Majóweczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Witamy w końcu was nadrobilam aż 5 dni mi to zajęło uff...
Ja liczę 3 trymestr od skonczonego 28tc więc jeszcze parę dni mi brakuje
Kiedyś pisalyscie o porach wstrzykiwania clexane ja robię sobie sama w brzuch ok 21 godzinie jak ogarnę dzieci do spania
Mi się wydaje że ja najwięcej z was przytyłam bo uwaga chyba z 14kg ale to z mojej głowy bo w karcie ciąży pierwsza waga jest dopiero tam w którymś tygodniu ciąży i po tym widać że 10kg ale powiem wam że ja się tym nie martwię bo w obu moich ciążach przytyłam ok 19kg i jakoś wszystko zrzucalam w końcu przy odpowiednim odżywianiu i ruchu no i co ciekawe z każdą nawet ta ciąża na początku ważyłam coraz mniej więc w każdej ciazy mi mówią że jestem chudsza niż w poprzedniejMilka1991, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość
-
Wy tu 100dniowki a ja dopiero co pisałam o mojej a teraz patrzę myśląc że 90 parę dni do porodu a tu 88 wow już 8 masakra no leci ten czas coraz szybciej
Apropo porodów pośladkowych ja sobie tego nie wyobrażam jak puszek pisała że u wielorodek i tak jest sn. Już się boję bo ostatnio mała była nogami do dołu no mam nadziej ze się obroci -
Wkurzają mnie te moje uplawy takie zoltawe normalnie na dzień chyba z 7 wkładek idzie a nic mnie nie swędzi kurde nawet wczoraj brałam ostatnia tabl iladian że może coś pomoże ale dalej tak mam zobaczymy co gin powie na wizycie no ale jeszcze mam trochę czasu
Miłego Walentego kochane ja to z moim mężem jesteśmy ze sobą już 11 lat a po ślubie 6 a na walentynki symbolicznie kartka kwiaty coś dobrego do jedzonka i tyle byle razem spędzic czasMilka1991, Szczęśliwa Mamusia, Oleander, Biała Azlia lubią tę wiadomość
-
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b40fac2f8a40.jpg
Ja i mój bęben+5
Milka1991, Alicja-33, Ciasteczko777, Izka37, kama2784, Szczęśliwa Mamusia, slodka100, Szczesliwa ledwo zywa, Kruszynka91, Oleander, PatkaPP, Biała Azlia, 4me, Agata :) lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNistera świetne ciuszki kupilas! Masz wyprawkę ciuchowa z głowy a zaplacilas grosze.
Alicja zobaczysz, ze do terminu dotrwasz z ta szyjka! Juz prawie 30tydzien u Ciebie to już z górki. Ja juz marze o 30 bo bedzie leciec szybko a i dzieciaczki coraz silniejsze beda o stres ciut mniejszy!
Brzuszki macie piekne i te malutkie i te piłeczki. Kazdy brzuszek ciazowy jest piekny! Ja mam duuuzy już. Wrzuce zdjecie jak mi sie uda mi ogarnąć jak to sie robi. Bo ja to naprawde dinozaur jestem hehe. Czekam wlasnie na wizyte. Taaa o 14 mialam wejsc.Szczęśliwa Mamusia, Milka1991 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnypuszek Pięknie wyglądasz ❤️.
słodka Ja mam taką kartę do liczenia ruchów płodu , jak zacznę zaznaczać to mojemu Panu gin oczy wystrzelą aż w kosmos, w poprzedniej ciąży też miałam zaznaczać o jakich konkretnie porach dnia się dziecko rusza , ja wszystkie kwadraciki zaznaczam tak Ania aktywna była a Dominik Anię przebija nom stop się kręci .
puszek369, slodka100 lubią tę wiadomość
-
Milka, ale masz wysoko ten brzuszek. U mnie podobna wielkość, ale jakoś o wiele niżej, w poprzedniej ciąży, też niżej miałam. U córki dzisiaj w przedszkolu dzień babci i dziadka, moi rodzice przyjechali, więc mam gości. Byliśmy na obiedzie i lodach smażonych. Ale się objadlam!
Milka1991, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość
-
Chicco baby hug
Ciasteczko, Mamami mam pytanie
Czy ja tym dziecko pobujam tak jak w wózku ? Bo nie chce wózka wnosić do góry do mieszkania i potrzebuje jakiejś takiej kołysanki. Czy to będzie mogło tez pełnić taka funkcje ? -
nick nieaktualnyAlicja-33 wrote:Chicco baby hug
Ciasteczko, Mamami mam pytanie
Czy ja tym dziecko pobujam tak jak w wózku ? Bo nie chce wózka wnosić do góry do mieszkania i potrzebuje jakiejś takiej kołysanki. Czy to będzie mogło tez pełnić taka funkcje ?
Właśnie czy baby hug nada sie do mieszkania 50 m z dużym salonem + aneks czy jednak za mało miejsca? To ma stać w salonie ew czasem łazienka - przejedzie przez drzwi 80 cm? -
Skarb odnośnie tych cukrów. Ja bym jednak poszła do tej apteki po glukometr. My Ci powiemy jak mierzyć. Jeżeli te cukry nie będą się zgadzać to wtedy dopiero poszłabym do lekarza, tak bez niczego to bym nie szła z obawy , ze inny lekarz powie to samo.
-
Ciasteczko777 wrote:Na żywo nie widziałam / Mamami - da się?
Właśnie czy baby hug nada sie do mieszkania 50 m z dużym salonem + aneks czy jednak za mało miejsca? To ma stać w salonie ew czasem łazienka - przejedzie przez drzwi 80 cm?
Ciasteczko bo ja to widzę tak, ze w sypialni mam łóżeczko i tam dziecko będzie spać i my tez. Ale w ciągu dnia chciałabym go właśnie włożyć do jakiegoś takie bujaka/łóżeczka które pobujam w salonie bo nie będę cały dzień w tej sypialni z dzieckiem siedzieć .
Jak jak zapłacze to chce czymś pobujać -
nick nieaktualnyAlicja-33 wrote:Ciasteczko bo ja to widzę tak, ze w sypialni mam łóżeczko i tam dziecko będzie spać i my tez. Ale w ciągu dnia chciałabym go właśnie włożyć do jakiegoś takie bujaka/łóżeczka które pobujam w salonie bo nie będę cały dzień w tej sypialni z dzieckiem siedzieć .
Jak jak zapłacze to chce czymś pobujać. Czyli aktywne ... dłuższa drzemka - Ok - ale jak inaczej fukcjonowac z maleństwem - nie mam doświadczenia ani wyobrażenia jak to ma być
-
Alicja, Ciasteczko777
To jest na kółkach więc można tym swobodnie swobodnie delikatnie ruszać na zasadzie jak wózkiem delikatnie jezdzisz. Ja to widzę tak siedzę sobie w salonie nogę mam oparta o tą część z kółkami i delikatnie tym ruszam.
Dziewczyny ja nie będę wózka targac na 1 piętro poza tym nie bardzo miałabym go gdzie trzymać w mieszkaniu mimo że mam 60m2.
Łóżeczko będzie w sypialni i tam młody będzie spał a w ciągu dnia będzie że mną w salonie czy w kuchni.
Leżaczek bujaczek mi nie odpowiada bo jest nisko i młody byłby na wysokości kolan a ja potrzebuje coś co da się regulować. Jak młody będzie już w takiej pozycji lekko siedzące żeby mnie widział a nie moje nogi Jedyna zaletą lezaczka bujaczka jest to że nie zajmuje dużo miejsca możesz złożyć i gdzieś schować. Chicco po prostu musi stać. Musicie przemyśleć czy macie na tyle miejsca żeby się tym przemieszczać po salonie. Polecam filmiki na yt.
Akurat jak byłam u znajomej jej córeczka spała w tym w salonie więc poogladalam tak pobieżnie nie chciałam obudzić dziecka. Myśmy sobie gadaly a młoda spała tyle tylko że znajoma mieszka w domu ma olbrzymi salon i wielka kuchnie a sypialnie na piętrze więc mała cały dzień jest z nią na dole.
Ja mam pewnie salon z aneksem coś koło 30m2 może więcej więc jestem zdecydowana.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2019, 16:25
Ciasteczko777 lubi tę wiadomość
2009 Córeczka
2017 [*] Aniolek 11tc
-
Ciasteczko Alicja polecam obejrzeć ten filmik
https://youtu.be/Ph9H-dH1z9Y
Edit i jeszcze ten obejrzyjcie
https://youtu.be/Ojko-urG0F8
I ten
https://youtu.be/hPRu_WwLVdk
Na trzecim filmiku widać jak swobodnie jeździ po dywanie.
I jeszcze jedna rzecz ważna. Ten biały materacy podobno trzeba dokupić osobno tak mi mówiła znajoma.
A tu zobaczcie w jakim małym wnętrzu jest ten leżaczek
https://youtu.be/PRZTWUGlcgMWiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2019, 16:18
2009 Córeczka
2017 [*] Aniolek 11tc
-
Alicja-33 wrote:Fajne to jest
Tylko kurcze 900pln
Znalazlyscie gdzieś taniej ?
Więc ja stwierdziłam że jak mam dać 5stowek za używane to wolę dołożyć 200 i mieć nowe. Ciężko będzie kupić używane bo to dość nowy produkt, poza tym używasz go powiedzmy te 3 lata więc używek nie ma jeszcze na rynku.
Ja zamierzam kupić jak będę kupować cała wyprawkę w hurtowni u nich jak płacisz gotówką powyżej 1000zl dostajesz rabat
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2019, 17:10
2009 Córeczka
2017 [*] Aniolek 11tc
-
nick nieaktualnyMaMaMi83 wrote:używane na olx jest tylko kilka sztuk i najtańsze widziałam gdzieś po 500zl a to za nowe trzeba dać od 720zl w górę, musisz szukać gdzie taniej ale nowe właśnie widziałam za 700zl.
Więc ja stwierdziłam że jak mam dać 5stowek za używane to wolę dołożyć 200 i mieć nowe. Ciężko będzie kupić używane bo to dość nowy produkt, poza tym używasz go powiedzmy te 3 lata więc używek nie ma jeszcze na rynku.
Ja zamierzam kupić jak będę kupować cała wyprawkę w hurtowni u nich jak płacisz gotówką powyżej 1000zl dostajesz rabati tak samo jak Ty - zgadzam się z tym co napisałaś (wysokość, mobilność, bujanie, krzesełko). Taki wydatek na ok 3 lata się wtedy opłaca.
MaMaMi83 lubi tę wiadomość