Majóweczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Rudzik1 wrote:Robiłam dzisiaj krzywą cukrową i niestety zwymiotowałam
Za parę dni mam spróbować jeszcze raz, ale co będzie jeśli sytuacja się powtórzy? Miała któraś z Was taką sytuację?
Rudzik1 lubi tę wiadomość
-
Szczesliwa ledwo zywa wrote:Jesli kupilam zestaw butelek tommy teppee i podgrzewacz chicco to będzie pasowalo? Czy butelki tez musza być chicco?
-
Rudzik kup taka https://www.doz.pl/apteka/p133800-Gluco_test_roztwor_doustny_glukoza_o_smaku_pomaranczowym_300_ml
ja tylko po godzinie omdlalam i musieli mnie położyć na kozetke
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2019, 09:52
-
Rudzik, współczuję, widocznie nie każdy organizm to toleruje. Ja bez problemu wypiłam zwykłą glukoze i nic mi potem nie było
Azila, co z Tobą? Zostałyście w szpitalu? Jak się mają sprawy?
U mnie leniwa sobota, w domu syf okropny, mąż śpi po nocce, popołudniu idziemy na urodziny do taty, a ja do kontroli szyjki mam zakaz sprzątania, dłuższego chodzenia i jakiegokolwiek przemeczania, rany, koszmar to jestRudzik1 lubi tę wiadomość
-
Rudzik biedaku, szkoda, że taka reakcja nie jest jednoznaczna z brakiem cukrzycy i trzeba powtarzać
U nas dzisiaj przepiękna pogoda, słoneczko świeci, ja lekko podziębiona syropem z cebuli się ratuję. Dzisiaj mamy gości, a mi się nie chce nic w domu szykować, na szczęście mąż zabronił wchodzić do kuchni i mówi, że on się wszystkim zajmieSpałam dzisiaj jak zabita, młoda trochę zasnąć nie dała, bo żadna pozycja jej nie pasowała i tak niespokojnie tłukła w brzuch, ale w końcu udało się zasnąć, a dzisiaj już "grzecznie" fika
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2019, 10:00
-
Jako że większość z Was już po krzywej cukrowej - to podpowiedzcie, jak najlepiej wypić glukozę? Na raz jak shot-a czy powolutku sączyć?
Pielęgniarki mówiły, ze trzeba przed badaniem wypic 1-2 szklanki wody, a w czasie badania już nie wolno pić. I wcale nie musi być 12h przerwy od kolacji, tylko tak normalnie jak zwykleWiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2019, 10:01
-
Ja miałam mieć 10h przerwy, w sumie wyszło Mi 11, pani powiedziała że na raz nie muszę wypić ale tak 3 do max 5 minut, u nas takie spore daja to, połowa kufla Jak do piwa
ale to jest tak słodkie ze na jakieś 5 wielgachnych łyków to wzięłam
a potem nalały 200ml wody i mogłam przez cały okres czekania sobie to saczyc
-
Pantera ja dostałam taka kartkę od mojej gin. Gdzie pisało 12h na czczo, krzywa 3 punktowa + skierowanie na to badanie.
I tak zgadza się nie wolno w tym czasie nic pić, chodzić, trzeba siedzieć plackiem.
Ja piłam całe 5 min. Na raz nie dałabym rady i tak mnie darlo na wymioty więc jakbym strzeliła tego drineczka od razu byłaby zwrotka noooo ale ja robiłam w 12tc2009 Córeczka
2017 [*] Aniolek 11tc
-
nick nieaktualnyMi tez lekarz powiedział, ze 12h przerwy w jedzeniu. Moim zdaniem lepiej pic łykami z przerwa na zlapanie oddechu. Wydaje mu sie, ze wlasnie jak sie naraz wypije to wieksze ryzyko zwrotu. Nic pic sie w trakcie nie powinno. Mi panie powiedzialy, ze moge ewentualnie przepłukać usta po wypiciu woda i wypluć zeby nie czuc tak bardzo smaku slodyczy w ustach przez caly czas.
-
nick nieaktualnyMiałam niecałe 8 godz przerwy i skopałam badanie i zobacz co narobiłam
aaa i posłuchałam pielęgniarek w lab (dzwoniłam podpytać jak się przygotować). Piłam do 5 min, siedziałam grzecznie, bez wody.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2019, 10:19
-
nick nieaktualnyPantera wrote:Jako że większość z Was już po krzywej cukrowej - to podpowiedzcie, jak najlepiej wypić glukozę? Na raz jak shot-a czy powolutku sączyć?
Pielęgniarki mówiły, ze trzeba przed badaniem wypic 1-2 szklanki wody, a w czasie badania już nie wolno pić. I wcale nie musi być 12h przerwy od kolacji, tylko tak normalnie jak zwykleaż mnie skręcało od tego smaku i gorąco mi było chyba z nerwów
Myślę więc, że to kwestia chyba indywidualna jak do tego wypicia podejść. U jednych szybsze wypicie będzie gwarancją sukcesu, a u innych właśnie powolne łyczki
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2019, 11:01
-
Ja pilam cytrynowa tez mi Pani powiedziała zeby wypic swoim tempem ale niedluzej niz 5 min i nie pozwolila mi potem pic nawet wody ewentualnie wyplukac usta i wypluc. My juz po odwiedzinach w cukierni byliśmy wybrac tort i ciasta na stoly dostaliśmy cale pudlo normalnie z 2 kg roznych ciast do wyprobowania takze dziubie co chwile i mam obciazenie glukoza poraz drugi ale popijam gorzka herbata zeby jakos to zneutralizowac:D dzis przyjezdza do mnie chrzesniak bo młodzi chca isc do kina mam nadzieje ze nie da mi popalic i nie bedzie plakal:P
-
ago91 wrote:Jak długo odczuwacie czkawkę maleństwa? Mój Szymek to wczoraj prawie 3 minuty czkał dziś też. Jakoś długo mi się wydaje jak to u was jest ?
tera czkawek nie czuje,bo lezy gnida tak, ze najlepiej jej sie w moj odbyt kopie ;p ale w ciazy z Karo, to ona czkawki miala bardzo czesto i dlugie3 minuty to nic
ago91 lubi tę wiadomość
-
Ago ja raz czułam czkawkę, dość długo, ale to normalne, że są czkawki, po porodzie też będą, to niedojrzałość układu oddechowego dokłądnie przepony, dziecko tak się nie męczy jak my, nic z tym się nie robi
Jeszcze z takich normalnych rzeczy, które mogą zaniepokoić to moczany w moczu, na początku dziecko ma zagęszczony mocz i mogą w nim być takie pasma czerwone, czerwonoceglaste, często mamy myślą, że to krew i panikują, to jak coś to normalne