X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2019, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam ślinotok XD pycha !!!!!!!! Od samego zdjęcia cukier 200 ❤️ Menka - pyszota

kama2784 lubi tę wiadomość

• Chusy Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2019, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie podobny brzuszek jak u Menki albo i wiekszy, tez majowa jestem takze ten :D Dzisiaj sprawdzalam obwod brzucha, taki mialam w 9 miesiacu w pierwszej ciazy.

Co do pieluch to ja startowalam z Huggiesow, ale jak zobaczylam ze mala nie ma jakiejs szczegolnie wrazliwej skory to sie przerzucilam na tansze i tez jest ok.

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2019, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Menka dawaj przepis na bezę !! :D

U nas pieluchy tylko i wyłącznie pampers. Niestety dalej w użyciu haha ;) wszystkie inne się nie sprawdziły. Przy synku też zostaniemy na pampersach :) matko, z jednych pampków nie wyszłam a tu już drugie będą haha :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2019, 20:49

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    preg.png
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2019, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, taka piękna pogoda była przez weekend i cieplutko. Dzisiaj dłuższy spacer, też mi troszkę brzuszek stawrdniał. Młoda tak fika w brzuszku, przesuwa się ciągle, szaleństwo. Brzuch faluje i z dnia na dzień piękniej to widać :) Mam wrażenie, że ona już się raczkowac uczy :D Okropny katar mnie męczy, czuję się dobrze, żadnej choroby nie ma, ale ten katar to dramat, dzisiaj zasnąć nie mogłam.

Menka wow, duży brzusio, a ciasto mmniam. Oczy by jadły, a w brzuszku brak miejsca hehe :D

Też się pochwalę brzusiem, teraz to już codziennie widzę różnicę, że coraz większy :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0643a28d512b.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2019, 20:57

Milka1991, Chusy, Szczesliwa ledwo zywa, kama2784, PatkaPP, Rudzik1, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

atdcjw4ziax1my6y.png
  • Chusy Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2019, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urocze te brzuszki macie dziewczyny <3

W ogole to poczytuje lutowki ostatnio, lubie sobie tam podpatrywac jak sie rozpakowuja :D

Szczesliwa ledwo zywa lubi tę wiadomość

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • Menka888 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2019, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aktyde85 wrote:
    O nie! Gdzie mieszkasz? ;P
    Pewnie daleko, chyba nikogo nie ma z moich okolic. Podlaskie, na trasie Warszawa - Białystok.

3jvzbd3mxm57un6k.png
    5dpo - 189
    17dpo - 575
    19dpo - 1598
    22dpo - 5652
    25dpo - 17570
    03.2010 - córeczka
    11.2016 - 6tc (*)
    05.2017 - 11tc (*)
  • Menka888 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2019, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chusy wrote:
    Urocze te brzuszki macie dziewczyny <3

W ogole to poczytuje lutowki ostatnio, lubie sobie tam podpatrywac jak sie rozpakowuja :D
    Dobry pomysł, też tam zerknę ;)

3jvzbd3mxm57un6k.png
    5dpo - 189
    17dpo - 575
    19dpo - 1598
    22dpo - 5652
    25dpo - 17570
    03.2010 - córeczka
    11.2016 - 6tc (*)
    05.2017 - 11tc (*)
  • Szczesliwa ledwo zywa Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2019, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez podgladam lutowki i sledze ich rozpakowywanie:D na marcowki tez zerkam:) jak dojdzie do kwietniowek to zaczne sie spinac...

o148o7es5xrrd9s8.png
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2019, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny dzisiaj byli u nas znajomi i graliśmy w tajników :) polecam świetna gra :) ja chce zacząć od dady jeżeli chodzi o pieluchy, przemywanie pupy woda/mustela liniment, ewentualnie chusteczki waterwipes, okazjonalnie. Planuję ktoś te bambusowe bambiboo?

Nie wiem czy znacie polecam stronę do porównania cen http://mlekoipieluszki.pl

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2019, 21:42

Ciasteczko777, 4me, PatkaPP, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2019, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aktyde85 wrote:
    4me pomijając już temat fotelików, propsuje co napisałaś o ustepowaniu! Ja mam w domu taki hardcorowo charakter y egzemplarz... rany od samego porodu mnie ćwiczy w swojej upartości! Niektórzy twierdzą, że jestem niekiedy zbyt surowa, ale ja wiem jak ona potrafi wejść na głowę w każdej kwestii, wystarczy jej raz ustąpić, cwaniara mała :D
    Taaa moj maz ustapil z noszeniem na rekach juz duzego chlopa (nie mówię o niemowlakach bo to oczywiste, ze sie nosi) i teraz nosi takiego byka 3,5 latka co wyvlada na 4,5 co chwile na rekach. Gdzie nie pojdziemy to slysze, ze bola go nozki i tata wez na raczki. Non stop! Juz nam sie na spacery nie chce lazic bo kończy sie na noszeniu...
    Ja sie smieje, ze juz prawie wyglada jak nasz premier co syna do choinki podsadzal :D hahahaha

Przy czym mnie nie prosi w ogole ;) po pierwsze dawno juz nie mam tyle sily by go dźwigać - 20 kg! Po drugie wytlimaczylam mu, ze poki mam brata w brzuchu nie dam rady i zrozumial. Czasem jak go na kibelek podsadzam to mowi do mnie-maaaamo ale przeciez Ty nie mozesz ;)

Edit:tzn premier nie moj, ja bym go nie wybrala :D :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2019, 23:06

Szczesliwa ledwo zywa lubi tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2019, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Menka alez ciacha! Jeeeny ja bym nie wytrzamala i wszystko naraz zjadla. Mam non stop apetyt i zazdroszczę jak piszecie, ze brak Wam apetytu :0

Brzuch ja na moje oko tez mam duzy. Przynajmniej w porównaniu do pierwszej ciąży i lekko mnie to przeraza bo to jeszcze prawie 3,5 miesiąca...

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2019, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    puszek369 wrote:
    Hej dziewczyny dzisiaj byli u nas znajomi i graliśmy w tajników :) polecam świetna gra :) ja chce zacząć od dady jeżeli chodzi o pieluchy, przemywanie pupy woda/mustela liniment, ewentualnie chusteczki waterwipes, okazjonalnie. Planuję ktoś te bambusowe bambiboo?

Nie wiem czy znacie polecam stronę do porównania cen http://mlekoipieluszki.pl
    Hmmm ja nie wi jeszcze. Jak neda jakies problemy skorne to moze bede probowac. Na początek jade standardem. Wiem, ze to wszystko chemia ale bez tych chusteczek ciężko naprawde :/czlowiek sie szybko przyzwyczaja a idzie tego pelno, przy wysokiej cenie tych bbusowych to pewnie idzie zbankrutowac...

Co do pieluszek my na początku uzywalismy pampers premium care te bezowe a pozniej przeszlismy na dade. Bylismy zadowoleni, roznica w cenie ogromna a mlodego nic nie odparzalo więc nie bylo sensu kupowac drozej. Teraz tez tak planuje-zaczac od lepszych a pozniej dada- a jak wyjdzie zobaczymy ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2019, 23:12

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2019, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sliczne brzuszki Dziewczyny! Menka ja mam tez duzy. Zalezy tez co ubiorę. W niektorych ciuchach wygldam jak w 9 mc ale w ogole i to nie przeszkadza a nawet bardzo sie tym ciesze, bo pamietam po porodzie, ze bardzo cieszyłam sie, ze synek jest juz z nami ale brakowało mi w poerwsze dni tego brzuszka. Tzn nie ciezaru itd tylko tego jak wyjatkowo dzięki niemu sie czułam. Pamietam jak wyszlam pierwszy raz do sklepu po porodzie to taka sie gorsza czułam bez brzuszka. To moja ostatnia ciąża wiec cieszę sie kazdym dniem i kazdym ruchem maluszka.

• ago91 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie już 3 z przodu <3

Ciasteczko777, Milka1991, Fikus, Pani Moł, Izka37, iwwk, puszek369, PatkaPP, 4me, Szczesliwa ledwo zywa, Chusy, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

8599w1d3a8mup6qh.png
    ibm23e5elf55d37i.png
    6 maja 2019, 3300g 54cm 10/10pkt SN 40+4 <3
  • Nistera Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas prawie żadna różnica w cenie między pampers A jakimiś nie firmowymi (1-2€ na paczce to tyle co nic), więc będzie pampers , ale jak będę w Pl to się zaopatrze w Dady, przy synu używałam i byliśmy zadowoleni. Chusteczki będę używać normalne nawilżające, nie ma opcji żeby dziecko uchronić od chemi skoro wszędzie jej pełno. Tylko jeszcze nie wiem jakie , z Gabrysiem używałam pampers bo były mokrzejsze niż inne , a teraz zobaczymy . Kupię parę sztuk i sprawdzimy co będzie lepsze.
    Ja to już nie mogę się doczekać porodu , już bym chciała żeby było po wszystkim. :D

Izka37 lubi tę wiadomość

zrz6wn15ye2e98l6.png
    qb3ch371t1ljmt43.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2019, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolejny wiosenny dzien sie zapowiada. Synek zostaje ze mna jeszcze w domu. Bedziemy korzystać z pięknej pogody. Jade z nim za chwile do fryzjiera, a potem plac zabaw. Przyjemnego dnia i trzymam kciuki jezeli ktos ma dzisiaj wizyte!

slodka100, Pani Moł, PatkaPP, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

• Izka37 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Menka-pychota te ciacho. Dopisane do listy do zjedzenia po porodzie, juz widze te świeże owoce na górze, ahhh....

Co do brzuszka to mój wygląda dość podobnie:)tak mi sie wydaje.
    Dziś i u nas słoneczko, może nie będzie tak ciepło jak w sobotę ale słońce jakoś tak naturalnie dodaje energi.

Miłego dnia i udanych wizyt!

ug3773sblvjhwzbs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2019, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me - zgadzam się z Twoim podejściem do kwestii fotelikow :) u nas jak tylko się dało Młoda wskoczyła w dobry fotelik RWF 9-25 kg, i też mam zagwozdkę jak się pomieścimy w powiększonym składzie tak, żebym ja jeszcze z tyłu się zmieściła :D chyba muszę po porodzie odpalić Chodakowską i po prosru schudnąć :D ale też chcę wozić tyłem ile się da. Córka spokojnie znosi jazdę, ostatnio ponad 8h jazdy zniosla bardzo ładnie, mam nadzieję, że jej braciszek też będzie taki współpracujący. :) i fakt, w takich sytuacjach nie ma co odpuszczać - niedopuszczalne dla mnie jest np.wyciąganie malutkiego dziecka z fotelika bo 20 km nie wysiedzi bez płaczu i olaboga, karmienie piersią dziecka sobie na kolanach... Moja bliska kumpela tak robi i to na krotkiej trasie "bo inaczej się nie da" :/ no bez jaj... Nam się zdarzało robić godzinne postoje co godzinę, jak Młoda marudziła, ale wyciąganie - noł łej...

Pieluch pierwszych używałyśmy pampers, ale one są dość wąskie i częściej zdarzało się uciekanie sisi bokiem, no i cena dwa razy wyższa niż Dada i lupilu, które są akurat dla córki ok, musimy spróbować też babydream, wszystcy zachwalają :) wypróbujemy przy Maluchu.

4me lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2019, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za tort bezowy bym się dała pokroić :D :D koniecznie po porodzie musi wpaść :D
    Brzuszek też mam porównywalny chyba z Menką, hi hi ;)

Izka37, Menka888 lubią tę wiadomość

• slodka100 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy w nowym już 28 skończonym tygodniu i uwaga w III już ostatnim trymestrze ach ale zleciał ten II.

Jak pomyślę że za 2,5mies już mogę rodzic to normalnie to już lada moment mi się wydaje hehe ja to chociaz tylko na święta bym chciała być jeszcze w 2 paku i doczekać jednak tego maja by mała była z maja bo z kwietnia synka już mam hihi

Uwielbiam taka beze z owocami mniam i faworki własnej roboty pycha jeszcze trochę i tłusty czwartek za tydzień rok temu robiłam różne paczki ale różnie mi wychodzily i trochę roboty było więc w tym roku dam sobie spokój hihi

Ja na początek też pampersy te najdelikatniejsze newborn a potem Dada u nas Dada sprawdziła się przy obu synkach

Jutro też idę do fryzjera z maluchami
    Miłego i słonecznego dnia dla was

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2019, 09:12

puszek369, PatkaPP, iwwk, ago91, kama2784, Szczesliwa ledwo zywa, Szczęśliwa Mamusia, Pani Moł lubią tę wiadomość

atdc2n0ay3iuybl8.png
‹‹ 779 780 781 782 783 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ