Majóweczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Jeszcze nic
patrze narazie co tam w ogole warto kupić bo tam jest tak, ze duzo kiczu i gdzies sie jakies perelki trafiaja. Ale patrzylam na takie ozdoby typu karuzela drewniana, koraliki z kulek drewnianych z zawieszkami, muslinowe otulacze-tansze niz w pl-z jednej strony troche boje sie o jakosc, z drugiej i tak wszystko jest przeciez "z Chin"
raczej takie duperele by urzadzic kacik w sypialni.
Pisze z telefonu, jak bede na kompie to podesle linki, bo tu nie mam- ale to juz jutro
puszek369, Milka1991 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyZamówiłam zestaw z stronki jukki i jeszcze rożek w ten sam wzór
tyle tego jest eeh, wzięłam taki neutralny, może w przyszłości będzie też dla chłopca
Ciasteczko ja jako cienkiego kocyka będę używać pieluszki muslinowej a grubszy jest w tym zestawie. Chyba już nie będę więcej kupować jak myślicie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2019, 20:19
Szczesliwa ledwo zywa, iwwk, 4me, Milka1991, Veri lubią tę wiadomość
-
Ciasteczko dokładnie. Ja wydałam ponad 300 za Dwa komplety pościeliki, kocyk i rożek, resztę zapasu uszyje mi mama bo krawcowa, ja tylko materiały zamawiam
Ja tam bambusowuch nie zamawiam, jakoś mnie to nie przekonujebędzie flanela, muslin i zwykła bawełna
Co do kopniaczkow, mój pęcherz jest oblegany non stop
Obkupilam się dzisiaj dziewczyny w ciążowe sukienki, tak to uroczo wygląda i pięknie podkreśla brzuszekteraz same sukienki do porodu będą haha
Oleander piękne kolorki! I super że dwustronnie, mega uniwersalne
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2019, 20:24
-
Cześć dziewczyny
Pewnie już milion razy był ten temat ale trudno mi forum z ostatnich dni nadrobic.
Kochane jaki fotelik do auta kupujecie ? Chetnie pooglądam. Z bazą czy bez ? I w ogole o co chodzi z ta baza ? Konieczna jest ? Pod katem bezpieczeństwa czytałam, ze to bez różnicy.
Będę niezwykle wdzięczna za pomoc !!
Ps. Samari może tak już zwrócisz honor Mamami, czasami faktycznie Cię ponositrochę trzeba zdystansować. Twoja obecność tutaj jest niezwykle pomocna, wróć na forum bo szkoda czasu na takie kłótnie o w zasadzie nic co by było tego warte.
-
nick nieaktualny
-
Ja zamówiłam cybex aton m z isize, potem dokupimy bazę
Nam facet mówił że baza ułatwia życie, oczywiście bezpieczna bo to i tamto no i na jeden klik zapinasz fotelik, a jak zapinanie i przekładnie pasów nie przeszkadza to nie widzi problemu żeby nie kupować bazyWiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2019, 20:32
Alicja-33 lubi tę wiadomość
-
Ja nie kupuje różka, więc mam więcej kocykow. Mam dwa takie cieplejsze i chce kupić jeszcze bawełniany, muslinowy też mam. Do wózka wyłożenia mam dwa zestawy jeden od koleżanki, drugi był gratis do bpoduszki ciążowej.
Co do fotelika nam jak ciasteczko maxi cosi Pebble plus, kupuje od koleżanki, bo wiem że bezwypadkowy itp, nie wiem czy kupić izofix. Ja chcę wozic dziecko w gondoli, chce uniknąć wozenia fotelika na stelażu wózka, bo fizjoterapeuci odradzaja, więc się zastabawiam czy kupić adaptery do wózka.Alicja-33 lubi tę wiadomość
-
Ja tez mam maxi cosy pebble plus.
Co do bazy polecam z dwoch wzgledow:
-eliminuje niebezpieczeństwo nieprawidlowego zamontowania pasem
-ja dostawalam bialej goraczki jak jechalam na miasto z malym i podczas jednego wyjscia musialam 6 razy motac pas na foteliku... Jednego dnia sie wkurzylam i pojechalam po baze. Od tej pory bylo juz tylko szybkie klik
Ciasteczko 500 pln na kocyki?? Nie no przesadzilas. Jeden kocyk to koszt 100-150 pln jak zaszalejesz... Ja mialam jeden i mi wystarczyl ale moj spal w rozku wiec nie bylo sytuacji, ze kocyk zasikany czy cos. Teraz na lato kupie otulacz muslinowy (zazwyczaj mniej niz 100 pln) lub bambusowy i wsio. Bedzie ciepło- leciutki otulacz (to troche wieksza pielucha tak naprawde), bedzie ciut zimniej to przykryje kocykiem. Ja to pralam wieczorem, rano mialam suche...
Posciele-zakladajac, ze na poczatku nie bedzie pod nia spal, mozesz sobie kupic na spokojnie po kilku miesiącach. Na poczatku bede Ci zajmowac tylko miejsce w szafie
Oczywiscie to tak na uspokojenie bo jak masz ocbote to kupuj wszystko od razu ale pamietaj, ze latwo popaść w przesade a pozniej polowa rzeczy lezy nie uzywanaWiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2019, 20:45
Ciasteczko777, Alicja-33 lubią tę wiadomość
-
Ciasteczko dla mnie taki plan optymalny na poczatek, aby czuc sie bezpiecznie to:
Przescieradlo do lozeczka-2 sztuki
Rozek lub spiworek - 2 sztuki
Przescieradlo do gondoli- 1 sztuka
Plaska poduszeczka do wozeczka- 1 sztuka
Kocyk dzianinowy/bambusowy grubszy - 1 sztuka
Otulacz muslinowy na gorace dni- 1 sztuka (widzialam na ali express po kilkanaście pln)
I tak naprawdę z takiego must have na początek to wszytsko do lozka/wozka.
Wszystkie ochraniacze, kolderki itp i tak sa nie wskazane ze wzgledu na SID. Mozna to kupic na spokojnie kilka miesiecy pozniej,majac juz swoja wyrobiona opinie bo tak jak piszemy-kazda z nas i kazde dziecko bedzie mialo swoje preferencje.
Rozlozone w czasie tez tak nie przeraza
A reszta typu girlandy, kgwiazdki, podusie itp itd to tak naprawde umilacze dla mam w fazie radosnego kompletowania wyprawkiWiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2019, 20:54
iwwk, Ciasteczko777 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny co dobrego do smarowania w ciazy miejsc intymnych polecacie coś i w jakiej cenie?? Mam dosc co półtora tygodnia biegam do lekarza kupuje globulki za 40 zł A to nic nie daje dalej po paru dniach nawraca narazie mnie swędzi na zewnątrz proszę pomóżcie bo zwariuje... może macie coś dobrego co mi pomoże i nie bedzie mnie pięć w środku?? Mam już tych infekcji po dziurki w nosie
-
Co do glukozy u nas laboratorium czynne od 8 do 10 lekarz kazal powiedzieć laborantce że jestem do pomiaru glukozy i tak zrobię jak mnie nikt nie puści to wejdę z tą osobą która wejdzie i tyle powiem babeczce niech poklapia i tak wystarczająco mnie ta glukoza stresuje .
-
Skarb w ciąży nystatyna (pimafucin, pinafucort) lepiej podejdź do gina po receptę. Infekcje intymne moga być niebezpieczne w ciąży (infekcje występujące). Może niech lekarz zrobi wymaz na wizycie? Zwłaszcza z Twoim wywiadem położniczym.
Glukoza wchodzi pierwsza, bo musisz zdążyć zanim zamkna punkt pobrań, także śmiało powiedz o tymWiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2019, 21:15
skarb15 lubi tę wiadomość
-
skarb15 wrote:Dziewczyny co dobrego do smarowania w ciazy miejsc intymnych polecacie coś i w jakiej cenie?? Mam dosc co półtora tygodnia biegam do lekarza kupuje globulki za 40 zł A to nic nie daje dalej po paru dniach nawraca narazie mnie swędzi na zewnątrz proszę pomóżcie bo zwariuje... może macie coś dobrego co mi pomoże i nie bedzie mnie pięć w środku?? Mam już tych infekcji po dziurki w nosie
Mi lekarka polecila provag-płyn do higieny intymnej, zel do smarowania kilka razy dziennie a po infekcji mialam jeszcze globulki provag. Nie wiem na ile pomaga a na ile zle byloby bez tego... To czyste pałeczki kwasu mlekowego wiec na logikę powinno profilaktycznie pomagac.
Do kupienia w aptekach, bez recepty.
A jak mialam raz potwierdzona infekcje to rzeczywiście dostalam nynastyne jak pisze Puszek - ale to juz chyba antybiotyk? Na pewno na recepte.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2019, 21:18
-
iwwk wrote:4me uspokoiłaś mnie, bo jak poczytałam posty wyżej to się przeraziłam haha
ale wlasnie sie opamietalam sama tym postem i narazie kupie tylko nowy komplet do wozka, przemaluje lozeczko, kupie kilka ozdobek do niego tanich! na ali a caly środek dolozkowy zostawiam narazie stary
Ale korci na maksa! Zwłaszcza jak czytam jakie wy fajne rzeczy kupujecie