Majóweczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKurde, MaryJane to Ci się sobota trafiła... Dobrze, że nic się nie dzieje, może to skurcze Braxtona-Hicksa?? Najważniejsze, że szyjka pozamykana, odpoczywaj
Ja się dziś czuję w zasadzie podobnie, jak poszłam zalatwic kilka spraw to myslalam, że nie wrócę z buta, ale jakoś przyczłapałam, polozylam się i po odpoczynku było okej, magnez nospą zagryzłam i ok.
Ja mam przewijak na łóżeczko, poki Mloda spokojnie na nim się miescila to tak uzywalismy, a teraz - a Mala ma juz 16 miesięcy - przy numerze II w pieluszce kladę przewijak na lozku w sypialni i wiem, ze nic się nie ubrudzi przy przewijaniu, nawet jak mi postanowi uciekać z niewytartą jeszcze pupąa wanienkę my od początky stawialismy na podlodze bezposrednio. Mamy prysznic w lazience i poki co nadal trudno tam umyc dziecię, więc dalej kąpiemy w wanience na glebie w lazience - wanienka dość spora, nie taka noworodziowa. W szkole rodzenia cwiczylismy też kąpiel noworodka w specjalnym wiadrze - fajna sprawa i podobnoż dzieci lubią
ale my juz wtedy mielismy kupioną wannę, więc z prawdziwym dzieckiem nie probowalam
-
nick nieaktualny
-
Mary Jane ale sie musialas stresu najesc! Dobrze ze wszystko juz wporzadku.. : )
Dziewczyny pisalyscie o nacieciu krocza wczesniej. U mnie przy pierwszym porodzie chcieli uzyc vacuum ale polozna sie wyklocila z lekarzem ze nie ma potrzeby, ze mnie natnie i pojdzie raz dwa. I rzeczywiscie nacieli mnie i mala wyszla odrazu.
Zgadzam sie w 100% z opinia Milki ze nie mam zamiaru sie z personelem medycznym wyklocac, dodatkowo w takich momentach jak porod, na temat ich kompetencjii a mojej pseudo wiedzy. Wiadomo ze nikt nie chlasta bez powodu, tylko jak widza ze sie zbiera na pekniecie. Z reszta ktora z pacjentek bez wyksztalcenia medycznego (a nawet i z wyksztalceniem) moze stanac z boku, popatrzec na wlasne krocze i ocenic w danym momencie ze akurat teraz jest najlepsze to czy tamto. No bzdura. Jak trzeba to trzeba. Ok, musze przyznac ze sie czlowiek nacierpi ten tydzien - dwa po, bo mnie szwy tak ciagnely ze wylam z bolu normalnie ale czy to sie liczy jesli na szali jest zdrowie wasze i dziecka? Z reszta sa babki ktore nawet po szyciu niewiele cierpia. U mnie lekarz byl akurat bardzo dokladny i chcial mnie ladnie poskladac do kupy wiec zrobil to dosyc ciasno no i chociaz jestem bardzo wdzieczna za wyglad hm tego i owego to cholera bolalo
Klaudia - oz ty kurde na bete go wyslij chybaWafle z jajkiem.. no nie, nawet w ciazy by to u mnie nie przeszlo.
Milka1991 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dzięki wielkie dziewczyny, już jest zdecydowanie lepiej, panika chyba tez zrobiła swoje i napinanie się wzmocniło
teraz już leżę ciągle i mam nadzieję że żadnej z nas podobne alarmy już nie wyprowadza z równowagi
Szczesliwa ledwo zywa, Milka1991, Oleander, Fikus, Veri, Pestkkaa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
My kupujemy duza wanienke i stelaz, moim zdaniem nie ma sensu malej kupowac.
Przewijak na lozeczko na poczatek, ale dlugo na nim nie wisial, bo ciezko bylo mlodego wlozyc do srodka i szybko w niego kopal. A nie chcialo mi sie po 8 razy dziennie zakladac go i sciagac.
W koncu waga poszla mi do przodu, mam +2kg. W tej ciazy przytyje chyba wiecej niz w pierwszej.
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
nick nieaktualnyA tam śpią - u nas pobudka o 6 standardowo, dziecię kaszle i jeść nie chce, achhh chyba nas jutro czeka wizyta u pediatry jednak. I ni chu chu nie daje sobie wyciągnąć z nosa, ani katarkiem ani takim zwyklym aspiratorem. A i ja już czuję w gardle i zatokach, że i mnie nie minie.