X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2019, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nistera wrote:
    Nie mam pojęcia, ale myślę że jak powiesz w aptece o co ci chodzi to ci dadzą to co trzeba :)

Ja szukałam w aptekach , i nie znalazłam dopiero w sklepie medycznym znalazłam i trochę od gina dostałam może na Allegro są .

aktyde85 Może dla spokoju zadzwoń do gina powiedz co podejrzewasz i przyspieszy Ci wizytę i sprawdzi co i jak ja od paru dni chodzę bez wkładki i też ciągle mam mokro i nie wiem czy to mocz , czy może taki to śluz przezroczysty , zapomniałam o tym ginowi wspomnieć na razie obserwuję teraz to wkładki jak coś cały czas noszę do wizyty mam trochę czasu jak dalej tak będzie to przyspieszę wizytę u mnie szpital zamknięty więc nawet IP nie ma więc jakby rzeczywiście coś było to na Lublin do szpitala na razie nie ma takiej np " tragedii " że cała wkładka mokra .

• MaryJane Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za linki i liste, potem sobie to wszystko obejrzę, i obiecuję ze jak za 2 tygodnie na usg będzie wszystko dobrze to zacznę coś kupować :D

Kurcze Patka, na Katowice się załapałas na warsztaty, teraz już nie ma nic wolnego ani nawet listy rezerwowej :/
    Edit
    Głupia jestem, próbowałam się zapisać na styczeń haha :D udało się na marzec zapisać :D

Aktyde, a bierzesz luteine bądź inne globulki? Mi ze 3 tygodnie temu szla taka woda, na szczęście miałam zaraz lekarza, sprawdził wszystko i mówił że to nie wody, ze uplawy z luteina idą takie. Podobno są jakieś papierki do sprawdzenia czy to nie wody przypadkiem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2019, 14:58

PatkaPP lubi tę wiadomość

gann3e3k0unlohxb.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2019, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O, tak jak pisze MaryJane, ja całą poprzednią ciążę byłam na luteinie (teraz od 3 tyg już nie) i tez tak miałam - taka wodnista wydzielina, ze sama się zastanawialam czy to nie wody.

• puszek369 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś podobno darmowa dostawa od 49zl w aptece melisa

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, nie biore luteiny ani zadnych innych leków, tylko magnez i wit D.

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aktyde też tak mokro czasem mam, jutro wizyta u ginekolog to zapytam o te wody, ale tak jak pisze Puszek, lepiej na IP podjechać sprawdzić. Sama bym pojechała gdyby wizyta była później, albo dobijała się do swojej ginekolog wcześniej.

atdcjw4ziax1my6y.png
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem właśnie po wizycie u dermatolog. Teraz czekam na kardiologa, za godzinę mam. Powiem Wam, że na takiego konowała to jeszcze nie trafiłam, dosłownie :D Muszę jednak iść do swojej dermatolog, ale do niej 3 miesiące się czeka prywatnie, ale będę próbowała się wbić. A co się takiego stało. Poszłam z okiem i dłonią z egzemą. Oko to mi wmawia, że przez zimę, choć i z ginekolog i okulistką ustalone mam, że to hormony ciążowe, bo tylko wtedy się to pojawia, gin jeszcze mówiła, że może się pojawić na innych częściach ciała i to normalne w ciąży, ale warto iść do dermatologa żeby coś przepisał, bo się zna lepiej. Jednak ta dermatolog uparcie twierdziła, że to z zimna :D Dopiero jak powiedziałam, że na oku to mi się zaczęło pojawiać we wrześniu i było jednym z sygnałów, że to może ciąża, bo w poprzedniej też miałam i nigdy wcześniej nic to się zaczęła zastanawiać, ale jednak nie, ona by tego z ciąża nie wiązała :D hormony tak nie działają :D Zakończyłyśmy temat oka i dłoni. Dała jakąś receptę. Maść od okuslitki skrytykowała (ta maść mi pomogła bardzo). Zaczęła temat rozstępów, ja nie pytałam o to, ale sama zaczęła :D Mówi zebym się smarowala kremami przeciw rozstępów już teraz to nie będę miała :D Ja do niej, że smarowałam się przed ciążą olejkami, balsamami naturalnymi, teraz też robię to regularnie, ale nie wierzę w cuda i że jak mają być to będą. A ta, że nie, że jak się takimi specjalnymi będę smarowała to na pewno mieć ich nie będę. Dowiedziałam się też, że lasery nic nie dają, dużo kosztują, a zabiegi są tylko bolesne i bez efektów :D Tylko kremy w ciąży! :D Serio jestem w szoku, że lekarz dermatolog w to wierzy, kiedy większość uczonych pod tym kątem twierdzi co innego :D

Rozpisałam się, pewnie bez ładu i składu, bo z tel, ale no musiałam się tym hitem z Wami podzielić, bo pierwszy raz na kogoś takiego trafiłam, a u różnych dermatologów w swoim życiu już byłam i od żadnego takich pierdół nie usłyszałam :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2019, 15:28

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

atdcjw4ziax1my6y.png
  • Szczesliwa ledwo zywa Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to lekarka starej daty?? Oni maja nieraz swoje teorie i nie lubia nowoczesnych sposobów. Ja kiedys poszlam do internisty po leki na alergie ( katar sienny) a wyszlam ze skierowaniem do laryngologa bo dopatrzyl sie krzywej przegrody i ze katar moze byc od tego. Jak ja wiedzialam co oznacza moj katar ktory pojawial sie jak tylko kwiaty i trawy zaczynaly pylic..nie ma nic gorszego niz jak lekarz sie uprze no ale sprobuj podwazyc jego zdanie:p

o148o7es5xrrd9s8.png
  • Szczesliwa ledwo zywa Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wogole chcialam Wam powiedzieć ze zostawilam dzis pusta patelnie na wlaczonym gazie dobrze ze nie bylam sama i akurat mama krecila sie po kuchni i zauwazyla to dosc szybko za nim stalo sie cos zlego. Niechce nawet myslec co by bylo jakbym byla sama i np sobie przysnela...

o148o7es5xrrd9s8.png
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Własnie młoda lekarka :D W moim wieku, może starsza trochę, dlatego tym bardziej szok, bo teraz dużo młodych lekarzy dodatkowo się dokształca w swoich dziedzinach, żeby być jak najlepszymi :D

Weszłam wcześniej do kardiologa i wyszły mi te bigeminie nadkomorowe w EKG, w piątek mam mieć holter założony. Też powiedziała, że to może być od euthyroxu, może mi uciskać dziecko na jakiś nerw, bo jest teraz wyżej, mam zrobić badania elektrolitów dodatkowo no i stres też nie jest wykluczony. Ogólnie to pewnie tylko zmiany ciążowe, ale trzeba przebadać i tak :)

Szczesliwa ja się właśnie tego boję, że kiedyś zostawię coś na gazie i wyjdę z domu...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2019, 16:18

atdcjw4ziax1my6y.png
  • MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwwk powiem Ci ja miałam kolatania i dopiero euthyrox mi uspokoił to. Bo się okazało że u mnie właśnie te kolatania były od tarczycy. Jak zaczęłam brać leki na tarczyce 6 lat temu nie mam już takich problemów.

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaMaMi tak, bo często jak są kołatania to się bada tarczycę, też mi to mówili i potwierdzili przypuszczenia, że to może być winą euthyroxu przy zdrowej tarczycy, ale brać muszę te małe dawki na wszelki wypadek, bo teraz dziecko najważniejsze. Pantera chyba kiedyś na to zwróciła uwagę i dobrze, że pamiętałam, bo dopytałam dokładnie. Także mam nadzieję, że jak odstawię po porodzie to wszystko wróci do normy :)

atdcjw4ziax1my6y.png
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki które mają anemie i biorą żelazo-jaki mialyscie poziom erytrocytow ?

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    preg.png
  • MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka u mnie w poniedziałek w dolnej granicy bo 3.9 a norma właśnie zaczyna się od 3.9

Milka1991 lubi tę wiadomość

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • MaryJane Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hm, ja ostatnio miałam 3.7, pozostałe wyniki w normie, leukocyty i limfocyty tylko trochę ponad normę ale lekarz mój mówił że to super wyniki i te normy nie sa dla kobiet w ciąży :D nie biorę nic dodatkowo, zobaczymy jak za miesiąc wyjdą kolejne badania :)

gann3e3k0unlohxb.png

• Milka1991 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha ok bo ja mam 3.79. Tylko trochę poniżej normy więc luz. Bardzo bym nie chciała brać żelaza ale raczej nie będę musiała :)

Szczęśliwa ta glukoza była pomarańczowa i się nazywa glucotest

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    preg.png
  • Pantera Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwwk - tak, mi 2 endo potwierdziło te kołatania, że mogą się pojawić przy zwiększeniu dawki. Gin natomiast potwierdził, że na tym etapie nie powinny sie od ciąży brać.
    Mi czasem te dusznosci w spoczynku jeszcze wracają.

Milka - mam hemoglibinę 10,5 a hematokryt 31% natomiast erytrocyty prawie normie (3,49)

• iwwk Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam erytrocyty 3,95 a norma u mnie 3,93, także też blisko dolnej granicy. Hemoglobina 11,8, a norma od 11,2 i hematokryt 33,7 a norma od 34,1. Także zobaczę co jutro gin powie, ale ogólnie to źle nie jest. W ciąży te normy są trochę inne.

atdcjw4ziax1my6y.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka1991 wrote:
    Aha ok bo ja mam 3.79. Tylko trochę poniżej normy więc luz. Bardzo bym nie chciała brać żelaza ale raczej nie będę musiała :)

Szczęśliwa ta glukoza była pomarańczowa i się nazywa glucotest
    A jaka masz hemoglobine? Bo to jest ważny czynnik od ktorego zależy czy bedziesz brac zelazo czy nie.

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwwk wrote:
    Ja mam erytrocyty 3,95 a norma u mnie 3,93, także też blisko dolnej granicy. Hemoglobina 11,8, a norma od 11,2 i hematokryt 33,7 a norma od 34,1. Także zobaczę co jutro gin powie, ale ogólnie to źle nie jest. W ciąży te normy są trochę inne.
    Mam dosłownie tak jak ty erytrocyty 3.9 hemoglobina 11.7 hematokryt 33. Normy jak u ciebie. Mam brac dalej żelazo. Bo sama sobie ostawilam - bolał mnie żołądek.

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
‹‹ 686 687 688 689 690 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ