Majóweczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Izka37 wrote:Ciasteczko, mniam malinki...pycha.
Dziewczyny jak to jest z truskawkami. Okres karmienia bedzie przypadac własnie na czas kiedy będą dominowac truskawki i maliny. Czy to faktycznie może uczulac maluszka? Lepiej tego nie jeść?[/QUOT
Tak jk Paul pisze nie ma diety matki karmiacej, pokarm tworzy sie z mleka, ale juz alergeny moga byc przekazywane, wiec z pokarmami, ktore moga uczulac najlepiej po prostu probowac. Starsz te rodizlam na koniec maja, a ze truskawki uwielbiam, to jak gdzies uslyszlam o tym nie jedzeniu truskawek, to uwierz mi ryczalam dwa dni hahah ale na szkle rodzenia szybko mnie naprostowali i generalnie od poczatku jadalm wszystko.potem tez nabial musialam wyeliminowac, dzisiaj mloda ma stwierdzona nietolerancje.
Izka37 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMaMaMi83 wrote:Okna w lutym, najbardziej zdradliwa pogoda, w życiu byś się w zimie nie brała za okna. U mnie nie szybciej jak przed świętami nagonie męża.
najgorsze, że obok budowa, co umyje to po tyg syf.. ale za pare msc skończą
-
MaMaMi83 wrote:Okna w lutym, najbardziej zdradliwa pogoda, w życiu byś się w zimie nie brała za okna. U mnie nie szybciej jak przed świętami nagonie męża.
5dpo - 189
17dpo - 575
19dpo - 1598
22dpo - 5652
25dpo - 17570
03.2010 - córeczka
11.2016 - 6tc (*)
05.2017 - 11tc (*) -
Ciasteczko777 wrote:Ja raz umyłam przed świetami w grudniu - Never again!! Zapalenie, a przecież byłam ubrana .. my okna też myjemy razem - M bierze górę bo ja nie sięgam
najgorsze, że obok budowa, co umyje to po tyg syf.. ale za pare msc skończą
Ciasteczko777 lubi tę wiadomość
2009 Córeczka
2017 [*] Aniolek 11tc
-
Wow zazdroszczę umytych okien, u mnie też by się przydało umyć, ale to zostawimy na wiosnę. Ja bym nawet sama umyła, ale mój mąż mi nie pozwala nic robić, krzywo się na mnie patrzy nawet gdy chcę rozładować zmywarkę
My dzisiaj mieliśmy bardzo ciekawy dzień. Wczoraj wam pisałam, że wysłałam męża, żeby zamówił wózek, fotelik, łóżeczko, itd. Ale wczoraj jak pojechał do sklepu okazało się że można jedynie kupić wózek, który był w sklepie na stanie, bo już go nie można zamówić, bo będzie wchodził jakiś nowszy model. Z tego powodu mieliśmy do wyboru wózek z wystawy, który już wcześniej widzieliśmy albo ostatni egzemplarz oryginalnie zapakowany, który mieli na magazynie, ale w innym kolorze. Mąż stwierdził, że on by wolał ten oryginalnie zapakowany, ale skoro to inny kolor to ja muszę pojechać i go "zatwierdzić", bo jak mi się nie spodoba to będzie potem masakraWięc dzisiaj mieliśmy wycieczkę do sklepu, wzięliśmy wózek ten oryginalnie zapakowany (dostaliśmy jeszcze rabat 400 zl
), do tego wybraliśmy też fotelik i bazę, chicco for hug i łóżeczko. Żeby było śmieszniej okazało się, że wszystko co wybraliśmy mieli w sklepie na stanie, więc samochód mieliśmy zapakowany po sam sufit i już wszystko jest u nas w domu
Izka37, Szczesliwa ledwo zywa, Nistera, kama2784, Paula_071, PatkaPP lubią tę wiadomość
-
Mi szkoda kasy na nowy wozek. W gondoli młoda jezdziła niecale 5 miesięcy. poz tym te wozki 3w1 zajmuja za duzo miejsc, nawet spacerowka, i to skldnie... pewnie sa jkies wygodniejsze, ale cena tez zapewne wyzsza. Po strszej corce mam spacerowke bby desing clever, ktora byl uzywana tylko rok, wiec naajchetniej kupilabym sama gondole, ale sie nie spyla. Mam w sumie po niej caly wozek 3w1 al mi sie juz nie podoba hahaha No i nie wiem co z tym fantem zrobic ;P
-
My kupiliśmy wózek 2w1 czyli gondola ze spacerówką, taki bardzo klasyczny, ale jakoś nam się najbardziej spodobał. Jak na tego typu wózki to był raczej w dolnej półce cenowej i składa się chyba nie najgorzej
Mam nadzieję, że będziemy z niego zadowoleni i trochę nam posłuży, bo już jak coś kupujemy to staramy się wybrierać rzeczy też z myślą o kolejnym dziecku, więc to też nie są zakupy jednorazowe
-
Ja kupuje używany. Przy córce miałam nowy 3 w 1. Gondola była wykorzystywana praktycznie tylko w domu bo młoda z grudnia więc raczej mało na pole z nią chodziłam potem chwileczkę wiosna a latem już używałam spacerowke i to nie ta z zestawu tylko kupiłam mniejsza i lżejsza.
Więc tym razem stwierdziłam że kupię używany wózek. Jeszcze się zastanawiam czy 2 w 1 czy 3 w 1 bo właściwie potrzebować będę gondoli i fotelika z adapterami na wózek ( do odbierania i zawozenia córki do szkoły dla mnie wygodniej wypiać z isfixu fotelik i wrzucić na stelaż niż tarabanic jeszcze w bagażniku gondole). Więc skłaniam się ku 2 w 1. Ale decyzji jeszcze nie podjęłam. Wiem tylko że nowego nie kupuje bo gondole można kupić w naprawdę idealnym stanie.
Wielkość wózka mi nie przeszkadza bo jeżdżę vanem więc bardziej zależy mi na komforcie szybkiego wsiadania i wsiadania z samochodu na takie podjazdy typu szkoła sklepWiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2019, 19:22
2009 Córeczka
2017 [*] Aniolek 11tc
-
MaMaMi83 wrote:Ja kupuje używany. Przy córce miałam nowy 3 w 1. Gondola była wykorzystywana praktycznie tylko w domu bo młoda z grudnia więc raczej mało na pole z nią chodziłam potem chwileczkę wiosna a latem już używałam spacerowke i to nie ta z zestawu tylko kupiłam mniejsza i lżejsza.
Więc tym razem stwierdziłam że kupię używany wózek. Jeszcze się zastanawiam czy 2 w 1 czy 3 w 1 bo właściwie potrzebować będę gondoli i fotelika z adapterami na wózek ( do odbierania i zawozenia córki do szkoły dla mnie wygodniej wypiać z isfixu fotelik i wrzucić na stelaż niż tarabanic jeszcze w bagażniku gondole). Więc skłaniam się ku 2 w 1. Ale decyzji jeszcze nie podjęłam. Wiem tylko że nowego nie kupuje bo gondole można kupić w naprawdę idealnym stanie.
nooo tez bym potrzebowala fotelik zeby mial adpery na stelaz i jednoczesnie isofix... -
No myśmy wzieli to valco że względu na wagę - 9kg w tej wersji z pompowanymi kolami, bo był też taki 6.6 kg, ale ze względu na gondole chcieliśmy te pompowane. Składa się to jedna ręką i to do środka tapicerka, więc nic się nie brudzi. Ten model wyszedł w zeszłym roku i nie było używanych, bo szukałam
Dziewczyny bardzo przydatna jest folia pdeszczowa? U mnie nie ma musiałabym zamówić uniwersalna i się zastanawiam. I czy polecacie jakiś konkretny spiworek i torbę do wózka? Niestety tu nic nie ma w zestawie :p kupiłam adaptery do fotelika maxi cosi bo taki będziemy mieli Pebble plus.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2019, 19:27
PatkaPP lubi tę wiadomość
-
aktyde85 wrote:nooo tez bym potrzebowala fotelik zeby mial adpery na stelaz i jednoczesnie isofix...2009 Córeczka
2017 [*] Aniolek 11tc
-
My chcieliśmy najpierw kupić nowy wózek ale ten co nam się podobał razem z fotelikiem i bazą wyszedłby z 4 tys więc kupiliśmy używany który był kupiony w grudniu 2017 więc praktycznie nówka jeszcze nawet te ząbki takie na kołach ma bo się nie zdążyły pościerać, do tego fotelik z adapterami i ponad 2 tys w kieszeni zaoszczędzone dzięki czemu też się pokusimy o zakup chicco baby hug
Dzisiaj wybraliśmy się na zakupy z teściową bo uparła się że chce coś już małemu kupić. Byliśmy w kilku sklepach i w sumie fajne wyprzedaże są teraz w pepco i smyku. W pepco pokupowaliśmy bodziaki, spodenki i bluzeczki po całe uwaga 2,50 4 i 9zł. Zdecydowanie większy wybór jest dla dziewczynek ale jak się poszuka to i dla chłopców można fajne wyhaczyć. W smyku zaś są fajne zestawy 3par spodenek za 20zł czy 5 par bodziaków za 60zł czy też 3 pary śpioszków za 25zł. Myśmy zdobyli takie cuda:
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2019, 20:07
MaMaMi83, puszek369, Fikus, Chusy lubią tę wiadomość
Kacperek 06.01.2018 - 12.01.2018 [*]
Nasze 6 dni szczęścia...
Filip 18.04.2019 nasz mały wielki cud 😍3270g 55cm -
Puszku ja tez folii w ogole nie uzywalam, mala zaczynala plakac odrazu jak ja tylko probowalam zalozyc.
Verbena ciuszki niesamowite!!! Fantastyczny jest ten pierwszy komplecik, bardzo mi sie podoba
Apropos epidemiii grypy to wlasnie jedna przechodze.. nie dosc ze mi te szwy po zebie dokuczaja, to mam taki kaszel ze nie moge przestac. Mala tez ma grype + zapalenie ucha, z oczu jej cieknie ropa, goraczke ma 38+. MASAKRA! Jutro ja malz zawiezie do tesciowej bo sama jestem tak slaba ze praktycznie z lozka nie wstaje.
-
nick nieaktualny
-
Ja folię używałam, przydawala się jak nas deszcz zaskoczył lub śnieg. Syn się urodził w styczniu i było bardzo zimno ale mimo wszystko wychodzilismy na spacer codziennie i nie raz złapała nas śnieżyca
. Także ja osobiście nie wyobrażam sobie nie mieć foli. Co do torby do wózka mi się bardziej sprawdził taki mały organizer, na butelkę telefon takie małe szpargaly. Pieluchy i coś do przebrania to i tak trzymałam pod wózkiem.