Majóweczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja dostałam właśnie sms'a od mojej ginekolog, że musi odwołać wizytę i dopiero jutro popołudniu mam się z nią kontaktować i umówić w innym terminie
Napisała żeby się o zwolnienie nie martwić. Kiedyś też tak było, ale 2 dni później już była wizyta, a teraz nie wiem nawet kiedy
Trochę mi smutno, bo tak na nią czekałam i nie popatrzę dziś na bąbelka. Oczywiście i tak się będę o to zwolnienie stresować, bo niby 3 dni do tyłu może wystawić, ale jak mi każe przyjść za tydzień
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2019, 07:45
-
Trzymam kciuki za wizyty. Czekam na informacje.
Uuuu Iwwk no faktycznie kiepsko, człowiek się nastwawia tu buuu. Dlatego ja ostatnio wolałam o 22 pojechać na wizytę niż czekać kolejny tydzień.
Nisteria jedz jedz lepiej dwa razy niepotrzebnie skontrolować niż raz odpuścić. Jedź i będziesz spokojniejszy. A nawet jak się tam niedajboze coś dzieje to przynajmniej się tobą zajmą. Kciuki!Milka1991 lubi tę wiadomość
2009 Córeczka
2017 [*] Aniolek 11tc
-
Dziewczyny cukrzycowe - wiecie co eureka (chyba) zmieniłam sobie godzinę podania insuliny z 22 na 21.30 (może mnie ta moja baba nie zabije) i już 3 dzień mam dobre cukry rano 81-85-86.
A dziś zmierzylam na dwóch glukometrach na starym 86 na nowym 81. Hmm... Sprawdzę przez kilka dni na dwóch glukometrach i najwyżej jak ten nowy się sprawdzi to będę go używała.Milka1991, puszek369, Oleander, kama2784, Kruszynka91, Szczęśliwa Mamusia, PatkaPP lubią tę wiadomość
2009 Córeczka
2017 [*] Aniolek 11tc
-
MaryJane wrote:Trzymam kciuki za wizyty, pytajcie o szczegóły i zdawajcie relacje zaraz po!
Nistera, na pewno wszystko jest ok ale w jakim sensie uczucie parcia? Ciagniecie w dół czy potrzeba parcia czy jak?
Takie uczucie jakby mi tam wszystko ciągnęło w dół i miało zaraz wypaść, jakbym coś między nogami miała. Dziwne uczucie nigdy tak nie miałam, potem mi jeszcze bardzo brzuch twardnuał i krzyż bolał. Cały wieczór leżałam i się uspokoiło ale wiecie ja przez ta szyjke i szew to trochę panikara jestem.
-
Oleander wrote:Dziewczyny zapisałam się na depilację woskiem-pełne bikini
któraś z Was może chodzi na taką depilację?
Chusy tak to ja haha
Ja się już jakiś czas temu przemoglam i robię sobie wosk ale sama, kupiłam taki zestaw podgrzewacz , wkłady i papierki, w sumie za wszystko chyba 50zl dałam na allegro... Na początku depilowalam sobie.... pupę, bo chodziłam do proktologa i jakoś wstyd mi było z takim gąszczem a po maszynce bardzo swędzi jak odrasta. Parę razy pokusilam się o bikini. No cóż, boli, miałam parę dni czerwoną skórę. Jakieś 3 tyg temu wydepilowalam woskiem nogi do kolan. Ból nie był taki straszny jak bikini, ale miałam 3 dni podrazniona skórę. Następnym razem popudruje skórę bo wtedy wosk nie przykleja się do skóry i nie ma takich podrażnień. A w jakim celu chcesz pełne bikini? Czytałam ze odradza się w ciąży wosk z uwagi na bóli stres, bo wydziela się kortyzol który źle wpływa na dziecko.
Zapisałam się na warsztaty bezpieczny maluch na 23.03.w Krakowie. Idzie ktoś jeszcze wtedy?Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2019, 08:56
28.04.2019 Helenka przywitała świat 2800g, 53cm
1.04 - 2260g
4.03 - 1600g
19.12 - 320g
03.09.18 - pozytywny test!
Beta 05.09.18: 462
14 cykli starań
Hashimoto - euthyrox 100 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa wczoraj wstapilam do smyka i kupiłam pierwszego pajaca weurowego w rozm 56 i 2 czapeczki. Moj pierwszy zakup. Dostałam od koleżanki z jej corki jeden w neutralnym kolorze w rozm 56 i bardzo duzo w rozmiarze 62 i 68 wiec musze dokupic 5-6 w rozmiarze 56 ale juz takich cieniutkich. Musze tez przjrzec co procz kocykow mam na początek z synka.
Oleander, Milka1991, Szczęśliwa Mamusia, PatkaPP, Szczesliwa ledwo zywa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej! Trzymam kciuki za wizyty i wszystkie dolegliwości, aby okazały się całkowicie niegroźne!
Kruszynka ja wosk na nogach robiłam kilka razy i w domu i w salonie, ale bikini to będzie mój pierwszy raz. Coraz trudniej jest mi się ogolić zresztą nie lubię tego robić, a włos mam gruby i gęsty, odrasta z prędkością światłamnie ten ból nie stresuje, byłam po prostu ciekawa czy też robicie wosk i jakie macie odczucia
Milka1991 lubi tę wiadomość
-
A golicie całe bikini do zera? Co ginekolog na to? Ja bym chętnie spróbowała bo to spokój później z miesiąc ale czy to nie wzmaga infekcji?
28.04.2019 Helenka przywitała świat 2800g, 53cm
1.04 - 2260g
4.03 - 1600g
19.12 - 320g
03.09.18 - pozytywny test!
Beta 05.09.18: 462
14 cykli starań
Hashimoto - euthyrox 100 -
nick nieaktualnyKruszynka91 wrote:A golicie całe bikini do zera? Co ginekolog na to? Ja bym chętnie spróbowała bo to spokój później z miesiąc ale czy to nie wzmaga infekcji?
Mnie zawsze mąż goli , wszystko dokładnie aż no wiecie pipi jest gladziutka. A co ginowi do tego
czasami przychodzą też i starsze Panie i one może się nie golą , mój gin tam akurat się nie patrzy ogólnie bada np gin albo jak robił Mi USG dopochwowe to też tam się nie patrzył tylko na monitor , a ja nóg nie ogoliłam
.
I ja również zaciskam mocno kciuki za dzisiejsze wizyty.
Mileczko Kiedyś na Styczniowym wątku tu na bbf , przeczytałam że teraz ten glucotest podają że to jakaś nowość itp i te dziewczyny bardzo polecały ten syrop .
Ledwo doszłam do domu śnieg pada , ślisko jak nie wiem , idę jak ślimak aby się nie przewrócić , już dziś Czwartek jeszcze jutro i 5 dni i spokój z chodzeniem przez 2 tygodnie za to wszak spokój od chodzenia ale 4 dzieci na raz w domu ciekawe będzie. Dobrze że zadzwoniłam i się dopytam czy rzeczywiście dany ksiądz będzie kiedyś też tak było przyszłam na tą i taką godzinę i cis nagle mu wypadło no to zadzwoniłam aby potwierdzić czy będzie czy nie no na szczęście był ksiądz to szybko dziewczynki odprowadziłam i wziu do kancelarii parafialnej . Powiedziałam mu w jakiej jesteśmy sytuacji itp itd to powiedział że jak coś już on zostanie tym świadkiem tylko że musi być to już na 100 procent dałam mu do siebie numer telefonu Grześ wie który to ksiądz w końcu ich tam prowadzi i uczy do tego bierzmowania nie wiem jak teraz nam my się odwdzięczyć temu księdzu czy ofiarę jakaś złożyć na potrzeby kościoła itp trudno tak osobie duchownej jakoś podziękować a raczej w jaki sposób . Ania znów w nocy Mi płakała
nie wiem czy to koszmary jakieś czy co , budziła się z 4 razy za pierwszym wypiła trochę herbatki , i poszła spać a potem znowu pobudki z płaczem weź tu się domyślaj o co jej może chodzić .
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2019, 09:38
Milka1991 lubi tę wiadomość
-
MaMaMi to może to recepta na "sukces" w tej Twojej diecie i będzie teraz normalnie to wyglądało i mniej nerwów.
Nistera taka panika to nie panika w ciąży musimy sprawdzać wszystko co nas niepokoi! Trzymam kciuki żeby było wszystko dobrze
Ja się woskiem nie depiluję, kiedyś próbowałam tymi plastrami gotowymi na nogach, ale nie wiem ile musiałabym tego zużyć żeby był efekt, bikini się bałamGolę się zawsze na zero, nie lubię mieć tam włosów, moja ginekolog nic o tym nie mówi, bo infekcji żadnych nie mam. W ogóle to ostatnio nogi golę raz na 1,5 tygodnia, mega wolno mi odrastają! Mogłabym nawet i 2 nie golic, bo tragedii nie ma, przerzedziły się bardzo. W miejscach intymnych bez zmian, dalej rosną jak szalone, ale te nogi to szok.
-
nick nieaktualny
-
Kruszynka, ja bikini robię do 0, ale maszynką. Z punktu widzenia infekcji to stara szkoła, teraz gin nie zwracają na owłosienie łonowe uwagi. Przy porodzie też nie golimy, bo tak fundacja rodzić po ludzku zarządziła, ale z punktu widzenia pacjentek i szycia i zdejmowania szwów jest gorzej jak są włosy, bo plączą się strasznie ze szwami, czasami jest masakra, a też odchody połogowe (skrzepy itp.) ciężko wymyć z tych włosów (mówię o paniach po cc, kiedy przez te min 8 godzin położne ogarniają krocze i sprawdzają krwawienie. Więc ja polecam ogolenie
-
Ja też od długich lat maszynka gole się na zero
nigdy żaden ginekolog nic na to nie powiedział
póki co brzuch nie przeszkadza, zobaczymy co będzie dalej
Iwwk współczuję odwołanej wizyty, ja bym to kiepsko pewnie zniosła bo czekam na te wizyty Jak na zbawienie hahachodzisz prywatnie? Średnio to takie profesjonalne w dzień wizyty ja odwołać ale może coś od razu na dniach Ci znajdą w zamian
-
Co do golenia
Mi było bardzo ciężko się ogolić z bolącym kręgosłupem..ale niestety nieogolona nigdzie się nie ruszam iiiii Chusy kiedyś napisała o kremie do depilacji. Powiem Wam rewelacja. Polecam z firmy eveline różowy. Nakładam, czekam 5
Minut i po kłopocie.
kama2784, Chusy lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny Help
Prześlijcie mi linki do łóżeczek, które kupujecie. Czy oprocz tego, ze ma być śliczne jest jakieś kryterium, którym muszę się kierować? I materace , jakie wybieracie ? Ile kupić materacy ? Jeden wystarczy ?
Małymi krokami jakoś ogarnę.
-
nick nieaktualny
-
MaryJane no dla mnie to był cios, leżałam w łóżku i nie mogłam dojść do siebie, że młodej nie podglądnę dziś hahahaha, ale po chwili przeszło
Napisała, że dziecko jej się rozchorowało więc siła wyższa, jutro będę dzwonić i mamy się umówić na wtedy kiedy mi będzie pasowało, mam nadzieję, że to będzie szybciej niż tydzień. Już chciałam szukać kogoś innego, ale wytrzymałam tyle to poczekam jeszcze trochę