Majóweczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Co do infekcji to raz w życiu miałam po antybiotyku,10 lat temu, i wtedy pomogła maść clotrimazolum i płyn do higieny intymnej lactacyd femina, ten zwykły, pomarańczowy, który został ze mną na lata. Wtedy na forum jakimś dziewczyny zachwalały, że w sytuacjach kryzysowych je ratował. Maść do stosowania zewnętrznego tylko, ale nie wiem czy można ją w ciąży stosować, choć widziałam na jakiś wątkach, że dziewczyny używały.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2019, 21:36
-
Kurczę ciągle chodzę parę dni przed wizytą bo ciągle coś ja mialam nastatyne i tabletki coś na f jutro zobaczę bo ledwo patrzę się w ekran gdzieś koło 40 zl.. dlatego właśnie pytam czy jest coś magicznego na swędzenie zanim dalej się to rozwinie no zwariuje dziewczyny naprawdę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2019, 21:38
-
Chodzę do niego zapisuję mi globulki ale co z tego ??? Jak ciągle co wylecze mija półtora tygodnia jest mi coś dalej . W aptekach pytać o coś póki swędzi ? Moze jednak pomoże i nie bedzie się to dziać tak często ...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2019, 21:40
-
Chcialam Wam wyslac te linki do Ali ale z telefonu jakos to kijowa dziala i nie ma linkow-mam chybe te strone w formie apki. Nie ogarniam...
Podaje tak:
https://pl.aliexpress.com
I sobie wpiszcie w wyszukiwarce np:
muslin swaddle
Cotton blanket
Baby cocoon
Baby carpets play
Najlepiej wybierac w podpowiadnych kategoriach dziecinnych
Dziala ten link? Pokazuje sie ochraniacz na lozko?
https://s.click.aliexpress.com/e/bKPlC0zF
Albo ten z mata:
https://s.click.aliexpress.com/e/xhzWXQ1
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2019, 22:28
-
Dziękuję dziewczyny :* jak nie pomoże to kurcze idę do niego dalej przed wizytą nie chce by się stało coś mojemu malenstwu
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnySkarb mialam tak samo w pierwszej ciazy. Do 5mc mialam praktycznie non stop imfekcje. Plakalam juz przez to, bo vo sie wyleczylo to zaczynała sie nastepna. Potem przeszło. Po porodzie tez zlapalam imfekcje i to juz bylo po powrocie do Pl. Po globukach noe przeszlo i lekarz wlasnie zrobil mi posiew i okazalo sie, ze miałam przewlekłą infekcje w ukladzie moczowym( o ktorej noe mialam pojecia) i ta infekcja przeniosla sie. Antybiotyk doustny dostalam i globuki i przeszło takze moze warto zapytac dr o wymaz.
-
nick nieaktualnyJezeli chodzi o kocyki, rozki itd to tez uwazam, ze nie ma sensu wielu kupowac tym bardziej jesli to pierwsze dziecko i nie wiemy jeszcze co najbardziej nam bedzie odpowiadalo. Ja dla pierwszego dziecka nakupowalam kocykow roznej grubosci chyba z 10 albo i wiecej. Co mi w sklepie wpadło w rece to bralam, a uzywalam z 5 ale 3 by mi pewnie wystarczyły. Nie kupowałam w ogóle otulaczy ani rozkow ale to datego, ze bedac za granica pracowalam jako niania w jednej rodzinie przez 7 lat. Gdy zaczynalam to zajmowalam sie blizniaczkami 7 tygodniowymi a na koncu mialam ppd opieka 4 dzieci wiec wszystkiego nauczylam sie u nich i przy swoim dziecku uzywalam i dokladnie to samo czego uzywalam w pracy, bo to mialam sprawdzone. Po porodach 3 razy w tygodniu musiala tam nocować wiec wiedziałam co potrzebne w dzien, a co sprawdza sie w nocy.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnySkarb a moze jak wyleczysz infekcje to stosuj 2-3 razy w tygodniu lactovaginal tak profilaktycznie zeby wzmocnic flore. Chyba mozna w ciazy? Nie jestem pewna. Mi gin kazal to stosowac jak mialam sklonnosci do infekcji ale to nie bylo w ciazy. No i dobrze jest nie uzywac wkladek zeby tam sobie wszystko oddychalo. Ja przestalam używać wkladek, tamponow i czesto zmieniam bielizne w ciagu dnia i juz od dluzszego czasu mam spokoj z infekcjami.
Oleander lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMi tez za bardzo nie urosły. Sa dni, ze wydaja sie wieksze a sa, ze mam wrazenie, ze zmalały. Newet juz kilka razy meza pytala czy mi zmalały, bo wystraszyłam sie, ze dzieje sie cos zlego. Ale pamietam, ze w pierwszej ciazy tez tak mialam to staram sie nie shizowac. Po rocznym karmieniu mialam rozmiar mniejsze niz przed ciaza. Wszystkie staniki musialam kupowac nowe, mniejsze niestety.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2019, 23:55
-
No ja już kiedyś pisałam ze moje piersi sa kompletnie niereformowalne i jak ich nie było tak nie ma dalej
liczyłam na to że w ciąży urosną, bo u mnie w rodzinie na czele z siostra i mama mają wszyscy duże a tu taki klops
no ale znalazłam jeden plus, nie będę po karmieniu wisiały do pasa bo nie będzie miało co wisieć haha
ale brak biustu to jest problem jakiś?
-
Hej dziewczyny,
Co do biustu to na początku zauważyłam dużą zmianę. Teraz przystopowały
Oglądaliśmy wczoraj wózki, powiem Wam jakaś masakra. Miszmasz w głowie kompletny, a niby byliśmy zdecydowani. Mężowi niestety spodobał się baby jogger city, bo jest kompaktowy i wejdzie nam do auta i mało waży a takiego szukaliśmy, ale mnie nie przekonuje wąskie i kubelkowe siedzenie. Spotkałyscie się z kubelkowa spacerówka? Jakie Wy macie typy? Bo mi głowa już od wyboru odpadaw środę, jeszcze raz jedziemy oglądać pierwszy typ britax bmotion 4 plus. Zobaczymy..
A tak w ogóle to mam dziś wizytę...
07.2020 - 16tc👼💔
05.2019 - Zosia ❤️ -
Hej
Slodka, tak do domuteraz jest szał wybierania i urządzania
Skarb ja też polecam clotrimazolum. Miałam raz infekcje w ciąży i pomogło i na razie spokój
Co do piersi to mi też się teraz mega podobają i mogłyby zostać. Ale już wiem że nie zostanąwraz z powrotem do wagi sprzed ciąży, wraca wygląd piersi. Więc każę się M nacieszyc. Ja miałam fajne dłużej bo karmilam 14msc
slodka100 lubi tę wiadomość