X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • Veri Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2019, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaryJane, trzymaj się dzielnie. Oby to był fałszywy alarm.

qb3cg7rfwkxw9axa.png
  • Alicja-33 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2019, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko u mnie jest tak, ze łazienka jest mała i będę musiała małego kąpać w pokoju.
    W pokoju musi być odpowiednia temperatura wiec trzeba kupić farelkę żeby odpowiednio nagrzać pomieszczenie.
    I raczej chyba jednak zdecyduję się na to

https://allegro.pl/oferta/chicco-wanienka-z-przewijakiem-organizer-new-wild-7173705985?reco_id=5eb14628-2c81-11e9-83df-000af7f616c0&sid=3ec404f37aa2fad6253fa5dd6bb023427743f77ee2f01bb84454c4701b8c0118

Bo się ładnie składa i wydaje mi sie, ze nie zajmuje aż tyle miejsca + przewijak (ale jeszcze jeden chce mieć w sypialni, myśle jednak , ze na jakieś komodzie ...nie wiem) + organizer ma fajny.

Ech czemu to wszystko takie skomplikowane ?!?!
    Jeszcze pewnie 10 razy zmienię zdanie

Ciasteczko777 lubi tę wiadomość

ckaidqk3lo2zh8dt.png

Aniołek 8tc 2016
    Aniołek 8tc 2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2019, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mary Jane trzymam kciuki, zeby było dobrze wszystko!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2019, 16:52

• Alicja-33 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2019, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaryJane tez tak miałam przez jeden dzień...cały dzien. Dzien później miałam KTG i coś tam wyszło ale malutko, dzisiaj tez jakoś nie jest to odczuwalne niewiadomo jak. Przy czym cały czas magnez naparzam. W środę lekarz, zobaczymy co tez powie bo się czasami czuje jak tykająca bomba.
    Trzymam mocno kciuki.
    Sama dalej nie wiem co to jest i czy to groźne

ckaidqk3lo2zh8dt.png

Aniołek 8tc 2016
    Aniołek 8tc 2017
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2019, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mary Jane kciuki!
    Ja byłam dzisiaj z koleżanką w galerii w zarze są fajne ceny kurtek zimowych kupiłam płaszczyk dla małej:) że 180na 60
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/003ef316ff10.jpg
    Były też piękne kurteczki po 40zl :) musiałam się powstrzymać. Potem byliśmy na obiedzie z moją mamą, bo ma urodziny

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2019, 17:22

Biała Azlia, Ciasteczko777, Szczesliwa ledwo zywa lubią tę wiadomość

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2019, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maryjane i co u Ciebie???

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2019, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaryJane kciuki żeby wszystko było dobrze! <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2019, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaryJane będzie dobrze :*

Mój mały mi też dziś dokucza cały dzień, jakby chciał sobie otworzyć szyjkę i wyjść. Jakoś nisko się ułożył i drapie mnie tam.

Puszek, śliczny płaszczyk :)

• Izka37 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2019, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mary Jane-trzymam kciuki aby wszystko było ok!

ug3773sblvjhwzbs.png
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2019, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maryjane trzym się ! Czekamy na info :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2019, 17:30

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2019, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja - też myślałam na początku o czymś takim, ale trochę drogo :) na tak krótko :) a ile m masz łazienkę ??
    Puszku / śliczne !! A Ty jak planujesz kąpać ?

Widziałam fajny zestaw Tega/wanienka ma stelażu przewijak i gadżety :) Lulu za to śliczny design ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2019, 17:54

• puszek369 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2019, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wanienka zwykła najpierw mała, potem większą, bez jakichś profilowanych rzeczy czy hamaczkow, pielucha tetrowa na dno, płyn do wody i rączka, bez gabek myjemy :) ja chce kapac codziennie, są różne szkoly, ale uważam, że trzeba mieć stały rytuał. Do mycia hipp/babydream, jak zdrowa skóra to żadne emolienty, bo potem nie zadziałaja jak się coś zacznie dziac. Po kąpieli przkryje ręcznikiem i do pokoju na przewijak :) wanienke postawie na pralce

Ciasteczko777, MaMaMi83 lubią tę wiadomość

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • Nistera Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2019, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mary Jane kciuki trzynam żeby to było nic.
    Daj znać jak tylko będziesz mogła.

zrz6wn15ye2e98l6.png
    qb3ch371t1ljmt43.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2019, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    puszek369 wrote:
    Wanienka zwykła najpierw mała, potem większą, bez jakichś profilowanych rzeczy czy hamaczkow, pielucha tetrowa na dno, płyn do wody i rączka, bez gabek myjemy :) ja chce kapac codziennie, są różne szkoly, ale uważam, że trzeba mieć stały rytuał. Do mycia hipp/babydream, jak zdrowa skóra to żadne emolienty, bo potem nie zadziałaja jak się coś zacznie dziac. Po kąpieli przkryje ręcznikiem i do pokoju na przewijak :) wanienke postawie na pralce
    :D dziękuje :) a mogę od razu kupić wanienkę 100 cm? Czy najpierw taka 84?

• MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2019, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciacho ja kupuje od razu duża. Miałam przy córce mała i uważam że bez sensu, niby nie kosztuje to majątek ale kolejny grat do upchniecia. Więc tym razem od razu kupuje duża. I tak jak Puszek pisze, pielucha tetrowa na dno żadnych gąbek do położenia dziecka czy innych plastikowych wkładek dziecko czujesz pod ręką możesz myć

Ciasteczko777 lubi tę wiadomość

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • MaryJane Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2019, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo Wam dziękuję dziewczyny, wsparcie bije na kilometry! :) postaram się skrócić wszystko..

Od rana mocno w dół brzucha mnie ciągnęło i ciągle uczucie parcia miałam, ale już tak było kilka razy więc niespecjalnie się przejęłam. Pojechaliśmy na zakupy, brzuch mnie zaczął boleć okresowo i po chwili pojawiały się twardnienia, od razu z grubej rury, mocno, co minutę, ciągnęło, rwało, zaczęłam się denerwować ale mówię poczekamy, wzięłam nospe, posiedziałam i wstać już nie mogłam. Od razu jakiś skurcz, wszystko twarde, małego nie czulam to spanikowalam i napisałam do lekarza. Mówi że on nie ma dyżuru ale żeby jechać na izbę gdzie pracuje. Tam z łaska zawołali jakiegoś innego lekarza, a ten słuchajcie.. Przez sweter dotknął brzuch i mówi żeby iść do szpitala klinicznego z 3 stopniem referyncyjnosci bo jest strasznie twardy i bardzo nisko,i poród może zacząć się w każdej chwili, a u nich dziecko nie ma szans. Cd za chwile

gann3e3k0unlohxb.png

• MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2019, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puszku wanienke postawisz na pralce? Nie będzie ci za wysoko? Nie wiem ile masz wzrostu ale tak stanęła przy swojej pralce i powiem Ci ze ja przy 173cm kurcze za wysoko by mi było

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • Alicja-33 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2019, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko
    MaryJane mam nadzieje, ze to tylko jakieś nic nie znaczące twardnienia

ckaidqk3lo2zh8dt.png

Aniołek 8tc 2016
    Aniołek 8tc 2017
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2019, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamami mam 164 w sumie wydaje mi się wysokość Oki, w razie czego w pokoju na ławie będziemy kąpać. Ja już w różnych miejscach kapalam dzieci nawet na podłodze na patronazu, bo nie było jak inaczej, ale kurcze nie polecam :) chce męża zaangażować, on ma argument, że jestem specjalistka, ale mu nie odpuszczę :)

Kurcze Mary nie zbadał szyjki? Powinien on skontaktować się z 3 stopniem i powinni przewieźć w sytuacji zagrożenia porodem karetka... U nas zawsze tak działa jak z 1 i 2 wysyłaja pacjentke...

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • MaryJane Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2019, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to wyobraźcie sobie mnie, cała zaryczana szłam do tego szpitala, brzuch z nerwów to już w ogóle nie schodził, tam trafiłam na cudowna położna i panią doktor. Od razu uprzedziły ze będzie może trzeba zostać w szpitalu ale zobaczymy pod ktg. Podpiely mnie na 20 minut, nie dało się porządnie tętna małego zbadać bo ciągle tam się kręcił ale ktg wykazało ze skurczy prawie nie ma. Raz czy dwa takie lekkie ale mówią że to norma na tym etapie. Potem usg takie i takie, szyjka chyba zaczyna niestety się powoli skracać, 4 tygodnie temu bylo 37mm, teraz jest 32, Ale póki co do obserwacji i do 25 jest ok mówią. No i jest zamknięta. Na zwykłym usg też w miarę ok, brzuszek ponad tydzień mniejszy, nogi tydzień większe a reszta w normie, podobno ten tydzień to nic takiego. No i pani doktor mówi że mogę jechać do domu bo na ta chwilę się nic nie dzieje, jakiś fałszywy alarm chyba, a w szpitalu panuje mega grypa i jak nie ma konieczności to nie przyjmują. Mam w ciągu tygodnia iść na kontrolę do swojego lekarza i w razie czego od razu się zgłaszać. Bardzo mnie uspokoiła, brzuch jak leże prawie się nie spina, Ale swoje przeżyłam bo już byłam pewna ze coś się dzieje. Bardzo Wam dziękują raz jeszcze :)

Ciasteczko777, Pestkkaa, Izka37, puszek369, Oleander, Milka1991, Biała Azlia, Pani Moł, Chusy, Veri, kama2784, 4me, Paula_071, PatkaPP lubią tę wiadomość

gann3e3k0unlohxb.png

‹‹ 736 737 738 739 740 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ