Majóweczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyGratulacje Mamadwojki
!!!!Niech dalej ślicznie rośnie
dużo zdrówka!
Ja jutro mam wizytę na Nfz i obym dostała skierowanie na immuno, prv już mam receptę.. jestem ciekawa jak tam młody, po tej chorobie i bólach słabo się rusza. Ale dr ma słaby sprzęt i pewnie guzik zobaczę. W czw mamy echo serduszka...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2019, 19:20
Mamadwojki lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Mamodwojki cudownie, gratulacje! Pamiętam te wzruszenie jak pierwszy raz usłyszałam serduszka na usg
Zblizaja się krzywe cukrowe, ja mam 7go lutego i zle przeczucia że nie wyjdą wyniki po mojej myśli ale cóż zrobićciekawe czy ktoś jeszcze nieszczęśliwie dołączy do dziewczyn męczących się z cukrzyca
Mamadwojki lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa tez sie boje krzywej cukrowej, tzn wynikow. Mysle w nastepny weekend zrobic.
Ciasteczko baby shower fajna sprawa. Byłam na kilku ale nie w pl i to fajna impreza, okazja zeby spotkac sie z koleżankami itd. Ja nie robie, bo nie mam tu teraz za wielu kolezanek. Dlugo mnie nie bylo w kraju i niby kontakt mamy ale to juz nie to co przed wyjazdem. Jeśli marzyłaś o baby shower to zrob!
Mi sie chyba syndrom wicia gniazda zaczyna. Sprzątam dzis od rana, skladam przwkladam w szafkach, szafeczkach. 3 wory rzeczy wyrzuciłam. Potem byłam na zakupach i teraz padam, oj czuję teraz ten caly intensywny dzien. Moj synek chory, wiec jest ze mna w domu. Frajde mial ogromna jak matka pozwolila wszystko z szuflad wyciagac. -
nick nieaktualny
-
Pani Moł wrote:Aktualnie 8j, najdluzej bylam na 6, a z 7 szybko musialam zwiększyć. No zobaczymy, co dalej..
Wiesz co wkurzylam się dziś bo wczoraj po wszystkim byłam głodna i stwierdziłam że najem się obiadem na maxa. 2x więcej kaszy 2 x więcej mięsa i coooo cukier 96 a wczoraj zjadłam połowę mniej tego samego i cukier 125. Jak mnie to wkurza.
Zrobiłam też dziś hemoglobine glikowana i wynik super 4.9!2009 Córeczka
2017 [*] Aniolek 11tc
-
nick nieaktualnyOdnośnie tesciowych to chyba po prostu trzeba z mężem pogadać poważnie, a w razie krytycznych sytuacji interweniować... Moja na mnie się raz obraziła - po narodzinach corki krótko po wyjściu ze szpitala miałyśmy spięcie, generalnie ja mieszkam zdala od swojej rodziny, mam dużo niezależności, nie lubię zbyt częstych odwiedzin itp, a w pologu to w ogole byłam bestią - niewyspana, zmęczona, niespecjalnie chcialam by mnie ktokolwiek odwiedzal niezapowiedzianie samą z dzieckiem z rana i jeszcze przy tym wyrywal mi z rąk noworodka. No i poszłoooo...
-
Ciasteczko a jaki lekarz wykonuje echo? Jakiś specjalny ginekolog? I na czym polega to badanie? Czy echo było robione na polowkowych? Lekarz pokazywał na niebiesko, czerwono przy sercu różne tam rzeczy
czy to to?
Mamami dzisiaj widziałam się z moją endokrynolog, akurat miałam badanie krwi ze sobą i tam glukozę wynik 95. Ona tez się zajmuje cukrami i powiedziała, ze to jest ok wynik. Że normy są zaostrzone ale 95 to wg niej jest spoko i nic się z tym nie robi prócz tego co już się robi.
Moje dziecko dzisiaj jest dość spokojne. Nie rozumiem za bardzo jak ja mam liczyć ruchy. Czytałam, ze w ciągu godziny mam naliczyć 10 ruchów, No ale przecież mój syn czasem ...śpi? Jak to jest ? Z jednej strony czytam, ze mega dużo ruchów w ciągu dnia mam iść a z drugiej ,
Ze przesypia 15 godzin dziennie. Mam detektor, sprawdziłam puls i raz miał 165, wystraszyłam się ale po 15 minutach już było ok, może coś tam sie w brzuchu ważnego wydarzyło, jakaś afera i się Chlopak zdenerwował. Później trochę się poruszał ale nie jakos mega dużo. Wiem , ze różne są dni ale zastanawiam się kiedy jest to powodem do zmartwień i koniecznej wizyty w szpitalu. -
nick nieaktualnyMaMaMi83 wrote:Wiesz co wkurzylam się dziś bo wczoraj po wszystkim byłam głodna i stwierdziłam że najem się obiadem na maxa. 2x więcej kaszy 2 x więcej mięsa i coooo cukier 96 a wczoraj zjadłam połowę mniej tego samego i cukier 125. Jak mnie to wkurza.
Zrobiłam też dziś hemoglobine glikowana i wynik super 4.9!Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2019, 20:42