X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja ja mam upatrzone na tej stronie amc.sklep.pl

Alicja-33 lubi tę wiadomość

atdcjw4ziax1my6y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2019, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja-33 wrote:
    Dziewczyny Help
    Prześlijcie mi linki do łóżeczek, które kupujecie. Czy oprocz tego, ze ma być śliczne jest jakieś kryterium, którym muszę się kierować? I materace , jakie wybieracie ? Ile kupić materacy ? Jeden wystarczy ?
    Małymi krokami jakoś ogarnę.

Jeden wystarczy i polecam zwykły piankowy nie kupujcie tych gryka kokos zalegają się tam robaki :O , zależy też jakiego łóżeczka szukasz czy takie drewniane czy łóżeczko turystyczne ja osobiście polecam łóżeczko turystyczne takie dwupoziomowe gdyż potem dziecko się przekręca wstaje i obija się o siatkę nie o szczebelki i nigdzie nóżek czy rączek nie wkłada .

iwwk Ja też tak miałam że mojemu ginowi coś nagle wypadło a miałam wtedy wizytę była to Sobota , i uwaga w Niedzielę prosił aby przyjechać sam osobiście zadzwonił powiedział co i jak , a nawet mnie przepraszał że tak się stało no nikt tego nie przewidzi .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2019, 10:03

• puszek369 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja-33 wrote:
    Dziewczyny Help
    Prześlijcie mi linki do łóżeczek, które kupujecie. Czy oprocz tego, ze ma być śliczne jest jakieś kryterium, którym muszę się kierować? I materace , jakie wybieracie ? Ile kupić materacy ? Jeden wystarczy ?
    Małymi krokami jakoś ogarnę.
    Ja po dłuższym zastanowieniu wybieram to:
    https://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/00248567/
    Chciałam turystyczne, ale mam psa sporego (w typie owczarka niemieckiego) i boję się, że skoczy na łóżeczko, więc mogłoby polecieć.
    Materac chcemy latex/latex-pianka. Rozważam polowanie w jysk, ewentualnie ikea, albo coś się ogarnie. Ponoć świetne są firmy Havea, ale stosunkowo drogie.
    Nie jakieś kokosy, czy gryki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2019, 10:10

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • Chusy Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja, najlepiej zeby materac byl twardy, a reszta to juz kwestia wizualna :) U mnie najzwyklejsze lozeczko drewniane, takie o:

53910064?wid=250&hei=250&qlt=80&fmt=pjpeg

tyle ze je mala wyobgryzala troche ;D

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • MaryJane Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze łóżeczka nie wybrałam, byłam wcześniej na na klupsia zdecydowana z gwiazdkami, ale opinie ma średnie, drogie sa, a łóżeczko będzie tak stało ze gwiazdek nie byłoby widać więc oglądam dalej :D dla mnie ma być białe, z szuflada, z możliwością ustawienia trzech poziomów i wyciąganymi szczebelkami :D

gann3e3k0unlohxb.png

• Nistera Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://www.mytoys.de/kinderkraft-reisebett-joy-mit-zubehoer-pink-9476947.html?sku=9476947&mc=ati_mts_onl_sea_google_at-mytoys-product-listing-ads_Beistellbetten_9476947&gclid=Cj0KCQiA1sriBRD-ARIsABYdwwFN_X3QPx3aT9GeKwI-dB4YEA0nV8NVxJ5vqWEctl1KVdPxuAa2M5EaAjcEEALw_wcB

My kupiliśmy takie tylko miętowe , tylko jeszcze materac musimy dokupić.

Ehh ja nadal czekam na poczekalni, pewnie bez terminu to będę ostatnia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2019, 10:14

zrz6wn15ye2e98l6.png
    qb3ch371t1ljmt43.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2019, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chusy jakie piękne białe łóżeczko!
    U nas to będzie chicco next 2 me, takiego ślicznego klasycznego nie zmieścimy niestety

• Kruszynka91 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Materac mam upatrzony już, czekam tylko aż mąż przemaluje łóżeczko które dostaliśmy od mojego brata. Wybrałam jednak materac sprężynowy bo tak zalecila ortopeda jak ostatnio pytałam o to. Pianka i kokos się odksztalcaja po pewnym czasie. Taki mam upatrzony: https://allegro.pl/oferta/materac-kieszeniowy-prestige-junior-60x120-cm-7745594872

km5sroeqzvrm7hel.png

28.04.2019 Helenka przywitała świat 2800g, 53cm

1.04 - 2260g
    4.03 - 1600g
    19.12 - 320g
    03.09.18 - pozytywny test!
    Beta 05.09.18: 462
    14 cykli starań
    Hashimoto - euthyrox 100
  • Pantera Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli mogę Wam poradzić z łóżeczkiem to warto aby:
    *było na kółeczkach
    *miało dolną szufladę
    *zdejmowaną/zsuwaną jedną boczną ścianę (dla starszego dziecka 2-5 lat się obniża)
    *większy niż standardowy rozmiar np 126/65 (Firmy Pali) pozwoli wykorzystać łóżeczko dla dziecka nawet do 5 r.ż. (u nas się sprawdza) a jesli macie przestrzeń to nawet 140cm
    *materaca unikajcie z kokosem (tylko na pół roku sie przydaje, a zbiera bakterie), dobry będzie lateksowy np Hevea, wystepuje też w rozmiarze 126/65

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

• Chusy Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musze przyznac ze ladnie wyglada, szczegolnie jak sie dolozy baldachim i te falbany na dole. My kupowalismy caly komplet lacznie z komoda. To zdjecie z pokoju naszego dzieciecego:

IMG201901_qwwxeex.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2019, 10:27

Oleander, PatkaPP, Szczesliwa ledwo zywa, Biała Azlia, Szczęśliwa Mamusia, Veri, kama2784 lubią tę wiadomość

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • Chusy Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czemu, zawsze jak wklejam zdjecia na forum to albo sa ogromne albo bardzo malutkie. W kazdym razie wiadomo o co chodzi :P

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze, że o tych materacach piszecie, bo już kiedyś był temat, ale umknęło, a już chciałam ten kokos zamawiać ! A teraz faktycznie oświeciło mnie, że nie tylko tutaj, ale gdzie indziej czytałam, że nie są polecane. Serio, muszę z kartką siedzieć i notować, bo pamięć kiepska.

atdcjw4ziax1my6y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2019, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)

Mam już stres, bo jutro mam wizytę. Denerwuję się wynikami z wczorajszych badań i szyjką. No i zaraz będę musiała się odgruzować na dole :) ja zawsze maszynką się golę, woskiem sobie nie wyobrażam, a kremu muszę kiedyś spróbować. Ja zawsze coś delikatnie zostawiam, czuję się wtedy bardziej kobieco. I mąż tak lubi :) ale do porodu to na pewno ogolę się na zero.

My będziemy mieć zwykłe drewniane łóżeczko, w kolorze drewna. Tylko nie wiem jakie bo chcą nam sprezentować. Też się zastanawiam nad materacem sprężynowym.

Mam ostatnio coś takiego, że dużo rzeczy wywalam. I to takie co zawsze miałam do nich sentyment, albo uznawałam, że to sie jeszcze przyda. A teraz przeglądam i to co niepotrzebne to do kosza, hehe. W końcu zrobię ład w domu. Może to już ten syndrom wicia gniazda się zaczyna :)

Nistera mam nadzieję że niedługo Cię przyjmą i okaże się, że wszystko jest dobrze. Wczoraj się nałaziłam i też miałam wrażenie, jakby mi coś siedziało między nogami, ale nic nie bolało.

• Chusy Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nistera, ja mam podobne uczucie, tak jakby mi sie brzuch obnizyl i napieral na dol. Szczegolnie jak wstaje z krzesla i chce sie wyprostowac, wtedy czuje najbardziej. Ale pamietam ze podobnie mi sie zaczelo w pierwszej ciazy ok trzeciego trymestru. Wydaje mi sie ze dziecko sie juz obrocilo glowka do dolu i caly brzuch sie przez to obniza i zmienia pozycje. Ale wiadomo najlepiej sprawdzic wszystko z lekarzem dla swietego spokoju : )

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2019, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chusy Piękne łóżeczko ❤️ , i pościel też śliczna ❤️ .

Jej Wy już kupujecie , a ja nadal nic w takim tempie to chyba w życiu nic nie kupię :-P .

Biała Azlia Wyobraź sobie że ja tak dzień w dzień chodzę mieszkamy na górce potem pod górkę idę , jak idę po Gabrysię do jej grupy to po schodach , u Marysi w szkole jest podobnie do jej sali schody , zejść też po schodach i do szatni też schody gdzie tłum dzieci i tych najstarszych też pełno jak w mrowisku .

• MaryJane Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam często uczucie takiego ciażenia i parcia w dół brzucha ale wiecie ze u mnie dzień bez bólu to jak wigilia w maju haha :D sprawdzajcie wszystko co niepokoi oczywiście, czekamy na wieści :)

Ale wiecie co, będę teraz jedzą zgryzliwa i coś powiem haha :D czytam czasem wątki z kwietnia i czerwca, na kwietniowkach non stop wszystkie piszą jaka to u nas jest straszna atmosfera i kłótnie i w ogóle, co nie jest prawda, co trochę ktoś pisze ze uciekł z maja co też jest bzdura, a one tam dzisiaj mają sobie wirtualnie oczy wydrapac o cukrzycę :D zresztą często czytając odnoszę wrażenia że nie muszę iść do lekarza bo mnie tam ktoś mógłby zdiagnozowac :D huhuhu, ulżyło mi :D

iwwk, Szczęśliwa Mamusia, Biała Azlia, Szczesliwa ledwo zywa, MaMaMi83, kama2784, puszek369, Chusy, Veri, Agata :), 4me lubią tę wiadomość

gann3e3k0unlohxb.png

• iwwk Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaryJane leże hahahahahhahahahahahahahhaa

atdcjw4ziax1my6y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2019, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa Mamusia współczuję, ale dobrze, że możesz chodzić. Ja mam jak najwięcej leżeć i kondycja mi tak się pogorszyła, ze jak wejdę po schodach na drugie piętro to potem siedzę i dyszę. A chętnie bym gdzieś połaziła. Czuje, że takie tylko leżenie to też nie za dobrze. Liczę na to, że po luteinie trochę lepiej z szyjką i będę mogła się więcej ruszać :)

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2019, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaryJane :D :D :D

• MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mary Jane też ostatnio zagladnelam do nich bo wiedziałam że będą komentować sprzeczke z Samari.

Bomba wtedy wybuchła w końcu i dobrze bo we mnie się zbieralo od jakiegoś czasu. I powiem wam szczerze od tej sprzeczki jakby atmosfera się oczyscila. Nikt nikomu nie narzuca swojego zdania nie uważa że wie najlepiej wymieniamy się poglądami i jest super. I możecie sobie pomyśleć o mnie co chcecie ale ja się cieszę że stało się tak jak się stało.

MaryJane, kama2784, Kruszynka91, Milka1991, iwwk, Agata :) lubią tę wiadomość

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
‹‹ 689 690 691 692 693 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ