X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • Chusy Autorytet

Wysłany: 22 września 2018, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozumiem doskonale, przy tym dochodza rozne inne dolegliwosci ciazowe, jakbys jeszcze sie musiala z kregoslupem meczyc to nie byloby fajnie.

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • maderdin Koleżanka

Wysłany: 22 września 2018, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi w poprzedniej ciąży włosy wcale nie wypadały, za to jak po pół roku od urodzenia synka zaczęłam karmić stopniowo coraz rzadziej, to zaczęły mi wychodzić garściami. Teraz znów przestały wypadać.
    Mdłości nie miałam i dalej nie mam, chyba, że mam większą przerwę w jedzeniu- wtedy się pojawiają- ale ustępują zaraz jak coś zjem.
    Mamami mam dużą dyskopatię lędźwiową i ćwiczenia w ostatniej ciąży pomogły.

f2w3ugpj5ir22vc2.png
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 22 września 2018, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chusy o nie nie strasz że te mdłości wrócą :( ja się łudzę że tym razem ich nie będzie. Kurde :(

Mi włosy zaczęły wypadac po porodzie. Dramat. Wróciły do swego stanu to zaraz znów wyleca :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2018, 20:43

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    2023💔Puste jajo płodowe 8tc
    01.2025 Crl 1,12cm ❤️
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2018, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chusy wrote:
    To ja z kolei wracam dzisiaj z mega mdlosciami.. *ZACZELO SIE*

Witam nowe dziewczyny!

Ktos tam pytal o wypadanie wlosow - tak, tak, TAK! Wypadaja mi garsciami co je przeczesze to mam reke pelna wlosow. Zdaje sobie sprawe ze to rowniez przez to ze sa dlugie i wyglada to bardziej dramatycznie ale jednak leca caly czas. Ratowalam sie biotyna ale odstawilam po dwoch kreseczkach.

I co do kregoslupa to rowniez mam z nim problemy, bola mnie ogromnie plecy w tym srodkowym odcinku kregoslupa. Gdzies juz pisalam ze wyczytalam ze to sprawka progesteronu.
    Biotynę możesz brać - do 1 mg (te 5 mg w biotebal to za dużo). Ja biorę 300 mikrogr. Ponoć jest nawet zalecana :)
    „Szczególnie groźne są niedobory biotyny w trakcie ciąży, ponieważ mogą one spowodować wady rozwojowe płodu.” Medme.pl
    Ja czasem pije pokrzywe ..niestety wszystko na nic :(

• Chusy Autorytet

Wysłany: 22 września 2018, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O to nie wiedzialam ze moge brac biotyne? U nas sa zestawy witamin z biotyna wlasnie, ale przerzucilam sie na witaminy prenatalne i dlatego odstawilam te z biotyna. W takim razie moze do nich wroce, a bede brac kwas foliowy osobno.
    Milka1991 wrote:
    Chusy o nie nie strasz że te mdłości wrócą :( ja się łudzę że tym razem ich nie będzie. Kurde :(

No u mnie sie rozkrecaja z predkoscia swiatla ;D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2018, 20:50

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 22 września 2018, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś

Mamami mam dużą dyskopatię lędźwiową i ćwiczenia w ostatniej ciąży pomogły.[/QUOTE]

To bardzo pocieszajace ze mozna sobie jakos pomóc. Jak tylko bede po wizycie wtorkowej u swojej gin to dzialam z fizjoterapeutką.

Mam spora roznice miedzy pierwsza ciążą a teraz bo az 9 lat i w tym czasie wiele sie zmienilo.

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • Porzeczka17 Przyjaciółka

Wysłany: 22 września 2018, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja-33 wrote:
    Mi tez przeszło... tez się martwię

I ja też bo mdłości przeszły jak ręką odjął

3jgxugpjhdl3x81v.png

Aniołek 2015
    Leon 21.07.2016 ❤
    Aniołek 2018
    Aniołek 2018
  • Chusy Autorytet

Wysłany: 22 września 2018, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie stresujcie sie, czasem sa lepsze i gorsze dni nie znaczy ze cos sie dzieje : )

Ciasteczko77 lubi tę wiadomość

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • martek88 Koleżanka

Wysłany: 22 września 2018, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maderdin gratuluje ciąży. A powiedz mi karmisz jeszcze piersią? Ja karmię mojego 16- miesięcznego synka i się nie zanosi, żeby go odstawić. Cycuś to całe jego życie :)
    Dziewczyny macie takie realistyczne sny?
    Co do włosów narazie mi przestały wypadać. Pewnie będzie tak jak przy pierwszej ciąży- wypadanie ze zdwojoną siłą po pół roku od porodu.

https://www.suwaczki.com/tickers/w4sqvkcb7ylvfsz3.png
    Synek 11.05.2017 <3
    Aniołek 2016 12 tc <3
  • maderdin Koleżanka

Wysłany: 22 września 2018, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martek widzę, że u Ciebie z włosami jak u mnie ;) Mój synuś niestety po 8 miesiącach z hakiem sam się odstawił. Nie chciał pić z piersi, odciągałam więc mleko i pił z butli, w efekcie miałam coraz mniej mleka. Taki z niego uparciuch, a szkoda, miałam plany, żeby karmić jak najdłużej :(

f2w3ugpj5ir22vc2.png
  • Goldfinch26 Autorytet

Wysłany: 22 września 2018, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dopadło mnie jakieś przeziębienie :( mam nadzieję i modlę się żeby nie angina. Strasznie boli mnie gardło aż mówić nie mogę i czuje się mnie rozkłada. Co robić? :( na razie plukalam gardło solą ale nie pomogło. Zrobilam herbatę z malinami i się wygrzewam, ale źle się czuje

f2w3csqv689n39p9.png
  • Chusy Autorytet

Wysłany: 22 września 2018, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwazaj na liscie malin i hibiskusa, lubia je wsadzac do herbatek rozgrzewajacych a moga byc niebezpieczne w ciazy.

Kurde dziewczyny nie wiem co mam ze soba zrobic a tu jeszcze przynajmniej 5 tygodni mdlosci, uh nie znosze tego uczucia ze nie moge patrzec na jedzenie. A im czlowiek bardziej glodny tym sie pogarsza :<

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • Goldfinch26 Autorytet

Wysłany: 22 września 2018, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chusy widzę że i Ciebie dopadly mdłości. Imbir nie pomaga? Są tabletki z imbirem i jakieś syrop.

f2w3csqv689n39p9.png
  • Goldfinch26 Autorytet

Wysłany: 22 września 2018, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak dajecie sobie radę w pracy z mdlosciami? Ja nie mogę wziąć L4 :( A prowadzę zajęcia z dorosłymi i trochę głupi na kogoś zwymiotować :(

f2w3csqv689n39p9.png
  • Chusy Autorytet

Wysłany: 22 września 2018, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niee, mnie od imbiru zupelnie odrzuca. Nie dalabym rady nawet powachac. Ale z tymi tabletkami to moze jest jakis pomysl..? o ile nie sa do ssania

U mnie bez wymiotow sie obywa, przynajmniej tak bylo w pierwszej ciazy. Poprostu strasznie muli.. Wiec jak masz zajecia godzine czy dwie to powinnas przetrwac : ) Chyba ze caly dzien to ciezko by mi bylo

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2018, 22:10

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • Goldfinch26 Autorytet

Wysłany: 22 września 2018, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie nie do ssania. Ja stosuje prevomit i na razie pomaga :) Ale mdłości mam jeszcze dosyć słabe, na razie nie wymiotowałam. Jeszcze to przeziębienie i niedługo będzie komplet

f2w3csqv689n39p9.png
  • Goldfinch26 Autorytet

Wysłany: 22 września 2018, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zajęcia mamy cały dzień. Często od 13 do 21 :( nie wiem jak to przetrwam. Modlę się żeby mdłości się nie nasiliły. Przed zajàciem w ciaze wiedziałam że są mdłości itd ale powiem szczerze że jak się wglebilam w temat to jestem zdziwiona że następuje aż taki jadłowstret i często całodniowe wymioty. Myslalam ze to po prostu mdli albo raz na jakiś czas się zwymiotuje i juz A tu kurczę kilka tygodni wyjetycg z życia

iwwk lubi tę wiadomość

f2w3csqv689n39p9.png
  • Chusy Autorytet

Wysłany: 22 września 2018, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie byly calodniowe mdlosci przez kilka tygodni, tak ze lezalam w lozku i przytulalam sie z grejfrutem bo tylko to mi pomagalo.
    Teraz juz nie bede miala takiego komfortu bo musze sie mala zajac i tez sie zastanawiam jak to ogarne jak mnie bedzie meczyc. Narazie jeszcze funkcjonuje chociaz zoladek mam w gardle caly czas

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • Goldfinch26 Autorytet

Wysłany: 22 września 2018, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh masakra. No zobaczymy. Może mnie te mdłości oszczędzą i się nie rozkręcą bardziej

Chusy, Nynka86 lubią tę wiadomość

f2w3csqv689n39p9.png
  • MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 22 września 2018, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goldfinch26 wrote:
    Dziewczyny, dopadło mnie jakieś przeziębienie :( mam nadzieję i modlę się żeby nie angina. Strasznie boli mnie gardło aż mówić nie mogę i czuje się mnie rozkłada. Co robić? :( na razie plukalam gardło solą ale nie pomogło. Zrobilam herbatę z malinami i się wygrzewam, ale źle się czuje

Moja rodzinna lekarz starej daty czlowiek od ktorego wyciagnac antybiotyk bardzo trudno zawsze kaze mi plukac gardlo roztworem letniej wody przegotowanej z lyżką stolową wody utlenionej. Dziala odkazająco i przeciwbakteryjnie i sprawdza sie u mnie rewelacyjnie

Goldfinch26, Ciasteczko77 lubią tę wiadomość

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
‹‹ 70 71 72 73 74 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ