Majóweczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
MaMaMi83 wrote:Moja rodzinna lekarz starej daty czlowiek od ktorego wyciagnac antybiotyk bardzo trudno zawsze kaze mi plukac gardlo roztworem letniej wody przegotowanej z lyżką stolową wody utlenionej. Dziala odkazająco i przeciwbakteryjnie i sprawdza sie u mnie rewelacyjnie
Dziękuję, już raz sobie plukalam ale czuje w kościach że mnie rozkłada ;( zrobilam sobie teraz mleko z czosnkiem i masłem. Nie mogę się dac:(MaMaMi83 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnySkarb współczuję ci bardzo z powodu krwawien i leżenia w szpitalu ale ty masz krwiaka i wiesz jaki powód ja nie mam nic co jest powodem krwawienia i na dodatek cały czas pusty pęcherzyk i słyszę wiecznie wczesna ciąża a według bbf i statniej @ powinien być 7t1d ciąży czyli 8 a ja mam ponoć 6 i jestem tydzień do tyłu jutro się wyjaśni wszystko
Co do włosów nigdy w ciąży mi nie wypadały zawsze miałam gruba końska kitę normalnie każdy mi zazdrościł aż do czasu 1 farby toć przeklinam ten dzień w którym ja nałożyłam i przeklinam siebie bo już mam połowę mniej na głowie masakra już nie farbuje ale lecą dalej
Co do mdłości mam je wieczorem i mój mnie wyzywa że nie jem nic się głodzenie ale mam te mdłości i boje się o jutrzejszy dzień bo krwi mam więcej i nawet przy pustym jaju są oznaki ciążowe -
Ja w ciazy z synem mialam idealna cere i mocne wlosy ,dopiero sie posypaly pol roku po porodzie . Obecnie tez nic zlego mi sie z wlosami nie dzieje ,ale niedoskonalosci jal u nastolatki.
Mamusie ,ktore drugi raz zostana mamusiami .. nie martwicie sie jak starszak zaakceptuje mlodszego ? Ze na poczatku ciezko wam.bedzie podzielic czas miedzy dwojke ? Moj syn jeszcze nie ma.roczku ,a ja mam jakies glupie mysli caly czas ,ze mniej czasu bedziemy miec dla siebie ..grudzień2015 mama aniołka (*)
październik2017 mama Oskarka
maj2019 mama Mikusia
-
chcebardzobycmama wrote:Mamusie ,ktore drugi raz zostana mamusiami .. nie martwicie sie jak starszak zaakceptuje mlodszego ? Ze na poczatku ciezko wam.bedzie podzielic czas miedzy dwojke ? Moj syn jeszcze nie ma.roczku ,a ja mam jakies glupie mysli caly czas ,ze mniej czasu bedziemy miec dla siebie ..
U mnie duza roznica wieku ciagle tylko slyszalam ze wszyscy maja rodzenstwo a ja nie mam. Bardziej martwi mnie jak poradze sobie z zawozeniem starszego dziecka do szkoly w zimie przy takim maluchu.2009 Córeczka
2017 [*] Aniolek 11tc
-
Chcebardzobycmama jasne że sie boję i to bardzo, będę się starała okazywać moją bezgraniczna miłość dla małej na każdym kroku i angażować Ja w opiekę nad malenstwem . Na pewno postaram się o jakąś pomoc przy dwójce, może siostrę zatrudnię na początek tak by np zajęła się młodszym a ja żebym mogła pobawić się ze starszą i poświęcić Jej cxas. Dla siebie na pewno będziemy mieć mniej czasu, teraz gdy córka ma drzemkę to mam czas na kawę czy książkę. Przy dwójce może być o to ciężko. Ale trudno. Byle przetrwać początki i z dnia na dzień będzie coraz lepiej
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2018, 08:15
-
nick nieaktualnyDacie rade dziewczyny! Pamiętajcie,ze miłość się mnoży, a nie dzieli. U mnie jak pojawiło sie drugie dziecko, młoda miała 5 lat, była już kumata i nawet nie była zazdrosna. Teraz ta pannica będzie miała 14 lat jak przyjdzie na świat nowe dziecko i już mogę liczyć na jej nieocenioną pomoc
Mnie włosy też lecą już od miesiąca. Wszędzie je znajduje.Alicja-33, MaMaMi83, Milka1991 lubią tę wiadomość
-
Jak się dzisiaj czujecie? Ja cierpię na okropną brzydotę twarzy, trądzik coraz gorzej wygląda, masakra, nie pamiętam kiedy miałam taką fatalna twarz :o chyba czas uderzyć do dermatologa, bo wstyd przed lustrem stać, a co dopiero wychodzić na zewnątrz. Wczoraj sobie poczytałam o tych niedoborach biotyny przed zaśnięciem i w nocy mi dwie dłonie na zmianę scierpły wkrętka mocna.
-
Dzień dobry w niedzielę! Iwwk, według metod oznaczonia płci dziecka naszych prababć to u Cb chyba powinna być dziewczynka? :p podobno dziewczynki zabierają mamie urodę hehe. A tak serio na temat płci, slyszalyscie dziewczyny na temat teorii Ramziego? Wczoraj nie mogłam długość spać przez ten ból gardła i szukałam głupot w sieci i w tej sposób doszłam na krańce Internetu :p podobno płeć dziecka można wyznaczyć na podstawie położenia łożyska. Ciekawe
Jak Wasze dzisiejsze samopoczucia? Mnie nadal boli gardło i jestem ogólnie przeziębiona, ale pocieszam się że nie mam temperatury i nie muszę brać lekow na jej zbicie. Lecze się domowymi sposobami: płukanka gardło solą z wodą, mleko z czosnkiem, mega cytrynową herbata i dzisiaj dzień leniucha pod kołdrą -
Hehe koleżanka ma córkę, a w ciąży wyglądała pięknie. Ja natomiast w poprzedniej straconej też miałam mieć córeczkę, trochę mnie sypało, ale wyglądałam znośnie. Teraz jest porażka, nogi jakieś większe, a jestem ogólnie szczupła i wysportowana, ale jeśli to ma być znak, że urodzę zdrowe dzieciątko to trudno, przecierpię dla niego, choć będę o siebie dbała i nie zapuszczę się do końca Po poprzednim poronieniu jak wyszłam że szpitala to taką miałam huśtawę hormonów przez ponad miesiąc, że w jeden dzień potrafiłam przybrać 3kg, potem wypacałam w nocy i jakoś wróciłam do formy, ale szok był straszny co dzieje się z organizmem kobiety po ciąży.
-
chcebardzobycmama wrote:Ja w ciazy z synem mialam idealna cere i mocne wlosy ,dopiero sie posypaly pol roku po porodzie . Obecnie tez nic zlego mi sie z wlosami nie dzieje ,ale niedoskonalosci jal u nastolatki.
Mamusie ,ktore drugi raz zostana mamusiami .. nie martwicie sie jak starszak zaakceptuje mlodszego ? Ze na poczatku ciezko wam.bedzie podzielic czas miedzy dwojke ? Moj syn jeszcze nie ma.roczku ,a ja mam jakies glupie mysli caly czas ,ze mniej czasu bedziemy miec dla siebie ..
Jak urodzę w terminie, to mój synek będzie miał trochę ponad 16 miesięcy. Zastanawiam się, czy tak małe dzieciątko może być już zazdrosne? Liczę, że młodsze rodzeństwo szybko stanie sie dla niego naturalnym elementem krajobrazu. Natomiast wizja szczególnie pierwszych miesięcy, ogarnięcie tej sytuacji, przeraża mnie. Już widzę, jak śpią na zmianę i jedno wybudza drugie... Jedno dokazuje w nocy a drugie domaga się uwagi w dzień. Wiem, że damy radę (jakoś) i z czasem będzie łatwiej, ale póki co bardzo się tego obawiam. No i juz teraz mam wyrzuty sumienia, że mam dla synka mniej czasu, bo muszę jak najwięcej leżeć (krwiak)- a przecież teraz trwa "jego" urlop macierzyński- powinnam być cała jego. Mam nadzieję, że krwiak szybko się wchłonie i będę miała zielone światło żeby szaleć z synkiem
Co do przewidywania płci- nie wierzę w to wszystko Z ciąży z synkiem nie miałam mdłości, ładną cerę i włosy plus smaki na kwaśne i konkrety. W tej ciąży póki co wygląda, że będzie podobnie. Ciekawe, czy to zwiastuje drugiego łobuza. -
KamKam1100 wrote:Pomocy!
W nocy kłuło mnie z prawej strony na gorze. A teraz widze ze po sikaniu jak wytarlam miałam krew:((( czy to poronienie??????dodam ze mam krwiaka i polip.
Być może krwiak pękł, dla własnego spokoju jedź na IP niech zrobią Ci USG. -
KamKam1100 wrote:Pomocy!
W nocy kłuło mnie z prawej strony na gorze. A teraz widze ze po sikaniu jak wytarlam miałam krew:((( czy to poronienie??????dodam ze mam krwiaka i polip.
Dużo tej krwi ? Ja tez miałam po sikaniu i wszystko było dobrze ale dla własnego spokoju pojechałam na kontrolę. Jedź na IP i sprawdź dla własnego spokoju.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2018, 11:08
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
KamKam1100 wrote:To chyba pojade na pogotowie.
Ja też idę się jutro skonsultować, boję się jak nie wiem ciąży pozamacicznej, od początku czuję, że coś jest nie tak, zwłaszcza, że objawów dalej kompletnie żadnych.