X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2019, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas M będzie kąpać to w sumie on wybiera sprzęt ;) podoba mu się ta lulu ;)

Mary - my tu na zawał zaraz zejdziemy.. grunt że wszystko dobrze !!! Ufff !!! Odpoczywaj

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2019, 18:41

• Alicja-33 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2019, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super :))) cieszę się bardzo!!
    A czy zaleciła jakiś magnez czy coś ?

ckaidqk3lo2zh8dt.png

Aniołek 8tc 2016
    Aniołek 8tc 2017
  • Alicja-33 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2019, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciastko u mnie łazienka ma z 7 m2 może ;) jest wanna wiec zabiera dużo miejsca

ckaidqk3lo2zh8dt.png

Aniołek 8tc 2016
    Aniołek 8tc 2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2019, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja-33 wrote:
    Ciastko u mnie łazienka ma z 7 m2 może ;) jest wanna wiec zabiera dużo miejsca
    Duża !!!! :D ja mam niecałe 6.. spokojnie w łazience możesz kąpać :)

• Fikus Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2019, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mary Jane, dobrze, że trafiłaś na fajną lekarkę i że Cię uspokoiła :)

h84fj44j8c2afjwv.png

17u9l6d89qpw7kc9.png
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2019, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maryjane uff. Nie strasz więcej ;) no to teraz mega duży odpoczynek i relaks !

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2019, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mary dobrze ze wszystko ok. Odpoczywaj :)

• iwwk Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2019, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku MaryJane dobrze, że szybko zareagowałaś, współczuję strasznie przeżyć, ważne, że to fałszywy alarm. Trzymaj się kochana, będzie wszystko dobrze! Odpoczywaj dużo!

atdcjw4ziax1my6y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2019, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde, MaryJane to Ci się sobota trafiła... Dobrze, że nic się nie dzieje, może to skurcze Braxtona-Hicksa?? Najważniejsze, że szyjka pozamykana, odpoczywaj :)
    Ja się dziś czuję w zasadzie podobnie, jak poszłam zalatwic kilka spraw to myslalam, że nie wrócę z buta, ale jakoś przyczłapałam, polozylam się i po odpoczynku było okej, magnez nospą zagryzłam i ok.

Ja mam przewijak na łóżeczko, poki Mloda spokojnie na nim się miescila to tak uzywalismy, a teraz - a Mala ma juz 16 miesięcy - przy numerze II w pieluszce kladę przewijak na lozku w sypialni i wiem, ze nic się nie ubrudzi przy przewijaniu, nawet jak mi postanowi uciekać z niewytartą jeszcze pupą :D a wanienkę my od początky stawialismy na podlodze bezposrednio. Mamy prysznic w lazience i poki co nadal trudno tam umyc dziecię, więc dalej kąpiemy w wanience na glebie w lazience - wanienka dość spora, nie taka noworodziowa. W szkole rodzenia cwiczylismy też kąpiel noworodka w specjalnym wiadrze - fajna sprawa i podobnoż dzieci lubią :) ale my juz wtedy mielismy kupioną wannę, więc z prawdziwym dzieckiem nie probowalam ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2019, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mary Jane, współczuję tego całego stresu, cieszę się, że wszystko dobrze, teraz odpoczywaj ! ❤

Ciasteczko777 lubi tę wiadomość

• Szczesliwa ledwo zywa Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2019, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mary Jane nie ma to jak jakis lekarz nagada glupot i czlowiek sie nakreci.. ale najważniejsze ze wszystko ok!!:) teraz juz bedzie dobrze ,duzo lez;)

o148o7es5xrrd9s8.png
  • Szczesliwa ledwo zywa Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2019, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy Wasi faceci tez sa w ciazy? :D moj wlasnie zjadl wafle na pichingera i nalozyl na to jajko na twardo..a teraz bita smietana posypana kakao:D

Pestkkaa, Oleander lubią tę wiadomość

o148o7es5xrrd9s8.png
  • Chusy Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2019, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mary Jane ale sie musialas stresu najesc! Dobrze ze wszystko juz wporzadku.. : )

Dziewczyny pisalyscie o nacieciu krocza wczesniej. U mnie przy pierwszym porodzie chcieli uzyc vacuum ale polozna sie wyklocila z lekarzem ze nie ma potrzeby, ze mnie natnie i pojdzie raz dwa. I rzeczywiscie nacieli mnie i mala wyszla odrazu.
    Zgadzam sie w 100% z opinia Milki ze nie mam zamiaru sie z personelem medycznym wyklocac, dodatkowo w takich momentach jak porod, na temat ich kompetencjii a mojej pseudo wiedzy. Wiadomo ze nikt nie chlasta bez powodu, tylko jak widza ze sie zbiera na pekniecie. Z reszta ktora z pacjentek bez wyksztalcenia medycznego (a nawet i z wyksztalceniem) moze stanac z boku, popatrzec na wlasne krocze i ocenic w danym momencie ze akurat teraz jest najlepsze to czy tamto. No bzdura. Jak trzeba to trzeba. Ok, musze przyznac ze sie czlowiek nacierpi ten tydzien - dwa po, bo mnie szwy tak ciagnely ze wylam z bolu normalnie ale czy to sie liczy jesli na szali jest zdrowie wasze i dziecka? Z reszta sa babki ktore nawet po szyciu niewiele cierpia. U mnie lekarz byl akurat bardzo dokladny i chcial mnie ladnie poskladac do kupy wiec zrobil to dosyc ciasno no i chociaz jestem bardzo wdzieczna za wyglad hm tego i owego to cholera bolalo :D

Klaudia - oz ty kurde na bete go wyslij chyba :D Wafle z jajkiem.. no nie, nawet w ciazy by to u mnie nie przeszlo.

Milka1991 lubi tę wiadomość

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2019, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mary jane to przeszlas dziś biedna. Duzo spokoju teraz potrzebujesz i odpoczynku po takim ciezkim dniu.
    Chusy Ty usunelas zeba? Jak sie czujesz? Czy cos pisalas ale przegapiłam?

• MaryJane Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2019, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki wielkie dziewczyny, już jest zdecydowanie lepiej, panika chyba tez zrobiła swoje i napinanie się wzmocniło :/ teraz już leżę ciągle i mam nadzieję że żadnej z nas podobne alarmy już nie wyprowadza z równowagi :)

Szczesliwa ledwo zywa, Milka1991, Oleander, Fikus, Veri, Pestkkaa lubią tę wiadomość

gann3e3k0unlohxb.png

• Chusy Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2019, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, nie wlasnie. Przesuneli mi juz po raz drugi termin bo tym razem komputery padly.. Mam na srode. Mysle ze teraz juz sie go pozbede..

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2019, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej wszyscy śpią? Mnie znoooowu mdłości w nocy budziły. Ale za to piękny dzień dziś mamy, słońce tak mocno świeci :) może to wiosna się powoli wkrada :) miłej niedzieli!

• 4me Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2019, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieee ja nie spie - dzis nie było rozpieszczania przez syna, wstal po 7 ;)
    Ale u nas tez sloneczko i po sniadaniu idziemy na jakis spacer bo mamy ostatnio zdecydowanie za malo swiezego powietrza :)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2019, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My kupujemy duza wanienke i stelaz, moim zdaniem nie ma sensu malej kupowac.

Przewijak na lozeczko na poczatek, ale dlugo na nim nie wisial, bo ciezko bylo mlodego wlozyc do srodka i szybko w niego kopal. A nie chcialo mi sie po 8 razy dziennie zakladac go i sciagac.

W koncu waga poszla mi do przodu, mam +2kg. W tej ciazy przytyje chyba wiecej niz w pierwszej.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2019, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tam śpią - u nas pobudka o 6 standardowo, dziecię kaszle i jeść nie chce, achhh chyba nas jutro czeka wizyta u pediatry jednak. I ni chu chu nie daje sobie wyciągnąć z nosa, ani katarkiem ani takim zwyklym aspiratorem. A i ja już czuję w gardle i zatokach, że i mnie nie minie.

‹‹ 737 738 739 740 741 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ