Majóweczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Widzę, że większość dzieciaczków wczoraj jakieś lenistwo dopadło, a ja już myślałam, że moja się na mnie obraziła i tatę tylko lubi
MaryJane współczuję tych bóli i jak w ciąży być spokojnym i się nie stresowaćNa pewno to nic złego, ale musi wkurzać strasznie, eh.
Co do wagi, to chyba się zaczął okres największego tycia, widzę po sobie teraz zaczynam najwięcej przybierać. Stanęłam dzisiaj na wagę a tu już 61,5 kg, dopiero niecałe 61 było. Brzuch coraz większy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2019, 11:34
-
Hej dziewczyny!
moj pies postanowił wyrobic we mnie tryb matka i 3 razy w nocy budził mnie na pole.
Ja bylam wczoraj poznac moja polozna i zadac kilka pytan.bardzo fajna babka z mega fajnym podejsciem psychologicznym nawet dala mi sobie poplakac;D tez chciala uslyszec serduszko ale cos jej sprzet niedomagal wiec przylozyla taki stetoskop mlody wtedy kopnal wiec dal znak ze wszystko ok:) troche wyższe ciśnienie mialam ale moze wlasnie przez emocje. Bede mierzyc w domu codziennie.
Moja chrzestna ma na imie Tatiana a tesc Zbys:) siostrzenica mojego przyszlego meza ma na imie ...Melisa haha
Zamowila bym juz gemini ale w koszyku mam ok 8 stowek i narazie nie jestem gotowaa normalnie ile placi sie za przesylke? Biora od wagi?
-
Szczesliwa od 300 zł jest darmowa przesyłka w normalne dni
Dzisiaj warto sobie kupić coś dla siebie nawet, kilka pierdółek jak mamy zamówienie poniżej
Ja nie wiem o co chodzi u mnie z tym ciśnieniem w piątek u kardiolog 100/70 po kawie, a dzisiaj u położnej 120/70 bez kawy (chyba na mnie kawa nie robi wrażenia)Ważne, że nigdy za wysokie hehe
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2019, 11:40
-
Ależ dziś pięknie aż żyć się chce
Ja od rana kreatywnie, w końcu przybralam się do flowerbox'ów.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f55102fc9bb9.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2ae48f5c2e1c.jpg
Musze jeszcze przygotowac obiad ale męża i córeczki, żeby sobie odgrzali tylko bo o 14 jadę w końcu do fryzjera! Doczekać się nie mogę już.Pantera, iwwk, Oleander, puszek369, PatkaPP, Milka1991, 4me lubią tę wiadomość
5dpo - 189
17dpo - 575
19dpo - 1598
22dpo - 5652
25dpo - 17570
03.2010 - córeczka
11.2016 - 6tc (*)
05.2017 - 11tc (*) -
Dziewczyny w Auchan do 24.02 jest akcja rabatów na artykuły dziecięce - 30%. Wczoraj kupiłam prześcieradło do łóżeczka, dwupak smoczkow 0-2 m z lovi, dwupak butelek do karmienia z lovi 0+ i 3+ i szczotki do czyszczenia butelek z canpol.
Oleander, Szczesliwa ledwo zywa, puszek369 lubią tę wiadomość
5dpo - 189
17dpo - 575
19dpo - 1598
22dpo - 5652
25dpo - 17570
03.2010 - córeczka
11.2016 - 6tc (*)
05.2017 - 11tc (*) -
nick nieaktualnyJutro wybiorę się do Auchana w takim razie
Marysia jest ostatnio bardzo aktywna, ciągle kopie raz mocniej raz słabiej, udało mi się nawet fajne nagranie zrobić. Na pewno nie jest jeszcze głową w dół bo najmocniejsze kopniaki zazwyczaj czuję z boku -
iwwk wrote:Szczesliwa od 300 zł jest darmowa przesyłka w normalne dni
Dzisiaj warto sobie kupić coś dla siebie nawet, kilka pierdółek jak mamy zamówienie poniżej
Ja nie wiem o co chodzi u mnie z tym ciśnieniem w piątek u kardiolog 100/70 po kawie, a dzisiaj u położnej 120/70 bez kawy (chyba na mnie kawa nie robi wrażenia)Ważne, że nigdy za wysokie hehe
Moje cisnienie z soboty 90/50, i to talki standard u mnie. a jak jade do lekarza to mi jescze nie zeslzo ponizej 120/70a zazwyczaj mam cos kolo 135/80
-
Witam w kolejny słoneczny dzien
Ja to znowu jakąś infekcje mam normalnie zadrapac się tam mogę na Maxa auc... Iladian ostatnio brałam na moje uplawy i maść pimafucort i dalej je mam a od 3 dni mega swędzenie eh... Dość już mam tego ile można... Smaruje jeszcze clotrimazolum ale to wszystko działa na chwile.
No nic muszę poczekać do wizyty za niecałe 2 tyg i pewnie znowu dostanę jakieś globulki dopochwowe
Ja to wkrecilam się w oglądanie różnych kocykow do wózka i łóżeczka i normalnie za dużo ich hehe jakbym wzięła wszystkie co mi się najbardziej podobają to 700zl bym wydała masakra jakasWiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2019, 13:08
-
Co do ciśnienia to powiem Wam że co inny ciśnieniomierz to inaczej.. Moje standardowe to 90/60, u endokrynolog lub w domu też mam takie (mierzone ciśnieniomierzem ze stetoskopem), a u ginekologa zawsze 120/80 (cisnieniomierz elektroniczny)
i bądź tu mądry
a co do promocji auchan to zerknijcie lepiej sobie czy dotyczy to waszego. U mnie taka promocja jest od 14-20.02
Więc podejrzewam że co auchan to inaczej
07.2020 - 16tc👼💔
05.2019 - Zosia ❤️ -
Będziecie robić masaż krocza?
Mi w obu ciążach robił mąż olejkiem migdałowym w internecie jest nawet filmik taki jak to robić ale powiem wam że ogólnie nie wiem czy teraz to sens bo i tak zawsze byłam nacinana i czy ten masaż w czyms mi pomógł? Nie wiem.... A przyjemne to wcale nie jest hehe jakby co mnie to np. Bolało takie rozciąganie tam tego wszystkiego
Puszek mogłabyś się wypowiedzieć na ten temat
Wogole są te różne rzeczy co się robi od danego jakiegoś tygodnia ciąży np. Picie naparu z liści malin, tabl. Oleju z wiesiołka czy len np mielony by poród łatwiej szedł. No ja tam brałam te tabl i ten len z jogurtem jadłam ale ogólnie ciężko mi wchodził blee a liście z malin też chyba sobie zaparzalam nie pamiętam już czy te rzeczy prócz masażu były od 37tc skonczonego a masaż od 33...Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2019, 13:17
-
Masaż już można robić jeżeli ktoś planuje ochronę krocza, olejek migdałowy z witaminą e i codziennie około 5 min działamy. Jedna noga na wannie/krześle i krocze od ujścia pochwy w stronę odbytu masujemy. Oczywiście osoby ze skłonnością do infekcji, zagrożone porodem przedwczesnym nie bardzo. Ważna jest regularność i zaczynamy od jednego palca i z czasem przechodzimy do większej ilści. Do ilu palców Słodka doszłaś poprzednio?
Fajnie rodzą się dzieci po balonikach epino, ale to po 36 tc i też trzeba dobrze ćwiczyć, regularnie, nic na siłę użyć mięśni i ogólnie tak to wygląda.
Herbata z liści malin po 37 tc, codziennie zaparzamy sobie dzban 2 litry i cały dzień pijemy.
Ja z olejem z wiesiołka nie pracowałam.
Teraz nie ćwiczymy mięni kegla, na to jest czas po porodzie, w celu też profilaktyki zaburzeń statyki narządu rodnego, ale teraz nie, bo te wyćwiczone krocza gorzej rodzą (tak jak wszystkie tancerki itp)
Nie przygotowuje krocza do porodu, ja chce mieć nacięcie
Pamiętajcie też, że nawet najlepiej przygotowane krocze czasami nie da się uchronić przed nacięciem, bo są sytuacje (zwalniające tętno, wcześniak, itp.), że naciąć trzeba, żeby już się dziecko urodziło.
-
slodka100 wrote:Będziecie robić masaż krocza?
Mi w obu ciążach robił mąż olejkiem migdałowym w internecie jest nawet filmik taki jak to robić ale powiem wam że ogólnie nie wiem czy teraz to sens bo i tak zawsze byłam nacinana i czy ten masaż w czyms mi pomógł? Nie wiem.... A przyjemne to wcale nie jest hehe jakby co mnie to np. Bolało takie rozciąganie tam tego wszystkiego
Puszek mogłabyś się wypowiedzieć na ten temat
Wogole są te różne rzeczy co się robi od danego jakiegoś tygodnia ciąży np. Picie naparu z liści malin, tabl. Oleju z wiesiołka czy len np mielony by poród łatwiej szedł. No ja tam brałam te tabl i ten len z jogurtem jadłam ale ogólnie ciężko mi wchodził blee a liście z malin też chyba sobie zaparzalam nie pamiętam już czy te rzeczy prócz masażu były od 37tc skonczonego a masaż od 33...
Ponoć to od budowy krocza tez zalezy, tak nam polozna tlumacyzla. Elastycznosc sobie poprawisz, ale budowy nie zmienisz. A mialas wspomagany porod oksytocyna? Wtedy tez szybciej wszystko idzie, intensywniej i trudniej ochronic krocze.
W ogóle ostatnio czytalam na tym blogu poloznej co Wam reklamuje, ze aby urodzic to nie trzeba przec, oczywiscie jesli wszystko idzie jak nalezy, ine ma komplikacji itd. Odpowiedni oddech i dziecko samo sie rodzi, ale trwa to dluzej, z drugiej strony krocze ma lepsza mozliwość do adaptacji i mniejsze ryzyko naciecia lub pekania. -
Pantera ten termometr jest właśnie do ucha. Też czytałam że takie najlepsze.
Puszku ja też myślałam nad microlife. Ale kiedyś koleżanka mi pożyczyla i był strasznie niemiarodajny. Poza tym trzeba długo przytrzymać przy czole co u ruchliwego dziecka jest mega trudne. No i Kornela bardzo się bała tego światełka i pikania. Dlatego weźmiemy Braun. -
aktyde85 wrote:Ponoć to od budowy krocza tez zalezy, tak nam polozna tlumacyzla. Elastycznosc sobie poprawisz, ale budowy nie zmienisz. A mialas wspomagany porod oksytocyna? Wtedy tez szybciej wszystko idzie, intensywniej i trudniej ochronic krocze.
W ogóle ostatnio czytalam na tym blogu poloznej co Wam reklamuje, ze aby urodzic to nie trzeba przec, oczywiscie jesli wszystko idzie jak nalezy, ine ma komplikacji itd. Odpowiedni oddech i dziecko samo sie rodzi, ale trwa to dluzej, z drugiej strony krocze ma lepsza mozliwość do adaptacji i mniejsze ryzyko naciecia lub pekania.aktyde85 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa chodzę do szkoły rodzenia w szpitalu gdzie planuję rodzić, dzięki temu poznałam już kilka położnych które tam pracują, bo to one prowadzą zajęcia
były już zajęcia o wyprawce do szpitala i o tym kiedy jechać do szpitala, jutro ma być temat samego porodu
Rudzik1 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Rudzik1 wrote:Dziewczyny chodzicie do szkoły rodzenia? Mąż chce żebyśmy się zapisali, ale nie wiem, czy warto. Dużo się dowiedziałam z internetu, także z tego forum (dzięki Puszku!), więc się zastanawiam. Mnie najbardziej interesowałyby tematy związane z opieką nad maluszkiem. Kąpanie, pielęgnacja pępka, ile powinien zjeść, itd.
Biała Azlia co u Ciebie?Rudzik1 lubi tę wiadomość