X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • Alicja-33 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2019, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie kumam tych cukrów
    Wczoraj jadłam normalniejsi zważając jakoś specjalnie na dietę

Cukier na czczo 70
    Ze skrajności w skrajność

ckaidqk3lo2zh8dt.png

Aniołek 8tc 2016
    Aniołek 8tc 2017
  • MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2019, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ala
    ja też już mam dość. No kurde 91 dziś. O 2 za dużo. Wrrrr

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2019, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi piersi też na początku urosły bardzo, potem jakoś przystopowały, czasem nawet myślałam, że zmalały, a teraz mam wrażenie, że minimalnie rosną co jakiś czas, bo ja mierzyłam miseczkę D w sklepie to taka jakaś za mała się wydawała :) Nie obrażę się jak takie zostaną, ale już miałam taki nagły wzrost w marcu przy laktacji i były piękne, pełne miseczka D i po 2 tygodniach znów rozmiar B, na szczęście nie zrobiły się obwisłe ani mniej jędrne. Jednak od dużych wolę ładne więc cokolwiek się stanie po karmieniu to oby w tą ładną stronę, nawet jak mają być małe :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2019, 08:25

atdcjw4ziax1my6y.png
  • MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2019, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam się nie cieszę że cycki rosną. Jak się startuje z rozm. D przed ciążą to potem tylko ciężar. Chętnie bym się zamieniła na B

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • Nistera Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2019, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PatkaPP wrote:
    Hej dziewczyny,
    Co do biustu to na początku zauważyłam dużą zmianę. Teraz przystopowały ;)
    Oglądaliśmy wczoraj wózki, powiem Wam jakaś masakra. Miszmasz w głowie kompletny, a niby byliśmy zdecydowani. Mężowi niestety spodobał się baby jogger city, bo jest kompaktowy i wejdzie nam do auta i mało waży a takiego szukaliśmy, ale mnie nie przekonuje wąskie i kubelkowe siedzenie. Spotkałyscie się z kubelkowa spacerówka? Jakie Wy macie typy? Bo mi głowa już od wyboru odpada ;) w środę, jeszcze raz jedziemy oglądać pierwszy typ britax bmotion 4 plus. Zobaczymy..
    A tak w ogóle to mam dziś wizytę...

Ja zamierzam mieć kubelkowa spacerowke.
    Uważam że są wygodniejsze , pamiętam ile razy syn mi się obudził jak próbowałam pomalutku położyć oparcie w wózku.
    Ponoć są zdrowsze ale ile w tym prawdy.... Nie zaglebialam się w temat , po prostu umyslalam sobie w tej ciążowej głowie że będzie ABC Desing Salsa 4 i tak będzie :D

Bardzo mi się nie podobają te wszystkie mydełka i wiem że potrzebuje duuuuzy kosz na zakupu to jest nr 1 u mnie :D

PatkaPP lubi tę wiadomość

zrz6wn15ye2e98l6.png
    qb3ch371t1ljmt43.png
  • PatkaPP Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2019, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nistera, dzięki za podpowiedzi.
    Podoba mi się Twój wybór, jest szersze siedzenie od baby joggera i byłby nr1 gdyby jeszcze składał się razem ze spacerówka.. A tak hmm.. Szukam dalej ;)

3jgxskjopx38dbpv.png
    07.2020 - 16tc👼💔
    05.2019 - Zosia ❤️
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2019, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PatkaPP wrote:
    Hej dziewczyny,
    Co do biustu to na początku zauważyłam dużą zmianę. Teraz przystopowały ;)
    Oglądaliśmy wczoraj wózki, powiem Wam jakaś masakra. Miszmasz w głowie kompletny, a niby byliśmy zdecydowani. Mężowi niestety spodobał się baby jogger city, bo jest kompaktowy i wejdzie nam do auta i mało waży a takiego szukaliśmy, ale mnie nie przekonuje wąskie i kubelkowe siedzenie. Spotkałyscie się z kubelkowa spacerówka? Jakie Wy macie typy? Bo mi głowa już od wyboru odpada ;) w środę, jeszcze raz jedziemy oglądać pierwszy typ britax bmotion 4 plus. Zobaczymy..
    A tak w ogóle to mam dziś wizytę...
    Mnie też te kubelkowate nie przekonują. My szukamy również małego, lekkiego wozka, chciałam cybex balios s, ale pani odradzila, z uwagi na małe siedzisko - twierdziła, że wloze dziecie, ale już śpiworek zimą itp ciężko, pokazała nam easy go optimo, zerknij sobie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2019, 09:12

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • Nistera Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2019, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patka A może coś takiego?

https://m.baby-markt.at/kinderkraft-kombikinderwagen-3-in-1-moov-black-a249423.html?a=b&pred=ATRPRO%2CATRPCA%2CATRP002&c=p_aw%2Cp_2_aw%2Cp_3_aw&adword=Google/PLA_DBIII_Koenige_m&RefID=PLA_AT0000_PLA_DBIII_Koenige_m&gclid=Cj0KCQiA7briBRD7ARIsABhX8aDtZBd1CW6fuDcENsLXk18fyP6QAbT0X7PLr_T-xO9Vu4QxS_7wVvcaAhlOEALw_wcB

Nie mam pojęcia czemu ten link jest taki długi ale mam nadzieję że działa:D

zrz6wn15ye2e98l6.png
    qb3ch371t1ljmt43.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2019, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę że jest mowa o piersiach ;-) :-P , nie ukrywam że mój mąż jest bardzo zadowolony że nam tak " duże " piersi czasem mówi że mogły by już takie zostać :-P .

Ja nadal szukam wózka i chyba przystanę za tym aby siedziska były za sobą , nie jeden obok drugiego jeszcze mam sporo czasu więc na pewno wybiorę taki jaki rzeczywiście Mi się przyda .

Hej hej moje drogie ;-) :-) .

Jej ale ciężko się idzie myślałam że padnę gdzie tam po drodze , niech to szybko się rozpuszcza . Dziewczynki już zdrowe za to mam wielkie zmartwienie wczoraj byłam na mszy świętej i bierzmowanie synka będzie wiecie kiedy 15 Maja :O :O , a ja jestem jego świadkiem i jak cis nie mam kogo wziąść moje siostry odpadają , tata też odpada chrzestną mojego synka także gdyż zbyt daleko mieszka i to jeszcze dane bierzmowanie jest na tygodniu i nie wiem co mam robić , nie wiadomo kuedy urodzę jutro pójdę do kancelarii parafialnej i z nim porozmawiam z danym księdzem , dany ksiądz co przygotowuje 8 klasę gimnazjalną powiedział że jak nie będzie żadnych świadków to już jak coś On może być i mam mieszane uczucia , ksiądz osoba duchowna świadkiem mojego synka , no nic teraz nie wymyślę jutro pójdę i z nim porozmawiam powiem jak się ma sytuacja niech coś zaradzi .

Trzymam mocno kciuki za dzisiejsze wizyty ;-) .

A Chusy jak znajdziesz chwilę czasu to napisz moją kolejną wizytę 23.02 to sobie teraz poczekam B-) .

• MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2019, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa świadkiem może byc również kolega/sasiad/przyjaciel rodziny nie musi to być nikt z rodziny. Moim świadkiem była koleżanka 3 lata starsza.
    A mąż nie może być?
    Ja sie niestety liczę z tym że może mnie nie być na komunii córki i jest mi mega przykro z tego powodu ale pocieszam się tym że ona podchodzi do tego spokojnie i mówi że najwyżej ciebie mamusiu nie będzie jak będziesz w szpitalu to przecież nic nie poradzimy a będę miała fajny prezent na komunię. Eh... Czasem dzieci są madrzejsze od dorosłych.

Izka37, Szczęśliwa Mamusia, Milka1991, Veri lubią tę wiadomość

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2019, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaMaMi83 wrote:
    Szczęśliwa świadkiem może byc również kolega/sasiad/przyjaciel rodziny nie musi to być nikt z rodziny. Moim świadkiem była koleżanka 3 lata starsza.
    A mąż nie może być?
    Ja sie niestety liczę z tym że może mnie nie być na komunii córki i jest mi mega przykro z tego powodu ale pocieszam się tym że ona podchodzi do tego spokojnie i mówi że najwyżej ciebie mamusiu nie będzie jak będziesz w szpitalu to przecież nic nie poradzimy a będę miała fajny prezent na komunię. Eh... Czasem dzieci są madrzejsze od dorosłych.

Niestety nikogo tu takiego nie mamy , są sąsiedzi ale to są osoby starsze i schorowane więc to odpada , nie mam tu przyjaciół czy jakiś bliskich znajomych , mój mąż nie ma bierzmowania .

• Izka37 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2019, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skarb- co do Twojej infekcji, tak jak dziewczyny radza zrób posiew bo wtedy będziesz miec pewnośc że leczenie jest trafione. Ja w tej ciązy miałam raz infekcje. Pobrałam posiew, wynik był po dwoch dniach bo okazalo sie że to tylko grzybek(dośc popularny w ciązy) a kiedy trafiłam do lekarza po tych dwóch dniach to zaczynało się już zakażenie bakteryjne. Przyszłam w czas jak to okreslił lekarz. Gdyby był sam grzybek to leczenie globulkami 6 dni a że wyglądało to już na bakteryjne to dostałam na 12 dni.Nie wiem co za globulki brałaś i jak długo. U mnie to było 12 dni ma globulkach mirror, plus masc pimafucin. Wcześniej kiedy zaczynałam miec taki poczatek infekcji to mialam brac lactovaginal ale widać nie dał rady. Piłam tak wogóle duzo kefirów, jogurtów naturalnych. Po kuracji lekarz polecił mi Sanprobi Femi+ ale bardzo cięzki do dostania probiotyk.

ug3773sblvjhwzbs.png
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2019, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa, a jakis kolega /koleżanka syna, u mnie była koleżanka z podwórka. Serio ktokolwiek.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2019, 09:48

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2019, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    W piątek idziemy na spotkanie organizacyjne ze szkoły rodzenia, nie mogę się doczekać :)
    Zamówiłam właśnie resztę ubranek z listy wyprawkowej i jeszcze małe pieluszki 40x40, czytałam, że są praktyczne i też bardzo się przydają. Jak paczki przyjdą to zabieram się za pranie, prasowanie i będę już układać ładnie do szuflad bo męczy mnie taki nieład, a jest już tego wszystkiego sporo :D

Szczesliwa mamusia tak jak dziewczyny piszą to może być ktokolwiek, moją świadkową była moja bratowa, a miałam też taką sytuację, że u kuzyna świadkiem był chłopak który swoje bierzmowanie miał miesiąc wcześniej więc może kolega jakiś się znajdzie? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2019, 09:52

Szczęśliwa Mamusia, PatkaPP lubią tę wiadomość

• Izka37 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2019, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do biustu- to niestety prawie bez zmian, mały. No nic jak sie nie ma co sie lubi to sie lubi co sie ma:).

ug3773sblvjhwzbs.png
  • Izka37 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2019, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa- u mnie na moim bierzmowaniu moim świadkiem tez była koleżanka, która to bierzmowanie miała chwilę wcześniej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2019, 09:54

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

ug3773sblvjhwzbs.png
  • ago91 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2019, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój biust troszkę urósł w pierwszych tygodniach ciazy ale potem wrócił do swoich rozmiarów. Koło 18 tyg znów urosl bo zaczęłam w końcu przybierać na wadze, zawsze miałam rozmiar 75c i na ta chwilę już te staniki są za małe :) mój chłopak mówi na mnie balon haha bo mam 3 balony dwa cycki i brzuszek <3

Szczęśliwa Mamusia, PatkaPP lubią tę wiadomość

8599w1d3a8mup6qh.png
    ibm23e5elf55d37i.png
    6 maja 2019, 3300g 54cm 10/10pkt SN 40+4 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2019, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    puszek369 wrote:
    Szczęśliwa, a jakis kolega /koleżanka syna, u mnie była koleżanka z podwórka. Serio ktokolwiek.

Niestety synek nie ma takiego kolegi czy koleżanki , jak ja miałam bierzmowanie to taka młoda dziewczyna miała też taki problem ze nie miała kogo wybrać na świadka wypadową na jej przyjaciela miał on 18 lat i był świeżo po bierzmowaniu , i szanowny nasz proboszcz robił wielkie problemy i mówił że jej nie dopuści do bierzmowania , a ona aż się popłakała chyba jakoś w końcu się zgodził gdyż widziałam że jednak ten chłopak był jej świadkiem .

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2019, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też musiałam znów zwiększyć dawkę insuliny i po zwiekszeniu 89, czyli i tak na skraju... Ale fakt, ze pierwszy raz w tej ciąży przytyłam ostatnio, dzidz rosnie, ciekawe na jakiej dawce się zatrzymam.

U mnie piersi podrośnięte i nabrzmiałe a sutki tak wrażliwe, że momentami nawet dotyk stanika jest nie do wytrzymania, jeszcze nie kupiłam wkladek laktacyjnych (a jakos mialam poczucie, ze z nimi będzie jakoś znośniej). Ech! No niechze się szykują do produkcji i karmienia - i oby bylo lepiej niz przy corce...

• MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2019, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Moł wrote:
    Też musiałam znów zwiększyć dawkę insuliny i po zwiekszeniu 89, czyli i tak na skraju... Ale fakt, ze pierwszy raz w tej ciąży przytyłam ostatnio, dzidz rosnie, ciekawe na jakiej dawce się zatrzymam....

A ile masz. Ja mam 9j. Jak byłam na 5j to 3 tyg miałam dobre cukry a potem wszystko się posypały. I teraz nie mogę zbic

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
‹‹ 672 673 674 675 676 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ