ana mutacji genertcznej PAI-1 heterozygota 4g. Obecnie jestem na clexane acardzie femibionie i euthyroxie. Mam nadzieje ze dotrwam z wami do konca. I moja 9cio latka doczeka sie rodzenstwa.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2018, 11:49
Angie1212, KasiaH, iwwk, Alicja-33, milamila, cookiemonster, Milka1991, domi1906, Chusy lubią tę wiadomość
2009 Córeczka
2017 [*] Aniolek 11tc
-
Mama dwojki wiem, że Cie to wykańcza, ja z córka też miałam bezproblemową ciążę, a teraz ciągle coś.
Proszę badź dobrej myśli. Mi też przychodzą chwilę zwątpienia, że nic z tego nie będzie, ale ważne jest też podejście psychiczne. Wierzę, że będzie u Ciebie dobrze.Mama dwojki lubi tę wiadomość
-
MaMaMi83 wrote:Niesmialo sie witam na Majóweczkach. Mam nadzieje zagoscic tu do końca.
W tym tygodniu zobaczylam moje upragnione II kreseczki. Oczywiscie pobieglam na betę i w srode byla 954 a wczoraj 2137 wiec jak na 48h przyrost wyglada dobrze. Wizyte mam u mojej gin mam we wtorek. Pewnie jeszcze za wiele widac nie bedzie bo wg @ ktora miala 18.08 wychodzi ze dzis zaczelam 5 tydzien. Tak czy siak isc musze bo konczą mi sie zastrzyki Clexane.
Przesledzilam dzis caly watek i wiem ze sa osoby w podobnej sytuacji jak ja.
Jestem "szczesliwą" posiadaczką niedoczynnosci tarczycy i Haschimoto dodatniego Ana mutacji genertcznej PAI-1 heterozygota 4g. Obecnie jestem na clexane acardzie femibionie i euthyroxie. Mam nadzieje ze dotrwam z wami do konca. I moja 9cio latka doczeka sie rodzenstwa.
Witamy MaMaMi! Gratulacje:) Jesteśmy w tym samym tygodniu a chyba nawet dniu ciąży. Ja również miesiaczke miałam 18.08 A dzisiaj mam równo 5tc trzymam kciuki żeby wszystko pięknie się zakończyło w MajuWiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2018, 12:09
MaMaMi83 lubi tę wiadomość
-
iwwk Święta racja o tych mazidłach i rozstepach. Ja jeszcze pomyślę czy będę czegoś używać
Mama dwójki Oby jak najszybciej Ci zlecialo do pon. Ta niepewność jest najgorsza. Ale ja jestem dobrej myśli i wierzę w Twojego kropka ♡Mama dwojki lubi tę wiadomość
-
Mama dwojki wrote:Ja mam malutkie skrzepiki mówiła że to nic złego ale ja przeczuwam że u mnie dobrze się nie skończy...
Też mi gadała że zna Kobiety które krwawią i donoszą ciążę rodzą zdrowe dzieci ale ja jakoś u siebie w to nie wierzę dwie ciąże bez komplikacji dlatego ta mnie już wykańcza
Niepewność jest najgorsza, ale wierzmy, że będzie dobrze. Trzeba być zawsze dobrej myśli i z nadzieją bo nadzieja odchodzi ostatnia a póki jeszcze jest szansa to nadzieja musi być. Zrób od siebie tyle ile możesz -wypoczywaj ile możesz to chyba najbardziej wskazane teraz.Mama dwojki lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja miałam jednorazowy epizod plemienia, bolał mnie brzuch tego dnia jak na @ ale akurat nie w tym czasie co wystąpiło plamienie. Klucia mam coś jakiś czas w jajnikach, pachwinach. To chyba normalne. Ciasteczko77 żeby się nie denerwować jedź do lekarza. To nic że byłaś ostatnio i powiedziała że wszystko ok. Twój spokój jest najważniejszy i jak musisz to nawet 10 razy chodź z tym samym. Ja pojechałam tego samego dnia co plemienia i od razu sie uspokoilam. Ginekolog mi powiedział, że nasz strach jest zrozumiały i pacjentki przybiegaja do niego z każdym plamieniem a on jest od tego ze jeżeli wszystko jest ok to ma uspokoić. Idź i będziesz wiedziała. Do 3.10 jest jeszcze sporo czasu a będziesz o tym myślała codziennie do tego czasu. Ja jak zaczęłam się denerwować tymi plamieniami to brzuch zaczął mnie boleć zaraz jak na @. Może właśnie u Ciebie te bóle są spowodowane nerwami.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2018, 14:09
-
nick nieaktualny
-
Angie1212 wrote:Dziewczyny wypadają Wam włosy. Rozumiem hormony plus tarczyca u mnie, ale od paru dni normalnie to garściami mi wypadają.
Co do kremow na rozstepy - iwwk dobrze napisała. Jak komuś mają wyjść to wyjdą. Nie wiem czy są tu jakieś Slazaczki? W Katowicach w Provicie Angelius jak robiło się 3 prenatalne u nich to gratis było po porodzie laserowe usuwanie rozstępów.
https://badaniaprenatalne.com.pl/oferta-specjalna-dla-kobiet-w-ciazy/Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2018, 15:13
-
nick nieaktualnyAngie1212 wrote:Dziewczyny wypadają Wam włosy. Rozumiem hormony plus tarczyca u mnie, ale od paru dni normalnie to garściami mi wypadają.
No jak będzie gorzej z bólem czy plam to jadę ... to kłucie to macicy - właśnie po plamieniu się zaczeloWiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2018, 15:21
-
Ciasteczko77 jedź dla własnego spokoju na IP, sprawdzą czy wszystko jest ok i bedziesz spokojniejsza.
Co do włosów to chyba taki minus ciąży. I gdzie te słowa, że kobieta "lśni" blaskiem w ciąży, jak włosy wypadają i pryszcze wyskakują jak u nastolatkiCiasteczko77 lubi tę wiadomość
-
Bolal mnie wczoraj brzuch mocno ,mialam sluz z krwia. Poszlam do lekarza w sumie prosilam by mnie przyjal , przyjmowal juz prywatnie ale w tym przypadku przyjal mnie normalnie. Dzieciatko ma juz 1 cm slyszalam jak bije mu serduszko poplakalam sie lekarz kazal sie ubrac i porozmawiac w gabinecie. Z dzieciatkiem wszystko w porzadku . Ale mam malego krwiaka lekarz skierowal mnie natychmiastowo na szpital wiec jestem od wczoraj dostalam dwa razy kroplowke duphaston i leze ..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2018, 15:33
-
nick nieaktualny