Majóweczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Co do mm to ja już z 2 lata temu jak mi się chrześniak urodził to czytałam składy wszystkich najpopularniejszych i już wiedziałam czym w razie W będę karmić haha, miałam fioła na tym punkcie wtedy i w szoku byłam co w niektórych się znajduje! Do tej pory jednak wolę uniknąć i oby KP się udało
Tak jak piszesz Puszek, lepiej nie kupować na zapas, bo w chwilach słabości, a takie na pewno będą to może okazać się wybawieniem, a potem już przyzwyczajeniem. W razie czego jak już naprawdę będzie ciężko to można wszędzie kupić, ale nastawiam się na walkę o kp.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2019, 11:39
-
Tak a propo karmienia, wczoraj miałam dyskusje z moim mężem. Ja właśnie chciałam mieć na zapas.. Ale tak mnie uświadomił że lepiej nie, że faktycznie macie rację. Nie będę kupować. Muszę nastawić się na walkę o kp. Chcę też kupić ten laktator elektryczny co mówiłyście canpol easystart.
Wiecie co mi mąż powiedział o laktatorze...
"Że On zostanie moim laktatorkiem"
Puszek, dzięki za listy, baaardzo pomocneSzczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość
07.2020 - 16tc👼💔
05.2019 - Zosia ❤️ -
nick nieaktualnyJa jak coś będę mieć od razu w zapasie mm nie mówię że mogę mieć tak samo jak przy Gabrysi lub Ani , ale lepiej mieć już raz toczyłam walkę o kp i nic to nie dało nie ma nic na siłę to że np nie karmię kp tylko mm czasami nie ze swojego wyboru to że jestem jakaś inna , i przez to niektóre z nas czują się gorsze bo nie kp ja byłam dumna z tego że Gabrysia piła z butelki i wyrosła z niej cudna dziewczynka ❤️ , Anię też mm gdyż moje mleko było już mniej wartościowe i mało przybierała więc dokarmiam ją mm .
-
A tak jeszcze, cały czas trwają warsztaty "bezpieczny maluch", są nowe terminy na terenie całej Polski.
https://www.bezpiecznymaluch.com.pl/warsztaty
Wiem, że już był ten temat, któraś już uczestniczyła? My zapisaliśmy się na 22.03.Pani Moł lubi tę wiadomość
07.2020 - 16tc👼💔
05.2019 - Zosia ❤️ -
Patka ja się właśnie zapisałam na 14 marca
Dobrze, że wysłałaś stronkę, bo chciałam, a kompletnie o tym zapomniałam
Mamusia nie powinnyśmy się czuć inne jeśli kp nie wyjdzie, tu nie o to chodzi, każda z nas chce jak najlepiej dla swojego maluszka. Mi bardzo na kp zależy, ale ze względu na korzyści z tym płynące, a nie na opinie innych. Będę robić co w mojej mocy, aby się udało, ale jeśli nie to trudno, najważniejsze żeby żyło w domu pełnym miłości, ciepła i było zadbaneWiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2019, 12:10
PatkaPP, Szczęśliwa Mamusia, Szczesliwa ledwo zywa, puszek369 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKurczę, u nas dopiero co byly warsztaty i spotkanie z Zawitkowskim i przegapiłam.
Link do hubiworld, jesli macie ochotę zajrzeć:
https://allegro.pl/uzytkownik/HubiWorld?order=m&bmatch=baseline-cl-n-ns-uni-1-1-0107
Edit: tak patrzę że od tego sprzedają cego zamawiałam i też jestem zadowolona z tych kocyków, ochraniacza na szczebelki etc:
https://allegro.pl/uzytkownik/BabyLoveDecor?order=m&bmatch=baseline-cl-n-ns-uni-1-1-0107Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2019, 12:35
PatkaPP lubi tę wiadomość
-
Dokładnie szczęśliwa to nie chodzi o to, że mm jest zle i dzieci są gorsze. Jeżeli mama nie chce kp, czy z jakiegoś powodu jej nie wyjdzie to nikt nie ma prawa jej oceniac, jednak chodzi o u świadomie jakie pokusy i pułapki czekają na mamy, które chcą kp. Warto wejść na hafije, niestety często nawet niestety od medyków czy od babć czy kogokolwiek słyszą, dziecko głodne, nie masz pokarmu itp, a tak wygląda fizjologia laktacji, potem skoki rozwojowe itp. Warto mieć świadomość
Z bankiem Załatwiłam, chodziło o jakąś pierdołe...Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2019, 13:07
Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość
-
Puszek też myślałam o tym termometrze. Ale cholera już sama nie wiem. Raz go pozyczylam od kolezanki na dwa dni jak mała miała trzydniowke i co chwila inną temp pokazywał. Mierzylam na sobie i też strasznie ta temp skakala. No i opinie ma różne. Ale nie mam pomyslu na inny a jakis muszę mieć. A czemu ten wybralas ?
Ja już po glukozie. Hurra. Przeżyłamale jeszcze mnie muli i tak pewnie będzie do końca dnia
Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość
-
Ja polecam Brauna do ucha. Przerobiłam tony tetmometrow i tylko ten jest miarodajny. Porównywałam nawet właśnie z rteciowym i odchylenia są żadne albo bardzo małe. U nas Brauna to nawet w przychodniach , szpitalach przy rejestrachi i w karetkach mają.
Także z całego serca polecam. Wkurzaja mnie tylko te wymienne końcówki ale kwestia przyzwyczajenia.
EDIT
A ja z synem do lekarza dziś, coś mu na ręce wyrosło i nie wiem co to , podobne do kurzajki ale skąd? I to prawie pod pachą?
Jeszcze się z babą w rejestracji poklocilam bo nie umiałam powiedzieć z czym tak naprawdę przyszłam, i wielce obrażona. Kurczę po Polsku było by mi trudno się wyslowic co to jest A co dopiero po niemiecku , przecież jakbym wiedziała co to jest to bym do lekarza nie szła. Mówię jej że coś mu urosło A ona do mnie ale co ? No kur.... Co za tępa sztuka. Mówi mi czemu zdjęcie nie mam to już mi ręce opadły bo ostatnio jak miał jakąś wysypke i przyszłam że zdjęciem to się darła że po co zdjęcie, że to trzeba z dzieckiem przyjść. Ehhh. Chyba muszę się w końcu na nią do lekarki poskarzyc.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2019, 13:31
Milka1991 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMileczko Super że dałaś radę , a to tą glukozę z cytryną miałaś muszę wcześniej jak coś zapytać się w lab czy mają nie każde podobno ma jak coś będę mieć aptekę tuż obok
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2019, 13:55
Milka1991 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny wiecie jak poznać, że się wody sączą? Od kilku dni mam co jakis czas mokrą wkładkę, to na bank nie jest mocz. Jednej nocy jak wstalam, to mialam mokrą bielizne, myslalam, że się tak spociłam
Z Karo mialam identycznie tylko, ze to bylo tydzien przed porodem, wiec ciaza donoszona. Byłam wtedy u swojej gin, nby sprawdzala i powiedziala, ze to nie wody, a 3 dni pozniej trafilam do szpitala z malowodziem.
Puszek, moze Ty cos podpowiesz? Wizyte mam dopiero 11.02. -
W szpitalu maja testy na to czy wycieka płyn odwodniowy tzw amnioquick, powinni zrobić. Możesz też kupić takie podpaski działają tak samo a możesz w domu zrobićhttps://allegro.pl/oferta/729869710 aczkolwiek ja bym jechała na izbe sprawdzić od razu usg zrobią
-
Apropo termometrow. Miała dwa rodzaje. Ten do ucha i ten do czoła. Ten do czoła świetnie się sprawdza. Mam microlife od 9 lat ten sam kupiłam jak młoda się urodziła.
Ten do ucha dostałam od kogoś w prezencie - co za badziew. Nie pamiętam firmy. Ogólnie Microlife ma super produkty, mam termometr, inhalator i ciśnieniomierz i jestem bardzo zadowolona2009 Córeczka
2017 [*] Aniolek 11tc
-
aktyde85 wrote:Dziewczyny wiecie jak poznać, że się wody sączą? Od kilku dni mam co jakis czas mokrą wkładkę, to na bank nie jest mocz. Jednej nocy jak wstalam, to mialam mokrą bielizne, myslalam, że się tak spociłam
Z Karo mialam identycznie tylko, ze to bylo tydzien przed porodem, wiec ciaza donoszona. Byłam wtedy u swojej gin, nby sprawdzala i powiedziala, ze to nie wody, a 3 dni pozniej trafilam do szpitala z malowodziem.
Puszek, moze Ty cos podpowiesz? Wizyte mam dopiero 11.02.
Na tym etapie to raczej niemożliwe, aby był wyciek...
Niestety w drugiej ciąży czasem mocz poleci jeszcze chwilę po siusianiu i podtarciu, tego nie było w pierwszej. -
Pantera wrote:Miałam sączące sie wody tydzień przed porodem. Objaw: mokre majtki ale jakby od czystej wody, która tak ładnie i słodko pachniała.
Na tym etapie to raczej niemożliwe, aby był wyciek...
Niestety w drugiej ciąży czasem mocz poleci jeszcze chwilę po siusianiu i podtarciu, tego nie było w pierwszej.