Majóweczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Biała Azlia trzymam kciuki żeby było wszystko ok!
Nistera świetne wieści, ważne, że młody przybiera
Ja właśnie wróciłam od kardiologa, wyników holtera jeszcze nie było, ale Pani Doktor ma dzwonić jak odczyta. Dzisiaj EKG czyściutkie, tsh spadło poniżej 2 bez zwiększenia dawki, elektrolity w normie. Na chwilę obecną kłopotów z sercem nie mam, a tamto kołatanie to pewnie euthyrox, stres, być może niedobór magnezu, bo dopiero od miesiąca przyjmuję regularnie magne b6, mam brać dalej i w razie czego zwiększyć dawkę i jak kołatanie wróci to potas zażyć, bo w ciąży nawet jak w normie wszystko wychodzi to może być go za mało dla organizmu itd. Strasznie fajna ta lekarka, dobrze, że na nią trafiłam i to na NFZJak coś się będzie działo to mam od razu tam do niej przychodzić bez żadnych rejestracji. Z kołataniem faktycznie mam już spokój od tygodnia, może też wizyta u mojej ginekolog i uspokojenie mnie, że na dziecko to nie ma wpływu też swoje zrobiło. Ile się człowiek po tych lekarzach olata w ciąży, ale trzeba dmuchać na zimne i wszystko sprawdzać. Ciśnienie 100/70 także też super
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2019, 14:11
Szczęśliwa Mamusia, MaMaMi83, puszek369 lubią tę wiadomość
-
Aktyde, dla mnie pajace to tylko i wyłącznie funkcjonują jako piżamka do spania
a rampersy już jak najbardziej poza dom mi się nadają
każdy znajdzie swój złoty środek jak i kiedy będzie ubieral dziecko
aktyde85, Szczęśliwa Mamusia, kama2784 lubią tę wiadomość
-
Aktyde, jak rodzilam corke w lipcu to u nas jest po 35+ a i tak ja ubieralam w pajaca cienkiego z bawelny. We wnetrzach byla klimatyzacja wiec chlodno, a na zewnatrz palace slonce wiec tez jej kawalka odkrytej skory nie chcialam zostawiac. Serio nie ma az takiej roznicy jesli chodzi o poziom goraca czy ubierzesz w krotki rekaw czy dlugi jesli jest to cienka, przewiewna bawelna.
Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTeż stawiam na bodziaki z krótkim rękawem a w razie chłodniejszej pogody - coś na wierzch
mam też trochę tych z dlugimi rękawami ale jeśli jest wizja, że będzie taki maj jak rok temu, to się nastawiam na upał
Aktyde, Azalia - trzymajcie się tam, oby dolegliwości ustąpiły jak najszybciej.
Jezzzuniu jaka wiosna - wybiegala się moja 16-miesięczna krolewna w parku, ptaszki spiewają, slonce swieci i w twarz przygrzewa - no cudnie jest po prostuSzczęśliwa Mamusia, Izka37, Szczesliwa ledwo zywa, Rudzik1 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPani Moł Nic dodać nic ująć pięknie jest choć u mnie chłodno , ale 9 stopni i to w Lutym nigdy tak ciepło nie było , ja chodzę z dziećmi po podwórku i po sadzie do parku nie ma po co iść , ławki obsrane przez wrony najgorzej to jest jak nadchodzi sezon letni sprzedają lody i nie ma gdzie usiąść , wszak mamy taki a'la plac zabaw i są tam też ławki tylko że młodzież to już zniszczyła i chodzą tam podejrzane typy nawet z dziećmi nie ma gdzie wyjść .
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2019, 14:51
-
Pani Moł gdzie ty masz tą wiosnę. U mnie tak brzydko pochmurno że siedzę i zasypiam w domu światła świeca bo tak ciemno jak... Jak ja bym już chciała poczuć zapach trawy. Uwielbiam taka wiosnę gdzie można już chodzić w samym sweterku.
Szczęśliwa Mamusia, Izka37 lubią tę wiadomość
2009 Córeczka
2017 [*] Aniolek 11tc
-
nick nieaktualny
-
Rudzik nie, nie miałam u mnie się tylko pojawiły jak zaczęłam brać euthyrox w poprzedniej ciąży, potem przestałam brać to miałam spokój, w tej zaczęłam znów i wróciły. Stąd podejrzenia, że on może być przyczyną tych kołatań, bo z tarczycą też nigdy nie miałam problemów tylko w ciąży tsh szło trochę do góry.
Kardiolog też mi mówiła, że taki urok niektórych kobiet w ciąży, że odczuwają zwiększony przepływ krwi u innych jest to bezobjawoweWiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2019, 15:42
-
To ja Was nie będę dobijać bo u mnie dziś 15 stopni i słonko świeci, aż zamiast autem wybrałam się pieszo po syna do przedszkola .
Gadałam z teściowa to się śmiała że Tymek po tacie idzie , ze mąż się urodził 2280 więc też kruszynka.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2019, 15:46
Szczęśliwa Mamusia, Pestkkaa, Izka37 lubią tę wiadomość
-
U mnie 7 stopni ale slonce juz powoli zachodzi.moze uda mi sie wyciagnac psa na jakis spacer chociaz narazie lezy rozlozony na lozku:P Weekend ma byc bardzo ladny:) bylam dzis w przychodni zalatwic polozna akurat konczyla prace ale zostala jeszcze chwile i umowilysmy sie na poniedzialek zebym zrobila liste pytan i bedziemy gadac:D okazalo sie ze zna mojego lekarza prowadzącego mowi ze najwyzsza półka wsrod fachowcow i lepiej trafic nie moglam
Izka37 lubi tę wiadomość
-
Ja narazie chyba nie kupuje wydaje mi się że kocyk starczy tylko pewnie dobrze byłoby mieć grubszy i cienszy bo ja mam łóżeczko chicco next2me i do niego nie weszła by mi kolderka tj do standardowego łóżeczka a nie będę kupować 2x pościeli
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2019, 16:52