Majóweczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
iwwk wrote:Może jedź teraz na IP i nie czekaj, nie wiadomo co to, a dlaczego masz się męczyć. Przecież jak zobaczą ciężarną, która ledwo stoi na nogach z bólu to muszą zareagować.
A kto z młodą zostanie? Mogę jechać po południu, bo idzie dzisiaj do taty, ale nie wiem czy na ogólny sor czy do ginekologicznego. Jak pojadę na ogólny to bije się, że jak usłyszą że ból brzucha to to ginekologiczne potraktuje i mnie położna na 3 dni... A jak pojadę na ginekologiczny, to pewnie tam chirurga nie ma i nie wiem czy mi pomogą, chociaż chyba bym się do ginekologicznego skłaniają, bo tam przebadaja i najwyżej pokieruje dalej a nie będą mnie kladli raczej. -
nick nieaktualnyaktyde85 Popieram iwwk lepiej jedź na IP powiedz co i jak na pewno jakoś zadziałają , możesz jak coś do gin zadzwonić powiedz co się dzieje .
Zadzwoń do mamy , męża , siostry kogoś komu możesz powierzyć opiekę nad dzieckiem ja jak coś nie daj Boże mogę liczyć tylko na męża , bo tak to nikt mi nie pomorze nie mam jak coś z kim dzieci zostawić .Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2019, 12:46
-
MaryJane wrote:Aktyde hahahah, wybacz, ale powiedziałaś właśnie to co sobie dziennie myślę o swoich bólach
akurat mnie wszelkie dolegliwości łapią nisko w dole brzucha ale idź z tym do swojego ginekologa może, u mnie z IP z takim czymś odesłali by do przychodni, przyjmują do szpitala od razu ewidentnie tylko ze skurczami. Ale pewnie wszystko od szpitala zależy. Może u Ciebie jest inaczej
No właśnie na 80% to nie wjst ginekologiczne. -
Dziewczyny jakie kupujecie kremy do ogolnej pielegnacji ciala maluszka, macie cos o w miare ok skladzie? Bo wiem, ze wszelkie emolienty odpadają na poczatek ale co najlepiej?
Niekoniecznie jestem fanka czystych eko olejow itp. Bardziej mysle o jakis medycznych kremach. Anybody?
Wlasnie zapelniam koszyk w gemini
Aaa i od razu pytanie o przeciwsloneczne-macie jakies fajne dla dzieciakow, mineralne teraz podobno polecaja...Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2019, 13:07
-
4me hipp ma fajne balsamy jeśli nie lubisz olejów. Jeśli chodzi o kremy medyczne to one często tylko nazwę i cenę medyczną mają
http://www.srokao.pl/2013/08/analiza-balsamy-dla-dzieci.html polecam
http://www.srokao.pl/2016/06/filtry-przeciwsoneczne-z-apteki.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2019, 13:14
Ciasteczko777, 4me lubią tę wiadomość
-
Przeciwsłoneczny, szampon i kremy do twarzy A także do pooopki to z hipa wezmę A do kąpania olej migdałowy. Miałam go poleconego przez pediatre z Gabrielem i był świetny, po kąpieli nie trzeba było niczym dziecka smarować. Jakiekolwiek mleczka czy oliwki odpuszczam , syn dostał po czymś takim takiej wysypki że był jak jedną wielką czerwoną rana więc trochę się boję, olej się świetnie sprawdził.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2019, 13:20
4me lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyUznać dziecko można jeszcze przed narodzinami - jedziemy w tym tyg
wystarczy karta ciąży.
Potrzebuje tego żeby M mógł w szpitalu podejmować decyzje medyczne względem synka gdybym ja nie mogła. Plus zarejestruje narodziny przez ePUAP od razu (mogą tylko małżeństwa lub właśnie mając uznanie).
4me- No widzisz/ plusy są z braku brzucha ale mi jakoś przykro ... patrzę z zazdrością na Wasze foty, czy na sesje brzuszkoweu nas to M ma ciążowy brzuchol bardziej niż ja - w ogóle od kiedy jestem w ciąży on tyje na potęgę /gdzie ja chudnę ...
Aktyde - też bym pojechała na IP
Mnie to kłucie szyjki przeszło, ale jutro dopytam dr...
Kochane - czy Wy sex uprawiacie ? Bo może to od tego mnie boli?? W ogóle mam szalony popędaż wstyd przyznać ...
Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość
-
Ciasteczko ja schizuję ostatnio i jakoś nie chciałam za bardzo, tylko męża nie zostawiałam i o niego dbałam
Od kilku nocy już miałam takie sny, że wczoraj na małe co nieco się skusiłam, nie wytrzymałam haha
Nic mnie nie bolało po, ale w nocy mi się śniło, że byłam u ginekolog szyjka mi się strasznie skróciła i mi kazała pessar zakładać, bo w każdej chwili mogę urodzić. Głowa to ja mam do wymiany
Wiem, że na pewno wszystko jest ok, ale mam jakąś blokadę... Zresztą dla mnie seks w ciąży nie jest tak atrakcyjny jak przed, brakuje mi tego co było kiedyś. Pierwszy trymestr był dla mnie lepszy pod tym względem niż teraz, mniej się bałam i schizowałam.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2019, 13:46
-
U nas przez ten szew to sex od pol roku wogole nie istnieje. Odliczamy już do 37+0 bo wtedy ściągają szew i będzie zielone światło. Mąż już zapowiedział że z 5 razy dziennie bo trzeba straty odrobić
Ciasteczko777, Szczesliwa ledwo zywa, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość
-
No właśnie ja tez mam w koszyku hipp. Juz przy pierwszym uzywalam ale myslalam, ze moze cos lepszego polecicie. To chyba przy tym zostane.
Nistera nie wiem co myslec o olejachczytalam kiedys serie artykułów napisana przez lekarzy dermatologow o tym, ze oleje wcale nie sa dobre dla skory, ze tak naprawde zapychaja pory, nie pozwalaja skorze oddychac i inne takie. Podobno skóra dzieci, młodych ludzi sobie z tym radzi ale juz uzywane przez kilkudziesiecio latkow pokazuja jakie sa zdradliwe.
Pisala to dermatolog opierajac sie na badaniach i swoich doswiadczeniach z leczeniem ludzi po kuracjach olejowych... Sama zatem nie wiem co mam o tym myśleć po tym artykule
-
nick nieaktualny
-
Ja wsumie używałam tego oleju do 1 rz , mieliśmy go poleconego od pediatry ze względu na to że inne środki myjące i do smarowania po kąpieli uczulaly małego, dostawał od razu zaoginionej skóry z wypryskami . To nie był tylko olej ale preparat do kąpieli na bazie oleju migdałowego , dostępny tylko w aptece. Później jak skora nie była już tak wrażliwa kupowałam małemu płyn do kąpieli i szampon dla alergików z la roche posay, też był bardzo fajny tylko cena....
Szampon stosujemy do teraz bo synowi po innych od razu wychodzi ciemieniucha ale płyny do kąpieli używamy już normalne dla dzieci. Ponoć dobre są jeszcze serie z Weleda , u nas jest to firma rozchwytywana przez osoby "bio" tylko cena też nie należy do małych, w każdym razie tu nie wiem jak w Polsce.4me lubi tę wiadomość
-
4me pewnie zależy jakie oleje, bo i oleje są różne i rodzaj skóry jest różny, to co u jednego zapcha pory u drugiego nie. Tak samo pewnie jest z dziećmi. Na pewno oleje mineralne są złe. Olej migdałowy czy kokosowy jest polecany u maluchów, choć fakt teraz ponoć odchodzi się od jakiegokolwiek smarowania noworodków dopóki skóra nie będzie się przesuszała. Mamy dać czas skórze malucha do adaptacji w środowisku poza organizmem matki i naturalnego nawilżania się. Dopiero jak zaobserwujemy, że skóra jest sucha to wspomagamy się olejkami, balsamami. Puszek chyba coś pisała w tym temacie. Tak samo teraz odchodzi się od codziennego kąpania takich maluchów, właśnie ze względu na tę barierę ochronną jaką mają po porodzie żeby za szybko tego nie zmyć z nich i żeby nie wysuszyć ich skórki
Ważny jest też sposób nakładania olejków. Ja bardzo lubię olejki na twarz, na noc, ale kiedyś też zapychałam sobie buzię i myślałam, że nie są one dla mnie, a po prostu źle to robiłam. Żeby olejek dobrze się wchłonął i nie zbierał brudu z powietrza na skórę, najlepiej wklepać go w lekko zwilżoną skórę lub z balsamem. Na noc właśnie tak robię olejek nakładam na lekko zwilżoną twarz, a na dzień dodaję kropelkę do kremuTo samo z olejkami na ciało, mieszam z balsamem, albo zaraz po kąpieli na zwilżoną skórę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2019, 14:16
4me lubi tę wiadomość
-
Ciasteczko777 wrote:
ufff
libido mam szalone, tzn wysokie bardzo
czyli rozumiem że sex możemy do samego porodu?
Oby tylko szyjka była Ok bo inaczej zwariuje chyba - my dostaliśmy zgodę dopiero jak przestałam plamić więc nie mogliśmy szaleć dosyć długo (5 msc gdzieś).
Mozecie. W fizjologicznie przebiegajacej ciazy do 38tc seks nie szkodzi i nie jest w stanie wywolac porodu.Ciasteczko777, Izka37, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość
-
4me jeśli chodzi o smarowanko to ja nic nie kupowałam na zaś. Kąpałam młodą w wodzie z dwoma kroplami żelu do mycia ciała dla dzieci linomag. I tyle. Nic więcej nie robiłam. Ale po jakimś czasie skóra Korci zaczęła się złuszczać i trzeba było czymś smarnąć. Zrobiłam rekonesans i kupiłam krem eloderm omega 3 6 9. Smarowalam nim po kąpieli przez kilka dni i skóra się doprowadziła do równowagi. Od tamtej pory nigdy niczego nie musiałam używać
4me, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość
-
Ciasteczko777 wrote:
ooo jak miło
faceci czasem potrafią miło zaskoczyć
ja mojego też muszę zabrać do hurtowni i pokazać co i jak
Aaa musimy uznanie w Usc zrobićw końcu ..
Ago - Ty już je masz ?? Mimo że u mnie minęło parę lat od rozwodu to wyrok też wezmę, co by nie zastosowali domniemania pochodzenia dziecka z małżeństwa (300 dni)..
6 maja 2019, 3300g 54cm 10/10pkt SN 40+4