Majóweczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyDzięki dziewczyny.. Ja właśnie liczyłam że to się zmieni.. Pomagałam na każde zawołanie, nigdy nie powiedziałam złego słowa, zresztą nie jestem osobą konfliktową, a ciągle tylko pretensje, wyrzuty o wszystko, nawet zmyślone historie na mój temat słyszę.. Tak będzie ciężko ale muszę to zrobić, dla swojego zdrowia i szczęścia. Wiecie zawsze dobrze poczytać, że nie tylko ja mam taką sytuację, dziękuję
Kurczę dziś musimy sprawdzić czy nasz samochód ma te uchwyty do iso fix! Ciągle o tym gadamy z mężem a jak wsiadamy do auta to zapominamy żeby to sprawdzićWiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2019, 13:03
Szczesliwa ledwo zywa, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość
-
My co do fotelika to narazie zadnego typu nie mamy.
Szczesliwa Mamusiu nasz wielk dzień 2 marca wiec zleci zwłaszcza ze lutu krotki a jeszcze pare spraw bedzie do zalatwienia typu kupienie alkoholu, owocow na stoly, dokończyć kupno strojów, dogranie szzegolow w restauracji, wybor tortu i ciast.
Oleander jest jedna osoba ktora przysparza mi wiele nerwow ale nie jest od mojej strony tylko od strony przyszłego meza i za bardzo nie mam jak sie od niej odciac bo jemu nie bede zabraniac sie spotykać bo i tak to nic nie da zwłaszcza ze ta osoba ma wobec mnie jakieś ale i to dla mnie jest chamska nie dla niego. A jest to osoba z najbliższych. Jest to chora sytuacja i nie wiem za bardzo jak wybrnąć. Nieraz usłyszałam na swoj temat takie rzeczy ze szok a naprawdę na nie nie zasluzylam . Mogla bym opowiadac godzinami sytuacje ktore mnie zabolaly nie wiem czy psycholog by cos nawet na to pomoglSzczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość
-
I choc czasem wydaje sie juz ze jest ok to co jakis czas zaczyna sie od nowa a ja tez nie potrafię byc mila i udawac ze nie pamiętam i ze jest ok. Pociesza mnie fakt ze kazda dziewczyna na moim miejscu w tej danej sytuacji i rodzinie miala by to samo bo chodzi tu o jakas chora zaborczosc. Jedno jest pewne ja wobec swojego syna taka napewno nie bede bo wiem ze robila bym mu tym tylko wode z mozgu i krzywdę. Szantaże emocjonalne itp. Jak mozna po 8 latach związku powiedzieć ze pospieszylismy sie ze slubem i ze na niego nie pojdzie bo nie ma w co sie ubrac...ehh
-
Wyzale sie do reszty a co!
Moja przyszla tesciowa najchetniej chciala by miec synka na swoje zawolanie i wielkim ciosem jest dla niej nasz slub i dziecko bo wie ze juz tak nie bedzie jak do tej pory. Z reszta on jej to powiedział wprost ze nie bedzie juz codziennie przyjeżdżał bo ona teskni czy co..raz mu powiedziała z wyrzutem ze " ona Cie mi zabrala". Rozumiem jedynak ale bez przesadySzczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnySzczęśliwa ledwo żywa Marzec piękny miesiąc , życzę Wam aby wszystko poszło po waszej myśli
.
Olej to i nie patrz na to i tyle my po 10 latach związku zawarliśmy ślub kościelny , a mój mąż że o będą Nas wytykać palcami od kiedy się przejmuje co ludzie gadają , lej na to ciepłym moczem że tak powiem i tyle .
Ja w rodzinie od strony mamy mam babcię i nie odzywam się wcale do niej , nawet jakby umarła to ani jednej łzy bym nie uroniła , nikt nie wie jaką krzywdę wyrządziła moim rodzicom i mojej mamie własnej córce , mi powiedziała że mój mąż jest dzieciorób , że nie powinnam za głuchego wychodzić za mąż , że bije mojego synka co nie jest prawdą itp itd i że daje sobie dzieci robić to moja granica cierpliwości się skończyła i się do niej nie odzywam , moją siostrę też obgaduje że biedna , nie mają dzieci. że jakieś bezpłodne że poszła nie wiadomo gdzie i się kisi a co jej do tego a sama to nie lepsza , była Komunia Święta synka mojej siostry ciotecznej a jej wnuka wszystko było ustalone co i jak ten jej wnuczek bardzo się nie mógł doczekać , aż ona będzie a ta co w ostatniej chwili dzwoni i mówi że nie może przyjechać bo kury jej pokradnąno wiecie co Krystianek był bardzo smutny jak ona mogła tak się zachować , żeby dziecko tak zranić , nie ma żadnych skrupułów , a teraz się dziwi że jest sama jak palec i nikt nią się nie interesuje a dziwi się .
Szczesliwa ledwo zywa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnySzczesliwa ledwo zywa no to naprawdę ciężka sytuacja
ja na szczęście ze strony rodziny męża nie mam żadnych nieprzyjemności wręcz przeciwnie, u mnie znów jest w drugą stronę, ta osoba wszystkim rozpowiada, że mój mąż mnie zmienił, podobno nastawia mnie przeciwko a ja olewam moją rodzinę, a prawda jest taka że z żadną z osób z rodziny nie mam żadnego problemu tylko z tą jedną.. Tzn ona ma problem ze mną
a ciężko będzie o tyle, że mieszka dosłownie za płotem
Różnych historii też mam tyle że by zabrakło chyba miesiąca żeby to wszystko opowiedzieć..
A jeszcze dodam, że jak widzę memy z zawistną małpą Januszem to przypomina mi się tylko ta osoba hehe przynajmniej to mi humor poprawia
Szczesliwa mamusia no to jest dopiero przykre kiedy taka sytuacja dotyka dzieciWiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2019, 13:36
Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość
-
Niestety dziewczyny, takim osobom trzeba wspolczuc i sie nad nimi litowac, bo kiedys zostana sami, zgorzkniali i umra zgorzkniali, chociaz nikomu tego nie zycze. Niektorzy zyja po to zeby zatruwac zycie innym i wrecz uwielbiaja sie klocic. Nic sie na to nie poradzi, trzeba unikac ile sie da, nawet jak to jest najblisza rodzina.
Oleander, Szczesliwa ledwo zywa, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHelo
u mnie już 27 tydz
omg !!
Wyprawka oczywiście w fazie marzeń i urojeńczy Wy też macie jakby obawy przed kupowaniem ? Ja mam jakiś niezrozumiały opór i póki co szukam, spisuje ale nie kupuje ... dziwne to!
Dziewczyny - robicie baby shower czy nie? Ja właśnie zaczęłam planować własne (przyjaciółka pomaga).
Trochę przy tym zabawyale zawsze marzyłam żeby mieć ...
Teraz tak czytam- matko Szczęśliwa / Ty się szybko odcinaj od toksycznej teściowej, serio nic dobrego z takiej relacji... jedyne rozwiazanie to ucięcie kontaktów.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2019, 13:44
Szczęśliwa Mamusia, Agata :) lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyOleander Ta moja babcia oczywiście nie widzi w niczym problemu , bardzo było mi też przykro wręcz nawet nic tylko podejść i palnąć ją za to że własnego wnuka tak zraniła .
U każdej może prawie każdej z nas trochę życie doświadczyło i czasami trzeba mimo takich wrednych osób żyć , mój mąż ma wujka alkoholika mieszkają o parę domów od nas i ten jego wujek wyobraźcie sobie doniósł na mnie na policję że dzieci ciągle biję bo płaczą ( co nie było prawdą ) , mój mąż tak się zdenerwował że przyjechał z pracy pojechał do tej cioci i go uderzył żeby tak mnie skrzywdzić , mam nadzieję że w piekle będzie się smażyć . Ja do tego człowieka się nie odzywam a on jakby niby nic mówi mi dzień dobry jak idę dalej i nawet głowy nie odwracam to dla mnie obcy człowiek , ja też mam takie historie nie zmyślone ani nic w ten deseń że na film by się to nadawało .
Ciasteczko Ja nic takiego nie robię , bo nie mam z kim .Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2019, 13:46
-
Widzicie wy jesteście w długich związkach bez formalizacji albo po samych cywilkach. Ja z moim mężem po 1.5 roku znajomości powiedzieliśmy naszym rodzicom że się pobieramy. Nikt nam tego nie odradza choć znaliśmy się bardzo krótko. Zalatwilismy sale orkiestrę i wszystko co związane ze ślubem i rok później byliśmy już małżeństwem . Ktoś by powiedział że prawie się nie znaliśmy.... A my w tym roku będziemy świętować 10rocznice ślubu i świata poza sobą nie widzimy.
Nie ma reguły. Jak ktoś ma być szczęśliwy to będzie bez względu na to czy ma papier czy go nie ma. To jeszcze w głowach naszych mam i babć jest zakodowane że musi być ślub.2009 Córeczka
2017 [*] Aniolek 11tc
-
nick nieaktualnySzczesliwa mamusia no z tą policją to na prawdę chamstwo! Ja tak można ludziom problemy robić w dodatku rodzinie, skąd tacy ludzie okropni się biorą
Baby shower zrobiłabym chętnie, ale znów musiałabym zaprosić albo 2 osoby (najbliższe przyjaciółki) albo wszystkich czyli z 40 osób jak nie więcej, a u nas duża impreza związana z narodzinami to będą chrzciny no i mam mieszane uczucia
A z drugiej strony można dużego grilla zrobić, przecież za chwilę wiosna. Hmm to może jednak będzie to baby shower?
Ciasteczko a kogo będziesz zapraszać? Znajomych czy rodzinę/ile osób?Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2019, 13:56
-
Ciasteczko nie robię baby shower. Generalnie nie lubię takich zachodnich naleciałosci typu halloween czy właśnie baby shower nawet wieczoru panieńskiego nie miałam bo nie chciałam. Ale ja to ogólnie specyficzna jestem nie kręcą mnie takie rzeczy.
Kilka moich koleżanek robiło baby shower byłam i w sumie mam takie zdanie że to trochę takie naciągane jest wiadomo z pustymi rękami nie pójdziesz. Wesoło było ale jakoś nie przekonało mnie to by robić.iwwk, Szczesliwa ledwo zywa lubią tę wiadomość
2009 Córeczka
2017 [*] Aniolek 11tc
-
U mnie moja przyjaciółka chce zorganizować baby shower, ale chce dla samych koleżanek
\W każdej rodzinie takie kwiatki chyba wyskoczą, ja już nie raz się na mojej teściowej przejechałam, mój mąż jest jedynakiem, na święta obraziła się i powiedziała, że nie jedzie do swojej teściowej, gdzie byliśmy wszyscy zaproszeni (razem z jej mamą i bratem) i obraziła się na nas, że my tam pojechaliśmy, a oni siedzieli sami w domu... No wiecie, ale nie odwołuje się planów na tydzień wcześniej, babci było przykro. Teraz jest oki, ale ja jestem ostrożna, bo wtedy bardzo przeżylam to, aż do szpitala jechałam, bo myśląłam ,że mam skurcze, ale to było ze stresu
-
Oj ja też generalnie z tych antyimprezowych, mecze się tylko i prawie całe imprezy myślę kiedy wypada już iść do domu
Więc absolutne zdecydowane nie dla baby shower. Panienskiego też nie miałam, przyjaciółki znając mnie zrobiły same
zapytały tylko czy chce przyjść z góry znając odpowiedź.
Fotelik najpierw kupimy Maxi Cosi dla noworodków, później Maxi Cosi Tobi, Miałam dla syna i byłam bardzo zadowolona z niego , bazy nie będę kupować nie jest dla mnie problemem wypiąc nosidło. I tak w większości będę wszędzie z wózkiem chodzić więc nie będzie to aż tak uciążliwe.
-
A baby shower to się robi przed czy po porodzie?
ja nic takiego nie planuje, moje koleżanki też nic takiego nie robiły, jakaś taka naciągana impreza wydaje mi się
Dziewczyny,tak mnie przerażacie z ta wyprawka ze chyba zaraz usiądę na kompa i zacznę chociaż coś oglądać bo u mnie dalej ani jednej rzeczy nie ma :o a pogoda nie nastraja do wyjścia, wczoraj była odwilż a dziś na nowo nasypało i jest paskudnie szaro
A ja jeszcze mam pytanie o pewne dolegliwości, od tygodnia jak trochę pochodzę mam ból w prawym pośladku promieniujacy do nogi, nasilajacy się przy chodzeniu mocno. Mija jak leżę i nie idzie do kręgosłupa więc to chyba nie rwa kulszowa?
-
nick nieaktualnyBaby shower robisz przed
Ja zapraszam mamę, przyjaciółkę i kilka koleżanek.. 8 os -tzn planuje -na razie
Próbuje ocenić czy ogarnę bo jednak trochę to roboty, a catering wychodzi dosyć drogo (800-1000 zł). Na razie więc tylko kalkuluje i oceniamczy ostatecznie zrobię- nie wiem.
A propos związkow - my żyjemy na kocią i póki co nie planujemy ślubuja już byłam mężatka (15 lat związku !!) i na razie dziękuje - postoję
Szczesliwa ledwo zywa, Milka1991, 4me lubią tę wiadomość
-
Mary Jane spokojnie ja też jeszcze nic nie mam ani pół rzeczy.
Co do kręgosłupa może to być jakieś podrażnienie nerwu i dlatego cię pobolewa. W sumie rwa też może dawać takie objawy. Masz możliwość wybrać się do fizjoterapeuty warto skorzystać z pomocy kogoś kto się zna. (tylko upewnij się że ta osoba zna się na pracy z kobietami w ciąży) no i nie ogrzewa się takich miejsc więc wszelkie termofory odpadaja2009 Córeczka
2017 [*] Aniolek 11tc
-
Hehe Nistera mistrz z tym panieńskim
Takie imprezy to ja akurat lubię, ale jeśli nie przeradzają się w zbyt słitaśny styl
Mój panieński wspominam super, nie był taki typowo jak na amerykańskich filmach, tylko grono najbliższych przyjaciółek, alkohol, grill i zabawa do rana pod gołym niebem
MaryJane ja też nic nie mam, dzisiaj będziemy z mężem przeglądać, bo też się zaczęłam bać i panikować hahaCo do kręgosłupa to jeśli masz możliwość to idź do fizjoterapeuty dla kobiet w ciąży, bo może to być rwa, a może gdzieś dzidzia uciska na nerw i żeby gorzej się później nie zrobiło, a szkoda się męczyć.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2019, 14:25