X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2019, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas M będzie kąpać to w sumie on wybiera sprzęt ;) podoba mu się ta lulu ;)

Mary - my tu na zawał zaraz zejdziemy.. grunt że wszystko dobrze !!! Ufff !!! Odpoczywaj

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2019, 18:41

• Alicja-33 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2019, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super :))) cieszę się bardzo!!
    A czy zaleciła jakiś magnez czy coś ?

ckaidqk3lo2zh8dt.png

Aniołek 8tc 2016
    Aniołek 8tc 2017
  • Alicja-33 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2019, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciastko u mnie łazienka ma z 7 m2 może ;) jest wanna wiec zabiera dużo miejsca

ckaidqk3lo2zh8dt.png

Aniołek 8tc 2016
    Aniołek 8tc 2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2019, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja-33 wrote:
    Ciastko u mnie łazienka ma z 7 m2 może ;) jest wanna wiec zabiera dużo miejsca
    Duża !!!! :D ja mam niecałe 6.. spokojnie w łazience możesz kąpać :)

• Fikus Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2019, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mary Jane, dobrze, że trafiłaś na fajną lekarkę i że Cię uspokoiła :)

h84fj44j8c2afjwv.png

17u9l6d89qpw7kc9.png
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2019, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maryjane uff. Nie strasz więcej ;) no to teraz mega duży odpoczynek i relaks !

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2019, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mary dobrze ze wszystko ok. Odpoczywaj :)

• iwwk Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2019, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku MaryJane dobrze, że szybko zareagowałaś, współczuję strasznie przeżyć, ważne, że to fałszywy alarm. Trzymaj się kochana, będzie wszystko dobrze! Odpoczywaj dużo!

atdcjw4ziax1my6y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2019, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde, MaryJane to Ci się sobota trafiła... Dobrze, że nic się nie dzieje, może to skurcze Braxtona-Hicksa?? Najważniejsze, że szyjka pozamykana, odpoczywaj :)
    Ja się dziś czuję w zasadzie podobnie, jak poszłam zalatwic kilka spraw to myslalam, że nie wrócę z buta, ale jakoś przyczłapałam, polozylam się i po odpoczynku było okej, magnez nospą zagryzłam i ok.

Ja mam przewijak na łóżeczko, poki Mloda spokojnie na nim się miescila to tak uzywalismy, a teraz - a Mala ma juz 16 miesięcy - przy numerze II w pieluszce kladę przewijak na lozku w sypialni i wiem, ze nic się nie ubrudzi przy przewijaniu, nawet jak mi postanowi uciekać z niewytartą jeszcze pupą :D a wanienkę my od początky stawialismy na podlodze bezposrednio. Mamy prysznic w lazience i poki co nadal trudno tam umyc dziecię, więc dalej kąpiemy w wanience na glebie w lazience - wanienka dość spora, nie taka noworodziowa. W szkole rodzenia cwiczylismy też kąpiel noworodka w specjalnym wiadrze - fajna sprawa i podobnoż dzieci lubią :) ale my juz wtedy mielismy kupioną wannę, więc z prawdziwym dzieckiem nie probowalam ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2019, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mary Jane, współczuję tego całego stresu, cieszę się, że wszystko dobrze, teraz odpoczywaj ! ❤

Ciasteczko777 lubi tę wiadomość

• Szczesliwa ledwo zywa Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2019, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mary Jane nie ma to jak jakis lekarz nagada glupot i czlowiek sie nakreci.. ale najważniejsze ze wszystko ok!!:) teraz juz bedzie dobrze ,duzo lez;)

o148o7es5xrrd9s8.png
  • Szczesliwa ledwo zywa Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2019, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy Wasi faceci tez sa w ciazy? :D moj wlasnie zjadl wafle na pichingera i nalozyl na to jajko na twardo..a teraz bita smietana posypana kakao:D

Pestkkaa, Oleander lubią tę wiadomość

o148o7es5xrrd9s8.png
  • Chusy Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2019, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mary Jane ale sie musialas stresu najesc! Dobrze ze wszystko juz wporzadku.. : )

Dziewczyny pisalyscie o nacieciu krocza wczesniej. U mnie przy pierwszym porodzie chcieli uzyc vacuum ale polozna sie wyklocila z lekarzem ze nie ma potrzeby, ze mnie natnie i pojdzie raz dwa. I rzeczywiscie nacieli mnie i mala wyszla odrazu.
    Zgadzam sie w 100% z opinia Milki ze nie mam zamiaru sie z personelem medycznym wyklocac, dodatkowo w takich momentach jak porod, na temat ich kompetencjii a mojej pseudo wiedzy. Wiadomo ze nikt nie chlasta bez powodu, tylko jak widza ze sie zbiera na pekniecie. Z reszta ktora z pacjentek bez wyksztalcenia medycznego (a nawet i z wyksztalceniem) moze stanac z boku, popatrzec na wlasne krocze i ocenic w danym momencie ze akurat teraz jest najlepsze to czy tamto. No bzdura. Jak trzeba to trzeba. Ok, musze przyznac ze sie czlowiek nacierpi ten tydzien - dwa po, bo mnie szwy tak ciagnely ze wylam z bolu normalnie ale czy to sie liczy jesli na szali jest zdrowie wasze i dziecka? Z reszta sa babki ktore nawet po szyciu niewiele cierpia. U mnie lekarz byl akurat bardzo dokladny i chcial mnie ladnie poskladac do kupy wiec zrobil to dosyc ciasno no i chociaz jestem bardzo wdzieczna za wyglad hm tego i owego to cholera bolalo :D

Klaudia - oz ty kurde na bete go wyslij chyba :D Wafle z jajkiem.. no nie, nawet w ciazy by to u mnie nie przeszlo.

Milka1991 lubi tę wiadomość

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2019, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mary jane to przeszlas dziś biedna. Duzo spokoju teraz potrzebujesz i odpoczynku po takim ciezkim dniu.
    Chusy Ty usunelas zeba? Jak sie czujesz? Czy cos pisalas ale przegapiłam?

• MaryJane Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2019, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki wielkie dziewczyny, już jest zdecydowanie lepiej, panika chyba tez zrobiła swoje i napinanie się wzmocniło :/ teraz już leżę ciągle i mam nadzieję że żadnej z nas podobne alarmy już nie wyprowadza z równowagi :)

Szczesliwa ledwo zywa, Milka1991, Oleander, Fikus, Veri, Pestkkaa lubią tę wiadomość

gann3e3k0unlohxb.png

• Chusy Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2019, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, nie wlasnie. Przesuneli mi juz po raz drugi termin bo tym razem komputery padly.. Mam na srode. Mysle ze teraz juz sie go pozbede..

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2019, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej wszyscy śpią? Mnie znoooowu mdłości w nocy budziły. Ale za to piękny dzień dziś mamy, słońce tak mocno świeci :) może to wiosna się powoli wkrada :) miłej niedzieli!

• 4me Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2019, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieee ja nie spie - dzis nie było rozpieszczania przez syna, wstal po 7 ;)
    Ale u nas tez sloneczko i po sniadaniu idziemy na jakis spacer bo mamy ostatnio zdecydowanie za malo swiezego powietrza :)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2019, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My kupujemy duza wanienke i stelaz, moim zdaniem nie ma sensu malej kupowac.

Przewijak na lozeczko na poczatek, ale dlugo na nim nie wisial, bo ciezko bylo mlodego wlozyc do srodka i szybko w niego kopal. A nie chcialo mi sie po 8 razy dziennie zakladac go i sciagac.

W koncu waga poszla mi do przodu, mam +2kg. W tej ciazy przytyje chyba wiecej niz w pierwszej.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2019, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tam śpią - u nas pobudka o 6 standardowo, dziecię kaszle i jeść nie chce, achhh chyba nas jutro czeka wizyta u pediatry jednak. I ni chu chu nie daje sobie wyciągnąć z nosa, ani katarkiem ani takim zwyklym aspiratorem. A i ja już czuję w gardle i zatokach, że i mnie nie minie.

‹‹ 737 738 739 740 741 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ