Majóweczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Mi w poprzedniej ciąży włosy wcale nie wypadały, za to jak po pół roku od urodzenia synka zaczęłam karmić stopniowo coraz rzadziej, to zaczęły mi wychodzić garściami. Teraz znów przestały wypadać.
Mdłości nie miałam i dalej nie mam, chyba, że mam większą przerwę w jedzeniu- wtedy się pojawiają- ale ustępują zaraz jak coś zjem.
Mamami mam dużą dyskopatię lędźwiową i ćwiczenia w ostatniej ciąży pomogły.
-
Chusy o nie nie strasz że te mdłości wrócą ja się łudzę że tym razem ich nie będzie. Kurde
Mi włosy zaczęły wypadac po porodzie. Dramat. Wróciły do swego stanu to zaraz znów wylecaWiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2018, 20:43
-
nick nieaktualnyChusy wrote:To ja z kolei wracam dzisiaj z mega mdlosciami.. *ZACZELO SIE*
Witam nowe dziewczyny!
Ktos tam pytal o wypadanie wlosow - tak, tak, TAK! Wypadaja mi garsciami co je przeczesze to mam reke pelna wlosow. Zdaje sobie sprawe ze to rowniez przez to ze sa dlugie i wyglada to bardziej dramatycznie ale jednak leca caly czas. Ratowalam sie biotyna ale odstawilam po dwoch kreseczkach.
I co do kregoslupa to rowniez mam z nim problemy, bola mnie ogromnie plecy w tym srodkowym odcinku kregoslupa. Gdzies juz pisalam ze wyczytalam ze to sprawka progesteronu.
„Szczególnie groźne są niedobory biotyny w trakcie ciąży, ponieważ mogą one spowodować wady rozwojowe płodu.” Medme.pl
Ja czasem pije pokrzywe ..niestety wszystko na nic
-
O to nie wiedzialam ze moge brac biotyne? U nas sa zestawy witamin z biotyna wlasnie, ale przerzucilam sie na witaminy prenatalne i dlatego odstawilam te z biotyna. W takim razie moze do nich wroce, a bede brac kwas foliowy osobno.
Milka1991 wrote:Chusy o nie nie strasz że te mdłości wrócą ja się łudzę że tym razem ich nie będzie. Kurde
No u mnie sie rozkrecaja z predkoscia swiatlaWiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2018, 20:50
-
Mamami mam dużą dyskopatię lędźwiową i ćwiczenia w ostatniej ciąży pomogły.[/QUOTE]
To bardzo pocieszajace ze mozna sobie jakos pomóc. Jak tylko bede po wizycie wtorkowej u swojej gin to dzialam z fizjoterapeutką.
Mam spora roznice miedzy pierwsza ciążą a teraz bo az 9 lat i w tym czasie wiele sie zmienilo.
2009 Córeczka
2017 [*] Aniolek 11tc
-
Maderdin gratuluje ciąży. A powiedz mi karmisz jeszcze piersią? Ja karmię mojego 16- miesięcznego synka i się nie zanosi, żeby go odstawić. Cycuś to całe jego życie
Dziewczyny macie takie realistyczne sny?
Co do włosów narazie mi przestały wypadać. Pewnie będzie tak jak przy pierwszej ciąży- wypadanie ze zdwojoną siłą po pół roku od porodu.
https://www.suwaczki.com/tickers/w4sqvkcb7ylvfsz3.png
Synek 11.05.2017
Aniołek 2016 12 tc -
Martek widzę, że u Ciebie z włosami jak u mnie Mój synuś niestety po 8 miesiącach z hakiem sam się odstawił. Nie chciał pić z piersi, odciągałam więc mleko i pił z butli, w efekcie miałam coraz mniej mleka. Taki z niego uparciuch, a szkoda, miałam plany, żeby karmić jak najdłużej
-
Dziewczyny, dopadło mnie jakieś przeziębienie mam nadzieję i modlę się żeby nie angina. Strasznie boli mnie gardło aż mówić nie mogę i czuje się mnie rozkłada. Co robić? na razie plukalam gardło solą ale nie pomogło. Zrobilam herbatę z malinami i się wygrzewam, ale źle się czuje
-
Uwazaj na liscie malin i hibiskusa, lubia je wsadzac do herbatek rozgrzewajacych a moga byc niebezpieczne w ciazy.
Kurde dziewczyny nie wiem co mam ze soba zrobic a tu jeszcze przynajmniej 5 tygodni mdlosci, uh nie znosze tego uczucia ze nie moge patrzec na jedzenie. A im czlowiek bardziej glodny tym sie pogarsza :<
-
Niee, mnie od imbiru zupelnie odrzuca. Nie dalabym rady nawet powachac. Ale z tymi tabletkami to moze jest jakis pomysl..? o ile nie sa do ssania
U mnie bez wymiotow sie obywa, przynajmniej tak bylo w pierwszej ciazy. Poprostu strasznie muli.. Wiec jak masz zajecia godzine czy dwie to powinnas przetrwac : ) Chyba ze caly dzien to ciezko by mi byloWiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2018, 22:10
-
Zajęcia mamy cały dzień. Często od 13 do 21 nie wiem jak to przetrwam. Modlę się żeby mdłości się nie nasiliły. Przed zajàciem w ciaze wiedziałam że są mdłości itd ale powiem szczerze że jak się wglebilam w temat to jestem zdziwiona że następuje aż taki jadłowstret i często całodniowe wymioty. Myslalam ze to po prostu mdli albo raz na jakiś czas się zwymiotuje i juz A tu kurczę kilka tygodni wyjetycg z życia
iwwk lubi tę wiadomość
-
U mnie byly calodniowe mdlosci przez kilka tygodni, tak ze lezalam w lozku i przytulalam sie z grejfrutem bo tylko to mi pomagalo.
Teraz juz nie bede miala takiego komfortu bo musze sie mala zajac i tez sie zastanawiam jak to ogarne jak mnie bedzie meczyc. Narazie jeszcze funkcjonuje chociaz zoladek mam w gardle caly czas
-
Goldfinch26 wrote:Dziewczyny, dopadło mnie jakieś przeziębienie mam nadzieję i modlę się żeby nie angina. Strasznie boli mnie gardło aż mówić nie mogę i czuje się mnie rozkłada. Co robić? na razie plukalam gardło solą ale nie pomogło. Zrobilam herbatę z malinami i się wygrzewam, ale źle się czuje
Moja rodzinna lekarz starej daty czlowiek od ktorego wyciagnac antybiotyk bardzo trudno zawsze kaze mi plukac gardlo roztworem letniej wody przegotowanej z lyżką stolową wody utlenionej. Dziala odkazająco i przeciwbakteryjnie i sprawdza sie u mnie rewelacyjnieGoldfinch26, Ciasteczko77 lubią tę wiadomość
2009 Córeczka
2017 [*] Aniolek 11tc