X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do mm to ja już z 2 lata temu jak mi się chrześniak urodził to czytałam składy wszystkich najpopularniejszych i już wiedziałam czym w razie W będę karmić haha, miałam fioła na tym punkcie wtedy i w szoku byłam co w niektórych się znajduje! Do tej pory jednak wolę uniknąć i oby KP się udało :) Tak jak piszesz Puszek, lepiej nie kupować na zapas, bo w chwilach słabości, a takie na pewno będą to może okazać się wybawieniem, a potem już przyzwyczajeniem. W razie czego jak już naprawdę będzie ciężko to można wszędzie kupić, ale nastawiam się na walkę o kp.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2019, 11:39

atdcjw4ziax1my6y.png
  • PatkaPP Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak a propo karmienia, wczoraj miałam dyskusje z moim mężem. Ja właśnie chciałam mieć na zapas.. Ale tak mnie uświadomił że lepiej nie, że faktycznie macie rację. Nie będę kupować. Muszę nastawić się na walkę o kp. Chcę też kupić ten laktator elektryczny co mówiłyście canpol easystart.
    Wiecie co mi mąż powiedział o laktatorze...
    "Że On zostanie moim laktatorkiem":)
    Puszek, dzięki za listy, baaardzo pomocne :)

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

3jgxskjopx38dbpv.png
    07.2020 - 16tc👼💔
    05.2019 - Zosia ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2019, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak coś będę mieć od razu w zapasie mm nie mówię że mogę mieć tak samo jak przy Gabrysi lub Ani , ale lepiej mieć już raz toczyłam walkę o kp i nic to nie dało nie ma nic na siłę to że np nie karmię kp tylko mm czasami nie ze swojego wyboru to że jestem jakaś inna , i przez to niektóre z nas czują się gorsze bo nie kp ja byłam dumna z tego że Gabrysia piła z butelki i wyrosła z niej cudna dziewczynka ❤️ , Anię też mm gdyż moje mleko było już mniej wartościowe i mało przybierała więc dokarmiam ją mm .

• PatkaPP Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak jeszcze, cały czas trwają warsztaty "bezpieczny maluch", są nowe terminy na terenie całej Polski.
    https://www.bezpiecznymaluch.com.pl/warsztaty
    Wiem, że już był ten temat, któraś już uczestniczyła? My zapisaliśmy się na 22.03.

Pani Moł lubi tę wiadomość

3jgxskjopx38dbpv.png
    07.2020 - 16tc👼💔
    05.2019 - Zosia ❤️
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patka ja się właśnie zapisałam na 14 marca :D Dobrze, że wysłałaś stronkę, bo chciałam, a kompletnie o tym zapomniałam :)

Mamusia nie powinnyśmy się czuć inne jeśli kp nie wyjdzie, tu nie o to chodzi, każda z nas chce jak najlepiej dla swojego maluszka. Mi bardzo na kp zależy, ale ze względu na korzyści z tym płynące, a nie na opinie innych. Będę robić co w mojej mocy, aby się udało, ale jeśli nie to trudno, najważniejsze żeby żyło w domu pełnym miłości, ciepła i było zadbane :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2019, 12:10

PatkaPP, Szczęśliwa Mamusia, Szczesliwa ledwo zywa, puszek369 lubią tę wiadomość

atdcjw4ziax1my6y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2019, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę, u nas dopiero co byly warsztaty i spotkanie z Zawitkowskim i przegapiłam. :/

Link do hubiworld, jesli macie ochotę zajrzeć:
    https://allegro.pl/uzytkownik/HubiWorld?order=m&bmatch=baseline-cl-n-ns-uni-1-1-0107

Edit: tak patrzę że od tego sprzedają cego zamawiałam i też jestem zadowolona z tych kocyków, ochraniacza na szczebelki etc:
    https://allegro.pl/uzytkownik/BabyLoveDecor?order=m&bmatch=baseline-cl-n-ns-uni-1-1-0107

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2019, 12:35

PatkaPP lubi tę wiadomość

• puszek369 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie szczęśliwa to nie chodzi o to, że mm jest zle i dzieci są gorsze. Jeżeli mama nie chce kp, czy z jakiegoś powodu jej nie wyjdzie to nikt nie ma prawa jej oceniac, jednak chodzi o u świadomie jakie pokusy i pułapki czekają na mamy, które chcą kp. Warto wejść na hafije, niestety często nawet niestety od medyków czy od babć czy kogokolwiek słyszą, dziecko głodne, nie masz pokarmu itp, a tak wygląda fizjologia laktacji, potem skoki rozwojowe itp. Warto mieć świadomość :)

Z bankiem Załatwiłam, chodziło o jakąś pierdołe...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2019, 13:07

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puszek też myślałam o tym termometrze. Ale cholera już sama nie wiem. Raz go pozyczylam od kolezanki na dwa dni jak mała miała trzydniowke i co chwila inną temp pokazywał. Mierzylam na sobie i też strasznie ta temp skakala. No i opinie ma różne. Ale nie mam pomyslu na inny a jakis muszę mieć. A czemu ten wybralas ?

Ja już po glukozie. Hurra. Przeżyłam :D ale jeszcze mnie muli i tak pewnie będzie do końca dnia :)

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    preg.png
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka koleżanki polecaly. Te bezdotykowe to będą nie dokładne, wystarczy, że czoło chwilę będzie ogrzane np lampą, chyba muszę drugi taki rteciowy od babci pożyczyć :)

Milka1991 lubi tę wiadomość

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • Nistera Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja polecam Brauna do ucha. Przerobiłam tony tetmometrow i tylko ten jest miarodajny. Porównywałam nawet właśnie z rteciowym i odchylenia są żadne albo bardzo małe. U nas Brauna to nawet w przychodniach , szpitalach przy rejestrachi i w karetkach mają.
    Także z całego serca polecam. Wkurzaja mnie tylko te wymienne końcówki ale kwestia przyzwyczajenia.

EDIT
    A ja z synem do lekarza dziś, coś mu na ręce wyrosło i nie wiem co to , podobne do kurzajki ale skąd? I to prawie pod pachą?
    Jeszcze się z babą w rejestracji poklocilam bo nie umiałam powiedzieć z czym tak naprawdę przyszłam, i wielce obrażona. Kurczę po Polsku było by mi trudno się wyslowic co to jest A co dopiero po niemiecku , przecież jakbym wiedziała co to jest to bym do lekarza nie szła. Mówię jej że coś mu urosło A ona do mnie ale co ? No kur.... Co za tępa sztuka. Mówi mi czemu zdjęcie nie mam to już mi ręce opadły bo ostatnio jak miał jakąś wysypke i przyszłam że zdjęciem to się darła że po co zdjęcie, że to trzeba z dzieckiem przyjść. Ehhh. Chyba muszę się w końcu na nią do lekarki poskarzyc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2019, 13:31

zrz6wn15ye2e98l6.png
    qb3ch371t1ljmt43.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2019, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mileczko Super że dałaś radę , a to tą glukozę z cytryną miałaś muszę wcześniej jak coś zapytać się w lab czy mają nie każde podobno ma jak coś będę mieć aptekę tuż obok ;-) .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2019, 13:55

• aktyde85 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wiecie jak poznać, że się wody sączą? Od kilku dni mam co jakis czas mokrą wkładkę, to na bank nie jest mocz. Jednej nocy jak wstalam, to mialam mokrą bielizne, myslalam, że się tak spociłam ;) Z Karo mialam identycznie tylko, ze to bylo tydzien przed porodem, wiec ciaza donoszona. Byłam wtedy u swojej gin, nby sprawdzala i powiedziala, ze to nie wody, a 3 dni pozniej trafilam do szpitala z malowodziem.
    Puszek, moze Ty cos podpowiesz? Wizyte mam dopiero 11.02.

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • Nistera Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktoś tu pisał że można kupić w aptece papierki do sprawdzania czy się wody nie sącza.

zrz6wn15ye2e98l6.png
    qb3ch371t1ljmt43.png
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nistera wrote:
    Ktoś tu pisał że można kupić w aptece papierki do sprawdzania czy się wody nie sącza.

o serio? a wiecie jak to sie nazywa?

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • Nistera Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam pojęcia, ale myślę że jak powiesz w aptece o co ci chodzi to ci dadzą to co trzeba :)

zrz6wn15ye2e98l6.png
    qb3ch371t1ljmt43.png
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W szpitalu maja testy na to czy wycieka płyn odwodniowy tzw amnioquick, powinni zrobić. Możesz też kupić takie podpaski działają tak samo a możesz w domu zrobićhttps://allegro.pl/oferta/729869710 aczkolwiek ja bym jechała na izbe sprawdzić od razu usg zrobią

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Własnie widze, ze w aptekach internetowych sa, ale na stronie doz, ani ziko nie maja. Ok, poobserwuje do jutra, jutro tez mamy szkołę rodzenia to zpaytam położną, najwyej wieczorem pojedziemy na ip.

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apropo termometrow. Miała dwa rodzaje. Ten do ucha i ten do czoła. Ten do czoła świetnie się sprawdza. Mam microlife od 9 lat ten sam kupiłam jak młoda się urodziła.
    Ten do ucha dostałam od kogoś w prezencie - co za badziew. Nie pamiętam firmy. Ogólnie Microlife ma super produkty, mam termometr, inhalator i ciśnieniomierz i jestem bardzo zadowolona

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • Pantera Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aktyde85 wrote:
    Dziewczyny wiecie jak poznać, że się wody sączą? Od kilku dni mam co jakis czas mokrą wkładkę, to na bank nie jest mocz. Jednej nocy jak wstalam, to mialam mokrą bielizne, myslalam, że się tak spociłam ;) Z Karo mialam identycznie tylko, ze to bylo tydzien przed porodem, wiec ciaza donoszona. Byłam wtedy u swojej gin, nby sprawdzala i powiedziala, ze to nie wody, a 3 dni pozniej trafilam do szpitala z malowodziem.
    Puszek, moze Ty cos podpowiesz? Wizyte mam dopiero 11.02.
    Miałam sączące sie wody tydzień przed porodem. Objaw: mokre majtki ale jakby od czystej wody, która tak ładnie i słodko pachniała.
    Na tym etapie to raczej niemożliwe, aby był wyciek...
    Niestety w drugiej ciąży czasem mocz poleci jeszcze chwilę po siusianiu i podtarciu, tego nie było w pierwszej.

• puszek369 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pantera wrote:
    Miałam sączące sie wody tydzień przed porodem. Objaw: mokre majtki ale jakby od czystej wody, która tak ładnie i słodko pachniała.
    Na tym etapie to raczej niemożliwe, aby był wyciek...
    Niestety w drugiej ciąży czasem mocz poleci jeszcze chwilę po siusianiu i podtarciu, tego nie było w pierwszej.
    Niestety, ale mogą wyciec, wtedy zazwyczaj jest hospitalizacja, obserwacja crp, antybiotyk i dojrzewa ciąża. Jeżeli bardzo się Sącza to też czasami stosujemy amnioinfuzje, czyli przez dres specjalny dolewamy płyny kroplowka. Nie straszne, bo myślę, że to nie to, tylko jeżeli coś takiego podejrzewamy to im szybciej się wykryje tym lepiej :)

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
‹‹ 685 686 687 688 689 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ