Majóweczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej hej
i ja już po glukozie, dzisiaj miałam, nie taka straszna jak ja malują, wyszło mi 80,119,79.
Widze że u was glukoza, wizyty i wyprawka w toku. Ja nie mam ostatnio czasu na pisanieale też pomalutku sobie wszystko robię, dzisiaj kupiłam kosz wiklinowy do salonu, jest śliczny, już nie mogę się doczekać remontu i efektu końcowego, kącik w sypialni też się szykuje i czekam już z niecierpliwością na wizytę 14.02, chciałabym już zobaczyć malutka, kopie jak szalona, brzuch faluje
mam wrażenie że w ogóle nie śpi
Milego dnia i powodzenia w glukozie i wizytach! :*Szczęśliwa Mamusia, PatkaPP, puszek369, Oleander, Ciasteczko777, MaMaMi83, Paula_071 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAgata
Piękna data jak na wizytę , w Dzień Zakochanych
.
Jej glukoza jeszcze przede mną , już chciałabym być po.
A ja nadal nic nie mamna wózek nie wiem jaki się zdecydować , w dodatku tam gdzie moje Gabrysia pójdzie do szkoły jest taki podjazd aby wózkiem wjechać lub dla osób niepełnosprawnych , ale cały czas jest zakaz wchodzenia na temat podjazd
jakim ja cudem z dwójką małych dzieci mam tam do szkoły wejść , nie mogli z kostki brukowej zrobić tego podjazdu tylko położyli bardzo śliskie płytki i nie ma wchodzenia
w takim moim żółwim tempie to chyba do porodu nic nie kupię
.
Agata :) lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyHej dziewczyny
Zazdroszczę, że dobrze zniosłyście glukozę. Ja robiłam 2 tygodnie temu i po 15 minutach od wypicia słabo mi się zrobiło i pot mnie oblał
a 4 lata temu w ciąży z synkiem bardzo dobrze zniosłam te badanie, dobrze się czułam. Na szczęście po 10 minutach mi przeszło, a wyniki wyszły dobre
Co do wyprawki to u nas tak to wygląda. Rzeczy typu kosmetyki, laktator, pampersy, rzeczy do szpitala są. Zrobiłam już jakiś czas temu wielkie zamówienie w internetowej Gemini na te właśnie rzeczy. Co do ubranek, dzisiaj kurier przywiezie ostatnie zamówienie z h&m dla maluszka i zostanie mi dokupić tylko jakieś ubranko na wyjście ze szpitala. Kupiłam po parę sztuk pajacyków, śpiochów, bodów, spodenek i na początek mi wystarczy, bliżej maja zobaczymy jak pogoda się będzie kształtowała, wtedy zobaczę czy nie dokupić jakichś letnich ubranek.
Wózek kupujemy używany, ale to już jak maluszek będzie na świecie, więc narazie o nim nie myślę. Zostało mi kupić łóżeczko z materacem, prześcieradła, przewijak, kocyk, rożek, fotelik samochodowy i monitor oddechu.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2019, 13:18
kama2784, Ciasteczko777, Szczęśliwa Mamusia, Milka1991, PatkaPP lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnypuszek369 wrote:https://www.youtube.com/watch?v=cm4siVebfWM&feature=youtu.be&fbclid=IwAR3Zy_W-6XGxR0SkqXtiH7Fe-U3byhncQ2ZvO9NiDnPuw91D_37_P0R6gLw
coś dla rozluźnienia nie wiem czy widziałyściewrzuciłam przedwczoraj chyba
Genialne!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Koleżanka na różowej nam zapodała
-
nick nieaktualnyDziewczyny nie wiem czy wiecie, ze w rosmanie możemy odebrać pampers premium care jedno opakowanie za 1gr. Tylko, ze to chyba po 33 tygodniu dopiero. Nie doczytalam jeszcze szczegółów ale na wyprawke fajnie.
https://www.rossmann.pl/pampersBiała Azlia, Ciasteczko777, Pestkkaa, Szczęśliwa Mamusia, Kruszynka91, Milka1991 lubią tę wiadomość
-
Ciasteczko777 wrote:tak
wrzuciłam przedwczoraj chyba
Genialne!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Koleżanka na różowej nam zapodała
ale tak mi się to spodobało, że musiałam się podzielić
Pochwalę się jakiś miesiąc temu babeczka dzwoniła, żebym wypełniła ankietę (taką typowo zawodową- ogólnie z 15 minut roboty) i że dostanę za to bony na 80 zł. Wiecie, że dzisiaj je dostałam takie z sodexo. Rzadko coś wygrywam, więc jestem mega happy !!Ciasteczko777, Biała Azlia, Izka37, Oleander, Szczęśliwa Mamusia, Milka1991, PatkaPP, aktyde85, Szczesliwa ledwo zywa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Bylam po skierowanie do diabetologa u rodzinnego wysmiala mnie że tak powiem powiedziała że nie rozumie co ja u niej robię
Przypomnę że miałam glukoze na czczo 60
Po 1h 65
Po 2h 63
Powiedziala o jakiej cukrzycy mowa wogole że nie da mi żadnego skierowania dała mi na badanie glukozy z krwi i tyle .
Skończyliśmy 28 tydzien ciazy 7 miesiąc ❤❤❤❤ 3 trymestr ❤❤❤Oleander, Pani Moł lubią tę wiadomość
-
My dzisiaj w trasie wyjazd na weekend odpocząć
Skarb kurde Ty masz naprawdę durnych tych lekarzy. Spróbuj pójść prywatnie, to są naprawdę niskie cukry. Ja zawsze podkoloryzowuje u rodzinnej, że np.ginekolog kazał, albo cokolwiek byle dostać skierowanie. Masz prawo do tego skierowania. Moja rodzinna w poprzedniej ciąży jak mi w 9tc tsh podskoczyło do 3,5 to też powiedziała, że przecież mieszczę się w normach i ona nie widzi nic złego, dopiero po naciskach, że dla ciężarnych są inne dała.MaMaMi83 lubi tę wiadomość
-
Skarb tb
Jestem zdania jak iwwk. A co ty zrobisz to już twoja decyzja.
Niskie cukry są równie niebezpieczne jak bardzo wysokie. A twoje są bardzo niskie, zwłaszcza te na czczo.
Jesli twój rodzinny nie wie czym. Jest hipoglikemia to chyba musi się doksztalcic.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2019, 16:03
Pani Moł lubi tę wiadomość
2009 Córeczka
2017 [*] Aniolek 11tc
-
nick nieaktualny
-
Ja się na temat lekarzy nie wypowiadam, konowały a nie lekarze. Połowę powinni pobawić prawa do wykonywania zawodu za braki w wiedzy, bo skoncza studia i im sie wydaje, ze medycyna przestala sie rozwijac wraz z otrzymaniem przez nich dyplomu, a pozostale 49% za podejscie do pacjentow i w ogóle ludzi.
Skarb szukaj innego lekarza rodzinnego.
A ja mam wolna chate do niedzieli, córka u taty, a maz pojechal do swojej mamy dzisiaj i jutro w odpwiedziny do przyjaciela. Moze ktos sie chce podzielic haslem do netflixa? hahaha -
Kendra86 wrote:dziewczyny, kupowała ktoras z Was coś na raty na allegro?
duzo z tym formalnosci/zachodu ?
raty pobieraja z konta czy normalnie co miesiac trzeba zrobic przelew ?
Mój mąż ostatnio coś do auta kupował na raty i mowi, ze sam przelewa. Formalności mało, ale troche narzekał, ze dlugo jakos to szlo, wiem, ze musial zlotowke ze swojeg onta przelac, a wczesniej to tylko wniosek wypelnial. -
nick nieaktualnySkarb coś ten rodzinny nie bardzo. Nawet my widzimy, że te cukry za niskie. Nie wiem czemu niektórym tak ciężko skierowanie do specjalisty wypisać, zwłaszcza kobiecie w ciąży. Uciekałabym od takiego rodzinnego. Moja diab mnie zawsze uczula na cukry poniżej 70.
MaMaMi83 lubi tę wiadomość