Majóweczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Szczesliwa ledwo zywa wrote:Puszku dobrze wiedzieć!
Ja to chyba wogole nie odczuwam tej czkawki tzn mialam pare razy takie szybkie puk puk puk ale czy to to??odczuwam to w dole brzucha no bo synio jest główka do dolu
6 maja 2019, 3300g 54cm 10/10pkt SN 40+4 -
nick nieaktualnyNie wiem jak odróżnić czkawkę
ale raczej odczuwam tylko kopniaki czy boksowanie..
dziś cudowna pogoda a ja zamknięta w domu (wrrr!!!) ... co macie na obiad - ja zrobię gulasz paprykowy mniam, podam z kaszami (każdego dnia inną)kupiłam też malinki i zrobię sobie z jogurtem i owsianką ale to na śniadanko
chodzi za mną domowa granola- taka fit i bez cukrów
-
nick nieaktualny
-
Co do badania cukrów to ja nie jadłam około 11 godzin,a przed i w trakcie nie piłam. Nie płukałam nawet ust.Nie wykonałam prawie żadnego kroku , a Pani pielegniarka kazała mi wypic ten specyfik prawie na raz(nazwała to komisyjne picie). Rozrobiła mi w takim małym brązowym plastikowym kubeczku. Łyknęłam na 3 razy bo za mną była kolejka jak nie wiem i głupio mi było tamowac ruch. Teraz wiem że stres niewskazany bo kortyzol podnosi cukier:). W zasadzie smakowało jak słodki drink bez alkoholu.Miałam smakową cytrynową.
Co do niejedzenia 12 godzin nie wiem jaki to ma wpływ. U mnie wyszła cukrzyca ciążowa i żeby obniżać cukry na czczo mam zjeśc przed samym snem coś małego aby one były rano niskie, więc na logike dłuższy odstep może wcale nie jest taki dobry-to taka moja teoria.
Ja właśnie po 3 godzinnym spacerku. Pogoda cudna,brakowało mi leżaczka . Niech już tak zostanie!!!!!Cudownie!!!!
Na obiad orientalne z kasząWiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2019, 15:00
-
nick nieaktualnyHej. Zostałam w szpitalu na diagnostyce. Dziś mi doktor powiedział że mam lekko podwyższone wyniki. Dostałam ursofalk i essentiale forte. Nie wiem kiedy wyjde. Najgorsze że ze względu na epidemie grypy nie ma odwiedzin. Nawet nas z oddziału nie chcą wypuścić do sklepiku czy po rzeczy jakieś od męża. Zaraz Was nadrobię
-
Ciasteczko, mniam malinki...pycha.
Dziewczyny jak to jest z truskawkami. Okres karmienia bedzie przypadac własnie na czas kiedy będą dominowac truskawki i maliny. Czy to faktycznie może uczulac maluszka? Lepiej tego nie jeść?
Ciasteczko777 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBiała - dużo zdrówka! Oby wyniki szybko powróciły do normy. Niestety panuje grypa dlatego ja się izoluje do wt.
Izka - zazdroszczę !!mnie aż nosi ..
odnośnie truskawek chyba można - czytałam ze nie ma wpływu, bo pokarm powstaje z krwi - zobaczymy
Kama - mniammmma z czym podajesz placki ?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2019, 15:14
Biała Azlia, kama2784, Izka37 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnypuszek369 wrote:Hej, zamówiliśmy wózek
padło na to
http://matkadentystka.pl/2018/12/valco-baby-snap-4-trend-sport-v2-wozek/
Cena trovhe większą jak planowalismy, ale w sumie to na być jedyny wózekpuszek369 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCiasteczko placki ze śmietana najbardziej lubimy. Ja to jeszcze keczup do tego hehehe.
Wróciliśmy do domu, zjedlismy rosół i syn zasnął na siedzaco przy stole po tym szaleństwie na świeżym powietrzu. A my z mężem skoki ogladamy.
Puszek swietny wózek! -
Ale dziś piękna pogoda, aż chce się aktywnie spędzać czas. U mnie pracowicie od rana. Firanki się moczą w sodzie, okna umyte, faworki zrobione, beza się suszy w piekarniku a tu już pora na obiad a ja padam z nóg.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9ec8e15edb72.jpgkama2784, Milka1991, Izka37, puszek369, PatkaPP, Pantera lubią tę wiadomość
5dpo - 189
17dpo - 575
19dpo - 1598
22dpo - 5652
25dpo - 17570
03.2010 - córeczka
11.2016 - 6tc (*)
05.2017 - 11tc (*) -
nick nieaktualnyCo do karmienia piersia to na początku jadłam wszystko i bylo ok. Po miesiacu synek zaczal wymiotować i problemy z kupa. Pediatra kazała wyeliminowac na probe nabiał i faktycznie w tym był problem. Musialam zrezygnować całkowicie z nabiału. Wystarczylo, ze zjadlam kromke chleba posmarowaną cieniutko maslem to wymioty wracały i tak przez 8mc. Potem zaczelam powoli podjadac jogurty i powoli powoli mu przeszło. Owoce, warzywa jadlam wszystkie. Truskawki też i nic mu nie było.
Izka37 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny