X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2019, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puszek mam te miękkie silikonowe nakładki. Wzięłam na wszelki wypadek gdyby były potrzebne, mam nadzieję, że nie będą :) oj to będę musiała poprosić w szpitalu o pomoc z założeniem w razie gdyby trzeba było bo teraz jakoś tego nie widzę :D

• puszek369 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2019, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleander poczytaj też ten artykuł https://www.hafija.pl/2016/05/nakladki-silikonowe-szkodza-czy-pomagaja.html
    w razie czego w szpitalu najlepiej jakąś położną laktacyjną poprosić ;)
    Wgl gdyby były problemy laktacyjne do warto doradcy laktacyjnego CDL poszukać z okolicy i zamówić taką wizytę, jest płatna, ale warto kogoś z aktualną wiedzą ogarnać ;)
    Trzeba ten kapturek wywinąć w drugą stronę do połowy długości tego lejka, przyłożyć do sutka i on zassać się powinien ;) nie przyklejamy tego na ślinę, na mleko ani nic takiego ;)

Oleander, Magda - mbc lubią tę wiadomość

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2019, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pocieszacie Dziewczyny :) bo mam wrażenie że nie zdążę
    Mamy wózek i fotelik - do odbioru i ciuszki i to tyle ...
    Jeszcze uznanie musimy zrobić (nie jesteśmy małżeństwem)!
    To nie kwestia kasy ale nie wiem co wybrać ostatecznie i mam jakiś opór przed zakupami...nie rozumiem skąd ten opór ..
    A ile kasy już wydałyście na wyprawki ? Liczycie to może?

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2019, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko z uznaniem to proste idziesz ze swoim chłopakiem, narzeczonym do USC oni tam pytają się o ojcostwo czy coś w ten deseń , i tam jeszcze parę rzeczy jak moje córeczki się urodziły te starsze też nie byliśmy małżeństwem i nie było z tym kłopotów czy problemów ;-) .

Ja nie podliczałam i wolę nie podliczać , bo pewnie astronomiczna suma by wyszła .

Ciasteczko Ja mama 4 dzieci wszak mam ciuszki po Ani i od siostry , ale no wiecie chciałabym się tak przemóc aby w końcu ruszyć z zakupami nawet te najdrobniejsze , i nie myśl tak że jesteś złą matką z imieniem to macie czas i ze wszystkimi innymi rzeczami ;-) .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2019, 15:55

Ciasteczko777 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2019, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wychodzi narazie około 1500 zł w tym wszystkie ubranka, pieluchy itp, laktator, kosmetyki, rzeczy do szpitala, butelki, smoczki itp no i zamówienie z jukki :) oprócz tych najdroższych (wózek, łóżeczko i fotelik) to niewiele już zostało do kupienia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2019, 15:58

• MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2019, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde miałam mieć jutro wizytę a Pani dr zadzwoniła czy mogę przyjść dziś na 21:40 bo jej jutro nie będzie. Także lecę dzisiaj. Trzymajcie kciuki

Oleander, PatkaPP, Szczesliwa ledwo zywa, puszek369, Nistera, Biała Azlia, iwwk, kama2784, Ciasteczko777, Milka1991, Szczęśliwa Mamusia, slodka100 lubią tę wiadomość

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2019, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie wróciłam od endokrynologa, już wiem, dlaczego Ft3 nie ma znaczenia, także jestem spokojna. Ogólnie wyniki mam w normie, nie zwiększył mi dawki, bo mówił, że skoro mi to serce kołacze to może się nasilić i nie ma sensu na siłę tsh zbijać, bo moge tak reagować jak na przedawkowanie skoro tarczyce mam zdrową, ale brać muszę na wszelki wypadek dla dziecka. Popatrzył w kartę, że rok temu miałam badane przeciwciała i było wszystko ok, także teraz tylko zlecił kontrolnie sprawdzić czy nic się nie zmieniło i po ciąży euthyrox do odstawienia, huraa :D Ogólnie bardzo fajny lekarz, wszystko dokładnie tłumaczył :)

MaMaMi kciuki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2019, 17:17

Izka37, kama2784, PatkaPP, Oleander, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

atdcjw4ziax1my6y.png
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2019, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleander to w sumie nie tak najgorzej Cie to wyniosło jak już prawie wszystko masz :) Pomału zacznę kupować, ale kompletnie nie wiem od czego zacząć, skąd zamawiać ubranka itd. Czas poprzeglądać strony :D

atdcjw4ziax1my6y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2019, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byliśmy - klopsik wazy 890 gram, ułożony jest do dołu... czy to nie za mało na ten tydz ???
    wszystko Ok i oczywiście problem z immunoglob beda ściągać dla mnie - ciekawe czy sie uda ??
    Mamami powodzenia!!
    Ja tez nie wiem do końca co wybrać :( łóżeczko nie wybrane ... nie wiem...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2019, 17:44

slodka100 lubi tę wiadomość

• ago91 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2019, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja i mój balonik <3

00899ff959da7a01med.jpg

PatkaPP, Ciasteczko777, Szczesliwa ledwo zywa, Oleander, Milka1991, puszek369, iwwk, kama2784, 4me, Biała Azlia, Szczęśliwa Mamusia, Pani Moł, slodka100, Kruszynka91 lubią tę wiadomość

8599w1d3a8mup6qh.png
    ibm23e5elf55d37i.png
    6 maja 2019, 3300g 54cm 10/10pkt SN 40+4 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2019, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja foty nie daje ale brzucha w porównaniu to w ogóle nie mam, nawet dr sie dziwiła...mam normalnie wklęsły pępek i dwie oponki :) ciąży w ogóle nie widać... pochwaliła za to moja wagę bo wazę mniej niż na początku ciąży :)

Milka1991, puszek369, 4me, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

• MaryJane Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2019, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko, Ty i tak masz całkiem dużo rzeczy, okazuje się że sporo z nas nie ma jeszcze nic :D i pytasz czy nie za mała waga dziecka, wydaje mi się że całkiem spora nawet :D

Ago, zazdroszczę brzuszka ciążowego, ja się robię cała rozlana i normalnie tyje ciągle ponad kilogram tygodniowo, kosmos, kiedy się to zatrzyma? :o

Mamami, czekamy na wieści, na pewno wszystko dobrze, ciekawa jestem jaka mniej więcej waga dziecka jest na tym etapie :D

gann3e3k0unlohxb.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2019, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poniżej 50’centyla... No nie jest aż tak zle ;) w 26 tyg powinno być 910 (średnia). Z drugiej strony ani ja ani M nie byliśmy duzi - poniżej 3 kg.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2019, 19:50

• iwwk Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2019, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko jeżeli lekarz nic nie mówił to waga pewnie jest dobra. Każde inaczej rośnie, a na usg zawsze jakieś ryzyko błędu będzie. Ważne żeby się ogólnie wszystko zgadzało i nie odbiegało tygodniami od normy :) Na pewno z dzidzie wszystko dobrze :) lada moment i 3 trymestr u Was :)

Ja już w czwartek podglądnę moja niunie i mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze :)

atdcjw4ziax1my6y.png
  • MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2019, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciacho nie marudz 890 to dobry wynik. Różnica między 890 a 910 jest zadna.
    Matko już mi się spać chce a gdzie to do wizyty.
    Mary Jane dam znać to będziesz wiedziała ile mniej więcej twój bobo wazy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2019, 20:03

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2019, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko ja nie mam nic...
    Nawet jak sa jakies rzeczy po pierwszym dziecku to w piwnicy w kartonach w nie wiadomo jakim stanie...
    Takze bez obaw. Mamy czas!

Nawet gdyby teraz zdarzyl sie porod to i tak nic takiemu dziecku z tych rzeczy nie byłoby potrzebne. Modlitwa chyba tylko. Taka smutna prawda...
    Mamy czas :)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2019, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaMaMi83 wrote:
    Ciacho nie marudz 890 to dobry wynik. Różnica między 890 a 910 jest zadna.
    Matko już mi się spać chce a gdzie to do wizyty.
    Mary Jane dam znać to będziesz wiedziała ile mniej więcej twój bobo wazy
    Idz na drzemke poki mozesz ;)

Ja wlasnie siedzę w poczekalni - juz prawie godzina opoznienia. Pierwszy raz tu tyle czekam :/

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2019, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaMaMi to czekamy na wieści! :) ja już zasypiam na siedząco, ale czekam haha :D

atdcjw4ziax1my6y.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2019, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie 750 mg szczęścia :D wszystko oki u nas. Przeplywy z prawej strony dalej blisko dolnej granicy ale akceptowalne i tak juz chyba zostanie... Moze taka uroda tej ciąży...

Lozysko sie odsunelo od szyjki i ladnie przylega więc tylko sie cieszyc :D

Ile Wasze dzieci mialy w 22 tygodni wagi?

Ciasteczko777, Milka1991, Oleander, iwwk, PatkaPP, MaMaMi83, Biała Azlia, slodka100 lubią tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • MaryJane Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2019, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Ja po wizycie 750 mg szczęścia :D wszystko oki u nas. Przeplywy z prawej strony dalej blisko dolnej granicy ale akceptowalne i tak juz chyba zostanie... Moze taka uroda tej ciąży...

Lozysko sie odsunelo od szyjki i ladnie przylega więc tylko sie cieszyc :D

Ile Wasze dzieci mialy w 22 tygodni wagi?

Super wieści, zazdroszczę kwestii z łożyskiem, u mnie dalej na samym dole :( zgadza się wiek ciążowy z OM? Bo wydaje mi się to bardzo duża waga patrząc na Twój suwaczek :D Mi lekarz ostatnio dziecka nie mierzył, za 2 tygodnie na wizycie wszystko będzie sprawdzał :D

gann3e3k0unlohxb.png

‹‹ 681 682 683 684 685 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ