Majóweczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
U mnie podobny brzuszek jak u Menki albo i wiekszy, tez majowa jestem takze ten
Dzisiaj sprawdzalam obwod brzucha, taki mialam w 9 miesiacu w pierwszej ciazy.
Co do pieluch to ja startowalam z Huggiesow, ale jak zobaczylam ze mala nie ma jakiejs szczegolnie wrazliwej skory to sie przerzucilam na tansze i tez jest ok.
-
Menka dawaj przepis na bezę !!
U nas pieluchy tylko i wyłącznie pampers. Niestety dalej w użyciu hahawszystkie inne się nie sprawdziły. Przy synku też zostaniemy na pampersach
matko, z jednych pampków nie wyszłam a tu już drugie będą haha
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2019, 20:49
-
Hej dziewczyny, taka piękna pogoda była przez weekend i cieplutko. Dzisiaj dłuższy spacer, też mi troszkę brzuszek stawrdniał. Młoda tak fika w brzuszku, przesuwa się ciągle, szaleństwo. Brzuch faluje i z dnia na dzień piękniej to widać
Mam wrażenie, że ona już się raczkowac uczy
Okropny katar mnie męczy, czuję się dobrze, żadnej choroby nie ma, ale ten katar to dramat, dzisiaj zasnąć nie mogłam.
Menka wow, duży brzusio, a ciasto mmniam. Oczy by jadły, a w brzuszku brak miejsca hehe
Też się pochwalę brzusiem, teraz to już codziennie widzę różnicę, że coraz większy
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0643a28d512b.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2019, 20:57
Milka1991, Chusy, Szczesliwa ledwo zywa, kama2784, PatkaPP, Rudzik1, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość
-
aktyde85 wrote:O nie! Gdzie mieszkasz? ;P
5dpo - 189
17dpo - 575
19dpo - 1598
22dpo - 5652
25dpo - 17570
03.2010 - córeczka
11.2016 - 6tc (*)
05.2017 - 11tc (*) -
Chusy wrote:Urocze te brzuszki macie dziewczyny
W ogole to poczytuje lutowki ostatnio, lubie sobie tam podpatrywac jak sie rozpakowuja
5dpo - 189
17dpo - 575
19dpo - 1598
22dpo - 5652
25dpo - 17570
03.2010 - córeczka
11.2016 - 6tc (*)
05.2017 - 11tc (*) -
Hej dziewczyny dzisiaj byli u nas znajomi i graliśmy w tajników
polecam świetna gra
ja chce zacząć od dady jeżeli chodzi o pieluchy, przemywanie pupy woda/mustela liniment, ewentualnie chusteczki waterwipes, okazjonalnie. Planuję ktoś te bambusowe bambiboo?
Nie wiem czy znacie polecam stronę do porównania cen http://mlekoipieluszki.plWiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2019, 21:42
Ciasteczko777, 4me, PatkaPP, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość
-
aktyde85 wrote:4me pomijając już temat fotelików, propsuje co napisałaś o ustepowaniu! Ja mam w domu taki hardcorowo charakter y egzemplarz... rany od samego porodu mnie ćwiczy w swojej upartości! Niektórzy twierdzą, że jestem niekiedy zbyt surowa, ale ja wiem jak ona potrafi wejść na głowę w każdej kwestii, wystarczy jej raz ustąpić, cwaniara mała
Ja sie smieje, ze juz prawie wyglada jak nasz premier co syna do choinki podsadzalhahahaha
Przy czym mnie nie prosi w ogolepo pierwsze dawno juz nie mam tyle sily by go dźwigać - 20 kg! Po drugie wytlimaczylam mu, ze poki mam brata w brzuchu nie dam rady i zrozumial. Czasem jak go na kibelek podsadzam to mowi do mnie-maaaamo ale przeciez Ty nie mozesz
Edit:tzn premier nie moj, ja bym go nie wybralaWiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2019, 23:06
Szczesliwa ledwo zywa lubi tę wiadomość
-
Menka alez ciacha! Jeeeny ja bym nie wytrzamala i wszystko naraz zjadla. Mam non stop apetyt i zazdroszczę jak piszecie, ze brak Wam apetytu :0
Brzuch ja na moje oko tez mam duzy. Przynajmniej w porównaniu do pierwszej ciąży i lekko mnie to przeraza bo to jeszcze prawie 3,5 miesiąca...
-
puszek369 wrote:Hej dziewczyny dzisiaj byli u nas znajomi i graliśmy w tajników
polecam świetna gra
ja chce zacząć od dady jeżeli chodzi o pieluchy, przemywanie pupy woda/mustela liniment, ewentualnie chusteczki waterwipes, okazjonalnie. Planuję ktoś te bambusowe bambiboo?
Nie wiem czy znacie polecam stronę do porównania cen http://mlekoipieluszki.pl
Co do pieluszek my na początku uzywalismy pampers premium care te bezowe a pozniej przeszlismy na dade. Bylismy zadowoleni, roznica w cenie ogromna a mlodego nic nie odparzalo więc nie bylo sensu kupowac drozej. Teraz tez tak planuje-zaczac od lepszych a pozniej dada- a jak wyjdzie zobaczymyWiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2019, 23:12
-
nick nieaktualnySliczne brzuszki Dziewczyny! Menka ja mam tez duzy. Zalezy tez co ubiorę. W niektorych ciuchach wygldam jak w 9 mc ale w ogole i to nie przeszkadza a nawet bardzo sie tym ciesze, bo pamietam po porodzie, ze bardzo cieszyłam sie, ze synek jest juz z nami ale brakowało mi w poerwsze dni tego brzuszka. Tzn nie ciezaru itd tylko tego jak wyjatkowo dzięki niemu sie czułam. Pamietam jak wyszlam pierwszy raz do sklepu po porodzie to taka sie gorsza czułam bez brzuszka. To moja ostatnia ciąża wiec cieszę sie kazdym dniem i kazdym ruchem maluszka.
-
U nas prawie żadna różnica w cenie między pampers A jakimiś nie firmowymi (1-2€ na paczce to tyle co nic), więc będzie pampers , ale jak będę w Pl to się zaopatrze w Dady, przy synu używałam i byliśmy zadowoleni. Chusteczki będę używać normalne nawilżające, nie ma opcji żeby dziecko uchronić od chemi skoro wszędzie jej pełno. Tylko jeszcze nie wiem jakie , z Gabrysiem używałam pampers bo były mokrzejsze niż inne , a teraz zobaczymy . Kupię parę sztuk i sprawdzimy co będzie lepsze.
Ja to już nie mogę się doczekać porodu , już bym chciała żeby było po wszystkim.Izka37 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKolejny wiosenny dzien sie zapowiada. Synek zostaje ze mna jeszcze w domu. Bedziemy korzystać z pięknej pogody. Jade z nim za chwile do fryzjiera, a potem plac zabaw. Przyjemnego dnia i trzymam kciuki jezeli ktos ma dzisiaj wizyte!
slodka100, Pani Moł, PatkaPP, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość
-
Menka-pychota te ciacho. Dopisane do listy do zjedzenia po porodzie, juz widze te świeże owoce na górze, ahhh....
Co do brzuszka to mój wygląda dość podobnie:)tak mi sie wydaje.
Dziś i u nas słoneczko, może nie będzie tak ciepło jak w sobotę ale słońce jakoś tak naturalnie dodaje energi.
Miłego dnia i udanych wizyt! -
nick nieaktualny4me - zgadzam się z Twoim podejściem do kwestii fotelikow
u nas jak tylko się dało Młoda wskoczyła w dobry fotelik RWF 9-25 kg, i też mam zagwozdkę jak się pomieścimy w powiększonym składzie tak, żebym ja jeszcze z tyłu się zmieściła
chyba muszę po porodzie odpalić Chodakowską i po prosru schudnąć
ale też chcę wozić tyłem ile się da. Córka spokojnie znosi jazdę, ostatnio ponad 8h jazdy zniosla bardzo ładnie, mam nadzieję, że jej braciszek też będzie taki współpracujący.
i fakt, w takich sytuacjach nie ma co odpuszczać - niedopuszczalne dla mnie jest np.wyciąganie malutkiego dziecka z fotelika bo 20 km nie wysiedzi bez płaczu i olaboga, karmienie piersią dziecka sobie na kolanach... Moja bliska kumpela tak robi i to na krotkiej trasie "bo inaczej się nie da"
no bez jaj... Nam się zdarzało robić godzinne postoje co godzinę, jak Młoda marudziła, ale wyciąganie - noł łej...
Pieluch pierwszych używałyśmy pampers, ale one są dość wąskie i częściej zdarzało się uciekanie sisi bokiem, no i cena dwa razy wyższa niż Dada i lupilu, które są akurat dla córki ok, musimy spróbować też babydream, wszystcy zachwalająwypróbujemy przy Maluchu.
4me lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Witamy w nowym już 28 skończonym tygodniu i uwaga w III już ostatnim trymestrze ach ale zleciał ten II.
Jak pomyślę że za 2,5mies już mogę rodzic to normalnie to już lada moment mi się wydaje hehe ja to chociaz tylko na święta bym chciała być jeszcze w 2 paku i doczekać jednak tego maja by mała była z maja bo z kwietnia synka już mam hihi
Uwielbiam taka beze z owocami mniam i faworki własnej roboty pycha jeszcze trochę i tłusty czwartek za tydzień rok temu robiłam różne paczki ale różnie mi wychodzily i trochę roboty było więc w tym roku dam sobie spokój hihi
Ja na początek też pampersy te najdelikatniejsze newborn a potem Dada u nas Dada sprawdziła się przy obu synkach
Jutro też idę do fryzjera z maluchami
Miłego i słonecznego dnia dla was
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2019, 09:12
puszek369, PatkaPP, iwwk, ago91, kama2784, Szczesliwa ledwo zywa, Szczęśliwa Mamusia, Pani Moł lubią tę wiadomość