WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biała Azlia trzymam kciuki żeby było wszystko ok!

Nistera świetne wieści, ważne, że młody przybiera :)

Ja właśnie wróciłam od kardiologa, wyników holtera jeszcze nie było, ale Pani Doktor ma dzwonić jak odczyta. Dzisiaj EKG czyściutkie, tsh spadło poniżej 2 bez zwiększenia dawki, elektrolity w normie. Na chwilę obecną kłopotów z sercem nie mam, a tamto kołatanie to pewnie euthyrox, stres, być może niedobór magnezu, bo dopiero od miesiąca przyjmuję regularnie magne b6, mam brać dalej i w razie czego zwiększyć dawkę i jak kołatanie wróci to potas zażyć, bo w ciąży nawet jak w normie wszystko wychodzi to może być go za mało dla organizmu itd. Strasznie fajna ta lekarka, dobrze, że na nią trafiłam i to na NFZ :D Jak coś się będzie działo to mam od razu tam do niej przychodzić bez żadnych rejestracji. Z kołataniem faktycznie mam już spokój od tygodnia, może też wizyta u mojej ginekolog i uspokojenie mnie, że na dziecko to nie ma wpływu też swoje zrobiło. Ile się człowiek po tych lekarzach olata w ciąży, ale trzeba dmuchać na zimne i wszystko sprawdzać. Ciśnienie 100/70 także też super :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2019, 14:11

Szczęśliwa Mamusia, MaMaMi83, puszek369 lubią tę wiadomość

atdcjw4ziax1my6y.png
  • MaryJane Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aktyde, dla mnie pajace to tylko i wyłącznie funkcjonują jako piżamka do spania :P a rampersy już jak najbardziej poza dom mi się nadają :D każdy znajdzie swój złoty środek jak i kiedy będzie ubieral dziecko :P

aktyde85, Szczęśliwa Mamusia, kama2784 lubią tę wiadomość

gann3e3k0unlohxb.png

• aktyde85 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pantera, przy migrenach takie dretwienie to częsta sprawa, nie ma nic wspólnego z uciskiem przez dziecko. Niektórym ludziom np pół twarzy dretwieje :/ ja akurat tak pierwszy raz miałam. Oby ostatni!

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • Rudzik1 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2019, 23:36

• iwwk Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzik no ja właśnie miałam poczekać z zażywaniem na wyniki badań żeby czasem nie było za dużo, a że jest ok to tylko mam brać jak wróci kołatanie :) No właśnie też mi to tak jakoś tłumaczyła z tym potasem, że w ciąży to zupełnie inaczej wygląda.

atdcjw4ziax1my6y.png
  • Chusy Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aktyde, jak rodzilam corke w lipcu to u nas jest po 35+ a i tak ja ubieralam w pajaca cienkiego z bawelny. We wnetrzach byla klimatyzacja wiec chlodno, a na zewnatrz palace slonce wiec tez jej kawalka odkrytej skory nie chcialam zostawiac. Serio nie ma az takiej roznicy jesli chodzi o poziom goraca czy ubierzesz w krotki rekaw czy dlugi jesli jest to cienka, przewiewna bawelna.

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2019, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też stawiam na bodziaki z krótkim rękawem a w razie chłodniejszej pogody - coś na wierzch :) mam też trochę tych z dlugimi rękawami ale jeśli jest wizja, że będzie taki maj jak rok temu, to się nastawiam na upał :D

Aktyde, Azalia - trzymajcie się tam, oby dolegliwości ustąpiły jak najszybciej.

Jezzzuniu jaka wiosna - wybiegala się moja 16-miesięczna krolewna w parku, ptaszki spiewają, slonce swieci i w twarz przygrzewa - no cudnie jest po prostu <3

Szczęśliwa Mamusia, Izka37, Szczesliwa ledwo zywa, Rudzik1 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2019, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Moł Nic dodać nic ująć pięknie jest choć u mnie chłodno , ale 9 stopni i to w Lutym nigdy tak ciepło nie było , ja chodzę z dziećmi po podwórku i po sadzie do parku nie ma po co iść , ławki obsrane przez wrony najgorzej to jest jak nadchodzi sezon letni sprzedają lody i nie ma gdzie usiąść , wszak mamy taki a'la plac zabaw i są tam też ławki tylko że młodzież to już zniszczyła i chodzą tam podejrzane typy nawet z dziećmi nie ma gdzie wyjść .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2019, 14:51

• MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Moł gdzie ty masz tą wiosnę. U mnie tak brzydko pochmurno że siedzę i zasypiam w domu światła świeca bo tak ciemno jak... Jak ja bym już chciała poczuć zapach trawy. Uwielbiam taka wiosnę gdzie można już chodzić w samym sweterku.

Szczęśliwa Mamusia, Izka37 lubią tę wiadomość

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • Rudzik1 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• iwwk Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzik, a to pewnie dlatego, ja mam jakoś po środku czyli od czasu do czasu mam zażyć. A te kołatania tylko w ciąży miałaś? Jak u Ciebie z tsh?

Pani Moł zazdroszczę pogody u mnie szaro i ponuro :(

atdcjw4ziax1my6y.png
  • Rudzik1 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2019, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3f180bf43faa.jpg

Ej no nie łamcie się, jutro ten front popełznie wgłąb kraju :D

Szczęśliwa Mamusia, Izka37, kama2784, Paula_071 lubią tę wiadomość

• iwwk Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzik nie, nie miałam u mnie się tylko pojawiły jak zaczęłam brać euthyrox w poprzedniej ciąży, potem przestałam brać to miałam spokój, w tej zaczęłam znów i wróciły. Stąd podejrzenia, że on może być przyczyną tych kołatań, bo z tarczycą też nigdy nie miałam problemów tylko w ciąży tsh szło trochę do góry.

Kardiolog też mi mówiła, że taki urok niektórych kobiet w ciąży, że odczuwają zwiększony przepływ krwi u innych jest to bezobjawowe :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2019, 15:42

atdcjw4ziax1my6y.png
  • Nistera Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja Was nie będę dobijać bo u mnie dziś 15 stopni i słonko świeci, aż zamiast autem wybrałam się pieszo po syna do przedszkola .
    Gadałam z teściowa to się śmiała że Tymek po tacie idzie , ze mąż się urodził 2280 więc też kruszynka. :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2019, 15:46

Szczęśliwa Mamusia, Pestkkaa, Izka37 lubią tę wiadomość

zrz6wn15ye2e98l6.png
    qb3ch371t1ljmt43.png
  • Rudzik1 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• MaryJane Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na śląsku też 10 stopni i pięknie słońce od rana świeci :D ale co z tego, nie ruszam się do następnej wizyty na żadne spacery dopóki nie dowiem się jak się sprawy z szyjka mają :o

gann3e3k0unlohxb.png

• Szczesliwa ledwo zywa Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 7 stopni ale slonce juz powoli zachodzi.moze uda mi sie wyciagnac psa na jakis spacer chociaz narazie lezy rozlozony na lozku:P Weekend ma byc bardzo ladny:) bylam dzis w przychodni zalatwic polozna akurat konczyla prace ale zostala jeszcze chwile i umowilysmy sie na poniedzialek zebym zrobila liste pytan i bedziemy gadac:D okazalo sie ze zna mojego lekarza prowadzącego mowi ze najwyzsza półka wsrod fachowcow i lepiej trafic nie moglam

Izka37 lubi tę wiadomość

o148o7es5xrrd9s8.png
  • MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    #pościel do wózka

Kupujecie pościel do wózka. Właśnie przeglądam na allegro co jest i kurcze co sprzedawca to inny wymiar tej pościeli. Ogólnie to się zastanawiam czy będzie mi potrzebna.??

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • slodka100 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja narazie chyba nie kupuje wydaje mi się że kocyk starczy tylko pewnie dobrze byłoby mieć grubszy i cienszy bo ja mam łóżeczko chicco next2me i do niego nie weszła by mi kolderka tj do standardowego łóżeczka a nie będę kupować 2x pościeli

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2019, 16:52

atdc2n0ay3iuybl8.png
‹‹ 771 772 773 774 775 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ