X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • Fikus Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2019, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za opinie! Właśnie tak myślałam, ze jeżeli kupimy ten przewijak z wanienką to może i tak kupimy jeszcze jeden na łóżeczko albo na co dzień będzie on stał koło łóżeczka a na czas kąpieli będziemy go przesuwać do łazienki. Co do ceny, to my go znaleźliśmy u nas w mieście na promo, więc tam wychodziło jakieś 100 zł taniej a może nawet więcej?

Tylko tak jak Alicja pisze nie wiem na jak długo taka wanienka starczy, ona ma chyba ok. 80 cm długości (tak na oko)?

Co do wiaderka, ja dostałam je od siostry, ale jakoś póki co sobie nie wyobrażam kąpieli w wiaderku, może z czasem się przekonam :)

h84fj44j8c2afjwv.png

17u9l6d89qpw7kc9.png
  • MaryJane Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2019, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    India, chyba nie ten wątek ale tez trzymamy kciuki!

Ja nie wybrałam jeszcze komody ani łóżeczka, więc nie wiem co jakie ma wymiary, Ale przewijak chcemy zwykły przenośny, posłuży pewnie i w łazience na pralce i w pokoju na łóżeczku czy komodzie, zobaczy się :)

gann3e3k0unlohxb.png

• india Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2019, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak. Pomyłka ;) to przez ten stres

ug378ribe4qdpu6z.png
  • Izka37 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2019, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    India-trzymam kciuki żeby było wszystko ok!

ug3773sblvjhwzbs.png
  • Izka37 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2019, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czemu o 6 przyjmujecie te leki? Ja heparyne biore o 9, letrox o 7.

ug3773sblvjhwzbs.png
  • MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2019, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izka Odpowiedź jest prosta
    Potem męża nie ma w domu i nie miał by kto mi zrobić zastrzyk.
    A po drugie na tyg o 6 wstaje bo córka ma na 7.30 do szkoły.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2019, 10:41

Izka37 lubi tę wiadomość

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2019, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas przewijak będzie na łóżeczku, a z boku łóżeczka organizery z Ikea do łóżeczka, bardzo fajne są, przy synku miałam i fajnie się sprawdziły, później je sprzedałam jak już nie były potrzebne, a teraz znowu muszę zamówić :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2019, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie - my chyba też przewijak na łóżeczko + organizer... komode mamy 40 to za wąskie na przewijak.. i szkoda niszczyć mebel. Stojaki też/ jednak to na krótko + miejsce. My mamy prysznic długi na 160 cm i wtedy już będziemy wchodzić razem z wanienka :) a póki mały to salon i na stole ? To się sprawdzi ?? Gdzie taka wanienkę postawić do mycia maluszka?
    Ok - byliśmy już w ikea (jakie tłumy od otwarcia /masakra !) / rano oddalam hektolitry krwi i prosto do ikea po kartony - majątek a to głupie kartony O.o.

Te przewijaki na łóżeczko są stabilne !? Jak długo można tak przebierać i kiedy trzeba zejść niżej - w ogóle jak się pózniej (gdzie) przebiera takie dziecko - bo rozumiem że ten przewijak na łóżko / komode wystarcza na krótko ?
    Ale jestem zielona :(
    Oleander wrote:
    Hej! U nas przewijak będzie na komodzie :) obudziłam się z mdłościami o 3 i już prawie nie spałam a budzik na 6 ustawiony buu może kawka mnie uratuje
    Ja wcześnie rano miałam znowu ostre wymioty ... :( co gorsza znowu pusty żołądek i ból okropny ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2019, 12:19

• 4me Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2019, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izka37 wrote:
    A czemu o 6 przyjmujecie te leki? Ja heparyne biore o 9, letrox o 7.
    Bo wstaje o 5.30 do pracy ;)
    Ale ja tego tak nie pilnuje w weekend czasem wezme i z godzinę później niz w tygodniu... Trudno inaczej nie potrafie. Wyniki tarczycy dobre wiec tego sie trzymam ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2019, 11:59

Izka37 lubi tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Izka37 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2019, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaMaMi83 wrote:
    Izka Odpowiedź jest prosta
    Potem męża nie ma w domu i nie miał by kto mi zrobić zastrzyk.
    A po drugie na tyg o 6 wstaje bo córka ma na 7.30 do szkoły.

Dzieki, juz myślałam że cos zle robie.

ug3773sblvjhwzbs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2019, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko777 wrote:
    Dokładnie - my chyba też przewijak na łóżeczko + organizer... komode mamy 40 to za wąskie na przewijak.. i szkoda niszczyć mebel. Stojaki też/ jednak to na krótko + miejsce. My mamy prysznic długi na 160 cm i wtedy już będziemy wchodzić razem z wanienka :) a póki mały to salon i na stole ? To się sprawdzi ?? Gdzie taka wanienkę postawić do mycia maluszka?
    Ok - byliśmy już w ikea (jakie tłumy od otwarcia /masakra !) / rano oddalam hektolitry krwi i prosto do ikea po kartony - majątek a to głupie kartony O.o.

Te przewijaki na łóżeczko są stabilne !? Jak długo można tak przebierać i kiedy trzeba zejść niżej - w ogóle jak się pózniej (gdzie) przebiera takie dziecko - bo rozumiem że ten przewijak na łóżko / komode wystarcza na krótko ?
    Ale jestem zielona :(

Ja wcześnie rano miałam znowu ostre wymioty ... :( co gorsza znowu pusty żołądek i ból okropny ...
    Ten sztywny przewijak na łóżeczko to jest jak dla mnie bardzo stabilny :-) przewijałam synka dopóki nie zaczął się uginać pod jego ciężarem :D a później to na łóżko po prostu kładłam podkład i na tym przewijałam.

Ciasteczko777 lubi tę wiadomość

• Pantera Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2019, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój przewijak to taka porządna deska z bokami, bardzo stabilny, nie pamiętam dokładnie do kiedy służył ale chyba wiele miesięcy. Po 9 mcu życia juz przenieslismy materacyk do przewijania na blat w łazience.
    Oczywiscie od ok 3 mca już trzeba trzymać dziecko i nie obracać się np po kosmetyk/pieluszkę bez trzymania dziecka choćby za nóżkę, bo sekunda i może się wywinąć.

• MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2019, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja korzystałam z przewijaka dopóki młoda się na nim mieściła. Dla mnie jest stabilny, ma boczki więc jest jakieś zabezpieczenie. Poza ty przeciez nie zostawia się dziecka samego na tym.

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2019, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nie - trzymasz zawsze 1 ręka. Ja sie boje, że sie cały zwali ... a na pralce przewijać? A gdzie najwygodniej kapać ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2019, 15:21

• MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2019, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciacho na pralce kladlam przewijak a kapalam w waniennce na takim stojaku składanym.

Ciasteczko777 lubi tę wiadomość

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • MaryJane Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2019, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, trzymajcie kciuki, jadę na IP. Od rana mocno ciągnie mnie brzuch w dół ale od 2h napina się co 2 minuty i trzyma tak ze nie jestem w stanie kroku zrobić. Pisałam do lekarza, każe jechać do szpitala sie zbadać :(

gann3e3k0unlohxb.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2019, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mary - kciuki !!! Oby nic poważnego

• MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2019, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mary kciuki!

Ciacho o taki stojak kupuje

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/22d937ff97af.jpg

Ciasteczko777, Paula_071 lubią tę wiadomość

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2019, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mary Jane, mam nadzieję, że wszystko w porządku, daj znać !

• Pantera Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2019, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaryJane trzymamy mocno kciuki żeby było dobrze!

‹‹ 735 736 737 738 739 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ