X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2019, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj maluszek tez dziś leniwy. Przeciaga sie tylko i rozciaga. Mało kopie. Ogolniw oststnio wiecej wlasnie takiego przesuwania niz kopniakow. Albo stopami przesuwa i rozciaga chyba nóżki. Pewnie ma juz tam coraz mniej miejsca i te ruchy powoli beda sie zmieniac.

• Alicja-33 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 23:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrobiłam zaległe posty ;)
    Odnośnie rzadkich imion ...moja koleżanka dała swojemu synkowi na imię KOSMA :)
    Mi niestety tez Franki, Stasie, kojarzą się z dziadkami. Ja tam bym się z Frankiem na randkę nie umówiła. Bez obrazy oczywiście. Każdemu podoba się co innego. Chusy Wojciech to przecież popularne imię :) tak mi się wydaje. Zastanawialiśmy się nad nim z mężem, tak miał na imię mój dziadek i ktoś tam z rodziny męża wiec fajnie ale Wojtuś mi się podoba, Wojtek tez
    Ok ale Wojciech już średnio.
    Co do imion dla chłopaków chyba najbardziej mi pasują te standardowe za moich czasów: Tomek, Piotrek, Michał..polecam Michała, mąż mój ma tak na imię i fajnie sobie wołam na niego Misiu. Zawsze chciałam mieć męża Michała właśnie dlatego, żeby wołać Misiu ;)
    Co do imion dla dziewczynek
    Jakbym miała córkę to miałaby na imię Karolinka
    Siostra moja ma Dorotkę i tez fajnie się przyjęło.
    Haliny Jadwigi odpadają ...zbyt babciowe

ckaidqk3lo2zh8dt.png

Aniołek 8tc 2016
    Aniołek 8tc 2017
  • Alicja-33 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2019, 00:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogólnie to u mnie ok. Jakoś muszę żyć z tą skracająca się szyjką..
    Z każdym dniem czuję się mega ciężko, brzuch jest coraz większy ...w sensie jest już dość sporych rozmiarów i boje się co to będzie np pod koniec marca.
    Kurcze dzisiaj był taki smutny reportaż w UwagaTVN ...wolałabym takie rzeczy oglądać mając już synka przy cycku..zastanawiam sie jak to jest z tymi ruchami. Moje dziecię nie rusza się cały czas 24h/d czasem rusza się bardziej czasem mniej lub sie nie rusza długo ...nie wiem czy potrafiłabym wyhaczyć czy coś się dzieje złego :(
    Mam problem ze snem, jak zreszta widać ;) potrafię się kręcić z boku na bok do 3:00 po czym zasnąć i obudzić się o 10:00. Zawsze budziłam się o 6 rano wiec kompletnie jestem rozbita.
    Z wyprawki oczywiście jeszcze nie mam nic, dalej robię miejsce w szafkach, przebieram swoje rzeczy, żegnam się ze spodniami rozmiar 36 w które wchodziłam za czasów studiów ;) mam nadzieję, ze wyrobie się do końca tygodnia. I w przyszlym będę mogła już coś pozamawiać przez neta.

ckaidqk3lo2zh8dt.png

Aniołek 8tc 2016
    Aniołek 8tc 2017
  • PatkaPP Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2019, 06:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, u nas łożysko i szyjka bez zmian czyli jest ok. Maleńka waży już 1kg :) no i przez trzy tygodnie przytyłam 3kg.. Szok.. Koniec łażenia od szafki do lodówki..
    Kolejna kontrole 4.03, 25.03, a 3 prenatalne 12.03.
    Dziś jeszcze do endokrynologa jedziemy, ale pewnie leki bez zmian bo i ładny wynik, no ale kontrola musi być.

Nistera, Milka1991, puszek369, Pestkkaa, Ciasteczko777, Szczęśliwa Mamusia, iwwk, Chusy lubią tę wiadomość

3jgxskjopx38dbpv.png
    07.2020 - 16tc👼💔
    05.2019 - Zosia ❤️
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2019, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chusy to musi być okropne. U nas dwa latka już i nigdy nie mieliśmy takiej akcji...za to chyba mamy mały słynny bunt dwulatka. Nie poznaję swojej córki. Jest bardzo drażliwa, marudna, i ciężko Ją wyciszyć. Wszystko i wszzycy Ją wkurzają haha..no ale nie jest tak źle że się kładzie na podłodze i krzyczy czy w ogóle nie słucha. Po prostu nadzwyczaj często łapie Focha o nic ;)

A ja się oficjalnie witam w 3 trymestrze i 7 miesiącu ciąży ! Jupii :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2019, 07:06

Ciasteczko777, Szczęśliwa Mamusia, Chusy lubią tę wiadomość

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    preg.png
  • MaryJane Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2019, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Same dobre wieści, super :) Patka, a Ty miałaś brzeżnie przodujace łożysko nie? To znaczy że już poszło do góry? :)

A ja się źle czuję, brzuch miesiączkowo boli cały czas, dodatkowo ciągle mnie ciągnie brzuch w dół i wszędzie coś kłuje. Krzyze i ledzwia też dają popalić. Brzuch się rzadziej stawia przy tej dawce magnezu ale z ciągłym bólem nie da się funkcjonować :/ zastanawiam się czy nie ruszyć jednak do szpitala i nie zostać parę dni ma obserwacji, może tam by to trochę wszystko wyciszyli?

A co do aktywności dziecka to bardzo różnie bywa, czasem skacze cały dzień i całą noc, a czasem długo nic tylko jakieś lekkie pukniecia daleko. Dziś całą noc w stresie bo co się budziłam to go nie czułam, aż dziwne, Ale nad ranem trochę coś kopnał to Mi wystarczyło żeby iść spać dalej :D

gann3e3k0unlohxb.png

• Milka1991 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2019, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maryjane ja w pierwszej ciąży leżałam w szpitalu 3x właśnie ze względu na mocny ból brzucha, nieustanne twardnienia itp...leki szpitalne szybko to wyciszaly na jakiś czas. Nie ma to jak konskie dawki magnezu w kroplowce ;) może zadzwoń do gina i powiedz jak jest. Ja zawsze dzwoniłam i zawsze kazał się kłaść :)

Asiul spokojnie maluch ma jeszcze dużo czasu by się ułożyć jak potrzeba. Mój też poprzecznie i w ogóle się tym nie martwię. Zobaczymy za tydzień na wizycie czy fiknal już głową w dół ;)

Dziewczyny jakie macie/kupujecie termometry ? Ja miałam jakiś lipny. Teraz chce kupić porządny. Chyba wezmę braun thermoscan 5 :)

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    preg.png
  • Pantera Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2019, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z Wami po porannym drineczku z glukozy :) bardzo smaczny był i czuję się świetnie :)

Dziewczyny jak te lamblie i glisty wykryto u dzieci? Były jakieś przesłanki?
    Slyszałam, że zwykłe badanie krwi średnio wykryje robaki

Milka1991 lubi tę wiadomość

• Nistera Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2019, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka my go mamy i jestem mega zadowolona. Porównywałam wyniki że zwykłym rteciowym i były miarodajne. Także jak dla mnie super.

zrz6wn15ye2e98l6.png
    qb3ch371t1ljmt43.png
  • Fikus Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2019, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry bardzo!

U nas dzisiaj studniówka :D w poniedziałek mamy wizytę, więc wtedy zobaczymy jak mały jest ułożony, generalnie kopie za każdym razem w innym miejscu, więc chyba jeszcze fika i kręci się w brzuszku :)

Udanego wtorku!

kama2784, Izka37, Szczęśliwa Mamusia, PatkaPP, Ciasteczko777, MaMaMi83, Milka1991 lubią tę wiadomość

h84fj44j8c2afjwv.png

17u9l6d89qpw7kc9.png
  • Pantera Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2019, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka termometr najdokładniejszy będzie do ucha, 1-sekundowy bardzo przydaje się u ruchliwego bobasa.

My akurat mamy tommy tipee

• puszek369 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2019, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) u mnie ostatnio mała była głowa w dół, wydaje mi się, że się nie zmieniło :p na dnie macicy faktycznie bardziej jakby pukanie więc mogą tam być nogi :p częściej ruchy czuje w dole brzucha i faktycznie tu są takie bardziej smyrania :p
    Ja ciągle myślę o termometrze microlife nc 150 albo 200

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2019, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patka my chyba razem pisałyśmy o wędrówkach do lodówki i szafek i ja w czwartek na wizycie dowiedziałam sie, ze przytyłam 2,5kg w 3 tygodnie hehehe Tez sie lekko przerszilam i staram sie ograniczyc troche te wędrówki.
    Maryjane ja w pierwszej ciąży tez miałam codzinnie bóle brzucha i twardnienia. Wyjscie ma zskupy to byla męka, bo brzuch twardy po 10min w sklepie i ciagniecia w brzuchu. Nie wiem jak to wpływało na szyjke, bo w usa lekarze jej w ogole nie mierzą. Jedynie sprawdzali czy nie powoduja te bóle rozwarcia. Rozawarcia nie powodowaly ale kazdy dzień to był mega stres dla mnie i gdyby mi lekarze zaproponowali szpital zeby to wyciszyc to bym napewno sie zgodziła. Teraz takich boli w ogole praktycznie nie mam.
    Rudzik moj caly czas byl poprzecznie, zmienil tylko strone i tez go czułam po bokach a w tamtym tygodniu fikna glowa w dół i mam nadzieje, ze tak juz zostanie. Ale jest jeszcze sporo czasu to jeszcze sie nie martw.

• MaryJane Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2019, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Milka, jak nic się nie zmieni to pojadę po prostu do szpitala u mnie w mieście, Do mojego lekarza nie mam co dzwonić, to super specjalista, ale za każdym razem zaprasza do siebie i jak nie widzi konkretnych problemow to każe po prostu brać leki i nie ma mowy o szpitalu bez wskazan
    Kama, dodajecie Mi wiary ze z ciągłymi bólami brzucha można ciążę donosic, bo nie miałyście problemu z tym? Ja mam właśnie to samo, dojście do samochodu jest już koszmarem :/
    A jeśli chodzi o termometr to ja mam do ucha z brauna, moja siostra też od lat go ma do dzieci. Mnie zawsze pokazuje 0.3 więcej hah, ale wszystkim pokazuje dobrze :D

Pantera, jeśli chodzi o lamblie to kał do badania, były u nas kiedyś w przedszkolu pojedyncze przypadki, wszyscy zgodnie twierdzili ze dzieci nie mają na nic apetytu tylko na słodycze :)

I u mnie się mały też kręci bardzo jeszcze, najczęściej jest poprzecznie ale różnie go czuję, w ogóle się tym nie martwie póki co, ma jeszcze czas na obrót :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2019, 09:17

Pantera, Milka1991 lubią tę wiadomość

gann3e3k0unlohxb.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2019, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mary Jane ja urodzilam dokładnie w 39,0 tygodniu. Rowny tydzień przed terminem takze ciąża pięknie donoszona.

• Nistera Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2019, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mary Jane A może te pasy ciążowe by ci pomogły. Czytałam że one niby bardziej na kręgosłup no ale brzusio przytrzymując trochę więc może jakaś ulga by była.

zrz6wn15ye2e98l6.png
    qb3ch371t1ljmt43.png
  • PatkaPP Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2019, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak MaryJane, miałam brzeżnie przodujace, na poprzedniej wizycie się podniosło trochę. Teraz nic nie mówił tylko że jest ok i bez zmian. Gorzej z szyjką, bo częściowo mam ją już miękka, ale cały czas biorę luteine dopochwowo i lekarz mówi, że luteina ładnie działa na szyjkę.
    Kama dokładnie, właśnie też muszę ograniczyć ;)

Informacyjne, dziś dzień darmowej dostawy kurierem z Gemini ;)

kama2784, Milka1991 lubią tę wiadomość

3jgxskjopx38dbpv.png
    07.2020 - 16tc👼💔
    05.2019 - Zosia ❤️
  • mumoftwo Przyjaciółka

Wysłany: 19 lutego 2019, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziewczyny mają Gabriela i Jadwiga, a teraz czekamy na Zbigniewa :) Starsza córka już woła do mojego brzucha Zbyszek :)

Gabrysie już się zrobiły popularne, ale myślę że pozostałe dwa już mniej. Ja przy dziewczynach zastanawiałam się jeszcze nad Łucją lub Anielą. A z męskich imion myślałam o Ignacym (ale też się okazało, że teraz mocno na topie, więc zrezygnowałam i jeszcze nad Zygmuntem). Ja szukałam imion dla moich dzieci, których nie ma w rodzinie, nie są powtarzalne u bliskich znajomych oraz chciałam rzadko nadawane. Powiedzmy, że póki co się udało :) U mnie w rodzinie dzieciaki maja takie imiona: Jan, Wojciech, Antoni, Róża, Krzysztof, Anna. Ostatnio widzę, że jest też moda na Tobiasza.

Ja was czytam dziewczyny, ale nie zawsze jestem w stanie wszystko nadrobić, bo zaglądam rzadziej. U mnie już 31 tc, póki co wszystko ok. Często mi się brzuch napina, więc lekarz przypisał mi magnez i luteinę oraz zalecił tryb oszczędny.

f2w3vfxm2ace54m7.png

l22nvcqgnwwqjptj.png

l22ndf9h0baemvap.png
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2019, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wróciłam od położnej, młoda wredniutka i uparta nie chciała dać posłuchać serduszka, ale ostatecznie dała. Chyba dalej jest główką do dołu, pleckami do mojego brzucha, no i tak jak myślałam nogi jakoś często wędrują pod prawe żebra, przynajmniej tak wnioskuje z lokalizacji serduszka dziś :D Zobaczymy ja będzie za tydzień na wizycie :D

Patka super info o gemini, chyba dzisiaj coś zamówię :D

atdcjw4ziax1my6y.png
  • Rudzik1 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2019, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2019, 23:38

Ciasteczko777 lubi tę wiadomość

‹‹ 785 786 787 788 789 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ