Majóweczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Milka ja mam kuzyna Alka. Ale widzę się z nim raz na parę lat.
Szukam imienia które w dorosłości będzie męskie. Żeby to jakoś brzmiało "Panie...."
Lubie imiona na D ale kurcze żadne męskie nie jest na tyle męskie dla mnie żebym powiedziała że tak to musi być to.
No chyba że będzie niespodzianka i będzie Dagmara i to już nie będzie dyskusji już im zapowiedziałam że jeśli okaże się że jednak mamy dziewczynkę to imię nie podlega negocjacji. Hehhe
Mam koleżankę nazwała syna Benjamin no kurcze wszyscy wołają go Benek.... Wkurzało by mnie to. Ale mamy też Ksawierów, i nawet Jordana. A najwięcej jest Tymków i Maksymilianów.
Aaaa i jest jedno imię którego absolutnie moja mąż powiedział że nawet niech nie proponuje - Tomek - mi się podoba ale mój mąż ma nią nie alergie. Moja miłość przed moim mężem miała takie imięWiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2019, 17:35
Milka1991 lubi tę wiadomość
2009 Córeczka
2017 [*] Aniolek 11tc
-
Ciacho i bardzo ladne imie, nie wiem czemu sie wahasz : ) Ani zbyt nowoczesne ani zbyt starodawne, w sumie bardzo w moim guscie. Ja wiem ze moda wraca wlasnie na Frankow czy innych Stanislawow ale jednak brzmi mi to zbyt dziadkowo
Mamami haha to zrozumiale ze ma alergie na Tomka w takim razie
Ja chce nazwac corke Lea albo Chana. Maz sie nie chce na Chane zgodzic bo mi mowi ze u nas to jest takie starobabciowe imie, cos jakby w Polsce nazwac dziewczynke Genowefa.
A szkoda bardzo mi sie Chana podoba.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2019, 17:40
Ciasteczko777, Milka1991 lubią tę wiadomość
-
To ja wam powiem, że od dziecka uwielbiam imię Cyprian i zawsze myślałam, że jeśli będę mieć syna to nazwę go właśnie Cyprian. Niestety mój mąż wszystko popsuł, mówiąc w skrócie Cypek co mi się straszliwie nie podoba. I tak Cyprian został Tymkiem
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2019, 17:44
Szczesliwa ledwo zywa, Milka1991 lubią tę wiadomość
-
Fikus wlasnie wiele imion jest takich ze w pelnym brzmieniu sa piekne ale jak juz skrocisz to wypada koszmarnie. Szkoda, ale nie zmusisz ludzi zeby mowili pelnym imieniem, a juz szczegolnie dzieciaki lubia skracac i wymyslac wiec mialoby potem przerabane w szkole dzieciatko
Ja strasznie chorowalam na imie Caleb, chcialam tak nazwac syna bardzo ale moj maz mi powiedzial ze u nas podobnie brzmi "pies" i ze potem dziecko by zameczyli w szkole i zrezygnowalam. A pozniej to i tak wyszlo ze jest dziewczynka
-
Fikus wrote:Marek to bardzo fajne imię
może teraz nie jest bardzo popularne, ale dzięki temu twój syn w szkole nie będzie miał połowy kolegów o tym samym imieniu. U nas będzie Tymek, nie wiemy jeszcze tylko czy Tymon czy Tymoteusz
U nas też Tymuś będzie. Tylko że bardziej po Austriacku "Timon" Nie bardzo mi się to podoba ale co zrobić. Chciałam imię które będzie i tu i w Polsce.Ciasteczko777, Fikus, Milka1991 lubią tę wiadomość
-
U mnie Wiktor i zdania nie zmieniam .
Kluje mnje tak ciagnie w lewym boku na dole przy Spojeniu lonowym mam nadzieję że to nie jest oznaka niczego złego. Jutro ma być u mnie polozna A w środę wizyta ....Ciasteczko777, Milka1991 lubią tę wiadomość
-
Śliczne imiona macie wybrane
u nas mąż wybrał jak w stopce Kornelia i nie mam nic do powiedzenia
ja rozważalam Laura i Łucja no i oczywiście Julian :p ale nic nie wyrosło
Ja z najbardziej rzadkimi imionami się spotkałam: Luna, Roch, Wit, Iwo, Elegiasz był też Zbigniew i AugustynCiasteczko777, Milka1991, kama2784, kama2784 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej
przegapiłam studniówkę, miałam 3 dni temu. Z tej okazji dojadam dziś walentynkowe Merci
Byłam u fizjoterapeuty, rozmasował mi jakieś punkty na plecach które mam "posklejane" cokolwiek to znaczyból pod łopatką o którym kiedyś pisałam to niedoleczona kontuzja sprzed roku.
Też mieliśmy ogromny problem z imieniem dla chłopca, ale dzidziuś okazał się córeczką więc na razie problemu nie maCiasteczko777, Izka37, Milka1991 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Nieee no padlam i nie wiem czy wstanę przed porodem
A liczenie nieslubnych dzieci jako 0,5 dziecka jest po prostu tak pieknym pomysłem, ze az płaczę ze śmiechu !!!
https://aszdziennik.pl/125739,bedzie-obowiazkowa-sluzba-macierzynska-kazda-polka-odchowa-troje-dzieciWiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2019, 19:32
Ciasteczko777 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnypuszek369 wrote:Śliczne imiona macie wybrane
u nas mąż wybrał jak w stopce Kornelia i nie mam nic do powiedzenia
ja rozważalam Laura i Łucja no i oczywiście Julian :p ale nic nie wyrosło
Ja z najbardziej rzadkimi imionami się spotkałam: Luna, Roch, Wit, Iwo, Elegiasz był też Zbigniew i Augustyn