X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biała Azlia trzymam kciuki żeby było wszystko ok!

Nistera świetne wieści, ważne, że młody przybiera :)

Ja właśnie wróciłam od kardiologa, wyników holtera jeszcze nie było, ale Pani Doktor ma dzwonić jak odczyta. Dzisiaj EKG czyściutkie, tsh spadło poniżej 2 bez zwiększenia dawki, elektrolity w normie. Na chwilę obecną kłopotów z sercem nie mam, a tamto kołatanie to pewnie euthyrox, stres, być może niedobór magnezu, bo dopiero od miesiąca przyjmuję regularnie magne b6, mam brać dalej i w razie czego zwiększyć dawkę i jak kołatanie wróci to potas zażyć, bo w ciąży nawet jak w normie wszystko wychodzi to może być go za mało dla organizmu itd. Strasznie fajna ta lekarka, dobrze, że na nią trafiłam i to na NFZ :D Jak coś się będzie działo to mam od razu tam do niej przychodzić bez żadnych rejestracji. Z kołataniem faktycznie mam już spokój od tygodnia, może też wizyta u mojej ginekolog i uspokojenie mnie, że na dziecko to nie ma wpływu też swoje zrobiło. Ile się człowiek po tych lekarzach olata w ciąży, ale trzeba dmuchać na zimne i wszystko sprawdzać. Ciśnienie 100/70 także też super :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2019, 14:11

Szczęśliwa Mamusia, MaMaMi83, puszek369 lubią tę wiadomość

atdcjw4ziax1my6y.png
  • MaryJane Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aktyde, dla mnie pajace to tylko i wyłącznie funkcjonują jako piżamka do spania :P a rampersy już jak najbardziej poza dom mi się nadają :D każdy znajdzie swój złoty środek jak i kiedy będzie ubieral dziecko :P

aktyde85, Szczęśliwa Mamusia, kama2784 lubią tę wiadomość

gann3e3k0unlohxb.png

• aktyde85 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pantera, przy migrenach takie dretwienie to częsta sprawa, nie ma nic wspólnego z uciskiem przez dziecko. Niektórym ludziom np pół twarzy dretwieje :/ ja akurat tak pierwszy raz miałam. Oby ostatni!

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • Rudzik1 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2019, 23:36

• iwwk Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzik no ja właśnie miałam poczekać z zażywaniem na wyniki badań żeby czasem nie było za dużo, a że jest ok to tylko mam brać jak wróci kołatanie :) No właśnie też mi to tak jakoś tłumaczyła z tym potasem, że w ciąży to zupełnie inaczej wygląda.

atdcjw4ziax1my6y.png
  • Chusy Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aktyde, jak rodzilam corke w lipcu to u nas jest po 35+ a i tak ja ubieralam w pajaca cienkiego z bawelny. We wnetrzach byla klimatyzacja wiec chlodno, a na zewnatrz palace slonce wiec tez jej kawalka odkrytej skory nie chcialam zostawiac. Serio nie ma az takiej roznicy jesli chodzi o poziom goraca czy ubierzesz w krotki rekaw czy dlugi jesli jest to cienka, przewiewna bawelna.

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2019, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też stawiam na bodziaki z krótkim rękawem a w razie chłodniejszej pogody - coś na wierzch :) mam też trochę tych z dlugimi rękawami ale jeśli jest wizja, że będzie taki maj jak rok temu, to się nastawiam na upał :D

Aktyde, Azalia - trzymajcie się tam, oby dolegliwości ustąpiły jak najszybciej.

Jezzzuniu jaka wiosna - wybiegala się moja 16-miesięczna krolewna w parku, ptaszki spiewają, slonce swieci i w twarz przygrzewa - no cudnie jest po prostu <3

Szczęśliwa Mamusia, Izka37, Szczesliwa ledwo zywa, Rudzik1 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2019, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Moł Nic dodać nic ująć pięknie jest choć u mnie chłodno , ale 9 stopni i to w Lutym nigdy tak ciepło nie było , ja chodzę z dziećmi po podwórku i po sadzie do parku nie ma po co iść , ławki obsrane przez wrony najgorzej to jest jak nadchodzi sezon letni sprzedają lody i nie ma gdzie usiąść , wszak mamy taki a'la plac zabaw i są tam też ławki tylko że młodzież to już zniszczyła i chodzą tam podejrzane typy nawet z dziećmi nie ma gdzie wyjść .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2019, 14:51

• MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Moł gdzie ty masz tą wiosnę. U mnie tak brzydko pochmurno że siedzę i zasypiam w domu światła świeca bo tak ciemno jak... Jak ja bym już chciała poczuć zapach trawy. Uwielbiam taka wiosnę gdzie można już chodzić w samym sweterku.

Szczęśliwa Mamusia, Izka37 lubią tę wiadomość

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • Rudzik1 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• iwwk Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzik, a to pewnie dlatego, ja mam jakoś po środku czyli od czasu do czasu mam zażyć. A te kołatania tylko w ciąży miałaś? Jak u Ciebie z tsh?

Pani Moł zazdroszczę pogody u mnie szaro i ponuro :(

atdcjw4ziax1my6y.png
  • Rudzik1 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2019, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3f180bf43faa.jpg

Ej no nie łamcie się, jutro ten front popełznie wgłąb kraju :D

Szczęśliwa Mamusia, Izka37, kama2784, Paula_071 lubią tę wiadomość

• iwwk Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzik nie, nie miałam u mnie się tylko pojawiły jak zaczęłam brać euthyrox w poprzedniej ciąży, potem przestałam brać to miałam spokój, w tej zaczęłam znów i wróciły. Stąd podejrzenia, że on może być przyczyną tych kołatań, bo z tarczycą też nigdy nie miałam problemów tylko w ciąży tsh szło trochę do góry.

Kardiolog też mi mówiła, że taki urok niektórych kobiet w ciąży, że odczuwają zwiększony przepływ krwi u innych jest to bezobjawowe :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2019, 15:42

atdcjw4ziax1my6y.png
  • Nistera Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja Was nie będę dobijać bo u mnie dziś 15 stopni i słonko świeci, aż zamiast autem wybrałam się pieszo po syna do przedszkola .
    Gadałam z teściowa to się śmiała że Tymek po tacie idzie , ze mąż się urodził 2280 więc też kruszynka. :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2019, 15:46

Szczęśliwa Mamusia, Pestkkaa, Izka37 lubią tę wiadomość

zrz6wn15ye2e98l6.png
    qb3ch371t1ljmt43.png
  • Rudzik1 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• MaryJane Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na śląsku też 10 stopni i pięknie słońce od rana świeci :D ale co z tego, nie ruszam się do następnej wizyty na żadne spacery dopóki nie dowiem się jak się sprawy z szyjka mają :o

gann3e3k0unlohxb.png

• Szczesliwa ledwo zywa Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 7 stopni ale slonce juz powoli zachodzi.moze uda mi sie wyciagnac psa na jakis spacer chociaz narazie lezy rozlozony na lozku:P Weekend ma byc bardzo ladny:) bylam dzis w przychodni zalatwic polozna akurat konczyla prace ale zostala jeszcze chwile i umowilysmy sie na poniedzialek zebym zrobila liste pytan i bedziemy gadac:D okazalo sie ze zna mojego lekarza prowadzącego mowi ze najwyzsza półka wsrod fachowcow i lepiej trafic nie moglam

Izka37 lubi tę wiadomość

o148o7es5xrrd9s8.png
  • MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    #pościel do wózka

Kupujecie pościel do wózka. Właśnie przeglądam na allegro co jest i kurcze co sprzedawca to inny wymiar tej pościeli. Ogólnie to się zastanawiam czy będzie mi potrzebna.??

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • slodka100 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja narazie chyba nie kupuje wydaje mi się że kocyk starczy tylko pewnie dobrze byłoby mieć grubszy i cienszy bo ja mam łóżeczko chicco next2me i do niego nie weszła by mi kolderka tj do standardowego łóżeczka a nie będę kupować 2x pościeli

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2019, 16:52

atdc2n0ay3iuybl8.png
‹‹ 771 772 773 774 775 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ