X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2019, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie folia szła w ruch przy gondoli bardzo rzadko, często przy spacerówce, pewnie z pory roku to wynikało, bo na spacerowke przesiedlismy się na jesień. Także lato być może przeżyjesz bez, ale później to już dla mnie must have. A na lato przydaje się moskitiera. Tylko też zależy, jak żyjesz i spędzasz czas. My dużo jeździmy nad jezioro, specrujemy, jeździmy na żagle, z bobasem małym także, także siatka ochronna latem wiem, że się przyda.

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2019, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzicie a znowuz ja urodzilam na sam konoec września i czy to jesien czy zima codziennie bylismy na dworze. Folia w uzyciu byla bardzo czesto. Takze znowuz zalezy od tego ile kto planuje wychodzic i jaka pora roku. Chociaż przy naszych polskich latach a zwlaszcza nadmorskich to chyba nie mozna wykluczyc sporej ilosci deszczu i w lato. Ja chyba kupie jakos nieoryginalna do gondoli bo szkoda mi kasy. Przy spacerowce sie przydaje juz lepsza, zeby dziecko coś widzalo ;)

My kupiliśmy uzywany wozek przy pierwszym dziecku i to był blad. Wygladal super a rozlecial sie szybko... Teraz musimy kupowac drugi więc nie oplaclo sie niestety.

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2019, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chusy zdrówka duuuuuzo dla Ciebie i córeczki!
    Ja folie przy spacerowce bardzo często używałam. Dużo spacerowalam z nim, na zakupy na piechote i bardzo często nas deszcz złapał. Spiworek na jesien do spacerowki tez bardzo potrzebny. Nie pamietam jakiej firmy mam.

• 4me Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2019, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puszek a co do toreb ja polecam skiphop. Troche kosztuja ale sa warte swojej ceny. Ja swoja nosza 3,5 roku dalej sie trzyma, prana bardzo czesto. Jest pojemna, ma duzo kieszonek i fajny, szybki system odpinania od wozka. No i fajne maja wzory ;)

Ciasteczko777 lubi tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2019, 00:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas folia na gondolę też czasem się przydawala, ale dikladnie - wszystko zależy od pory roku - córka z polowy pazdziernika więc juz wkrótce nas na spacerze zaskakiwal marznący deszcz albo deszcz ze śniegiem. Brr! Teraz sezon spacwrówkowy to będzie baja, bez tych śpiworów i innych kombinezonów :D

• puszek369 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2019, 06:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dziewczyny za podpowiedzi :) od razu łatwiej coś dobrać :) za dużo tych wszystkich rzeczy jest :p
    Moje ostatnie pytanie, bo znowu coś znalazłam wkładka do wozka się przydała? Taka do spacerówki?
    Pewnie spiworek do fotelika też mialyscie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2019, 06:24

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2019, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puszku- ja kupię skip hop, są świetne! Śpiworek do spacerówki ale to na jesień, specjalny taki grubszy do fotelika też.
    Aaa lusterko kupujecie - takie do obserwacji dziecka?
    Dziewczyny - ból/ kłucie trochę jakby rozpieranie jakby w szyjce to coś złego?? - dokucza mi to już kilka godzin .. we wt gin to dopytam..

• 4me Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2019, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje doswiadczenia sa takie, ze spiworek do fotelika moze zima-aczkolwiek my uzywalismy koca i teraz tez bym nie kupiła nawet jakbym rodzila zima. Spiworek do spacerowki must have.

Wkladka-to moim zdaniem zalezy od wozka. Ja w tej spacerowce od glownego wozka nie mialam. Jednak my tez jezdzilismy nim glownie zima i wiosna i jeszcze uzywalam spiworka. W sumie teraz tez spacerowka wypadnie na zime.
    Ale juz w spacerowce tej drugiej na pozniej, tak-to byla parasolka- a one maja raczej takie miekkie naciagniete kawalki materiału-wydawalo mi sie to malo wygodne.

My mielismy dwie spacerowki bo chcielismy mala na dalekie podróże, poza tym wolalam miec jedna na stale w aucie, a druga pod drzwiami i nie musiec sie ciagle pakowac jak na wakacje jadac chocby do centrum miasta. Ale to juz nie kazdy sie decyduje na druga. Poza tym mamy czas jeszcze na te decyzje :)

I juz po wiosnie ;) u nas wczoraj bylo przepięknie i w koncu cieplo. Dzis przez okno i na termometrze wyglada to smutniej.

My na wyjazdowym weekendzie. Chlopaki szaleja po basenach a ja odpoczywam :D

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Chusy Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2019, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wreszcie mnie oswiecilo co zrobic z problemem wozkowym :P Ten ktory mam zamienie spowrotem na gondole. Starszej corce dokupie parasolke. Mniejszej nosidelko. Jak bede musiala isc z dwiema pannicami naraz to wezme mniejsza w nosidelko a starsza w parasolke. Jak tylko z jedna to gondola albo parasolka. Jak z mezem to parasolka i gondola. Nareszcie jakies sensowne rozwiazanie. :P

4me, puszek369 lubią tę wiadomość

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2019, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    puszek369 wrote:
    No myśmy wzieli to valco że względu na wagę - 9kg w tej wersji z pompowanymi kolami, bo był też taki 6.6 kg, ale ze względu na gondole chcieliśmy te pompowane. Składa się to jedna ręką i to do środka tapicerka, więc nic się nie brudzi. Ten model wyszedł w zeszłym roku i nie było używanych, bo szukałam :(
    Dziewczyny bardzo przydatna jest folia pdeszczowa? U mnie nie ma musiałabym zamówić uniwersalna i się zastanawiam. I czy polecacie jakiś konkretny spiworek i torbę do wózka? Niestety tu nic nie ma w zestawie :p kupiłam adaptery do fotelika maxi cosi bo taki będziemy mieli Pebble plus.

To pewnie też zależy od pory roku i gdzie się mieszka. Ja mieszkam w centrum miasta, torbę pod wózkiem miałam sporą, więc ładowałam tam sporo zakupów i nawet jak padało to wychodziłam z wózkiem. Moja bratowa jak kropiło nie wychodziła, ale ona mieszka w domu na obrzeżach miasta, więc wkładała młodego do auta i jechała do Lidla i tyle.
    Ja torbę miałam w zestawie do wózka 2w1, więc nie doradzę. Ale polecam takie, by miały kieszonki - łatwo wtedy włożysz z boku butelkę wody, telefon czy mokre chusteczki.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2019, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogloszenie:
    Dziewczyny jeśli któraś jest z Krakowa lub okolic i interesuje ja łóżeczko Chocco Baby Hug to na olx ktoś sprzedaje po swoich blizniakach ma dwie szt. Cena 1 szt 650 zl

Ciacho zobacz sobie to ogłoszenie, zobaczysz jak babelek w nim fajnie sobie siedzi.

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2019, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wkładkę do wózka spacerówki miałam i bardzo się przydawało. Dziecko jadło jakiś owoce czy coś samo, więc ciągle wkładka była uciapana - tak szybko do pralki i było czysto. Wózek gorzej wyprać. Ja zamawiałam tutaj - https://bajkabeata.blogspot.com/p/blog-page_15.html pani uszyje dokładnie taką wkładkę jaką będziecie chciały. Ale moim zdaniem to temat do spacerówki, do gondoli żadne motyki mi się nie sprawdzily.

I lusterko obowiązkowo! Polecam mocno. Moj syn ma 3,5 roku, dalej jezdzi tyłem w aucie i korzystam z tego codziennie gdy prowadzę auto.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • 4me Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2019, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mije dziecko jakies wyjatkowe pod tym wzgledem bo zawsze mielismy czysty wozek i nie rozumialam tych mijanych, calych zaciapanych :D
    Wkladke jednak zdecydowanie latwiej wyprac niz wozek-niektorych sie nie da wrecz inaczej niz wkladajac wozek pod prysznic i jedziesz- jak moja parasolka...

Ale ok my glownie suche bulki, flipsy lub ewentualnie lody a jak lody to matka wariatka na dziecko kladla pieluche tetrowa :D doszło do tego, ze jak mlody byl starszy to mowil, ze jeszczze pielucha albo sliniak bo nie moze jesc :D ale nie wiem czy to dobrze bo dzis kapnal mu sok w restauracji na obrus i biedny zaczal wycierac chusteczka obrus - hahaha, także uwazajcie dziewczyny z czystością ;) ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2019, 10:07

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2019, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko jak bedziesz jezdzic sama z dzieckiem w aucie to ja lusterko zdecydowanie polecam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2019, 10:11

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Chusy Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2019, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me ja tez jestem walnieta pod wzgledem czystosci, wszystko nakrywam, pucuje, wymieniam bo nie moge patrzec :P Teraz wlasnie jestem w kropce bo jak mala zaczela do zlobka chodzic to wozek jest ciagle w ruchu i nie moge go wyprac (jest sciagana ta czesc siedzaca i mozna do pralki wrzucic) bo jeszcze nie jest tak cieplo zeby mi przez noc wyschlo. I czekam na cieplejsze dni wlasnie bo jest tak upaprany ten wozek ze mi niedobrze od patrzenia na te plamy ;D

4me lubi tę wiadomość

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2019, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Które lusterko polecacie? :D

• MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2019, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie najbardziej budziła się ta odpinana poręcz/barierka bo dziecko wiecznie łapami je smarowalo a jeszcze jak miała fazę na slinienie tego to było na okrągło uwalone. Teraz sobie taki ochraniacz na barkierke kupię materialowy

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2019, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaMaMi83 wrote:
    U mnie najbardziej budziła się ta odpinana poręcz/barierka bo dziecko wiecznie łapami je smarowalo a jeszcze jak miała fazę na slinienie tego to było na okrągło uwalone. Teraz sobie taki ochraniacz na barkierke kupię materialowy

Ja miałam komplet - wykładkę do której był dopinany kocyk, motylek od głowę (nie używałam), pokrowiec na ten pałką i na pasy (też nie używałam).

Ja w obu autach mam to lusterko, jest ok: https://www.smyk.com/besafe-lusterko-do-obserwacji-dziecka-w-podrozy.html

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • PatkaPP Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2019, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo.. Puszek, czyli wybrałaś ten wózek co my :) właściwie to jeszcze się nie zastanawiałam nad dodatkowymi akcesoriami, ale wiem napewno że oryginalnych nie będę kupować.
    Dzięki dziewczyny za podpowiedzi.

3jgxskjopx38dbpv.png
    07.2020 - 16tc👼💔
    05.2019 - Zosia ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2019, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusterko taak, koniecznie :) córka jest samochodowym śpiochem i jak sama z nią jeżdżę to oczadziałabym nie mogąc jej podejrzeć, bo czasem jakoś się do przodu glową wychyli i tak uwieszona na pasie śpi, albo spi tak mocno, że nie reaguje na moje zaczepki itp.

Wkladek ani motylków nie używaliśmy, teraz też na razie nie planuję, ale tak jak dziewczyny piszą - na jesienne i zimowe chlody do spacerowki spiworek jak najbardziej.

‹‹ 776 777 778 779 780 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ