Majóweczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Super mamami, kurcze ja padlam, ale przebudzilam się na siku i sprawdziłam
Co do dttg 24-28tc nie jest nigdzie sprecyzowane czy w skończonym, czy w rozpoczetym 24tc. Ja tam jak Nisteria robię 23 z groszem, bo wszędzie zawsze liczy się od rozpoczetego tc. Myślę, że ten tydzień różnicy nie jest szczególnie istotny. Jedynie faktycznie w przypadku 1 usg prenatalnego, se względu na wielkosc płodu, tam musi być konkretne crl.4me, Nistera lubią tę wiadomość
-
Kurcze, ja padłam i spałam jak zabita ale teraz sprawdzam z ledwo jednym otwartym okiem
Mamami, no kawał chłopaczka jest, zastanawiam się czy u mój 0.5kg teraz majaki to wiek ciążowy z usg Ci wyszedł? Bo z tydzień przynajmniej większy,co? ale, Ale... Łożysko brzeznie przoduje? Myślałam że już ostatnio Ci się odsunęło od szyjki?
-
Mary Jane młody jest tydzień do przodu. Jak powiedziałam do dr że sporo urósł w te 3 tyg to mi odpowiedziała że to chłopak i oni są zazwyczaj więksi.
Co do łożyska no właśnie też tak myślałam ale dr jak wczoraj sprawdzała długość szyjki to właśnie o tym lozysku mówiła i w karcie mam wpisane drukowany i literami i podkreślone markerem (a ona zawsze sobie tak znaczy rzeczy których ma pilnować szczególnie)
Wczoraj dr mówiła że musimy mieć na uwadze to łożysko bo się nie podnosi.
Wogole w połowkowych inny lekarz napisał że jest na przedniej ścianie. Tak samo jak napisał mi na połowkowych że dziewczynka. A siusiak jak malowany. No odstaje bokiem jak nic. Więc skłaniam się ku temu co mówi moja dr a nie ten gość co mi robił polowkowe.
Nisteria tak jeśli łożysko się nie podniesie to cc. Ja już miałam cc więc dla mnie spoko. Nie boję się.
Edit.
Jeszcze tak sobie myślę że gdyby było na przedniej ścianie nie czulabym tak mocno kopniakow bo to łożysko by amortyzowalo uderzenia. A czasem jak młody zasadzi kopa to aż mnie boli.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2019, 08:27
2009 Córeczka
2017 [*] Aniolek 11tc
-
Witam majoweczki
Milego dnia wam zycze : )
Powiedzcie, czy ktoras z was korzysta z nawilzacza powietrza? Czy to cos daje?
Bo non stop z suchym gardlem chodze, wiecznie mnie boli, corka ciagle pokaszluje, z nosa jej kapie i sie zastanawiam czy cos by to pomoglo.Szczęśliwa Mamusia, Pani Moł lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Mamami, ale to się chyba nie wyklucza, nie? u mnie łożysko na przedniej ścianie i dodatkowo prawie brzeżnie przodujace
na którejś ścianie musi być, bardziej chodzi chyba o to czy jest wysoko tam gdzie powinno czy schodzi nisko
ruchy na początku czułam bardzo mocne, teraz mniej ale mały jest od dobrych 2 tygodni mniej aktywny
No i mnie nie cc martwi, chociaż wolałabym tego uniknac ale to że na forach huczy od historii dziewczyn u których takie właśnie łożysko przed 30 tygodniem zaczęło powodować olbrzymie krwotoki.. No ale bądźmy dobrej myśli
-
Hej
Na wstępie gratuluję wizyt) mój mały tez jest o niecały tydzien starszy, chłopaki przystojniaki już tak mają
ale to wiadomo, ze dużo zależy od tego jak dokładnie zmierzy.
Chusy może zrobisz aktualizacje wizyt? Ja mam 07.02.2019 badanie 3 trymestru a wizytę mam 13.02.2019 wizyta.
Dzięki
Wczoraj czułam się fatalnie, jakoś psychicznie słabo. Przyjechała do mnie siostra z dwójka małych dzieci, zaczęła mi mówić o wyprawce to stwierdziłam, ze jestem daleko w d...i w ogole tego nie kumam, mam wrażenie, ze o czymś zapomnę.
Ale dzisiaj, czyste niebo, słonko świeci, jest energia, kregoslup przestał aż tak mocno boleć, biorę się za robotę -
Dziewczyny oby Wam te łożyska choć trochę się podniosły i było wszystko ok, a póki co oszczędzanie się ile dacie radę
Nie mogłam dzisiaj zasnąć, młoda mnie chyba po szyjce kopała i miałam takie dziwne uczucie jakby chciała wyjść, też tak macie jak Was po szyjce kopią dzieci?
Sny też porąbane, bo śniło mi się, że coś jest nie tak przez te przepływy. Jak dobrze, że jutro wizyta, obym się uspokoiła, bo jak zwykle przed mam czarne myśli.MaMaMi83 lubi tę wiadomość
-
Hej. Witam się z labu. Glukoza wypita. Piłam gluco test. Miało być jak oranżadka a i tak jest paskudne. M ze mną. Będzie ratował w razie co
jutro wizyta o 16.00
Glukoza z palca na czczo 85.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2019, 08:58
Szczęśliwa Mamusia, Veri lubią tę wiadomość
-
Mary Jane
No mi dr wczoraj przypominała zero sexu bo to może powodować krwawienia. Ja się bardzo oszczędzam. Nie dźwigam, dużo leżę, a jak coś robię to co chwilę odpoczywam. Wolę dmuchać na zimne. Muszę dotrwac do komunii córki więc nie chcę przez własną głupotę narobić sobie krzywdy. Z tego co dr mówiła najgorsza opcja jest łożysko centralnie przodujące bo wtedy ewentualne krwawienie idzie do środka. Pamiętam jak dr jak pierwszy raz mówiła o umiejscowienie łożyska to właśnie takie miałam. Od tego czasu mąż wyręcza mnie prawie we wszystkim. Nawet naczyń nie myje hihihih a że sklepu mogę przynieść sobie co najwyżej chleb. Dużo pomaga mi córka. 9 letnie dziecko potrafi już dużo zrobić koło siebie. Mam nadzieję że taka zapobiegliwosc wyjdzie mi na dobre.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2019, 09:04
2009 Córeczka
2017 [*] Aniolek 11tc
-
Nistera, teoretycznie ma szanse się podnieść, Ale z każdym tygodniem te szanse maleją. Mój lekarz mówi że będziemy w 30 tygodni decydować co robimy
Iwwk, a Twoje łożysko poszło już do góry? Bo kojarzę że miałaś na połowkowych też nisko, nie?. Chyba jeszcze ktoś był z takim opisem po usg połowkowym
-
Alicja dokładnie, jakbym miała urodzić tylko żadnych bóli itd.
MaryJane 3 stycznia u mojej gin było wysoko, a 10 na polowkowym nisko heh. Jutro mam wizytę to się dowiem co tam. Się dzieje, mam nadzieję, że wysokoNa pewno też zasieje panikę z szyjką żeby mi dokładnie zbadała haha
-
nick nieaktualnyGratuluję udanych wczorajszych wizyt ❤️❤️.
agao91 Ale piękne wyglądasz ❤️❤️.
Hej hej.
Co dopiero usiadłam, Ania siedzi i się bawi , obiad się gotuje .. a za oknem zamiast odwilży to zima
sypie śnieg jak nie wiem
jak ja później pójdę ciort go wie , oby do tej 14.00 przestało padać . Rozmawiałam wczoraj z moją siostrą cioteczną a chrzestną mojego synka , jest tak jak przypuszczałam gdyby to chociaż Niedziela była to już jak coś ona by przyjechała tu do nas , a tak to szukaj wiatru w polu
zostaje Mi jak coś tylko ten ksiądz innego wyjścia nie mam albo pozostaje się modlić i prosić Dominika aby do tego 16 Maja się urodził
. No i koszmarne noce Ani powróciły
nie wiem gdzie już szukać przyczyny wstała o północy z płaczem dałam jej mm wypiła i zasnęła tam ja jeszcze przebrałam i zasnęła jakoś , potem o 5 rano znów wstała z płaczem ja patrzę co to takie wszystko mokre a dobrze pampersa zapięłam a tu pampers do połowy nóg nie wiem czy Ania go czasami nie odpięła ale jak to zrobiła , ostatnio właśnie tak robi ze odpina pampers itp i nie wiem czy dlatego że już nie chce czy tak po prostu weź i tu się domyślaj o co jej może chodzić . Samopoczucie takie sobie jeszcze jutro i pojutrze i spokój aby jakoś wytrzymać do tego 11 Lutego .
Trzymam mocno kciuki za dzisiejsze wizyty .ago91 lubi tę wiadomość
-
MaryJane wrote:Nistera, teoretycznie ma szanse się podnieść, Ale z każdym tygodniem te szanse maleją. Mój lekarz mówi że będziemy w 30 tygodni decydować co robimy
Iwwk, a Twoje łożysko poszło już do góry? Bo kojarzę że miałaś na połowkowych też nisko, nie?. Chyba jeszcze ktoś był z takim opisem po usg połowkowym)
Na szczęście wczoraj jeden z nich na wizycie powiedzial, ze sie juz ladnie podnioslo i brzmialo to tak jakby jeszcze sie mialo podniesc. Takze u mnie narazie jest lepiej.
W pierwszej ciąży mialam tak samo. Podnioslo sie, nie bylo CC.