X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2019, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    puszek369 wrote:
    Aktyde rzadko następuje uraz kości ogonowej. Miałaś w rtg pęknięcie? Kleszcze mogą zwiększać ryzyko takiego urazu, ale to i tak jest rzadkie.

Tak, zdjecie potwierdzilo, ale bylo robione dopiero 3 tyg po porodzie, bo w szpitalu nie chcieli robic niby szkodzi jak sie karmi? Chirurg powiedzial, ze nic mi na to nie zrobi i sie samo zrosnie, faktycznie zroslo sie w koncu ;) ale pol roku bylam na diclofenaku, pierwsze miesiace chodzic nie mogłam bez przeciwbolowych. Pytam, bo sie zastanawiac zaczelam czy mam cos z miednica, czy co, ale ja wysoka (179) w biodrach bez ciazy ok 100 cm, to mi nawet nie robia tych pomiarów. No bo z tego co pamietam, to kosc ogonowa sie odgina w czasie porodu?

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • ago91 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2019, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa ledwo zywa wrote:
    O właśnie Ago91 mam pytanie: mialas na oku wozek kerttu mea? Mi tez sie wlasnie spodobal i chcialam zapytac czy moze jestes juz w posiadaniu?
    Nie kochana, zamierzam kupować wózek dopiero w kwietniu. Ale nie zmieniłam zdania, na 100% kupuje ten. Moja znajoma z osiedla ma taki i chwalila

Szczesliwa ledwo zywa lubi tę wiadomość

8599w1d3a8mup6qh.png
    ibm23e5elf55d37i.png
    6 maja 2019, 3300g 54cm 10/10pkt SN 40+4 <3
  • Izka37 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2019, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa ledwo zywa wrote:
    Boze z kwietniowek? Widzialam ze dwie marcowki ale kwiecien? Ratunku...

Czyli coraz bliżej ten nasz maj:).

A wagę mierzycie rano czy wieczorem-bo u mnie różnica około 1,5 kilograma między rankiem a wieczorem.

ug3773sblvjhwzbs.png
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2019, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aktyde85 wrote:
    Tak, zdjecie potwierdzilo, ale bylo robione dopiero 3 tyg po porodzie, bo w szpitalu nie chcieli robic niby szkodzi jak sie karmi? Chirurg powiedzial, ze nic mi na to nie zrobi i sie samo zrosnie, faktycznie zroslo sie w koncu ;) ale pol roku bylam na diclofenaku, pierwsze miesiace chodzic nie mogłam bez przeciwbolowych. Pytam, bo sie zastanawiac zaczelam czy mam cos z miednica, czy co, ale ja wysoka (179) w biodrach bez ciazy ok 100 cm, to mi nawet nie robia tych pomiarów. No bo z tego co pamietam, to kosc ogonowa sie odgina w czasie porodu?
    Tak zgadza się odgina się. Z drugim dzieckiem jest łatwiej, bo na przetarta trase. Miednice mierzymy miedniconierzem, ale jak już jeden porod był drogami natury to znaczy, że jest Oki. My wiemy jaka miednica jest na zewnątrz, a w środku mogą być też różnej budowy bo są też różne typy, więc to nie tylko tym się sugerujemy. Musisz myśleć pozytywnie, mam nadzieję, że następny porod będzie jaki sobie wymarzysz :)

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2019, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widziałam na kwietniowkach, niestety jedna z czerwca też się rozpakowala, weszłam tam bo mam ostatni maj, a rano spać nie mogłam i takie wieści, termin miala dzień później jak ja :(nie skończyło się pozytywnie i mimo że wiem, że takie rzeczy się dzieją to straszne :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2019, 15:35

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2019, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puszek, dziękuję ;)

O nie, to straszne, bidna kobieta :(

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2019, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ago91 wrote:
    Wiecie że jedna kobitka z kwietniowek już rozpakowana ?? :)
    Widzialam. 1,5 miesiaca przed terminem, w 34 tc. Tak jak ja w pierwszej ciąży z synkiem.

ago91 lubi tę wiadomość

• MaryJane Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2019, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też czasem czytam kwiecień i czerwiec ale przez ostatnie wydarzenia tam i moje nerwy wczoraj przestałam wchodzić na inne wątki. Nakręcam się tylko dodatkowo, muszę się czymś zająć. Dziś brzuch trochę boli ale napiał się może z 5 razy od rana czyli taka norma u mnie.
    Ja ważę się tylko rano, zaraz po toalecie, ale przestałam robić to regularnie bo znowu z dnia na dzień skoczyło Mi 1kg. Teraz mam mniej więcej z 6 kg na plusie od najniższej wagi w ciąży :)

Pestka, mały nie miał żadnych problemow wcześniaczych?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2019, 16:12

gann3e3k0unlohxb.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2019, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny A co sądzicie o gazie rozweselającym podczas porodu? Któraś z Was to miała?

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2019, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaryJane wrote:
    Też czasem czytam kwiecień i czerwiec ale przez ostatnie wydarzenia tam i moje nerwy wczoraj przestałam wchodzić na inne wątki. Nakręcam się tylko dodatkowo, muszę się czymś zająć. Dziś brzuch trochę boli ale napiał się może z 5 razy od rana czyli taka norma u mnie.
    Ja ważę się tylko rano, zaraz po toalecie, ale przestałam robić to regularnie bo znowu z dnia na dzień skoczyło Mi 1kg. Teraz mam mniej więcej z 6 kg na plusie od najniższej wagi w ciąży :)

Pestka, mały nie miał żadnych problemow wcześniaczych?
    Niestety miał. Odma opłucnowa obustronna, stan był ciężki. Przewieziony został do CZD w 3 dobie życia. Na szczęście wykaraskał się z tego i dzisiaj jest zupełnie zdrowym chłopcem :-)

• aktyde85 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2019, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi brzuch albo nie twardnieje, albo tego nie umiem poznac, w poprzedniej ciazy to samo, teraz raz mi sie wydawalo, ze mam jakis skurcz, czasem mze jest brzuch bardzej twardy, ale to tak clay dizen potrafi i nie wiem czy to to, czy to od pozycji zalezy, czy co, hmm...

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2019, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiul moja przyjaciółka w Irlandii koszystala przy porodzie z gazu, mówi że wszyscy tak śmiali bo takie głupoty wygadywala.

Asiul lubi tę wiadomość

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2019, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiul ja korzystałam z gazu. Ale on na pewno nie jest rozweselajacy ! To tylko tak się mówi. W zasadzie nie wiem czemu. Otumania owszem i człowiek jest jak na haju ale z rozweseleniem nie ma nic wspólnego. Mi pomógł jedynie skupić się na oddechu. Brałam wziew na skurczu a i tak cholernie bolało. Teraz za niego podziekuje. Zle się przy tym czułam a w niczym nie pomagalo oprocz tego oddechu. Tylko mi się w głowie kręciło...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2019, 16:56

Asiul lubi tę wiadomość

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    preg.png
  • Pantera Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2019, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaz próbowałam, ale nie działał. Jesli się go zbyt duży wdycha, to mogą wystąpić mdłosci i wymioty. Jak skurcz obrazuje sie jako sinusoidę, to gaz wdycha sie tylko do kulminacji bólu.

Dziewczyny to straszne co piszecie o wczesniejszym porodzie kwietniówki i czerwcówki... u kwietniówki chociaż ok?

Asiul lubi tę wiadomość

• MaryJane Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2019, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U kwietniowek wszystko ok chyba, ona miała w sumie na koniec marca termin, dziecko chyba 2400 o ile dobrze kojarzę :)
    Ale jak tak o innych wątkach mówimy to nic się nie martwcie o Samari, pokornie udziela się tam pod innym nickiem :D

gann3e3k0unlohxb.png

• aktyde85 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2019, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co sie z Samari stało?

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2019, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja używałam i guzik ;) tzn nie czułam inaczej
    Waga - od tej pierwszej w karcie ciąży dalej mam - juz niedługo ;) ważę sie rano na czczo u lek zawsze więcej bo to wieczorem plus ciuszki...
    Samari - No działa sprawnie w kwietniowkach ;)

• MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2019, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aktyde to może ja się wypowiem bo to głównie z powodu kłótni że mną opuściła grupę. Pisanie do kogoś ze jest żenujący itp jest trochę poniżej poziomu a ona uznała że skoro ma dwa kierunki studiów to sobie może pisać do mnie co chce i jak chce.
    Dziewczyny przyznaly mi rację (temat dotyczył cukrzycy o której niewiele wiedziała a wciskala nieprawdę) i podobnie jak ja napisały co myślą o jej narzucaniu nam zdania i rozmawiania tylko o tym o czym ona chce itp. Wszystkie konflikty jakie się pojawiały były z jej udziałem, nie wytrzymalysmy a ona chyba uznała że ma dość i odeszła. Od tego czasu panuje spokój i miła atmosfera.
    Temat zamknięty. Nikt nie jest alfa i omega. Myślę że nie będziemy do tego wracać, może na innych grupach będzie jej miłej niż u nas.

Izka37, 4me lubią tę wiadomość

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2019, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamami rozumiem, do mnie też się rzucała i sugerowała, że jestem trollem ;) bo się nie zgadzałam z jej opinią, dlatego m.in. mało tu zaglądałam. Myślałam, że tylko mi tak przygaduje ;P

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2019, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aktyde to zaglądaj częściej bo jest miło i i spokojnie nawet jak mamy różne zdania to nikt nikogo nie obraża. Rozmawiamy na argumenty a nie narzucamy komuś swojego zdania. Jest fajnie.

Izka37, aktyde85, kama2784, Szczesliwa ledwo zywa, Biała Azlia, Milka1991, puszek369, Pantera lubią tę wiadomość

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
‹‹ 740 741 742 743 744 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ