Majóweczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Jestem ciekawa jaka wagę urodzeniowa będzie miała moja mała bo moje chłopaki to były dość spore 4320g i 3980g no ale to chłopaki więc liczę że córka może być mniejsza tylko też zależy w jakim terminie urodze bo chłopaki zawsze trochę przed terminem byli
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2019, 18:42
-
MaMaMi a jakie żelazo wcześniej brałaś? Ja biorę tylko prenatal duo, patrze teraz na poprzednią morfologię to erytrocyty 4,09, hemoglobina 11,8 i hematokryt 34,7 czyli lepiej to wyglądało więc skoro pospadało trochę to może mi też każe dodatkowo jeszcze suplementować, bo może ten prenatal nie wystarczy.
-
Iwwk ja brałam w pregnie plus żelazo, ale to było za mało. Moja dr dołożyła mi Solbifer Durales brałam miesiąc i ładnie wyniki się poprawiły ale ze ja przy zelazie mam problemy żołądkowe więc sobie sama odstawilam ten Solbifer no i wczoraj dr kazała mi go dalej włączyć2009 Córeczka
2017 [*] Aniolek 11tc
-
Właśnie sobie porównałam skład pregny i prenatal tego żelaza i w prenatal jest dużo więcej także skoro to nie wystarcza to pewnie jutro dostanę dodatkowo eh.. a pewnie po nim się zaczną zaparcia i możliwe, że też będzie mnie bolał brzuch, bo mdłości czasami mi wracają. No trudno, dla maluszka wszystko.
-
Iwwk ja zaparć nie mam po tym Solbiferze a żołądek boli a raczej pobolewa mnie po każdych tabletkach zawierających żelazo nawet po pregnie także to chyba kwestia indywidualna jak kto zareaguje.
Miała mi dr zapisać Tardyferon ale stwierdziła że zostawimy go na później jak by wyniki jeszcze bardziej poleciały.2009 Córeczka
2017 [*] Aniolek 11tc
-
MaMaMi to może tak źle u mnie nie będzie jak sobie wmawiam
Milka o 9:15, chciałam zawsze najwcześniejsze godziny jak jeszcze budziłam się koło 7, teraz o 9 to ja zazwyczaj zwlekam się z łóżka więc jutro będę się wściekać ranoZ drugiej strony wtedy najmniej osób jest i nie ma ryzyka opóźnień dużych
Milka1991 lubi tę wiadomość
-
Ja tez sie ciagle stresuje ze cos mam nie tak z wodami i ze ciekna.. Rzeczywiscie jest mi czasem super mokro ale mam wrazenie jednak ze to nie wody a pot+wydzielina i taki efekt jest. Mimo wszystko mam tych wod dosyc malo. Musze badanie przeplywow zrobic wreszcie.. Juz to odwlekam od niewiadomo kiedy.
Ktos jeszcze ma nawilzacz powietrza? Pytalam wczesniej ale chyba tylko Oleander (? przepraszam jesli to nie ty, pamiec ciazowa) mi odpisala.
-
nick nieaktualny
-
Brałam Tardyferon i przez miesiąc hemogl spadła z 11,9 na 10,5 więc widać że nie zadziałało pozytywnie. Chociaż zero zaparć po nim
Teraz dostałam Ferrum Lek, ciekawa jestem jakk będzie efekt.
Chusy
My stosowaliśmy kiedys nawilżacz, gdy córka mocno chorowała, jednak nie pomagało. Zaczęlismy sie nawet obawiać, czy taka nadmierna wilgoć w mieszkaniu nie sprzyja rozwojowy pleśni i grzybów.
Ale co innego polska zima, kiedy wietrzy się tylko trochę i raz dziennie, a co innego Twój klimat
Może u Ciebie lepiej się sprawdzi -
Chusy wrote:Ja tez sie ciagle stresuje ze cos mam nie tak z wodami i ze ciekna.. Rzeczywiscie jest mi czasem super mokro ale mam wrazenie jednak ze to nie wody a pot+wydzielina i taki efekt jest. Mimo wszystko mam tych wod dosyc malo. Musze badanie przeplywow zrobic wreszcie.. Juz to odwlekam od niewiadomo kiedy.
Ktos jeszcze ma nawilzacz powietrza? Pytalam wczesniej ale chyba tylko Oleander (? przepraszam jesli to nie ty, pamiec ciazowa) mi odpisala.
Tak czy siak jesli planujesz dla dziecka to mysle, ze mozna kupic jak zajdzie potrzeba dopiero.
My mamy ten. Nie chcielismy wydawac nie wiadomo ile kasy. Spełnia swoja fukncje dobrze
https://m.euro.com.pl/nawilzacze/hb-uh1021dbl.bhtml
-
U mnie za nawilżacz powietrza robi 300tu litrowe akwarium mojego męża. A córka ma najchlodniejszy pokój w mieszkaniu więc w nocy jest przyjemnie spać. Z tego co kojarzę znajoma ma Philipsa ale niestety co do modelu to nie podpowiem2009 Córeczka
2017 [*] Aniolek 11tc
-
Co do zelaza to ja sie zawsze z tym zmagam. Nawet bez ciąży mam graniczne wyniki a w ciazy leca od razu. Teraz mam 12 i jak na ciaze to jest najlepszy moj wynik. Dlatego polecam sorbifer. To prawda, ze jak zareaguje nasz organizm na konretne zelazo to sprawa mocno imdywidualna. W poprzedniej ciąży przy innej marce mialam marne wyniki i mega zaparcia-az nabawialam sie hemoroidow. Teraz w gole nie mam takich problemow.
Zelazo wazna sprawa-przynajmniej zdaniem mojego lekarzapamietam jak przy pierwszek ciazy przy wynikach okolo 10 straszyl mnie przetaczniem krwi przy porodzie??! Zaczelam dopiero ladnie lykac
-
Witam .
Dziś wypisalam dziecko z przedszkola i zapisalam bliziutko trzeba coś zrobić dla siebie nie dość że mam się oszczędzać to zapierdzielac taki kawał tam i spowrotem nie dla mnie... jutro dzień w nowym przedszkolu trzymajcie kciukiMilka1991, Szczęśliwa Mamusia, PatkaPP lubią tę wiadomość
-
Pantera wrote:Miałam sączące sie wody tydzień przed porodem. Objaw: mokre majtki ale jakby od czystej wody, która tak ładnie i słodko pachniała.
Na tym etapie to raczej niemożliwe, aby był wyciek...
Niestety w drugiej ciąży czasem mocz poleci jeszcze chwilę po siusianiu i podtarciu, tego nie było w pierwszej.
Ja tak mialam gdzieś w 33 tygodniu ciazy czułam jakbym pozadnie popuscila mokra mialam nawet dupe byłam u lekarza niby nie wody Ale w 35 tc urodzilam. -
Witam się z rana ! Trzymam kciuki za wszystkie wizyty , dajcie od razu znać co tam u Was i maleństw.
Ja też jadę nie długo do szpitala bo wczoraj miałem bóle i dość mocne uczucie parcie, i boję się czy coś tam się nie porobiło. Lepiej sprawdzić niż żałować.