Majóweczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyBiała azalia ja praktycznie co noc budze sie co 3h i potem dluuuufo nie moge zasnąć. Pocieszam sie, ze sie przyzwyczajam do wstawania do maleństwa. Alicja gratuluje 3 trymestru. Ja odliczam teraz do 100dni. Marze juz o 3 trym. Mam wrazenie, ze czas mi stanął na 6mc.
-
nick nieaktualny
-
Mamami, może któryś okaże się cudownie gentelmenem, ale szczerze wątpię, a ja to w ogóle na nic nie liczę bo jak mam luźny sweter to tylko ktoś kto wie o ciąży zauważy ja
Patka, nic się nie martw, skoro lekarz nie reagował jakoś bardzo to znaczy że nie ma źle, jesteś pod stała kontrolaczyli że nie wiesz ile od szyjki jest łożysko, ja będę w połowie lutego na wizycie to dopytam co dalej z tym
-
Ja tam juz dawno olalam czy mnie przepuszczaja czy nie, stoje jak wszyscy. Czuje sie wporzadku wiec jak postoje w autobusie czy tam w sklepie czy aptece to przezyje. Nawet jak mi ustepuja miejsca to mowie ze nie trzeba. Bardziej mnie meczy jak gdzies ide z mala, bo wiecie ile cierpliwosci maja poltoraroczne dzieci
Wtedy naprawde bym wolala zeby mnie ktos przepuscil jak sie zaczyna koncertowanie
4me, wow 3 trymestr! Ale zlecialo! Ja sie witam w 25 tyg, jeszcze dwa i dobijam do ciebieWiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2019, 08:30
-
Pantera wrote:Tak mi się właśnie kojarzyło Agata że jeszcze Ty pracujesz
No to jest nas 3 póki co
Ja też jeszcze pracuję i z szefową jestem umówiona, że zostanę do końca lutego. Czasami wydaje mi się, że mogłabym to jeszcze ze 2 tygodnie przeciągnąć, a czasami już mi ciężko i wolałabym być na zwolnieniu od jutra... takie rozdwojenie jaźni
Co do piersi, to zawsze miałam małe, więc teraz fajnie mieć "coś" więcej w biustonoszu. Jednak nie łudzę się, że po ciąży zostaną. Żadnej mojej koleżance, która wróciła do swojej nie wagi, to się nie udałoTrudno. Tak jak tu któraś napisała - aby formy nie straciły, rozmiar to sprawa drugorzędna.
Nie wiem czy już Wam pisałam, ale mi krzywa cukrowa wyszła bardzo dobrze. Jeśli Wasza przychodnia na to pozwala, to polecam kupić Gluco Test. Ja piłam pomarańczowy i naprawdę gładko poszło.
Fotelik też kupiliśmy Maci Cosi Pebble Plus - widzę, że dużo z nas postawiło na ten modelMenka888 lubi tę wiadomość
-
Mamami ja już stałam nie raz w długich kolejkach, wszyscy widzieli brzuszek i nic :< nie ma co liczyć :p
Ja się budzę w nocy dobrze ok 3-4 razy na siku, na picie, na jedzenie (bo głodna)
ps. nie wiem jak dam radę całą noc wytrzymać jak rano krzywa cukrowa będzie
ale przed ciążą z pobudkami miałam to samo, więc luzikdo wstawania jestem przyzwyczajona
-
Chusy wrote:Ja tam juz dawno olalam czy mnie przepuszczaja czy nie, stoje jak wszyscy. Czuje sie wporzadku wiec jak postoje w autobusie czy tam w sklepie czy aptece to przezyje. Nawet jak mi ustepuja miejsca to mowie ze nie trzeba. Bardziej mnie meczy jak gdzies ide z mala, bo wiecie ile cierpliwosci maja poltoraroczne dzieci
Wtedy naprawde bym wolala zeby mnie ktos przepuscil jak sie zaczyna koncertowanie
4me, wow 3 trymestr! Ale zlecialo! Ja sie witam w 25 tyg, jeszcze dwa i dobijam do ciebie
-
Dzięki MaryJane, mierzył tą odległość i chyba coś ok. 1,5cm, za szybko lekarz skakał po tym ekranie. Wcześniej było na styk.
4me, pytałaś o podróże z dziećmi. Co prawda czekam z utęsknieniem na to pierwsze, ale jak będzie wszystko dobrze to w drugiej połowie roku zamierzamy 3 razy jechać do moich rodziców (400km), pierwszy raz w sierpniu. A w przyszłym roku gdzieś dalej na wakacje, może Hiszpania mam tam kuzynkę, mieszka 8 lat a jeszcze nigdy nie byliśmy. Znajomi jechali autem do Chorwacji z 10miesięcznym dzieckiem i cały czas mówią że mała najlepiej z nich wszystkich poradziła sobie z podróżą.4me lubi tę wiadomość
07.2020 - 16tc👼💔
05.2019 - Zosia ❤️ -
4me wrote:To jeszcze nie ja. Ja tu zamykam stawke 31 maja
przynajmniej raźniej
Mamami możesz powiedzieć, że tylko recepta i jesteś w ciąży, często ludzie o receptę tylko wchodzą bez kolejki:) mnie też nikt jeszcze nigdzie nie puści, ale póki dobrze się czuje to myślę sobie dam radę nie ma co :p4me lubi tę wiadomość
-
Puszek wiesz co usłyszałam, że oni też po receptę....
Nie ma wyjścia człowiek zdrowy musi siedzieć między tymi kaszlacymi smarkajacymi. Masakra.
W społeczeństwie teraz panuje taka znieczulica. Młody nie puści starego. Stary udaje że nie widzi...2009 Córeczka
2017 [*] Aniolek 11tc
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAlicja-33 wrote:Witamy się w III trymestrze
Tj w skończonym 27 tygodniu))
O ja Cię gratuluję ogromnie ❤️, ja to chciałabym aby już był Maj.
Mamo dwójki Kochana ogromne gratulacje ❤️❤️ , niech Wasze szczęście zdrowo rośnie❤️ .
Mnie tylko raz ktoś przepuścił nie ukrywam że jak wychodzę z przedszkola czy jak wchodzę to mi drzwi niektórzy przytrzymują to bardzo miłe , niestety znieczulica jak jest tak była no może w niektórych przypadkach.
Trzymam mocno kciuki za dzisiejsze wizyty.
Hej hej.
Poszłam dziś do kancelarii parafialnej a, tam pocałowałam klamkę pisze jak wół że od 8 rano a tu nikogo nie ma , podeszłam do takiego księdza podpytałam się go co i jak powiedziałam w jakiej jesteśmy sytuacji a on to trzeba szukać tego świadka tylko kogo ja znajdę to musi być osoba pewna która mi się w ostatniej chwili nie rozmyśli , pomyślałam o takiej cioci mojego męża ale ona odpada sama męczy się z mężem alkoholikiem który już dwa razy rozwalił sobie po pijaku głowę ,on jest nie poczytalny i sama go się boi zostawiać w domu już nawet tak było że ich dom chciał podpalić. Zadzwonię jeszcze do chrzestnej mojego synka , nie wiem co mi doradzi . Droga masakra zmęczyłam się okropnie że też ten śnieg musiał spaść .
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2019, 09:38
-
nick nieaktualnyAle noc... jak mnie zbudził pęcherz o 0.30 tak zasnęłam dopiero o 7 rano
Nie wiem co to było. Coraz częściej zdarza mi się nie móc zasnąć po łazience ale tym razem to przegięcie było. I już mi się spać nie chce co najlepsze. Oby mi takie niespanie nie zostało.
Idę do laboratorium w środę albo w czwartek. Też się zastanawiam czy mnie przepuszczą. Nie chce się wpychać, bo jak się będą burzyć to mi zaraz cukier urośnie z nerwów a mam zbadać glukozę też. Do tej pory brzucha nie było widać to mnie nikt nie przepuszczał. Chociaż widziałam nieraz, że z widoczną ciążą przepuszczali, ale to też zależy kto się trafi w kolejce. Najchętniej przepuszczali starsi panowie. -
Hej hej
W mojej aplikacji III trym zaczyna się od 29 tc, ja to liczę po prostu miesiącami, które mi zostaly do porodu - czyli jak mam termin koniec maja to 3 pełne ostatnie miesiące będą III trymestrem, wiec zaczynam go od marca
Wiecie mi ostatnio w metrze prawie na końcowej stacji zwolniła miejsce dziewczyna, kojarząca mnie z pracy z tekstem Ooo Nie wiedziałam że Ty w ciąży jesteś!
Skoro ona widziała, to pozostali też chyba zauważyli, i tak stałam z 40 minut z dodatkową torbą i laptopem... -
nick nieaktualnyW komunikacji miejskiej to bym się jednak bała stać, bo w razie gwałtownego hamowania lecimy na brzuszek. Dlatego sama na miasto autobusem nie jeżdżę. Jedynie do przychodni jak mąż nie może mnie zawieźć, ale na tej linii mało ludzi jeździ to zawsze siedzę.