Majóweczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny,
Może ktoś się orientuje, czy pani dzwoniąca z infolinii banku, może pytac o pesel w celu weryfikacji tożsamości. No wkurzylam się, bo wczoraj dzwoniła ja nie zjadłam się podac przez tel to ona mówi, że nie może mi przedstawić najnowszej polityki czegoś tam i zablokowali mi bankowość internetowa. Muszę iść to odblokowac... Jak to się ma do RODO.
Jeszcze łożysko może się podnieść właśnie do ok 30tc, ważne, że nikt nie ma centralnie przodujacego
-
Puszek sprawdzałaś czy faktycznie masz zablokowane? Lepiej iść osobiście niż przez tel podawać. Mi się nigdy nie zdarzyło żeby do mnie dzwonili i pytali o Pesel. Zawsze jak dzwonią to podają swoje dane wraz z identyfikatorem, abym mogła to sprawdzić, ale nigdy przez tel nie podaję swoich danych. Może to zależy od banku, ale dziwne to bardzo.
-
nick nieaktualny
-
To współczuję, ale lepiej być czujnym, raz to może bank dzwonić, a raz ktoś inny. Do mnie bank to głównie dzwoni z propozycjami kredytów, strasznie się nachalni zrobili, poblokowałam wszystkie numery z jakich dzwonili i widzę czasem, że i tak się dobijają.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2019, 10:55
-
No ja bym też uważała, moja mama pracująca w banku mówi że nigdy nie prosza o takie dane przez telefon tylko o zgłoszenie się do oddziału w razie czego. Lepiej to sprawdzić, nigdy nie wiesz kto tak naprawdę dzwoni.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2019, 10:56
-
nick nieaktualnyiwwk ja zamawiałam z:
https://www.smyk.com/ dział wyprzedażowy
https://www.slodkisen.com.pl/ ubranka, a dla mnie koszule do karmienia, bielizna
https://allegro.pl/uzytkownik/SklepCiuchCiuch?order=m&bmatch=baseline-cl-n-ns-uni-1-3-0107 ubranka
https://www.aptekagemini.pl/
https://jukki.pl/
Zamawiałam też ciuszki z zary ale jak były fajne wyprzedażeiwwk, Pani Moł, Szczęśliwa Mamusia, PatkaPP lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyIwwk, ja na allegro polecam sprzedającego hubiworld
fajne kocyki z ktorymi po prawie 1,5 roku nic się nie dzieje mimo prania non stop w wysokich temperaturach, tak samo rożek (robil tez za matę jak Mala cwiczyla podnoszenie się) itp.
MaMaMi, gratulacje udanej wizyty, usmialam się z tego, że dziewczynki masz nie brać na porodowce
Rozmawialyscie o zaćmieniach mozgu - też doswiadczam!! Ostatnio ubieram córkę, standardowo nawijam do niej, założyłam jej już sweterek i spodnie, zostały tylko gołe stópki i mówię: jeszcze tylko mama założy Ci rękawiczki.... YYyy!! NOGAWKI!! (Plask w czolo) -SKARPETKI
Tak, że tego... Zapomnialam co się na stopach nosi
U nnie posiew ujemny, juhu!
A Młody tak kopie, że az czasem mnie mdli od tych ruchów brzucha, silny chłopak! Nie mogę się już doczekać wtorkowej wizyty, żeby zobaczyć, czy go za mocno nie podpasłam
Miłego dnia!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2019, 11:11
iwwk, Szczęśliwa Mamusia, MaMaMi83, Milka1991, Oleander, PatkaPP lubią tę wiadomość
-
Ja z kosmetycznych na Gemini i z listą z Gemini poszłam do Rossmann porównać ceny i kupić kosmetyki babydream, bo wiem, że i te i hipp maja super sklad, a Rossmann taniej i była promka. Mogę Wam wysłać co mam w Koszyku:
Termometr bezdotykowy Microlife, NC 150
KATAREK Plus, aspirator do nosa, od urodzenia
AKUKU, majtki siateczkowe, poporodowe, wielorazowe, rozmiar XL, 2 sztuki
Podkłady higieniczne, poporodowe BELLA MAMMA, 10 sztuk
CANPOL, podkłady poporodowe, ultrachłonne, oddychające, na noc, 10 sztuk
CANPOL, podkłady poporodowe, ultrachłonne, oddychające, na noc, 10 sztuk
CANPOL, podkłady higieniczne, jednorazowe, wielofunkcyjne, 90cmx60cm, 10 sztuk
AKUKU, podkład ceratkowy na materac, gruby 50x120cm, 1 sztuka
AKUKU, zestaw do manicure, od urodzenia, 1 opakowanie
AKUKU, szczotka i grzebień z naturalnego włosa, A0307
Linomag Sun, krem przeciwsłoneczny SPF30, od urodzenia, 50ml
Linomag 200mg/g, maść, 30g
CLEANIC Kindii, Pure (dawniej Baby Sensitive), płatki kosmetyczne dla niemowląt, 60 sztuk
CLEANIC Kindii, Pure (dawniej Baby Sensitive), patyczki higieniczne dla niemowląt, 60 sztuk
OCTENISEPT (0,10g+2g)/100g, płyn, 50ml
Kompresy MEDICOMP, jałowe 5cmx5cm, 50 sztuk
UNIMER BABY, Natrium Chloratum 0,9%, 50 ampułek po 5ml
Vigantol 20 000IU, krople doustne, roztwór, 10ml
URIAGE, woda termalna, 150 ml
BOBINI Baby, chusteczki Hypoalergiczne, 60 sztuk
WaterWipes, chusteczki nasączane wodą, 60 sztuk
SKARB MATKI, żel do mycia rąk, 80ml
Marimer Baby, woda morska, spray izotoniczny do nosa, dla dzieci od urodzenia, 100ml
Proctanal Enema, płyn doodbytniczy, 120ml
Enema (32,3mg+139mg)/ml, płyn doodbytniczy, 150ml
Linomag Bobo A + E, krem ochronny dla dzieci i niemowląt, od urodzenia, 50ml
Podpaski NATURELLA Ultra Normal, rumianek, 20 sztuk
Podpaski ALWAYS Platinum Ultra Night, 6 sztuk
AKUKU, silikonowa szczoteczka do zębów i masażu dziąseł A0263, 1 sztuka
JORDAN, szczoteczka do zębów dla dzieci, Step 0-2 lat, soft
ZIAJKA, pasta do zębów dla dzieci z Xylitolem, 50ml
KATAREK Plus, czyścik do wężyka aspiratora
HIPP BabySanft, żel do mycia ciała i włosów, od urodzenia, 400ml
LANSINOH, lanolina, 40ml
AKUKU, majtki siateczkowe, poporodowe, wielorazowe, rozmiar L, 2 sztuki
Potem w Rossmann kupiłam to i wykreslilam z mojej listy
Podkłady do przewijania 10szt, można też ich na łóżko w szpitalu pod tylek po porodzie położyć, żeby nie brudzi przescieradla
Patyczki z ogranicznikiem
Krem z filtrem dla dzieci
Żel do kąpieli 2w 1z szamponem
Chusteczki mokre z takim pudelkiem, potem kupię więcej chustek
Krem do przewijania z cynkiem, to tylko na już widoczne odparzenia
Szczoteczka ta na palec
Podpaski takie zwykłe always i naturella na późniejsze dni.
PS mam zapas wkładek laktacyjnych, oliwek, smoczkow, butelek, pojemników na mleko i laktatorWiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2019, 11:19
iwwk, Szczęśliwa Mamusia, Oleander, kama2784 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
iwwk wrote:To współczuję, ale lepiej być czujnym, raz to może bank dzwonić, a raz ktoś inny. Do mnie bank to głównie dzwoni z propozycjami kredytów, strasznie się nachalni zrobili, poblokowałam wszystkie numery z jakich dzwonili i widzę czasem, że i tak się dobijają.
-
iwwk wrote:Oleander dzięki !
Będę przeglądać
Super jest tez newbie z kappahl ale tam ceny to juz zabiajaja.wchodze po inspiracje
Ja jeszcze zamawialam z biandalf i makaszka ale trzeba sprawdzic cenowo bo cos chyba sie rozszaleli wraz ze wzrostem zamowien;)iwwk lubi tę wiadomość
-
Pani Moł super to Hubiworld !
Puszek jak dobrze, że tę listę wrzuciłaś, na większość zrobiłam oczy, ale dzięki temu wiem, że bez Was tutaj byłoby ciężko!
4me no pewnie jak znowu zaczną mnie nękać z nowych numerów to tak zrobię, bo też mam mbank. Dzięki za radę, nawet nie wiedziałam, że tak można heheWiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2019, 11:24
-
nick nieaktualnyWitam się w studniówkę
Gratuluję udanych wizyt.
Byłam dziś w laboratorium i spotkało mnie miłe zaskoczenie. Pacjenci nie pozwolili mi stać w kolejce. Było kilka osób, chciałam stanąć na końcu i chwilkę poczekać. Ktoś powiedział że nie powinnam stać i tym sposobem załatwiłam lab bez kolejki. Nie jest jeszcze tak źle w narodzie
U mnie przez ostatnie dwa dni było piękne słońce, a dziś jak się wybrałam sama z domu pierwszy raz od dawna to śnieżyca.
Śniły mi się dziś foteliki większość nocy.Szczęśliwa Mamusia, Oleander, puszek369, Pani Moł, PatkaPP, 4me lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnypuszek Fajna lista aż ja chyba sobie zrobię też taką listę co mi potrzebne , oj ile zostawi się w tej aptece głowa mała
.
Biała Azlia Jak szłam do domu to już śnieg padał , a teraz to świata nie widać tak sypie śnieg.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2019, 11:27
-
nick nieaktualnyU mnie też świata nie widać, zdążyłam przed ta najgorszą śnieżycą do domku. A jak tylko weszłam to mi przyszedł sms, że paczka czeka w paczkomacie, ale tak mnie zmęczyło chodzenie po tym śniegu, że już nie chcę mi się iść po nią.
Zaraz będę przeglądać HubiWorldSzczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość
-
Iwwk nie ma co przesadzac z ilością bo się nie zuzyje:) to są takie myślę podstawy i tak dużo kosztują. Warto u srokao porównywać kosmetyki, stąd wiem, że hipp i babydream są świetne, Johnson strasznie uczula to z doświadczenia wiem. Pampki chce Dada z biedry, ale czekam bo nie ma co już kupić, często są promki jedne chce te 1 i kupię rozmiar 2, zresztą pampki muszą być odpowiednie dla dziecka, bo jak nie będą pasować to dupa. Warto patrzeć na stronę mlekoipieluszki tam jest info o promkach i porównanie cen mm i pieluch.
Co do mm jeżeli chcecie kp nie warto kupić w zapas, bo kp jest ciężkie na początku, a taki kartonik jest w takiej sytuacji bardzo kuszący, a to może zabić laktacje, trzeba się przygotować, że będzie ciężko, ale damy radę
Jeżeli chodzi o mm to większość ma syrop glukozowo i olej palmowy. Dopiero środowisko wywarlo presję na productach i stworzyli bebilon profutura i nan optipro plus i te z kozy Capri care.
Co do tekstyliów ja mam:
-2 ciepłe koce
1 bawełniany
Dwa zestawy do wozeczka poduszka antywstrzasowa i kocyk
1 kołdra 120x80
2x pościel na koldre
Ręcznik bawełniany
2x prześcieradło do łóżeczka ja chce łóżeczko 120x60
Pielucha flanela x3
Tetra biała 10
Tetra kolorowa 5Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość