Majóweczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyAlicja-33 wrote:Dziewczyny Help
Prześlijcie mi linki do łóżeczek, które kupujecie. Czy oprocz tego, ze ma być śliczne jest jakieś kryterium, którym muszę się kierować? I materace , jakie wybieracie ? Ile kupić materacy ? Jeden wystarczy ?
Małymi krokami jakoś ogarnę.
Jeden wystarczy i polecam zwykły piankowy nie kupujcie tych gryka kokos zalegają się tam robaki, zależy też jakiego łóżeczka szukasz czy takie drewniane czy łóżeczko turystyczne ja osobiście polecam łóżeczko turystyczne takie dwupoziomowe gdyż potem dziecko się przekręca wstaje i obija się o siatkę nie o szczebelki i nigdzie nóżek czy rączek nie wkłada .
iwwk Ja też tak miałam że mojemu ginowi coś nagle wypadło a miałam wtedy wizytę była to Sobota , i uwaga w Niedzielę prosił aby przyjechać sam osobiście zadzwonił powiedział co i jak , a nawet mnie przepraszał że tak się stało no nikt tego nie przewidzi .Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2019, 10:03
-
Alicja-33 wrote:Dziewczyny Help
Prześlijcie mi linki do łóżeczek, które kupujecie. Czy oprocz tego, ze ma być śliczne jest jakieś kryterium, którym muszę się kierować? I materace , jakie wybieracie ? Ile kupić materacy ? Jeden wystarczy ?
Małymi krokami jakoś ogarnę.
https://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/00248567/
Chciałam turystyczne, ale mam psa sporego (w typie owczarka niemieckiego) i boję się, że skoczy na łóżeczko, więc mogłoby polecieć.
Materac chcemy latex/latex-pianka. Rozważam polowanie w jysk, ewentualnie ikea, albo coś się ogarnie. Ponoć świetne są firmy Havea, ale stosunkowo drogie.
Nie jakieś kokosy, czy gryki.Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2019, 10:10
-
Ja jeszcze łóżeczka nie wybrałam, byłam wcześniej na na klupsia zdecydowana z gwiazdkami, ale opinie ma średnie, drogie sa, a łóżeczko będzie tak stało ze gwiazdek nie byłoby widać więc oglądam dalej
dla mnie ma być białe, z szuflada, z możliwością ustawienia trzech poziomów i wyciąganymi szczebelkami
-
https://www.mytoys.de/kinderkraft-reisebett-joy-mit-zubehoer-pink-9476947.html?sku=9476947&mc=ati_mts_onl_sea_google_at-mytoys-product-listing-ads_Beistellbetten_9476947&gclid=Cj0KCQiA1sriBRD-ARIsABYdwwFN_X3QPx3aT9GeKwI-dB4YEA0nV8NVxJ5vqWEctl1KVdPxuAa2M5EaAjcEEALw_wcB
My kupiliśmy takie tylko miętowe , tylko jeszcze materac musimy dokupić.
Ehh ja nadal czekam na poczekalni, pewnie bez terminu to będę ostatnia.Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2019, 10:14
-
nick nieaktualny
-
Materac mam upatrzony już, czekam tylko aż mąż przemaluje łóżeczko które dostaliśmy od mojego brata. Wybrałam jednak materac sprężynowy bo tak zalecila ortopeda jak ostatnio pytałam o to. Pianka i kokos się odksztalcaja po pewnym czasie. Taki mam upatrzony: https://allegro.pl/oferta/materac-kieszeniowy-prestige-junior-60x120-cm-7745594872
28.04.2019 Helenka przywitała świat 2800g, 53cm
1.04 - 2260g
4.03 - 1600g
19.12 - 320g
03.09.18 - pozytywny test!
Beta 05.09.18: 462
14 cykli starań
Hashimoto - euthyrox 100 -
Jeśli mogę Wam poradzić z łóżeczkiem to warto aby:
*było na kółeczkach
*miało dolną szufladę
*zdejmowaną/zsuwaną jedną boczną ścianę (dla starszego dziecka 2-5 lat się obniża)
*większy niż standardowy rozmiar np 126/65 (Firmy Pali) pozwoli wykorzystać łóżeczko dla dziecka nawet do 5 r.ż. (u nas się sprawdza) a jesli macie przestrzeń to nawet 140cm
*materaca unikajcie z kokosem (tylko na pół roku sie przydaje, a zbiera bakterie), dobry będzie lateksowy np Hevea, wystepuje też w rozmiarze 126/65
Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość
-
Musze przyznac ze ladnie wyglada, szczegolnie jak sie dolozy baldachim i te falbany na dole. My kupowalismy caly komplet lacznie z komoda. To zdjecie z pokoju naszego dzieciecego:
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2019, 10:27
Oleander, PatkaPP, Szczesliwa ledwo zywa, Biała Azlia, Szczęśliwa Mamusia, Veri, kama2784 lubią tę wiadomość
-
Dobrze, że o tych materacach piszecie, bo już kiedyś był temat, ale umknęło, a już chciałam ten kokos zamawiać ! A teraz faktycznie oświeciło mnie, że nie tylko tutaj, ale gdzie indziej czytałam, że nie są polecane. Serio, muszę z kartką siedzieć i notować, bo pamięć kiepska.
-
nick nieaktualnyWitam
Mam już stres, bo jutro mam wizytę. Denerwuję się wynikami z wczorajszych badań i szyjką. No i zaraz będę musiała się odgruzować na doleja zawsze maszynką się golę, woskiem sobie nie wyobrażam, a kremu muszę kiedyś spróbować. Ja zawsze coś delikatnie zostawiam, czuję się wtedy bardziej kobieco. I mąż tak lubi
ale do porodu to na pewno ogolę się na zero.
My będziemy mieć zwykłe drewniane łóżeczko, w kolorze drewna. Tylko nie wiem jakie bo chcą nam sprezentować. Też się zastanawiam nad materacem sprężynowym.
Mam ostatnio coś takiego, że dużo rzeczy wywalam. I to takie co zawsze miałam do nich sentyment, albo uznawałam, że to sie jeszcze przyda. A teraz przeglądam i to co niepotrzebne to do kosza, hehe. W końcu zrobię ład w domu. Może to już ten syndrom wicia gniazda się zaczyna
Nistera mam nadzieję że niedługo Cię przyjmą i okaże się, że wszystko jest dobrze. Wczoraj się nałaziłam i też miałam wrażenie, jakby mi coś siedziało między nogami, ale nic nie bolało. -
Nistera, ja mam podobne uczucie, tak jakby mi sie brzuch obnizyl i napieral na dol. Szczegolnie jak wstaje z krzesla i chce sie wyprostowac, wtedy czuje najbardziej. Ale pamietam ze podobnie mi sie zaczelo w pierwszej ciazy ok trzeciego trymestru. Wydaje mi sie ze dziecko sie juz obrocilo glowka do dolu i caly brzuch sie przez to obniza i zmienia pozycje. Ale wiadomo najlepiej sprawdzic wszystko z lekarzem dla swietego spokoju : )
-
nick nieaktualnyChusy Piękne łóżeczko ❤️ , i pościel też śliczna ❤️ .
Jej Wy już kupujecie , a ja nadal nic w takim tempie to chyba w życiu nic nie kupię.
Biała Azlia Wyobraź sobie że ja tak dzień w dzień chodzę mieszkamy na górce potem pod górkę idę , jak idę po Gabrysię do jej grupy to po schodach , u Marysi w szkole jest podobnie do jej sali schody , zejść też po schodach i do szatni też schody gdzie tłum dzieci i tych najstarszych też pełno jak w mrowisku .
-
Ja mam często uczucie takiego ciażenia i parcia w dół brzucha ale wiecie ze u mnie dzień bez bólu to jak wigilia w maju haha
sprawdzajcie wszystko co niepokoi oczywiście, czekamy na wieści
Ale wiecie co, będę teraz jedzą zgryzliwa i coś powiem hahaczytam czasem wątki z kwietnia i czerwca, na kwietniowkach non stop wszystkie piszą jaka to u nas jest straszna atmosfera i kłótnie i w ogóle, co nie jest prawda, co trochę ktoś pisze ze uciekł z maja co też jest bzdura, a one tam dzisiaj mają sobie wirtualnie oczy wydrapac o cukrzycę
zresztą często czytając odnoszę wrażenia że nie muszę iść do lekarza bo mnie tam ktoś mógłby zdiagnozowac
huhuhu, ulżyło mi
iwwk, Szczęśliwa Mamusia, Biała Azlia, Szczesliwa ledwo zywa, MaMaMi83, kama2784, puszek369, Chusy, Veri, Agata :), 4me lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnySzczęśliwa Mamusia współczuję, ale dobrze, że możesz chodzić. Ja mam jak najwięcej leżeć i kondycja mi tak się pogorszyła, ze jak wejdę po schodach na drugie piętro to potem siedzę i dyszę. A chętnie bym gdzieś połaziła. Czuje, że takie tylko leżenie to też nie za dobrze. Liczę na to, że po luteinie trochę lepiej z szyjką i będę mogła się więcej ruszać
Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Mary Jane też ostatnio zagladnelam do nich bo wiedziałam że będą komentować sprzeczke z Samari.
Bomba wtedy wybuchła w końcu i dobrze bo we mnie się zbieralo od jakiegoś czasu. I powiem wam szczerze od tej sprzeczki jakby atmosfera się oczyscila. Nikt nikomu nie narzuca swojego zdania nie uważa że wie najlepiej wymieniamy się poglądami i jest super. I możecie sobie pomyśleć o mnie co chcecie ale ja się cieszę że stało się tak jak się stało.MaryJane, kama2784, Kruszynka91, Milka1991, iwwk, Agata :) lubią tę wiadomość
2009 Córeczka
2017 [*] Aniolek 11tc