X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • MaryJane Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2019, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki wielkie dziewczyny, żadna moja w tym zasługa haha, ale cieszę się że przynajmniej kwestia cukrzycy mnie ominie :)

Ja też zamierzam kupić przewijak na łóżko, będzie na niego miejsce obok w razie czego, i organizer też jest w planach, żeby właśnie wrzucić tam pojedyncze pieluchy, waciki, kremy itd :)

gann3e3k0unlohxb.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2019, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! U nas przewijak będzie na komodzie :) obudziłam się z mdłościami o 3 i już prawie nie spałam a budzik na 6 ustawiony buu może kawka mnie uratuje

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2019, 07:19

• Alicja-33 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2019, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny
    Muszę dzisiaj nadrobić Wasze posty. Mam pytanie o przewijak i komodę. Jaką głębokość ma komoda? Chodzi mi o to, ze mam komode głęboką na 30cm i jak mam zamontować do niej przewijak 80cm to jakoś mi się to nie widzi, ze będzie aż tyle wystawać ...dobrze myśle, że lepiej jak będzie głębsza czy nie ma różnicy ?

ckaidqk3lo2zh8dt.png

Aniołek 8tc 2016
    Aniołek 8tc 2017
  • Fikus Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2019, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)

A co myślicie o takich przewijakach połączonych z wanienką na stojaku? Ja chciałam kupić taki tradycyjny przewijak na łóżeczko, ale mój mąż stwierdził, że dobrze byłoby mieć podczas kąpieli dziecka przewijak zaraz obok. Ja nigdy w życiu nie przewijałam ani nie kąpałam dziecka, za to mój mąż ma dużo młodszą siostrę i pamięta jak ją kąpali gdy był nastolatkiem i u nich w domu właśnie jakoś tak to rozwiązali, że obok wanienki mieli miejsce do osuszenia małej, itd.

Co myślicie? :)

h84fj44j8c2afjwv.png

17u9l6d89qpw7kc9.png
  • Nistera Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2019, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie do osuszania młodego po kąpieli będzie pralka :D Straszy też z niej korzystał jak mały był:D
    Jak dla mnie szkoda miejsca , po za tym ja nie bardzo ufam tym stojakom. Szczególnie jak mam obraz przed oczami jak teściowa u męża siostry kąpiac małego zaznaczyła noga .Wszystko było zalane , dobrze że młodego właśnie wyciągnęła bo by poleciało to wszystko z dzieckiem. Dlatego ja jakoś tak z.dystansem . Ale wiadomo to każdej z nas musi być wygodnie i jeśli uważasz to za dobry pomysł i będziesz korzystać to czemu nie.

zrz6wn15ye2e98l6.png
    qb3ch371t1ljmt43.png
  • Nistera Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2019, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do tych wszystkich wspomagaczy podczas porodu to czlowi3k się tyle oczyta, że aż strach o tym myśleć i nie chciałabym z tego korzystać. Aczkolwiek jeśli coś się by działo i zagrażalo by to mojemu dziecku to było by mi wszystko jedno czym pomagają byle by mu pomogli. Więc to też tak nie do końca, my swoje A życie swoje. Jak już tu kiedyś też Puszek pisała że kobiety przychodzą z planem porodu A potem życie to weryfikuje. Myślę że oddając się w ręce personelowi szpitala trzeba im zaufać, bo raczej wiedza lepiej co robią.
    Ja nie szłam z żadnymi ocz3kiwaniami do porodu , przyświecała mi jedną myśl, chce urodzić i mieć to już z głowy, nie ważne jak be już minęło:D
    A właśnie co do tego nacinania, mnie nie nacinali, pękłam. Nie dużo ale źle mnie zszyli i teraz mi tam wisi kawałek skóry fuj, czy podczas drugiego porodu też pekne czy to nie ma reguły. Przyznam się że z tego wszystkiego całkiem zapomniałam o tym i nie mówiłam im że chce aby nacinali. Teraz mam nadzieję że nie zapomnę. Tylko czy wogole była taka możliwość jak ja rodziłam na kucaka :D
    Ehh no nic będzie co ma być, byle mały był zdrowy i trwało to ciut krócej niż poprzednio :D

zrz6wn15ye2e98l6.png
    qb3ch371t1ljmt43.png
  • Fikus Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2019, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nistera, fajny ten motyw z pralką. U nas niestety pralka jest zabudowana szafą, więc odpada. Szczerze mówiąc, to nie pomyślałam, że przecież można nogą taki stojak zahaczyć i nieszczęście gotowe. Musimy się nad tym jeszcze zastanowić, bo ja jestem w temacie kompletnie zielona :-/

Co do porodu to ja nie mam jakiś wielkich oczekiwań, wychodzę z założenia że personel medyczny wie co robi i nie chce mi zrobić krzywdy, a pomóc, żebym i ja i dziecko jak najmniej się "namęczyli" i żeby wszystko dobrze się skończyło i dla nich i dla nas. Więc jeżeli uznają, że nacięcie jest najlepszym rozwiązaniem, to bardzo proszę ciąć. Ja się nie znam, to oni są profesjonalistami ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2019, 08:20

h84fj44j8c2afjwv.png

17u9l6d89qpw7kc9.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2019, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fikus wrote:
    Hej dziewczyny :)

A co myślicie o takich przewijakach połączonych z wanienką na stojaku? Ja chciałam kupić taki tradycyjny przewijak na łóżeczko, ale mój mąż stwierdził, że dobrze byłoby mieć podczas kąpieli dziecka przewijak zaraz obok. Ja nigdy w życiu nie przewijałam ani nie kąpałam dziecka, za to mój mąż ma dużo młodszą siostrę i pamięta jak ją kąpali gdy był nastolatkiem i u nich w domu właśnie jakoś tak to rozwiązali, że obok wanienki mieli miejsce do osuszenia małej, itd.

Co myślicie? :)
    A jak to wygląda, musisz miec zawsze rozlozona wanienke, zeby korzystac z 0rzewijaka,bo nie kumam? Jesli tak to slabo bo to jednak troche miesjsca zajmuje. Chyba ze masz duuza lazienke.

Jednak w ciagu dnia, w nocy to mi sie najbardziej przydawal przewijak kolo lozka. Do osuszania tak jak dziewczyny pisza pralka ;) hehehehe
    Ja nie mam nic gdzie mozna by odlozyc malego po kapieli w lazience ale jakos sobie radzimllismy przy pierwszym to teraz tez cos wymyślimy :)
    My mielismy stojak i u nas sie sprawdził. Mycie w kuckach na ziemi tez kest srednio wygodne jak brak podwyzszenia w lazience. Chodzenie z wanna pelna wody do syoiaoni tez dla mnie srednie wiec musiellismy miec stojak - to sie i tak uzywa kilka miesięcy tylko.

Widzisz jak za wszystkim i tu sa osobiste preferencje - musisz brac co czujesz, ze lepsze a zycie zweryfikuje ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2019, 08:25

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Fikus Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2019, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To wygląda tak, że przewijak jest zamontowany na wanience i jak chcesz skorzystać z wanienki to przewijak ma taki mechanizm, że się go ściąga i jest jakby przyczepiony z boku stojaka, my patrzyliśmy na coś takiego:

https://www.chicco.pl/produkty/8058664110919.wanienka-z-przewijakiem-cuddle-bubble.pielegnacja.zmiana-pieluszki.html

Ja chciałam zwykły stojak i wanienkę plus przewijak na łóżeczko, ale jak mąż zobaczył tą opcje z chicco to zasiał ziarno zwątpienia w mojej głowie i teraz już nie wiem co lepsze.

h84fj44j8c2afjwv.png

17u9l6d89qpw7kc9.png
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2019, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fikus jak masz miejsce to może i warto, jednak nie jako stały przewijak, bo do sypialni tego nie wsadzisz pewnie. Ja raz miałam pacjentke z komoda kąpielowa, kapalam tam dziecko w sumie ja nie wiedziałam różnicy między wanienka nawet na stole w salonie czy pralce, a tym. Jedynie, że ten wężyk i można wodę zlac bez noszenia, ale to zazwyczaj kobiety same nie kąpia dzieci na początku, kiedy tyle dźwigać nie trzeba.
    To ja bardziej egzotycznie ktoś zamierza używać wiadra do kąpieli tummy tub? Ja kupie wannę zwykła na pralce będę kąpać i po kąpieli na przewijak w pokoiku. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2019, 09:11

Pani Moł lubi tę wiadomość

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2019, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fikus wrote:
    To wygląda tak, że przewijak jest zamontowany na wanience i jak chcesz skorzystać z wanienki to przewijak ma taki mechanizm, że się go ściąga i jest jakby przyczepiony z boku stojaka, my patrzyliśmy na coś takiego:

https://www.chicco.pl/produkty/8058664110919.wanienka-z-przewijakiem-cuddle-bubble.pielegnacja.zmiana-pieluszki.html

Ja chciałam zwykły stojak i wanienkę plus przewijak na łóżeczko, ale jak mąż zobaczył tą opcje z chicco to zasiał ziarno zwątpienia w mojej głowie i teraz już nie wiem co lepsze.
    No dobra ale to wtedy na dzien, na noc przesuwasz ta wanienke z lazienki do sypialni kolo lozka, zeby miec zwykly przewijak, czy masz drugi przewijak?

Mnie w tych kombo nie przekonuje funkcjonalnosc bo niby to jest super ale wlasnie trzeba miec cos jeszcze poza lazienka. Dodatkowo cena. Ta wanienka jest bardzo mala, podejrzewam, ze dziecko szybko z niej wyrosnie a cena duza.

Ja po pol roku balam sie miec mlodego juz na wysokosci bo balam sie, ze fiknie jak siedzi czy sie kreci na lezaco.

Dodatkowo mozecie sie smiac ale ja patrze na wyglad rzeczy w domu bo mam swira na ounkcie wnętrz ;) i takie typowo dziecięce rzeczy mi soe kokarza trochę szpitalnie. Generlanie lubie jak coa przypomina mebel :D oczywiście nie zawsze swiruje bo czasem funkcja wygrywa albo cena takiego bardziej meblowego sprzetu zabija ;)

Serio kwestia osobistych preferencji-jak widzisz czasem dosc dziwnych hahaha.

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2019, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeeeny dziewczyny jest 9.15 a mok 3 latek jeszcze spi. Szok, szok, szok. To nie jest u nas normalne ;) korzystam poki moge :D
    Bo niedługo znow wroca czasy, ze o 6 mialam juz zmopowane mieszkanie :D

Szkoda tylko, ze przez te heparyny, letroxy musze rano wstawac po leki bo pozniej juz zasnac nie moge. Takie cuda mi kolo nosa przechodza przez te leki :/ ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2019, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po kąpieli kladlam przewijak na pralkę i tak młoda wycieralam.
    Te z wanienka to dodatkowy mebel o tylko by mnie irytowal. Poza tym od razu kupuje największy rozmiar wanienki bo przy córce kupiłam ta małą i potem musiałam kupić druga. Teraz od razu kupię duża.

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2019, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me łączę się z tobą w bólu no o 6 rano pobudka na heparyne i euthyrox i nie ma ze weekend. I jeszcze budzę męża bo on mi robi zastrzyk

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • Alicja-33 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2019, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fikus
    Ja właśnie w tym momencie się nad tą wanienka z przewijakiem zastanawiam. Ma dobre opinie i ja to widzę tak, ze sobie wyjeżdżam tym właśnie do pokoju. Ma to organizer, pieluchy będą w nim. Pyk, przewijam, wszystko pod ręką. Wiadomo, ze w pewnym momencie jak nabiorę wprawy to będę dziecko przewijać na łóżku.
    Plus ewentualnie jakiś jeszcze przewijak, bo to nie drogie.
    Mi chodzi tez bardziej o wanienkę i organizer + że to wszystko można złożyć a i wyglada porządnie

ckaidqk3lo2zh8dt.png

Aniołek 8tc 2016
    Aniołek 8tc 2017
  • Alicja-33 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2019, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde tylko właśnie na ile ta wanienka starczy bo tez mi się wydaje, ze jest trochę mała, wydam prawie 500zl a wystarczy na kilka miesięcy ...

ckaidqk3lo2zh8dt.png

Aniołek 8tc 2016
    Aniołek 8tc 2017
  • Pantera Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2019, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajny jest materacyk z dmuchanymi bokami do przewijania z IKEA. Na to bawełniane pokrowce . Moze leżeć na przewijaku typu deska czy szafka i można dowolnie przenosić na łóżko, na blat w łazience, kanapę czy podłogę w salonie.
    IKEA ma też użyteczny ten zestaw koszy i pojemników na kosmetyki i pieluchy zawieszane na ramie łóżeczka. Komoda obok wtedy przestaje być taka kluczowa.
    Kojarzę że przez pierwsze tygodnie dziecko wymaga przewijania w nocy, potem robi tylko siusiu w nocy

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2019, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My w łazience będziemy mieć właśnie tą wanienkę z przewijakiem 2w1, dostałam po siostrzenicach tylko musimy odnowić. Dla nas super opcja bo mamy duży dom, sypialnia na samej górze i jak będę na dole z maluszkiem i będzie trzeba przewinąć to dużo bliżej mam łazienkę :) ale fakt dużo miejsca zajmuje i w mieszkaniu albo małym domu bym się nie zdecydowała raczej
    1a8e2d230433021fm.jpg
    Ten mi się wydaje fajny, a kosztuje 250zl :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2019, 09:52

4me lubi tę wiadomość

• 4me Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2019, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaMaMi83 wrote:
    4me łączę się z tobą w bólu no o 6 rano pobudka na heparyne i euthyrox i nie ma ze weekend. I jeszcze budzę męża bo on mi robi zastrzyk
    Mi tez maz robi ale pare razy musialam wyjechać, pare razy on i musialam sie nauczyc nie bylo innej możliwości... Dzis mu dalam pospać wiec zrobilam sobie sama-ale to wyjatkowa sytuacja ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • india Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2019, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sorki dziewczyny, to nie do was

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2019, 10:30

ug378ribe4qdpu6z.png
‹‹ 734 735 736 737 738 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ