WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2019, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nistera wrote:
    Dzień dobry z rana :D
    Ja dziś wizyta od 8.00 już nie mogę się doczekać :D

Ja kupię zwykły leżaczek bujaczek, z Gabrysiem też taki miałam i i tak używałam sporadycznie . Wolałam rozłożyć na podłodze mate z zabawkami i on tak potrafił leżeć i leżeć patrząc na te miski :D
    Mam nadzieję że Tymuś będzie podobny .
    U mnie bylo tak samo. Adriana bardzo wcześnie zaczęłam kłaść na macie, na brzuszku duzo leżał i bardzo szybko dźwigał glowe i nauczył sie przewracac z brzuszka na plecy. Lezaczek uzuwalam jak gotowałam albo myłam sie.
    Powodzenia na wizycie!

• Rudzik1 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2019, 23:35

• MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puszku jak zawsze twoje ujęcie tematu jest nieocenione.
    Mam pyt dot punktu 2.
    Mozna rodzic naturalnie jeśli spełnione są wszystkie procedury a rodzaca wyraża zgodę na poród naturalny......
    A co w sytuacji kiedy rodzaca nie wyraża takiej zgody? (tzn jestem po cięciu i nie wyrażam zgody na sn co wtedy)?

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamami jak już mówiłam, część tak to interpretuje, że jak samo idzie naturalnie to nie musi być zgody... Na indukcje już tak. Poprostu od początku krxyczcie, że boli Was blizna pokazujcie, że boli jak badają palpacyjnie to krxyczcie:) nie mówcie, że to blizna, żeby nie wyczuli, że wkrecacie, tylko o tu boli w tym miejscu. W razie czego, wtedy jest ryzyko rozejscia blizny. Myślę, że wtedy nikt nie zaryzykuje i każdy cc zrobi.

Nie wiem poprostu na jakieho lekarza traficie, nie myślcie, że wszędzie jest tragedia itp, ale wolę napisać różne wiecie wyjścia, żeby potem być gotowym.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2019, 08:55

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzik ja tak różnie kupuje, bo u nas lato, albo gorące, albo wieje i chłodno ja też mieszkam nad morzem to trochę chłodniej mamy :p ale tych mini ciuszków dużo nie kupuje, część dostałam, więc myślę że starczy tego.

Rudzik1 lubi tę wiadomość

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzik nie wiem czy pomogę bo pierwsze dziecko mam z zimy a teraz termin mam na koniec maja i będę na sam początek kupować tylko długi rękaw. Nie zawsze maj i początek czerwca jest ciepły a w razie czego możesz założyć tylko jedna warstwę. Ewentualnie krótki rękaw plus jakiś dresik. Ja na chwilę obecną nie mam za wiele z ubranek ale mam sam długi rękaw.

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puszku wiem że może być różnie zwłaszcza że mojej dr nie ma w żadnym szpitalu więc tak naprawdę na kogo trafię w tego będę rękach.

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzik ja na razie nic nie kupuję na krótko. Nie wiem kiedy się urodzi maluch i jak duży będzie. Wszystko mam na długi bo czy będzie ciepło czy nie to i tak nie ubiorę noworodka na krótki tydzień po porodzie ;) zobaczę jak to będzie i domowie po porodzie co tam będzie potrzeba :D

MaMaMi83, Szczęśliwa Mamusia, Rudzik1 lubią tę wiadomość

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    preg.png
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też kupuję na długi rękaw i kilka krótkich. Na długi też będę miała takie cienkie, gdyby było gorąco, ale jednak wydaje mi się, że dłuższy rekawek z cienkiego materiału to lepsza ochrona przed słońcem, a dzidzia się jakoś strasznie nie powinna zgrzać. W domu może być w krótkim rękawku :)

atdcjw4ziax1my6y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2019, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję udanych wizyt ❤️ , macie cudne brzuszki ❤️.

Rudzik Witaj moja droga i gratuluję córeczki ❤️ . Powiem Ci że chociaż to moja 6 ciąża a 5 dziecko to ja np tylko trochę kupię takich ciuszków z długim rękawem , synka urodziłam w zimie potem dwie córeczki w Maju , najmłodszą pociechę w Kwietniu termin mam na 21 Maja z racji że to mój 5 poród SN , to muszę jak coś być na wszystko przygotowana a tego nie jesteśmy przewidzieć jaka pogoda będzie .

Co do KTG ja jeździłam do Lublina do szpitala na Jaczewskiego , teraz jak coś też będę do szpitala jeździć wszak jest u nas tu w mieście taka prywatna przychodnia , i przyjeżdża tam taka Pani położna dwa razy w tygodniu za dane KTG trzeba 30 zł zapłacić , osobiście wolę jak coś jechać do szpitala gdyż w razie czego mnie zostawią na oddziale jakby nie daj Boże coś wyszło .

Trzymam mocno kciuki za dzisiejsze wizyty ;-) .

Ja dziś idę naszemu psu dać jeść a tu w ogródku zauważyłam przebiśniegi :O :O , a to takie jakby pierwsze takie wiosenne kwiaty :-D . Samopoczucie ogólnie oki
    już łydka mnie nie boli ;-) wczoraj od męża dostałam perfumy i spodnie ciążowe ❤️❤️ , zrobił mi na prawdę niespodziankę już byłam przyzwyczajona do tego że nic nie dostaję nawet tak bez okazji . Teraz ja planuję coś mu kupić np kurtkę wiosenną bo nie ma :-) .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2019, 09:37

• aktyde85 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny po koszmarne nocy. Wylądowałam w nocy na sor, miałam taki atak migreny, jak jeszcze nigdy, nie dość że ból głowy, jakiego jeszcze w życiu nie doświadczyłam, to nie mogłam ustac na nogach i dretwiala mi prawa strona ciała, nadal nie mam czucia do końca w opuszku kciuka. Mąż się bał, że mam udar i pojechaliśmy na IP. Tam oczywiście neurolog stwierdził że w sumie nic mi nie jest, rezonansu nie zrobiło, chociaż mój neurolog mówi, że w ciąży spokojnie można robić. Dali mi kroplowke z paracetamolu. Padam dziś na twarz, w dodatku, moja córka po 4 dniach w przeszkolu, gdzie wcześniej miała 2 tygodnie przerwy, od wczoraj ma gorączkę... Dobijcie mnie!!!!

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aktyde strasznie współczuję :( Miałaś wcześniej problemy z migreną? Powiem Ci, że ja miałam jakieś 2 lata temu podobną sytuację, ale w ciąży nie byłam z migreną nigdy problemów nie miałam. Na zajęciach nagle zaczęła boleć mnie głowa, drętwieć ręka, nie mogłam się wysłowić, bo usta i język też mi zdrętwiały. Strasznie plątał mi się język. Objawy jak przy udarze. Zwolniłam się z zajęć, pojechałam na IP, przebadali mnie, czysto. Potem chodziłam do neurologa, badania miałam robione różne , żadna migrena nie wyszła z tego. Rezonansu nie zdążyłam zrobić, bo akurat termin wypadł po ponad pół roku kiedy byłam w ciąży. Zdaniem mojej neurolog to nerwy i przemęczenie. Fakt wtedy miałam ciężki czas, zacharowywałam się. Zrobiłam sobie wtedy przerwę, zwolniłam tempo życia i nigdy więcej się to nie powtórzyło. Mega mnie to przeraziło wtedy, bo tak mnie jeszcze nastraszyli, że to objawy typowe dla udarowców. Ostatnio pisałaś, że Cię były wkurza to może właśnie się skumulowało wszystko, a nerwy uderzają po jakimś czasie

atdcjw4ziax1my6y.png
  • MaryJane Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aktyde o matko współczuję przeżyć, też bym zaraz panikowała i myślała o udarze :o rozumiem ze już wszystko w porządku skoro jesteś w domu?

gann3e3k0unlohxb.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2019, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aktyde85 Współczuję przeżyć , mi kiedyś w łopatkę taki ból wszedł że aż siedzieć nie mogłam to pojechaliśmy na IP dali kroplówkę z paracetamolu i było już lepiej i skąd ten ból to nie wiem może źle spałam .

• MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aktyde 3 lata meczylam się z takimi bólami głowy aż w końcu znaleźli u mnie przyczynę (tarczyca) ale co przeżyłam to moje. Miałam 4 letnie dziecko i taki ból głowy że nie mogłam się podnieść leżałam na podłodze bo tak mi było najlepiej a z dzieckiem trzeba się bawić i dać mu jeść. A ty masz ból głowy trwający nie godzinę czy dwie tylko kilka kilkanaście dni i nikt nie wie co ci jest. Najgorsze było uczucie jak wychodziłsm z domu i miałam wrażenie że nie idę po chodniku tylko po takiej poduszce jakby nogi mi się zapadały bo takie było miękkie podłoże. Także współczuję Ci serdecznie wczorajszych przeżyć oby się to więcej nie powtórzyło.
    I brawo dla męża. Bardzo dobrze postąpił w takich sytuacjach nie ma co zwlekać. Zdrówka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2019, 10:53

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migreny mam od 2 klasy podstawówki, tylko że zazwyczaj one były raz na kilka miesięcy, czasem 2-3 lata spokoju. W pierwszej ciąży, cały czas spokój, aż do 9 miesiąca wtedy kilka razy w tyg, po porodzie 1-2 razy w miesiącu, jak przestałam karmić to ustaly. A teraz od początku ciąży i jest coraz gorzej. Jedno dobre, że zazwyczaj jest tylko aura, a głowa tylko cmi. Tak jak w nocy jeszcze nigdy nie miałam...

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja teściowa ma takie migdreny że aż wymiotuję. Aż żal patrzeć jak się męczy.

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strasznie współczuję. Ponoć migreny albo na czas ciąży mijają albo są wręcz dużo gorsze. Żeby Ci to przeszło i nie wracało :( Teraz to nawet silnych leków nie można brać żeby załagodzić :/

atdcjw4ziax1my6y.png
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamami no wymioty to standard :/ mam nadzieję, że przejdzie po ciąży, że tak nie zostanie, bo to tragedia. Moją bliska koleżanka dostała w ciąży i jej zostało...

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • Szczesliwa ledwo zywa Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja lapalam migreny przy braniu tabletek anty i to zawsze w czasie odstawienia napewno od hormonow musialy byc zle dobrane. Glowa mnie tak bolala ze robilam sie zielona i tez wymiotowalam. To bylo za czasow technikum wiec jak juz poznałam kiedy sie zaczyna to w tym dniu nawet z domu nie wychodzilam. Przestalam brać to migreny ustaly ale bylo to nie do zniesienia wiec wiem co to znaczy. Dwa razy bolala mnie głowa na poczatku ciazy ale szlam spac i przechodziło. Ogólnie wczoraj cos z cisnieniem bylo , w sklepie babki narzekaly ze kawy chca narzeczonego tez bolala. Aktyde a zrobili Ci jakas tomografie albo eeg?

o148o7es5xrrd9s8.png
‹‹ 769 770 771 772 773 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ