Majóweczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Skarb z tego co piszesz to w pierwszej ciąży miałaś cukrzycę. Bo w wyniku masz na czczo 94 a norma jest do 92. Nikt tego nie zauważył?????
A masz tam w tej przychodni jakiś innych lekarzy pierwszego kontaktu, bo ja np jak potrzebuje jakieś skierowanie (nie będąc w ciąży) a wiem że moja rodzinna mi nie da to w dany dzień rejestruje się do innego a jemu mówię że do mojej rodzinnej nie było już dziś miejsca.
W której jesteś przychodni zapisana? Teraz powstało trochę tych przychodni i mają umowy z NFz.
Skarb dobrze pamiętam jesteś z J-wia?
Mogę Ci polecić bardzo dobra Panią dr rodzinna w przychodni koło uczelni nazywa się Teresa Duda. Ona przyjmuje i dzieci i dorosłych.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2019, 19:50
2009 Córeczka
2017 [*] Aniolek 11tc
-
Dziewczyny powiedzcie mi co kupiłyście/kupicie do przykrycia maluszka na noc? wiem, że gada się ciągle żeby nie dawać niczego dzieciom do łóżeczka, ale patrząc na dzieci mojej siostry to one się kompletnie pierwsze miesiące nie ruszają na spaniu haha
chciałam śpiworek jakiś kupić i pewnie tak zrobię, ale to kompletnie nieekonomiczne patrząc na ich rozmiary
faktycznie puste łóżeczka zostawiacie i dziecko jakąś pieluchą otulać tylko będziecie?
-
nick nieaktualnyMaryJane wrote:Dziewczyny powiedzcie mi co kupiłyście/kupicie do przykrycia maluszka na noc? wiem, że gada się ciągle żeby nie dawać niczego dzieciom do łóżeczka, ale patrząc na dzieci mojej siostry to one się kompletnie pierwsze miesiące nie ruszają na spaniu haha
chciałam śpiworek jakiś kupić i pewnie tak zrobię, ale to kompletnie nieekonomiczne patrząc na ich rozmiary
faktycznie puste łóżeczka zostawiacie i dziecko jakąś pieluchą otulać tylko będziecie?
-
Nie mam pojecia bo jak zrobilam glukoze w szpitalu to zaraz urodzilam . Ciaza byla w 2014 roku
pisze ketony nieobecne
Kurcze nie mam pojecia , ale czemu ma niewypisac skierowania ? tych lekarzy nie rozumiem wogole ! -
nick nieaktualnyMaryJane też się zastanawiam jak małego będę kłaść do spania. U nas w lecie jest gorąco, okna od południowej strony i bardzo się nagrzewa. Na pewno kupię rożek i będę próbowała go spowijać pieluszką. Zależy co mu przypadnie do gustu, bo chyba nie wszystkie dzieci tak lubią. A śpiworek to może poźniej jak przestanie tak rączkami machać
No i nie zamierzam tam kłaść żadnych poduszek, kołderek i ochraniaczy. Tak to sobie wymyśliłam, ale doświadczenie u mnie zerowe
-
skarb15 wrote:Nie mam pojecia bo jak zrobilam glukoze w szpitalu to zaraz urodzilam . Ciaza byla w 2014 roku
pisze ketony nieobecne
Kurcze nie mam pojecia , ale czemu ma niewypisac skierowania ? tych lekarzy nie rozumiem wogole !
Jak ketony nieobecne to dobrze. Zwracaj na to uwagę jak będziesz robiła badanie moczu.2009 Córeczka
2017 [*] Aniolek 11tc
-
nick nieaktualnyskarb, powinna wypisać skierowanie skoro ciężarna się niepokoi wynikiem. Też jej nie rozumiem i aż się zagotowałam jak przeczytałam co Ci powiedziała. Może sobie olać pacjenta nie w ciąży, bo jakoś to będzie, poobserwuje się i może wróci albo nie, ale kurcze Ciebie nie powinna. Przecież to ciąża. Powinna przekazać to do konsultacji specjaliście a nie się jeszcze naśmiewać. Jak odmówi znowu to niech Ci to da na piśmie. Z tego co wiem to dziecko ma niższy poziom glukozy niż my a przecież tym się żywi. PTD podaje, że prawidłowy poziom glukozy to od 70. Nie wiem jak to się ma do norm w Twoim lab ale i tak jesteś blisko tej dolnej granicy i powinnaś być pod obserwacją.
-
Dzięki za podpowiedzi, ale te pościele, rożki to bawełniane zwykłe?
myślałam jeszcze i jakimś kocyku bambusowym czy pieluszce dużej bambusowej, ale czy to sie sprawdzi? wybaczcie, zaczęłam myśleć nad wyprawką w końcu i widzę, że trochę mi to zejdzie haha
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ja też zgadzam się na nacięcie krocza w razie potrzeby. Lepiej zostać naciętym i zszytym w kontrolowanym miejscu niż popękać gdzieś i mieć problemy.
Próżnociąg czyli tzw vaccum jest oku mnie był po 2,5h parcia i się udało.
Kleszcze to chyba praktyka, od której się odchodzi z uwagi na wyższe ryzyko uszkodzenia maleństwa -
nick nieaktualnypuszek369 wrote:Wiadomo, zawsze jest kontakt skóra do skóry, bo brzuszka mamy używamy jak stolika
wyjątek mini wczesniaki, takie wiesz 500g, czy wyjątkowe sytuację, mocne wady i mama nie chce od razu widzieć, ale normalnie jest ten kontakt
więc trzeba mieć trochę zaufania.
przez 3 dni nie dali mi jej nawet do piersi przystawic i mam o to straszny żal, drugi raz tak się nie dam zahukać.
Mężowi też na kontakt nie pozwolono.
A teraz jesli pyknie poród sn to w razie potrzeby zgodzę się na nacięcie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2019, 20:47
-
Pantera wrote:Ja też zgadzam się na nacięcie krocza w razie potrzeby. Lepiej zostać naciętym i zszytym w kontrolowanym miejscu niż popękać gdzieś i mieć problemy.
Próżnociąg czyli tzw vaccum jest oku mnie był po 2,5h parcia i się udało.
Kleszcze to chyba praktyka, od której się odchodzi z uwagi na wyższe ryzyko uszkodzenia maleństwa
Podsumowując nie ma się co bać Vacum, kleszczy, rzadko u nas się to stosuje, ale zdarza się i w tamtym momencie nie myśli się o tym.