Majóweczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnySlodka moj synek tez chory. Juz drugi tydzien ze mna w domu jest. Zaczęło sie od kataru a skończyło na zapaleniu uszu
Torbe myślę zacząć ogarniac początkiem kwietnia zeby wszystko na spokojnie spakowac i juz sie tym nie martwic, bo potem święta, urodziny synka i moje no i weekend majowy. Mam termin na 13 ale z usg na 5\6 wiec pewnie tak jakos urodze, bo mam wcześnie zawsze owulacje. -
nick nieaktualnySzczęśliwa ledwo żywa Matko kochana
, co z tą młodzieżą się teraz robi , ja sama boję się gdzieś wychodzić śmieję się że może ochroniarzy sobie wynajmę jakiś . Jak byłam w mojej 2 ciąży szliśmy na spacer ja mój mąż Grześ kupiliśmy lody i poszliśmy na plac zabaw a tu nagle do mojego męża podszedł jakiś łysy koleś i mu z głowy czapkę zrzucił , a nic nie zrobił on coś tam powiedział i co się palancie gapisz ja powiedziałam że choć na policję nie można tak tego zostawić , a policja była tuż obok i nie poszliśmy ujął się mój mąż honorem co za ludzie po ulicy chodzą . Kiedyś nawet tak u nas było że nie daleko naszej ulicy były serie włamań , i się bardzo bałam mamy wszak psa ale ona jest już stara i nie zawsze zaareguje lub zaszczeka .
-
nick nieaktualnyPrzyszło zamówienie z jukki, dziś dzień kuriera
gdyby któraś z was była zainteresowana to ja do jakości nie mogę się przyczepić, a ceny raczej niskie, bo za:
-kokon z dodatkowym wymiennym materacykiem,
-dwie podusie jedna płaska druga motylek,
-grubszy kocyk,
-rożek
z przesyłką zapłaciłam 167zł. A z tego co widziałam na allegro to sam kokon potrafi być droższy. Więc ja polecam jakby co
A torbę to ja chyba spakuję około 30 tygodnia, jestem z tych niecierpliwych i jak coś jest do zrobienia to nie potrafię czekaćSzczęśliwa Mamusia, Izka37, Szczesliwa ledwo zywa, Milka1991 lubią tę wiadomość
-
Oleander ja właśnie wczoraj zamówiłam z jukki przez allegro. Miałam brać różowy zestaw ale wzięłam jednak miętowy bo to rzeczy które mogą się przydać dla następnego dziecka. Kupiłam też ten sam materiał i będę z tego szyla organizery
za 0,5 metra 160cm szerokości jest niecałe 6 zł więc można dużo przyoszczedzic
Oleander, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość
28.04.2019 Helenka przywitała świat 2800g, 53cm
1.04 - 2260g
4.03 - 1600g
19.12 - 320g
03.09.18 - pozytywny test!
Beta 05.09.18: 462
14 cykli starań
Hashimoto - euthyrox 100 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyCiasteczko Ja planuję taką walizkę na kółkach kupić
https://goo.gl/images/q3XVed
Warto jest w danym szpitalu co zamierzacie rodzić zapytać się położnej , lub na stronie internetowej danego szpitala przeczytać co zapewniają i co jest potrzebne . Ja mam ten dylemat gdyż jeszcze szpitala nie wybrałam mój mąż mówi abym wybrała ten co Anię rodziłam , mój Pan gin nakłania mnie abym rodziła tam gdzie on jest , przy Ani chciałam właśnie tam rodzić a że miejsc nie było gdyż jedna Pani była w ciąży i zachorowała na ospę , a druga była po wypadku i przekierowali mnie do innego szpitala oddalonego o 500 metrów .Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2019, 13:40
Oleander, Ciasteczko777, ago91 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Szczęśliwa mamusia właśnie taka mam na kółkach i też o niej myślałam bo z jednej strony moje rzeczy z drugiej dla Szymka i wszystko się pięknie zmieści. W 32 tyg już planuje mieć torbę spakowana nie później. Jakoś mam obawy że może się coś zacząć dziać wcześniej.
Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość
6 maja 2019, 3300g 54cm 10/10pkt SN 40+4 -
nick nieaktualnyCiasteczko, bez stresu, jeszcze dużo czasu. Na spokojnie można jeszcze wszystko ogarnąć
U mnie na stronie szpitala jest lista co trzeba wziąć, że dla dziecka to tylko na wyjście rzeczy. A dziewczyny, które tam dopiero rodziły mówią, że trzeba mieć wszystko swoje, łącznie z ubrankami i pieluchami. Więc ja się pakuje w dwie torby. I chyba trzecia do samochodu z rzeczami w razie wu -
nick nieaktualnyCiasteczko co to za myśli! Nawet tak nie mów! Ja mam już sporo rzeczy ale to tylko przez mój zakupoholizm, z rzeczy i kosmetyków dla siebie przerzuciłam się na sklepy dziecięce
ale przecież nie każdy tak kocha shopping a niektórzy wręcz nie cierpią i to nic złego przecież
I gdybyśmy mieli mieć syna to imię pewnie wybralibysmy dopiero sporo po porodzieWiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2019, 13:56
kama2784, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNiczym sie nie martw Ciasteczko. Przyjdzie czas, ze poczujesz, ze jestes gotowa do kompletowania wyprawki. Jest jeszcze sporo czasu a tak jak tu dziewczyny pisaly w sumie to glownie kwestia kasy. Jezeli stać to mozna wszystko kupic w jeden dzien. Nie wiem jak jest z wozkami, bo na niektore trzeba czekac ale przecież tez 2 dni po porodzie nie pojdziecie na spacer.
-
Mózg do wymiany. Poszłam do dermatologa na 14 święcie przekonana, że to dzisiaj dwóch pod rząd mam. Nawet mi nie przyszło sprawdzić kartkę na której miałam zapisane. Dobrze, że za każdym razem podchodzę do rejestracji poinformować, że jestem to mnie Pani oświeciła, że dziś Pani doktor nie przyjmuje tylko jutro i na pewno się pomyliłam, a ja zdziwiona jak to, patrzę na kartkę, faktycznie
No i wracam do domu coś zjeść i na 16 do endo
Zawsze miałam świetna pamięć i nie wiem czemu zapomniałam, że w ciaży nie mogę sobie ufać
-
iwwk wrote:Mózg do wymiany. Poszłam do dermatologa na 14 święcie przekonana, że to dzisiaj dwóch pod rząd mam. Nawet mi nie przyszło sprawdzić kartkę na której miałam zapisane. Dobrze, że za każdym razem podchodzę do rejestracji poinformować, że jestem to mnie Pani oświeciła, że dziś Pani doktor nie przyjmuje tylko jutro i na pewno się pomyliłam, a ja zdziwiona jak to, patrzę na kartkę, faktycznie
Zawsze miałam świetna pamięć i nie wiem czemu zapomniałam, że w ciaży nie mogę sobie ufać
Skąd ja to znam. Ja to.sobie teraz wszystko na kartkach pisze , nawet to co mam w domu zrobić bo zapominam. Do apteki receptę wykupić szłam tydzień
Mąż się śmieje że gorzej jak stara babcia:D
-
nick nieaktualnyTorbe biorę taka zwykla jak na siłownię i druga ma rzeczy małego. Taka na kółkach mam bardzo dużą, za dużą. A szkoda mi kasy na nowa. Taką sprtowa tez bede mogla wyprac po szpitalu. Troche mnie przeraza o ilu rzeczach trzeba pamiętać do szpitala. Tam gdzie rodzilam nie potrzebowalam kompletnie niczego. Torbe mialam co prawda spakowana i pojechalam z nia jak zaczely sie skurcze ale przez 12h rozwarcie tylko 3cm wiec pozwolili jechać do domu, a w domu po 2h tak straszniw bolalo i skurcze regularne co 5 min ze tak jak stalam po wyjsciu z prysznica pojechalam. Torba zostala w domu. Wszystko dla siebie i dziecks dostalam. Nawet cieple nowe skarpetki dostawalam. A tu musze pamietac o sztućcach i podkladach i troche sie boje, ze czegos nie wezme.
-
nick nieaktualnyiwwk wrote:Mózg do wymiany. Poszłam do dermatologa na 14 święcie przekonana, że to dzisiaj dwóch pod rząd mam. Nawet mi nie przyszło sprawdzić kartkę na której miałam zapisane. Dobrze, że za każdym razem podchodzę do rejestracji poinformować, że jestem to mnie Pani oświeciła, że dziś Pani doktor nie przyjmuje tylko jutro i na pewno się pomyliłam, a ja zdziwiona jak to, patrzę na kartkę, faktycznie
-
Oleander mówisz o osłonkach typu muszle ochronne? czy o silikonowych nakładkach do karmienia piersią. Jeżeli o tych drugich to używaj jedynie, kiedy będzie konieczność (bo one trochę rozleniwiają odruch ssania- aczkolwiek czasami to wybawienie) ważne, żeby dobrze to założyć, czyli wygiąć do połowy ten silikon, przyłożyć do sutka, żeby to zassało. Mam na tym punkcie świra, bo większość ludzi źle to stosuje, a przez to dziecko nie zassie i nałyka się powietrza.
Moja mama wpadła w szał zakupowo-promocjowy i kupiła dzieciowi siatkę ciuchówa ja pojechałam do sklepu i kupiłam już kombinezon na 9 mcy bo promka była ze 110 na 35 (dodatkowe (-30% na przecenione) warto odwiedzic Kiabi jak ktoś ma blisko
codziennie obiecuję sobie, że nic już nie kupię i co jest coraz gorzej
-
Ciasteczko777 wrote:Ja też szpitala nie wybrałam ...i jestem załamana bo Wy już macie wyprawki gotowe a ja zero
pokój nie gotowy, imię nie wybrane ... co ze mnie za matka ?! Gorszej chyba nie ma..
Ciasteczko777 lubi tę wiadomość
2009 Córeczka
2017 [*] Aniolek 11tc
-
Ciasteczko spokojnie...
Ja też bez wyprawki, imienia, pokoju ani nawet miejsca w szafie/komodzie dla Małego
Najpierw ogarniemy temat pokoju, a wyprawkę i pranie, prasowanie zostawię na 8 miesiac, natomiast pakowanie torby na 9 miesiąc
Takie rozwiązanie sprawdziło się w 1szej ciążyCiasteczko777 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKama zrób sobie listę co masz wziąć, i z nią się spakujesz. Ja już swoja robię jakiś czas. Jak coś mi przyjdzie do głowy to dopisuje. Tak pakując się z głowy to wiele rzeczy bym nie wzięła. Też mam jakieś dziury w mózgu, chyba się powiększają z wiekiem ciąży i coraz mniej sobie ufam. Torbę też biorę taka miękką sportową. Nie musi być przecież jakaś piękna, aby wszystko zmieściła. a potem ją łatwo będzie wyprać. Dla małego mam mniejszą. Widziałam na izbie przyjęć jak kobitki były spakowane w dwie torby i zrobię tak samo. Sztućce też będę mieć swoje, i papier toaletowy nawet.
kama2784 lubi tę wiadomość