WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • slodka100 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy w końcu was nadrobilam aż 5 dni mi to zajęło uff...
    Ja liczę 3 trymestr od skonczonego 28tc więc jeszcze parę dni mi brakuje

Kiedyś pisalyscie o porach wstrzykiwania clexane ja robię sobie sama w brzuch ok 21 godzinie jak ogarnę dzieci do spania

Mi się wydaje że ja najwięcej z was przytyłam bo uwaga chyba z 14kg ale to z mojej głowy bo w karcie ciąży pierwsza waga jest dopiero tam w którymś tygodniu ciąży i po tym widać że 10kg ale powiem wam że ja się tym nie martwię bo w obu moich ciążach przytyłam ok 19kg i jakoś wszystko zrzucalam w końcu przy odpowiednim odżywianiu i ruchu no i co ciekawe z każdą nawet ta ciąża na początku ważyłam coraz mniej więc w każdej ciazy mi mówią że jestem chudsza niż w poprzedniej

Milka1991, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

atdc2n0ay3iuybl8.png
  • slodka100 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy tu 100dniowki a ja dopiero co pisałam o mojej a teraz patrzę myśląc że 90 parę dni do porodu a tu 88 wow już 8 masakra no leci ten czas coraz szybciej

Apropo porodów pośladkowych ja sobie tego nie wyobrażam jak puszek pisała że u wielorodek i tak jest sn. Już się boję bo ostatnio mała była nogami do dołu no mam nadziej ze się obroci

atdc2n0ay3iuybl8.png
  • Alicja-33 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaryJane sprawdziłam że
    1 tabletka asparginu zawiera 250mg magnezu
    Czyli tak jak piszesz, dawka dzienna jaką ja przyjmuje to 3 razy 2 tabletki =1500 mg

ckaidqk3lo2zh8dt.png

Aniołek 8tc 2016
    Aniołek 8tc 2017
  • slodka100 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wkurzają mnie te moje uplawy takie zoltawe normalnie na dzień chyba z 7 wkładek idzie a nic mnie nie swędzi kurde nawet wczoraj brałam ostatnia tabl iladian że może coś pomoże ale dalej tak mam zobaczymy co gin powie na wizycie no ale jeszcze mam trochę czasu

Miłego Walentego kochane ja to z moim mężem jesteśmy ze sobą już 11 lat a po ślubie 6 a na walentynki symbolicznie kartka kwiaty coś dobrego do jedzonka i tyle byle razem spędzic czas

Milka1991, Szczęśliwa Mamusia, Oleander, Biała Azlia lubią tę wiadomość

atdc2n0ay3iuybl8.png
  • slodka100 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na suwaczku mam by liczyć ruchy nie no gin mówił że może na następnej wizycie mi będzie kazal coś ok 30tc

atdc2n0ay3iuybl8.png
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b40fac2f8a40.jpg
    Ja i mój bęben :) +5

Milka1991, Alicja-33, Ciasteczko777, Izka37, kama2784, Szczęśliwa Mamusia, slodka100, Szczesliwa ledwo zywa, Kruszynka91, Oleander, PatkaPP, Biała Azlia, 4me, Agata :) lubią tę wiadomość

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2019, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nistera świetne ciuszki kupilas! Masz wyprawkę ciuchowa z głowy a zaplacilas grosze.
    Alicja zobaczysz, ze do terminu dotrwasz z ta szyjka! Juz prawie 30tydzien u Ciebie to już z górki. Ja juz marze o 30 bo bedzie leciec szybko a i dzieciaczki coraz silniejsze beda o stres ciut mniejszy!
    Brzuszki macie piekne i te malutkie i te piłeczki. Kazdy brzuszek ciazowy jest piekny! Ja mam duuuzy już. Wrzuce zdjecie jak mi sie uda mi ogarnąć jak to sie robi. Bo ja to naprawde dinozaur jestem hehe. Czekam wlasnie na wizyte. Taaa o 14 mialam wejsc.

Szczęśliwa Mamusia, Milka1991 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2019, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    puszek Pięknie wyglądasz ❤️.

słodka Ja mam taką kartę do liczenia ruchów płodu , jak zacznę zaznaczać to mojemu Panu gin oczy wystrzelą aż w kosmos :-P :-D , w poprzedniej ciąży też miałam zaznaczać o jakich konkretnie porach dnia się dziecko rusza , ja wszystkie kwadraciki zaznaczam tak Ania aktywna była a Dominik Anię przebija nom stop się kręci .

puszek369, slodka100 lubią tę wiadomość

• aktyde85 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka, ale masz wysoko ten brzuszek. U mnie podobna wielkość, ale jakoś o wiele niżej, w poprzedniej ciąży, też niżej miałam. U córki dzisiaj w przedszkolu dzień babci i dziadka, moi rodzice przyjechali, więc mam gości. Byliśmy na obiedzie i lodach smażonych. Ale się objadlam!

Milka1991, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • Alicja-33 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chicco baby hug
    Ciasteczko, Mamami mam pytanie
    Czy ja tym dziecko pobujam tak jak w wózku ? Bo nie chce wózka wnosić do góry do mieszkania i potrzebuje jakiejś takiej kołysanki. Czy to będzie mogło tez pełnić taka funkcje ?

ckaidqk3lo2zh8dt.png

Aniołek 8tc 2016
    Aniołek 8tc 2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2019, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja-33 wrote:
    Chicco baby hug
    Ciasteczko, Mamami mam pytanie
    Czy ja tym dziecko pobujam tak jak w wózku ? Bo nie chce wózka wnosić do góry do mieszkania i potrzebuje jakiejś takiej kołysanki. Czy to będzie mogło tez pełnić taka funkcje ?
    Na żywo nie widziałam / Mamami - da się?
    Właśnie czy baby hug nada sie do mieszkania 50 m z dużym salonem + aneks czy jednak za mało miejsca? To ma stać w salonie ew czasem łazienka - przejedzie przez drzwi 80 cm?

• Alicja-33 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skarb odnośnie tych cukrów. Ja bym jednak poszła do tej apteki po glukometr. My Ci powiemy jak mierzyć. Jeżeli te cukry nie będą się zgadzać to wtedy dopiero poszłabym do lekarza, tak bez niczego to bym nie szła z obawy , ze inny lekarz powie to samo.

ckaidqk3lo2zh8dt.png

Aniołek 8tc 2016
    Aniołek 8tc 2017
  • Alicja-33 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko777 wrote:
    Na żywo nie widziałam / Mamami - da się?
    Właśnie czy baby hug nada sie do mieszkania 50 m z dużym salonem + aneks czy jednak za mało miejsca? To ma stać w salonie ew czasem łazienka - przejedzie przez drzwi 80 cm?

Ciasteczko bo ja to widzę tak, ze w sypialni mam łóżeczko i tam dziecko będzie spać i my tez. Ale w ciągu dnia chciałabym go właśnie włożyć do jakiegoś takie bujaka/łóżeczka które pobujam w salonie bo nie będę cały dzień w tej sypialni z dzieckiem siedzieć .
    Jak jak zapłacze to chce czymś pobujać

ckaidqk3lo2zh8dt.png

Aniołek 8tc 2016
    Aniołek 8tc 2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2019, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja-33 wrote:
    Ciasteczko bo ja to widzę tak, ze w sypialni mam łóżeczko i tam dziecko będzie spać i my tez. Ale w ciągu dnia chciałabym go właśnie włożyć do jakiegoś takie bujaka/łóżeczka które pobujam w salonie bo nie będę cały dzień w tej sypialni z dzieckiem siedzieć .
    Jak jak zapłacze to chce czymś pobujać
    Dokładnie jak tak samo planuje - szczególnie jak dziecko będzie „on line” ha ha :D. Czyli aktywne ... dłuższa drzemka - Ok - ale jak inaczej fukcjonowac z maleństwem - nie mam doświadczenia ani wyobrażenia jak to ma być

• MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja, Ciasteczko777

To jest na kółkach więc można tym swobodnie swobodnie delikatnie ruszać na zasadzie jak wózkiem delikatnie jezdzisz. Ja to widzę tak siedzę sobie w salonie nogę mam oparta o tą część z kółkami i delikatnie tym ruszam.
    Dziewczyny ja nie będę wózka targac na 1 piętro poza tym nie bardzo miałabym go gdzie trzymać w mieszkaniu mimo że mam 60m2.
    Łóżeczko będzie w sypialni i tam młody będzie spał a w ciągu dnia będzie że mną w salonie czy w kuchni.
    Leżaczek bujaczek mi nie odpowiada bo jest nisko i młody byłby na wysokości kolan a ja potrzebuje coś co da się regulować. Jak młody będzie już w takiej pozycji lekko siedzące żeby mnie widział a nie moje nogi Jedyna zaletą lezaczka bujaczka jest to że nie zajmuje dużo miejsca możesz złożyć i gdzieś schować. Chicco po prostu musi stać. Musicie przemyśleć czy macie na tyle miejsca żeby się tym przemieszczać po salonie. Polecam filmiki na yt.

Akurat jak byłam u znajomej jej córeczka spała w tym w salonie więc poogladalam tak pobieżnie nie chciałam obudzić dziecka. Myśmy sobie gadaly a młoda spała tyle tylko że znajoma mieszka w domu ma olbrzymi salon i wielka kuchnie a sypialnie na piętrze więc mała cały dzień jest z nią na dole.
    Ja mam pewnie salon z aneksem coś koło 30m2 może więcej więc jestem zdecydowana.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2019, 16:25

Ciasteczko777 lubi tę wiadomość

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko Alicja polecam obejrzeć ten filmik
    https://youtu.be/Ph9H-dH1z9Y

Edit i jeszcze ten obejrzyjcie
    https://youtu.be/Ojko-urG0F8

I ten
    https://youtu.be/hPRu_WwLVdk

Na trzecim filmiku widać jak swobodnie jeździ po dywanie.

I jeszcze jedna rzecz ważna. Ten biały materacy podobno trzeba dokupić osobno tak mi mówiła znajoma.

A tu zobaczcie w jakim małym wnętrzu jest ten leżaczek
    https://youtu.be/PRZTWUGlcgM

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2019, 16:18

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • Alicja-33 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajne to jest
    Tylko kurcze 900pln
    Znalazlyscie gdzieś taniej ?

ckaidqk3lo2zh8dt.png

Aniołek 8tc 2016
    Aniołek 8tc 2017
  • MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja-33 wrote:
    Fajne to jest
    Tylko kurcze 900pln
    Znalazlyscie gdzieś taniej ?
    używane na olx jest tylko kilka sztuk i najtańsze widziałam gdzieś po 500zl a to za nowe trzeba dać od 720zl w górę, musisz szukać gdzie taniej ale nowe właśnie widziałam za 700zl.
    Więc ja stwierdziłam że jak mam dać 5stowek za używane to wolę dołożyć 200 i mieć nowe. Ciężko będzie kupić używane bo to dość nowy produkt, poza tym używasz go powiedzmy te 3 lata więc używek nie ma jeszcze na rynku.
    Ja zamierzam kupić jak będę kupować cała wyprawkę w hurtowni u nich jak płacisz gotówką powyżej 1000zl dostajesz rabat

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2019, 17:10

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja ty jesteś z Rzeszowa? Kurczę dobrze pamiętam czy pomyliłam coś?

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2019, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaMaMi83 wrote:
    używane na olx jest tylko kilka sztuk i najtańsze widziałam gdzieś po 500zl a to za nowe trzeba dać od 720zl w górę, musisz szukać gdzie taniej ale nowe właśnie widziałam za 700zl.
    Więc ja stwierdziłam że jak mam dać 5stowek za używane to wolę dołożyć 200 i mieć nowe. Ciężko będzie kupić używane bo to dość nowy produkt, poza tym używasz go powiedzmy te 3 lata więc używek nie ma jeszcze na rynku.
    Ja zamierzam kupić jak będę kupować cała wyprawkę w hurtowni u nich jak płacisz gotówką powyżej 1000zl dostajesz rabat
    tak - ja też nowe za ok 720 zł nawet na olx reklamują się sklepy z nowymi. Używanych nie widuje od 2 msc.- jest jedno ogłoszenie za 500 coś. Drugie kiedyś było ale coś było popsute. Dziękuję Mamami za filmiki i wyjaśnienie. :D i tak samo jak Ty - zgadzam się z tym co napisałaś (wysokość, mobilność, bujanie, krzesełko). Taki wydatek na ok 3 lata się wtedy opłaca.

MaMaMi83 lubi tę wiadomość

‹‹ 766 767 768 769 770 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ