X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2019, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biała azalia ja praktycznie co noc budze sie co 3h i potem dluuuufo nie moge zasnąć. Pocieszam sie, ze sie przyzwyczajam do wstawania do maleństwa. Alicja gratuluje 3 trymestru. Ja odliczam teraz do 100dni. Marze juz o 3 trym. Mam wrazenie, ze czas mi stanął na 6mc.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2019, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaMaMi nie licze nawet na przepuszczanie. Ludzie udaja, ze nie widza brzuszka. Juz to kilka razy w sklepie widzialam. Spojrza i szybko wzrok odwracają, ze niby nie widza ,ze koboeta w ciazy za nimi stoi w kolejce.

• MaryJane Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2019, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamami, może któryś okaże się cudownie gentelmenem, ale szczerze wątpię, a ja to w ogóle na nic nie liczę bo jak mam luźny sweter to tylko ktoś kto wie o ciąży zauważy ja :D

Patka, nic się nie martw, skoro lekarz nie reagował jakoś bardzo to znaczy że nie ma źle, jesteś pod stała kontrola :) czyli że nie wiesz ile od szyjki jest łożysko, ja będę w połowie lutego na wizycie to dopytam co dalej z tym :)

gann3e3k0unlohxb.png

• Chusy Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2019, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam juz dawno olalam czy mnie przepuszczaja czy nie, stoje jak wszyscy. Czuje sie wporzadku wiec jak postoje w autobusie czy tam w sklepie czy aptece to przezyje. Nawet jak mi ustepuja miejsca to mowie ze nie trzeba. Bardziej mnie meczy jak gdzies ide z mala, bo wiecie ile cierpliwosci maja poltoraroczne dzieci ;) Wtedy naprawde bym wolala zeby mnie ktos przepuscil jak sie zaczyna koncertowanie :P

4me, wow 3 trymestr! Ale zlecialo! Ja sie witam w 25 tyg, jeszcze dwa i dobijam do ciebie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2019, 08:30

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • Veri Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2019, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pantera wrote:
    Tak mi się właśnie kojarzyło Agata że jeszcze Ty pracujesz :)
    No to jest nas 3 póki co :)

Ja też jeszcze pracuję i z szefową jestem umówiona, że zostanę do końca lutego. Czasami wydaje mi się, że mogłabym to jeszcze ze 2 tygodnie przeciągnąć, a czasami już mi ciężko i wolałabym być na zwolnieniu od jutra... takie rozdwojenie jaźni ;)

Co do piersi, to zawsze miałam małe, więc teraz fajnie mieć "coś" więcej w biustonoszu. Jednak nie łudzę się, że po ciąży zostaną. Żadnej mojej koleżance, która wróciła do swojej nie wagi, to się nie udało :) Trudno. Tak jak tu któraś napisała - aby formy nie straciły, rozmiar to sprawa drugorzędna.

Nie wiem czy już Wam pisałam, ale mi krzywa cukrowa wyszła bardzo dobrze. Jeśli Wasza przychodnia na to pozwala, to polecam kupić Gluco Test. Ja piłam pomarańczowy i naprawdę gładko poszło.

Fotelik też kupiliśmy Maci Cosi Pebble Plus - widzę, że dużo z nas postawiło na ten model :)

Menka888 lubi tę wiadomość

qb3cg7rfwkxw9axa.png
  • Agata :) Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2019, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamami ja już stałam nie raz w długich kolejkach, wszyscy widzieli brzuszek i nic :< nie ma co liczyć :p

Ja się budzę w nocy dobrze ok 3-4 razy na siku, na picie, na jedzenie (bo głodna)
    ps. nie wiem jak dam radę całą noc wytrzymać jak rano krzywa cukrowa będzie :D
    ale przed ciążą z pobudkami miałam to samo, więc luzik :D do wstawania jestem przyzwyczajona :D

11.2020 cb 💔 06.2022 - 7tc 💔😔
    22cs - ⏸️💚
    9.12 -> 6+4, serduszko, 5mm
    23.12 -> 8+4, serduszko, 17mm
    16.01 - > 12+0 prenatalne
    preg.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2019, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chusy wrote:
    Ja tam juz dawno olalam czy mnie przepuszczaja czy nie, stoje jak wszyscy. Czuje sie wporzadku wiec jak postoje w autobusie czy tam w sklepie czy aptece to przezyje. Nawet jak mi ustepuja miejsca to mowie ze nie trzeba. Bardziej mnie meczy jak gdzies ide z mala, bo wiecie ile cierpliwosci maja poltoraroczne dzieci ;) Wtedy naprawde bym wolala zeby mnie ktos przepuscil jak sie zaczyna koncertowanie :P

4me, wow 3 trymestr! Ale zlecialo! Ja sie witam w 25 tyg, jeszcze dwa i dobijam do ciebie :)
    To jeszcze nie ja. Ja tu zamykam stawke 31 maja ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • PatkaPP Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2019, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki MaryJane, mierzył tą odległość i chyba coś ok. 1,5cm, za szybko lekarz skakał po tym ekranie. Wcześniej było na styk.

4me, pytałaś o podróże z dziećmi. Co prawda czekam z utęsknieniem na to pierwsze, ale jak będzie wszystko dobrze to w drugiej połowie roku zamierzamy 3 razy jechać do moich rodziców (400km), pierwszy raz w sierpniu. A w przyszłym roku gdzieś dalej na wakacje, może Hiszpania mam tam kuzynkę, mieszka 8 lat a jeszcze nigdy nie byliśmy. Znajomi jechali autem do Chorwacji z 10miesięcznym dzieckiem i cały czas mówią że mała najlepiej z nich wszystkich poradziła sobie z podróżą.

4me lubi tę wiadomość

3jgxskjopx38dbpv.png
    07.2020 - 16tc👼💔
    05.2019 - Zosia ❤️
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2019, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    To jeszcze nie ja. Ja tu zamykam stawke 31 maja ;)
    Obie zamykamy stawkę :) przynajmniej raźniej :)

Mamami możesz powiedzieć, że tylko recepta i jesteś w ciąży, często ludzie o receptę tylko wchodzą bez kolejki:) mnie też nikt jeszcze nigdzie nie puści, ale póki dobrze się czuje to myślę sobie dam radę nie ma co :p

4me lubi tę wiadomość

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2019, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puszek wiesz co usłyszałam, że oni też po receptę....
    Nie ma wyjścia człowiek zdrowy musi siedzieć między tymi kaszlacymi smarkajacymi. Masakra.
    W społeczeństwie teraz panuje taka znieczulica. Młody nie puści starego. Stary udaje że nie widzi...

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2019, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo to nie fajnie... Bardzo nie fajnie :(

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2019, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaMaMi mi juz raz nawet zdazylo sie w sklepie, ze przepuściłam pania w zaawansowanej ciąży i słyszałam oburzenie stojacych za mna, ze kazy stoi a ja przepuszczam. Wiec mnie juz nic nie zdziwi.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2019, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja-33 wrote:
    Witamy się w III trymestrze
    Tj w skończonym 27 tygodniu :)))

O ja Cię gratuluję ogromnie ❤️, ja to chciałabym aby już był Maj ;-) .

Mamo dwójki Kochana ogromne gratulacje ❤️❤️ , niech Wasze szczęście zdrowo rośnie ;-) ❤️ .

Mnie tylko raz ktoś przepuścił nie ukrywam że jak wychodzę z przedszkola czy jak wchodzę to mi drzwi niektórzy przytrzymują to bardzo miłe , niestety znieczulica jak jest tak była no może w niektórych przypadkach ;-).

Trzymam mocno kciuki za dzisiejsze wizyty ;-) .

Hej hej ;-) :-) .

Poszłam dziś do kancelarii parafialnej a, tam pocałowałam klamkę pisze jak wół że od 8 rano a tu nikogo nie ma , podeszłam do takiego księdza podpytałam się go co i jak powiedziałam w jakiej jesteśmy sytuacji a on to trzeba szukać tego świadka tylko kogo ja znajdę to musi być osoba pewna która mi się w ostatniej chwili nie rozmyśli , pomyślałam o takiej cioci mojego męża ale ona odpada sama męczy się z mężem alkoholikiem który już dwa razy rozwalił sobie po pijaku głowę ,on jest nie poczytalny i sama go się boi zostawiać w domu już nawet tak było że ich dom chciał podpalić :O . Zadzwonię jeszcze do chrzestnej mojego synka , nie wiem co mi doradzi . Droga masakra zmęczyłam się okropnie że też ten śnieg musiał spaść .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2019, 09:38

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2019, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale noc... jak mnie zbudził pęcherz o 0.30 tak zasnęłam dopiero o 7 rano :/ Nie wiem co to było. Coraz częściej zdarza mi się nie móc zasnąć po łazience ale tym razem to przegięcie było. I już mi się spać nie chce co najlepsze. Oby mi takie niespanie nie zostało.

Idę do laboratorium w środę albo w czwartek. Też się zastanawiam czy mnie przepuszczą. Nie chce się wpychać, bo jak się będą burzyć to mi zaraz cukier urośnie z nerwów a mam zbadać glukozę też. Do tej pory brzucha nie było widać to mnie nikt nie przepuszczał. Chociaż widziałam nieraz, że z widoczną ciążą przepuszczali, ale to też zależy kto się trafi w kolejce. Najchętniej przepuszczali starsi panowie.

• Chusy Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2019, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AAA pomylilo mi sie, przepraszam : ) Myslalam o Alicji : )

4me lubi tę wiadomość

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • Pantera Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2019, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej :)

W mojej aplikacji III trym zaczyna się od 29 tc, ja to liczę po prostu miesiącami, które mi zostaly do porodu - czyli jak mam termin koniec maja to 3 pełne ostatnie miesiące będą III trymestrem, wiec zaczynam go od marca :)

Wiecie mi ostatnio w metrze prawie na końcowej stacji zwolniła miejsce dziewczyna, kojarząca mnie z pracy z tekstem Ooo Nie wiedziałam że Ty w ciąży jesteś!
    Skoro ona widziała, to pozostali też chyba zauważyli, i tak stałam z 40 minut z dodatkową torbą i laptopem...

• ago91 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2019, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku wy dopiero na krzywą a ja już zapomniałam dawno o tym :)

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

8599w1d3a8mup6qh.png
    ibm23e5elf55d37i.png
    6 maja 2019, 3300g 54cm 10/10pkt SN 40+4 <3
  • Pantera Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2019, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam krzywą zrobić miedzy 24 a 28tc, więc zrobię pewnie na spokojnie w 25tc, gdy już będę na L4. Pracując to musiałabym wziąć urlop na to badanie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2019, 10:08

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2019, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W komunikacji miejskiej to bym się jednak bała stać, bo w razie gwałtownego hamowania lecimy na brzuszek. Dlatego sama na miasto autobusem nie jeżdżę. Jedynie do przychodni jak mąż nie może mnie zawieźć, ale na tej linii mało ludzi jeździ to zawsze siedzę.

• Chusy Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2019, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie w autobusach bardziej stresuje to ze milion ludzi wsiada, przede wszystkim dzieci a one nie patrza czy masz brzuch czy nie i sie przepychaja ile wlezie, juz mnie nie raz zmiazdzylo przez to :P

U mnie krzywa w poniedzialek

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
‹‹ 678 679 680 681 682 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ