X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me hahaha ASZdziennik jak zwykle niezawodny :D

atdcjw4ziax1my6y.png
  • Chusy Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie spotkalam w zyciu z osobabi z wieloma rzadkimi imionami: Mieszko, Stanislaw, Roger, Wojciech, Ryszard. A dla dziewczynek: Manuela, Karina, Greta, Marietta. Moze was natchnie, chociaz osobiscie mi sie nie podobaja :D

4me haha :D

Pestka - zdrobnisz Lusia :D albo Usia :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2019, 19:40

Pestkkaa lubi tę wiadomość

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie jakie miał pomysły mój mąż na imię dla chłopca... Jaromir, Jarogniew, Bolesław... Dobrze, że będzie baba!

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwwk wrote:
    4me hahaha ASZdziennik jak zwykle niezawodny :D

Dobrze, ze to tylko AZS bo mozna naprawde sie przerazic ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • MaryJane Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę że temat imion na całego :D dla dziewczynki mieliśmy od dawna imię od razu ale ze będzie chłopiec jest problem :D nie dość że jak w ogóle cokolwiek nam się już podoba to każdemu co innego a jeszcze mnie się wszystko kojarzy z powodu pracy w przedszkolu :D rekordy popularności a wręcz oklepalnosci haha biją antek, olek, Staś, Kuba, jaś, czyli to co mojemu mężowi się podoba a ja absolutnie nie wyrażam zgody :D
    Chusy, Wojtek to u nas od kilku lat bardzo popularne imię, podobnie jak Dominik więc pewnie wszystko od regionu zależy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2019, 19:53

Ciasteczko777, kama2784 lubią tę wiadomość

gann3e3k0unlohxb.png

• iwwk Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas ostatnio najbardziej popularne imię dla dziewczynek wśród znajomych to Hania. Nawet 2 lata nie minęły, a już 4 Hania widzę, że się pojawiła :D

atdcjw4ziax1my6y.png
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w rodzinie z egzotycznych imion:

Nicola
    Blanka
    Erwina
    Julita
    Róża
    Jagoda
    Tatiana
    Kevin
    Bruno
    Borys

Może coś Wam się spodoba :D

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    preg.png
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Dobrze, ze to tylko AZS bo mozna naprawde sie przerazic ;)
    W naszym kraju nie zdziwilabym się jakby AZS jeszcze podsunal pomysł naszemu rządowi :p

Ciasteczko777, 4me lubią tę wiadomość

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wasze dzieciaki też dzisiaj takie leniwe po weekendzie?

atdcjw4ziax1my6y.png
  • Chusy Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja fika koziolki caly dzien, jak zwykle.

Dziewczyny ktore maja juz potomstwo, czy wasze dzieci maja nocne leki?

aktyde85 lubi tę wiadomość

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chusy nie. Ale moja śpi obok mnie w dostawce. Jak się przebudzi to się wturla na moje łóżko. Poprzytula i śpi dalej. Nie wiem jakby było gdyby spała sama. Na razie o tym nie chcę myśleć bo to najwcześniej za pół roku...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2019, 21:05

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    preg.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chusy wrote:
    Moja fika koziolki caly dzien, jak zwykle.

Dziewczyny ktore maja juz potomstwo, czy wasze dzieci maja nocne leki?
    Takich typowo nocnych to chyba nie mial bo nie pamiętam albo mial ale szybko mu przeszly...
    Czasem cos powie przed snem, ze w kącie pokoju siedzi potwor ;) to ja wtedy bawie sie w wyganianie potwora i stawiam w tym miejscu duza maskotke psiaka, mowiac, ze psiak bedzie go w nocy pilnowal i nie ma sie co bac. Plus zawsze mu przypominam, ze ma balwanka, miska, itd (to jego lozkowe maskotki) i jakby sie w nocy obudzil to przytula, obraca sie na drugi boczek i idzie spac.
    Podobno kolo 3 roku zycia dzieci zaczynaja sie bac ciemnosci i lubia dobie wkrecac takie strachy. U nas narazie wzgledny spokoj, zobaczymy czy nam sie upiecze albo czy te nasze gatki uspokajajace wystarcza do końca tego okresu ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2019, 21:08

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pestkkaa wrote:
    Też mnie zaciekawiło imię Łucja, ale kurczę zupełnie nie mam pojęcia jak tu by je zdrobnić...

Mam ciocie Łucje. Mówimy na nią UCIA zdrobniale

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja dzisiaj ma jakiegoś focha na mnie :D Trochę w dzień pofikała, ale jak na nią to naprawdę malutko, a rozchulała się jak ojciec wrócił z pracy. Potem ojciec gdzieś pojechał, ciszaa, od czasu do czasu dała znać, nawet w wannie gdzie zawsze szaleje dostałam tylko jednego kopniaka, wybłaganego, bo już się martwiłam i zaczęłam ją prosić żeby dała znać :D Wrócił ojciec do domu, nie zdążył się rozebrać tylko od drzwi do mnie coś mówił, a mała szaleje szczęśliwa. Kurczę, a nie tak dawno się go wstydziła :D

4me lubi tę wiadomość

atdcjw4ziax1my6y.png
  • Chusy Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka, nie chodzi o to ze mala ma koszmary, tylko nocne leki czy tam terror nocny czy jak to sie nazywa. Potrafi sie obudzic i przez 15-20 min wrzeszczec i plakac i nie da sie przytulic ani jej dobudzic bo w tym czasie caly czas jest jakby w polsnie. Jak ja probujemy dotknac to nas odpycha i sie rzuca po lozeczku. Straszne to jest dla nas bo doslownie NIC nie mozna poradzic dopoki sie nie uspokoi po tych 15-20 min. Jedyne co pomaga to wybudzenie jej zanim zacznie sie cala akcja, czyli dajmy na to o 23 ide do niej i potrzasam az sie obudzi, daje jej picie i klade spowrotem. Ale czasem mi sie nie udaje i wtedy sie zaczyna. Slowo daje koszmarne..

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2019, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaMaMi83 wrote:
    Mam ciocie Łucje. Mówimy na nią UCIA zdrobniale
    Już odpadła u nas i Łucja he he. Miałam zamysł, ale nic z tego. Powymawiałam sobie trochę te imię i ni hu hu. Jakieś takie zbyt ciężkie jak dla mnie do wymowienia i te zdrobnienia też mnie nie przekonują :-) Trudno, myślimy dalej :D

• Pantera Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chusy wrote:
    Milka, nie chodzi o to ze mala ma koszmary, tylko nocne leki czy tam terror nocny czy jak to sie nazywa. Potrafi sie obudzic i przez 15-20 min wrzeszczec i plakac i nie da sie przytulic ani jej dobudzic bo w tym czasie caly czas jest jakby w polsnie. Jak ja probujemy dotknac to nas odpycha i sie rzuca po lozeczku. Straszne to jest dla nas bo doslownie NIC nie mozna poradzic dopoki sie nie uspokoi po tych 15-20 min. Jedyne co pomaga to wybudzenie jej zanim zacznie sie cala akcja, czyli dajmy na to o 23 ide do niej i potrzasam az sie obudzi, daje jej picie i klade spowrotem. Ale czasem mi sie nie udaje i wtedy sie zaczyna. Slowo daje koszmarne..
    Chusy u naszej córki to się zaczęło, gdy miała 18mcy, trwało to kilka tygodni/miesięcy.
    I w ten sposób rozpoczął się bunt dwulatka :)

Iwwk mój też dziś mało aktywny, tylko się przesuwa ale bez szaleństw

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2019, 21:55

• aktyde85 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chusy wrote:

Sprawdzaliscie czy nie ma pasożytów? Bo to idealny opis zachowania córki mojej koleżanki i synka mojej kuzynki, oboje mają glizde ludzką i to podobno jeden z głównych objawów. Ataki nasilają się w czasie pełni lub nowiu. Kuzynka jak mi to opisywala, to podobnie jak Twój opis.

4me lubi tę wiadomość

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo robaki bym sprawdzila Chusy! Moj mial lamblie, nie wiadomo skas i dlaczego... Wiazalam nadzieję jak ja pokonalismy, ze moze bedzie mniej buntu albo lepiej bedzie szlo jedzenie ale niestety pozbycie sie lamblii u nas nie pomogło :D

Ale serio sorawdzilabym na wszelki wypadek. Poza tym współczuję sytuacji, nie brzmi to miło :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2019, 22:23

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2019, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olek tez był na mojej liscie ale na meza liście go nie było. Florek świetne! Marek teraz mało popularne a to moim zdaniem plus. To takie imie do ktorego nie ma sie jak przyczepic. Normalne imie, niewymyślane, kiedyś popularne bardzo. Znam kilku markow.

Szczesliwa ledwo zywa, Ciasteczko777, Milka1991 lubią tę wiadomość

‹‹ 784 785 786 787 788 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ