X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,
    Może ktoś się orientuje, czy pani dzwoniąca z infolinii banku, może pytac o pesel w celu weryfikacji tożsamości. No wkurzylam się, bo wczoraj dzwoniła ja nie zjadłam się podac przez tel to ona mówi, że nie może mi przedstawić najnowszej polityki czegoś tam i zablokowali mi bankowość internetowa. Muszę iść to odblokowac... Jak to się ma do RODO.
    Jeszcze łożysko może się podnieść właśnie do ok 30tc, ważne, że nikt nie ma centralnie przodujacego :)

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puszek sprawdzałaś czy faktycznie masz zablokowane? Lepiej iść osobiście niż przez tel podawać. Mi się nigdy nie zdarzyło żeby do mnie dzwonili i pytali o Pesel. Zawsze jak dzwonią to podają swoje dane wraz z identyfikatorem, abym mogła to sprawdzić, ale nigdy przez tel nie podaję swoich danych. Może to zależy od banku, ale dziwne to bardzo.

atdcjw4ziax1my6y.png
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak maila mi wysłali, to jest drugie konto, nie to główne... Coraz bardziej mnie ten bank wkurza...

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2019, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie o pesel tez nigdy nie pytaja. W celubweryfikacji mam tylko podac np miesiac abo rok urodzenia i odpowiedz na pytanie typu nazwisko panienskie matki.

• iwwk Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To współczuję, ale lepiej być czujnym, raz to może bank dzwonić, a raz ktoś inny. Do mnie bank to głównie dzwoni z propozycjami kredytów, strasznie się nachalni zrobili, poblokowałam wszystkie numery z jakich dzwonili i widzę czasem, że i tak się dobijają.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2019, 10:55

atdcjw4ziax1my6y.png
  • MaryJane Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja bym też uważała, moja mama pracująca w banku mówi że nigdy nie prosza o takie dane przez telefon tylko o zgłoszenie się do oddziału w razie czego. Lepiej to sprawdzić, nigdy nie wiesz kto tak naprawdę dzwoni.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2019, 10:56

gann3e3k0unlohxb.png

• puszek369 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak zrobię zaraz tam ide :)

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jakie strony internetowe polecacie z wyprawkami dla maluchów? Wiem, że wielokrotnie się to przewijało, ale zamiast notować to żyłam w świecie "jeszcze mam czas" :D

Szczęśliwa Mamusia, Veri, PatkaPP lubią tę wiadomość

atdcjw4ziax1my6y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2019, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwwk ja zamawiałam z:
    https://www.smyk.com/ dział wyprzedażowy ;)
    https://www.slodkisen.com.pl/ ubranka, a dla mnie koszule do karmienia, bielizna
    https://allegro.pl/uzytkownik/SklepCiuchCiuch?order=m&bmatch=baseline-cl-n-ns-uni-1-3-0107 ubranka
    https://www.aptekagemini.pl/
    https://jukki.pl/
    Zamawiałam też ciuszki z zary ale jak były fajne wyprzedaże

iwwk, Pani Moł, Szczęśliwa Mamusia, PatkaPP lubią tę wiadomość

• iwwk Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleander dzięki ! :) Będę przeglądać :)

Oleander lubi tę wiadomość

atdcjw4ziax1my6y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2019, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwwk, ja na allegro polecam sprzedającego hubiworld :) fajne kocyki z ktorymi po prawie 1,5 roku nic się nie dzieje mimo prania non stop w wysokich temperaturach, tak samo rożek (robil tez za matę jak Mala cwiczyla podnoszenie się) itp.

MaMaMi, gratulacje udanej wizyty, usmialam się z tego, że dziewczynki masz nie brać na porodowce :D

Rozmawialyscie o zaćmieniach mozgu - też doswiadczam!! Ostatnio ubieram córkę, standardowo nawijam do niej, założyłam jej już sweterek i spodnie, zostały tylko gołe stópki i mówię: jeszcze tylko mama założy Ci rękawiczki.... YYyy!! NOGAWKI!! (Plask w czolo) -SKARPETKI :D
    Tak, że tego... Zapomnialam co się na stopach nosi :D
    U nnie posiew ujemny, juhu!
    A Młody tak kopie, że az czasem mnie mdli od tych ruchów brzucha, silny chłopak! Nie mogę się już doczekać wtorkowej wizyty, żeby zobaczyć, czy go za mocno nie podpasłam ;)
    Miłego dnia!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2019, 11:11

iwwk, Szczęśliwa Mamusia, MaMaMi83, Milka1991, Oleander, PatkaPP lubią tę wiadomość

• puszek369 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z kosmetycznych na Gemini i z listą z Gemini poszłam do Rossmann porównać ceny i kupić kosmetyki babydream, bo wiem, że i te i hipp maja super sklad, a Rossmann taniej i była promka. Mogę Wam wysłać co mam w Koszyku:
    Termometr bezdotykowy Microlife, NC 150
    KATAREK Plus, aspirator do nosa, od urodzenia
    AKUKU, majtki siateczkowe, poporodowe, wielorazowe, rozmiar XL, 2 sztuki
    Podkłady higieniczne, poporodowe BELLA MAMMA, 10 sztuk
    CANPOL, podkłady poporodowe, ultrachłonne, oddychające, na noc, 10 sztuk
    CANPOL, podkłady poporodowe, ultrachłonne, oddychające, na noc, 10 sztuk
    CANPOL, podkłady higieniczne, jednorazowe, wielofunkcyjne, 90cmx60cm, 10 sztuk
    AKUKU, podkład ceratkowy na materac, gruby 50x120cm, 1 sztuka
    AKUKU, zestaw do manicure, od urodzenia, 1 opakowanie
    AKUKU, szczotka i grzebień z naturalnego włosa, A0307
    Linomag Sun, krem przeciwsłoneczny SPF30, od urodzenia, 50ml
    Linomag 200mg/g, maść, 30g
    CLEANIC Kindii, Pure (dawniej Baby Sensitive), płatki kosmetyczne dla niemowląt, 60 sztuk
    CLEANIC Kindii, Pure (dawniej Baby Sensitive), patyczki higieniczne dla niemowląt, 60 sztuk
    OCTENISEPT (0,10g+2g)/100g, płyn, 50ml
    Kompresy MEDICOMP, jałowe 5cmx5cm, 50 sztuk
    UNIMER BABY, Natrium Chloratum 0,9%, 50 ampułek po 5ml
    Vigantol 20 000IU, krople doustne, roztwór, 10ml
    URIAGE, woda termalna, 150 ml
    BOBINI Baby, chusteczki Hypoalergiczne, 60 sztuk
    WaterWipes, chusteczki nasączane wodą, 60 sztuk
    SKARB MATKI, żel do mycia rąk, 80ml
    Marimer Baby, woda morska, spray izotoniczny do nosa, dla dzieci od urodzenia, 100ml
    Proctanal Enema, płyn doodbytniczy, 120ml
    Enema (32,3mg+139mg)/ml, płyn doodbytniczy, 150ml
    Linomag Bobo A + E, krem ochronny dla dzieci i niemowląt, od urodzenia, 50ml
    Podpaski NATURELLA Ultra Normal, rumianek, 20 sztuk
    Podpaski ALWAYS Platinum Ultra Night, 6 sztuk
    AKUKU, silikonowa szczoteczka do zębów i masażu dziąseł A0263, 1 sztuka
    JORDAN, szczoteczka do zębów dla dzieci, Step 0-2 lat, soft
    ZIAJKA, pasta do zębów dla dzieci z Xylitolem, 50ml
    KATAREK Plus, czyścik do wężyka aspiratora
    HIPP BabySanft, żel do mycia ciała i włosów, od urodzenia, 400ml
    LANSINOH, lanolina, 40ml
    AKUKU, majtki siateczkowe, poporodowe, wielorazowe, rozmiar L, 2 sztuki

Potem w Rossmann kupiłam to i wykreslilam z mojej listy
    Podkłady do przewijania 10szt, można też ich na łóżko w szpitalu pod tylek po porodzie położyć, żeby nie brudzi przescieradla
    Patyczki z ogranicznikiem
    Krem z filtrem dla dzieci
    Żel do kąpieli 2w 1z szamponem
    Chusteczki mokre z takim pudelkiem, potem kupię więcej chustek
    Krem do przewijania z cynkiem, to tylko na już widoczne odparzenia
    Szczoteczka ta na palec
    Podpaski takie zwykłe always i naturella na późniejsze dni.

PS mam zapas wkładek laktacyjnych, oliwek, smoczkow, butelek, pojemników na mleko i laktator

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2019, 11:19

iwwk, Szczęśliwa Mamusia, Oleander, kama2784 lubią tę wiadomość

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2019, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Moł A niech rosną nasze dzieci ;-) , jak miałam USG połówkowe to Dominik ważył 487 gram , teraz wizyta dopiero w Lutym jej oszaleję do tego czasu . Już wolę wizyty co 2 tygodnie :-P .

• 4me Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwwk wrote:
    To współczuję, ale lepiej być czujnym, raz to może bank dzwonić, a raz ktoś inny. Do mnie bank to głównie dzwoni z propozycjami kredytów, strasznie się nachalni zrobili, poblokowałam wszystkie numery z jakich dzwonili i widzę czasem, że i tak się dobijają.
    Ja tak mialam. Wystarczy poprosic aby wpisali Cie na liste zabronionych, ze nie zyczysz sobie ofert i przestali dzownic. Przynjamniej w mbank tak to dziala :)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwwk wrote:
    Oleander dzięki ! :) Będę przeglądać :)
    Ja z wyprzedazy polecam hm i zara. Mozna wtedy wyrwac naprawde tanie i ladne ciuszki. Jeszcze trwaja.
    Super jest tez newbie z kappahl ale tam ceny to juz zabiajaja.wchodze po inspiracje :)

Ja jeszcze zamawialam z biandalf i makaszka ale trzeba sprawdzic cenowo bo cos chyba sie rozszaleli wraz ze wzrostem zamowien;)

iwwk lubi tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Moł super to Hubiworld !

Puszek jak dobrze, że tę listę wrzuciłaś, na większość zrobiłam oczy, ale dzięki temu wiem, że bez Was tutaj byłoby ciężko! :D

4me no pewnie jak znowu zaczną mnie nękać z nowych numerów to tak zrobię, bo też mam mbank. Dzięki za radę, nawet nie wiedziałam, że tak można hehe :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2019, 11:24

atdcjw4ziax1my6y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2019, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w studniówkę :) Gratuluję udanych wizyt.

Byłam dziś w laboratorium i spotkało mnie miłe zaskoczenie. Pacjenci nie pozwolili mi stać w kolejce. Było kilka osób, chciałam stanąć na końcu i chwilkę poczekać. Ktoś powiedział że nie powinnam stać i tym sposobem załatwiłam lab bez kolejki. Nie jest jeszcze tak źle w narodzie :)

U mnie przez ostatnie dwa dni było piękne słońce, a dziś jak się wybrałam sama z domu pierwszy raz od dawna to śnieżyca.

Śniły mi się dziś foteliki większość nocy.

Szczęśliwa Mamusia, Oleander, puszek369, Pani Moł, PatkaPP, 4me lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2019, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    puszek Fajna lista aż ja chyba sobie zrobię też taką listę co mi potrzebne , oj ile zostawi się w tej aptece głowa mała :-P .

Biała Azlia Jak szłam do domu to już śnieg padał , a teraz to świata nie widać tak sypie śnieg B-) .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2019, 11:27

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2019, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też świata nie widać, zdążyłam przed ta najgorszą śnieżycą do domku. A jak tylko weszłam to mi przyszedł sms, że paczka czeka w paczkomacie, ale tak mnie zmęczyło chodzenie po tym śniegu, że już nie chcę mi się iść po nią.
    Zaraz będę przeglądać HubiWorld :)

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

• puszek369 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwwk nie ma co przesadzac z ilością bo się nie zuzyje:) to są takie myślę podstawy i tak dużo kosztują. Warto u srokao porównywać kosmetyki, stąd wiem, że hipp i babydream są świetne, Johnson strasznie uczula to z doświadczenia wiem. Pampki chce Dada z biedry, ale czekam bo nie ma co już kupić, często są promki jedne chce te 1 i kupię rozmiar 2, zresztą pampki muszą być odpowiednie dla dziecka, bo jak nie będą pasować to dupa. Warto patrzeć na stronę mlekoipieluszki tam jest info o promkach i porównanie cen mm i pieluch.
    Co do mm jeżeli chcecie kp nie warto kupić w zapas, bo kp jest ciężkie na początku, a taki kartonik jest w takiej sytuacji bardzo kuszący, a to może zabić laktacje, trzeba się przygotować, że będzie ciężko, ale damy radę :)
    Jeżeli chodzi o mm to większość ma syrop glukozowo i olej palmowy. Dopiero środowisko wywarlo presję na productach i stworzyli bebilon profutura i nan optipro plus i te z kozy Capri care.
    Co do tekstyliów ja mam:
    -2 ciepłe koce
    1 bawełniany
    Dwa zestawy do wozeczka poduszka antywstrzasowa i kocyk
    1 kołdra 120x80
    2x pościel na koldre
    Ręcznik bawełniany
    2x prześcieradło do łóżeczka ja chce łóżeczko 120x60
    Pielucha flanela x3
    Tetra biała 10
    Tetra kolorowa 5

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
‹‹ 684 685 686 687 688 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ