X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2019, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj maluszek tez dziś leniwy. Przeciaga sie tylko i rozciaga. Mało kopie. Ogolniw oststnio wiecej wlasnie takiego przesuwania niz kopniakow. Albo stopami przesuwa i rozciaga chyba nóżki. Pewnie ma juz tam coraz mniej miejsca i te ruchy powoli beda sie zmieniac.

• Alicja-33 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 23:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrobiłam zaległe posty ;)
    Odnośnie rzadkich imion ...moja koleżanka dała swojemu synkowi na imię KOSMA :)
    Mi niestety tez Franki, Stasie, kojarzą się z dziadkami. Ja tam bym się z Frankiem na randkę nie umówiła. Bez obrazy oczywiście. Każdemu podoba się co innego. Chusy Wojciech to przecież popularne imię :) tak mi się wydaje. Zastanawialiśmy się nad nim z mężem, tak miał na imię mój dziadek i ktoś tam z rodziny męża wiec fajnie ale Wojtuś mi się podoba, Wojtek tez
    Ok ale Wojciech już średnio.
    Co do imion dla chłopaków chyba najbardziej mi pasują te standardowe za moich czasów: Tomek, Piotrek, Michał..polecam Michała, mąż mój ma tak na imię i fajnie sobie wołam na niego Misiu. Zawsze chciałam mieć męża Michała właśnie dlatego, żeby wołać Misiu ;)
    Co do imion dla dziewczynek
    Jakbym miała córkę to miałaby na imię Karolinka
    Siostra moja ma Dorotkę i tez fajnie się przyjęło.
    Haliny Jadwigi odpadają ...zbyt babciowe

ckaidqk3lo2zh8dt.png

Aniołek 8tc 2016
    Aniołek 8tc 2017
  • Alicja-33 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2019, 00:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogólnie to u mnie ok. Jakoś muszę żyć z tą skracająca się szyjką..
    Z każdym dniem czuję się mega ciężko, brzuch jest coraz większy ...w sensie jest już dość sporych rozmiarów i boje się co to będzie np pod koniec marca.
    Kurcze dzisiaj był taki smutny reportaż w UwagaTVN ...wolałabym takie rzeczy oglądać mając już synka przy cycku..zastanawiam sie jak to jest z tymi ruchami. Moje dziecię nie rusza się cały czas 24h/d czasem rusza się bardziej czasem mniej lub sie nie rusza długo ...nie wiem czy potrafiłabym wyhaczyć czy coś się dzieje złego :(
    Mam problem ze snem, jak zreszta widać ;) potrafię się kręcić z boku na bok do 3:00 po czym zasnąć i obudzić się o 10:00. Zawsze budziłam się o 6 rano wiec kompletnie jestem rozbita.
    Z wyprawki oczywiście jeszcze nie mam nic, dalej robię miejsce w szafkach, przebieram swoje rzeczy, żegnam się ze spodniami rozmiar 36 w które wchodziłam za czasów studiów ;) mam nadzieję, ze wyrobie się do końca tygodnia. I w przyszlym będę mogła już coś pozamawiać przez neta.

ckaidqk3lo2zh8dt.png

Aniołek 8tc 2016
    Aniołek 8tc 2017
  • PatkaPP Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2019, 06:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, u nas łożysko i szyjka bez zmian czyli jest ok. Maleńka waży już 1kg :) no i przez trzy tygodnie przytyłam 3kg.. Szok.. Koniec łażenia od szafki do lodówki..
    Kolejna kontrole 4.03, 25.03, a 3 prenatalne 12.03.
    Dziś jeszcze do endokrynologa jedziemy, ale pewnie leki bez zmian bo i ładny wynik, no ale kontrola musi być.

Nistera, Milka1991, puszek369, Pestkkaa, Ciasteczko777, Szczęśliwa Mamusia, iwwk, Chusy lubią tę wiadomość

3jgxskjopx38dbpv.png
    07.2020 - 16tc👼💔
    05.2019 - Zosia ❤️
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2019, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chusy to musi być okropne. U nas dwa latka już i nigdy nie mieliśmy takiej akcji...za to chyba mamy mały słynny bunt dwulatka. Nie poznaję swojej córki. Jest bardzo drażliwa, marudna, i ciężko Ją wyciszyć. Wszystko i wszzycy Ją wkurzają haha..no ale nie jest tak źle że się kładzie na podłodze i krzyczy czy w ogóle nie słucha. Po prostu nadzwyczaj często łapie Focha o nic ;)

A ja się oficjalnie witam w 3 trymestrze i 7 miesiącu ciąży ! Jupii :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2019, 07:06

Ciasteczko777, Szczęśliwa Mamusia, Chusy lubią tę wiadomość

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    preg.png
  • MaryJane Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2019, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Same dobre wieści, super :) Patka, a Ty miałaś brzeżnie przodujace łożysko nie? To znaczy że już poszło do góry? :)

A ja się źle czuję, brzuch miesiączkowo boli cały czas, dodatkowo ciągle mnie ciągnie brzuch w dół i wszędzie coś kłuje. Krzyze i ledzwia też dają popalić. Brzuch się rzadziej stawia przy tej dawce magnezu ale z ciągłym bólem nie da się funkcjonować :/ zastanawiam się czy nie ruszyć jednak do szpitala i nie zostać parę dni ma obserwacji, może tam by to trochę wszystko wyciszyli?

A co do aktywności dziecka to bardzo różnie bywa, czasem skacze cały dzień i całą noc, a czasem długo nic tylko jakieś lekkie pukniecia daleko. Dziś całą noc w stresie bo co się budziłam to go nie czułam, aż dziwne, Ale nad ranem trochę coś kopnał to Mi wystarczyło żeby iść spać dalej :D

gann3e3k0unlohxb.png

• Milka1991 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2019, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maryjane ja w pierwszej ciąży leżałam w szpitalu 3x właśnie ze względu na mocny ból brzucha, nieustanne twardnienia itp...leki szpitalne szybko to wyciszaly na jakiś czas. Nie ma to jak konskie dawki magnezu w kroplowce ;) może zadzwoń do gina i powiedz jak jest. Ja zawsze dzwoniłam i zawsze kazał się kłaść :)

Asiul spokojnie maluch ma jeszcze dużo czasu by się ułożyć jak potrzeba. Mój też poprzecznie i w ogóle się tym nie martwię. Zobaczymy za tydzień na wizycie czy fiknal już głową w dół ;)

Dziewczyny jakie macie/kupujecie termometry ? Ja miałam jakiś lipny. Teraz chce kupić porządny. Chyba wezmę braun thermoscan 5 :)

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    preg.png
  • Pantera Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2019, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z Wami po porannym drineczku z glukozy :) bardzo smaczny był i czuję się świetnie :)

Dziewczyny jak te lamblie i glisty wykryto u dzieci? Były jakieś przesłanki?
    Slyszałam, że zwykłe badanie krwi średnio wykryje robaki

Milka1991 lubi tę wiadomość

• Nistera Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2019, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka my go mamy i jestem mega zadowolona. Porównywałam wyniki że zwykłym rteciowym i były miarodajne. Także jak dla mnie super.

zrz6wn15ye2e98l6.png
    qb3ch371t1ljmt43.png
  • Fikus Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2019, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry bardzo!

U nas dzisiaj studniówka :D w poniedziałek mamy wizytę, więc wtedy zobaczymy jak mały jest ułożony, generalnie kopie za każdym razem w innym miejscu, więc chyba jeszcze fika i kręci się w brzuszku :)

Udanego wtorku!

kama2784, Izka37, Szczęśliwa Mamusia, PatkaPP, Ciasteczko777, MaMaMi83, Milka1991 lubią tę wiadomość

h84fj44j8c2afjwv.png

17u9l6d89qpw7kc9.png
  • Pantera Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2019, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka termometr najdokładniejszy będzie do ucha, 1-sekundowy bardzo przydaje się u ruchliwego bobasa.

My akurat mamy tommy tipee

• puszek369 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2019, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) u mnie ostatnio mała była głowa w dół, wydaje mi się, że się nie zmieniło :p na dnie macicy faktycznie bardziej jakby pukanie więc mogą tam być nogi :p częściej ruchy czuje w dole brzucha i faktycznie tu są takie bardziej smyrania :p
    Ja ciągle myślę o termometrze microlife nc 150 albo 200

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2019, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patka my chyba razem pisałyśmy o wędrówkach do lodówki i szafek i ja w czwartek na wizycie dowiedziałam sie, ze przytyłam 2,5kg w 3 tygodnie hehehe Tez sie lekko przerszilam i staram sie ograniczyc troche te wędrówki.
    Maryjane ja w pierwszej ciąży tez miałam codzinnie bóle brzucha i twardnienia. Wyjscie ma zskupy to byla męka, bo brzuch twardy po 10min w sklepie i ciagniecia w brzuchu. Nie wiem jak to wpływało na szyjke, bo w usa lekarze jej w ogole nie mierzą. Jedynie sprawdzali czy nie powoduja te bóle rozwarcia. Rozawarcia nie powodowaly ale kazdy dzień to był mega stres dla mnie i gdyby mi lekarze zaproponowali szpital zeby to wyciszyc to bym napewno sie zgodziła. Teraz takich boli w ogole praktycznie nie mam.
    Rudzik moj caly czas byl poprzecznie, zmienil tylko strone i tez go czułam po bokach a w tamtym tygodniu fikna glowa w dół i mam nadzieje, ze tak juz zostanie. Ale jest jeszcze sporo czasu to jeszcze sie nie martw.

• MaryJane Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2019, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Milka, jak nic się nie zmieni to pojadę po prostu do szpitala u mnie w mieście, Do mojego lekarza nie mam co dzwonić, to super specjalista, ale za każdym razem zaprasza do siebie i jak nie widzi konkretnych problemow to każe po prostu brać leki i nie ma mowy o szpitalu bez wskazan
    Kama, dodajecie Mi wiary ze z ciągłymi bólami brzucha można ciążę donosic, bo nie miałyście problemu z tym? Ja mam właśnie to samo, dojście do samochodu jest już koszmarem :/
    A jeśli chodzi o termometr to ja mam do ucha z brauna, moja siostra też od lat go ma do dzieci. Mnie zawsze pokazuje 0.3 więcej hah, ale wszystkim pokazuje dobrze :D

Pantera, jeśli chodzi o lamblie to kał do badania, były u nas kiedyś w przedszkolu pojedyncze przypadki, wszyscy zgodnie twierdzili ze dzieci nie mają na nic apetytu tylko na słodycze :)

I u mnie się mały też kręci bardzo jeszcze, najczęściej jest poprzecznie ale różnie go czuję, w ogóle się tym nie martwie póki co, ma jeszcze czas na obrót :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2019, 09:17

Pantera, Milka1991 lubią tę wiadomość

gann3e3k0unlohxb.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2019, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mary Jane ja urodzilam dokładnie w 39,0 tygodniu. Rowny tydzień przed terminem takze ciąża pięknie donoszona.

• Nistera Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2019, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mary Jane A może te pasy ciążowe by ci pomogły. Czytałam że one niby bardziej na kręgosłup no ale brzusio przytrzymując trochę więc może jakaś ulga by była.

zrz6wn15ye2e98l6.png
    qb3ch371t1ljmt43.png
  • PatkaPP Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2019, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak MaryJane, miałam brzeżnie przodujace, na poprzedniej wizycie się podniosło trochę. Teraz nic nie mówił tylko że jest ok i bez zmian. Gorzej z szyjką, bo częściowo mam ją już miękka, ale cały czas biorę luteine dopochwowo i lekarz mówi, że luteina ładnie działa na szyjkę.
    Kama dokładnie, właśnie też muszę ograniczyć ;)

Informacyjne, dziś dzień darmowej dostawy kurierem z Gemini ;)

kama2784, Milka1991 lubią tę wiadomość

3jgxskjopx38dbpv.png
    07.2020 - 16tc👼💔
    05.2019 - Zosia ❤️
  • mumoftwo Przyjaciółka

Wysłany: 19 lutego 2019, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziewczyny mają Gabriela i Jadwiga, a teraz czekamy na Zbigniewa :) Starsza córka już woła do mojego brzucha Zbyszek :)

Gabrysie już się zrobiły popularne, ale myślę że pozostałe dwa już mniej. Ja przy dziewczynach zastanawiałam się jeszcze nad Łucją lub Anielą. A z męskich imion myślałam o Ignacym (ale też się okazało, że teraz mocno na topie, więc zrezygnowałam i jeszcze nad Zygmuntem). Ja szukałam imion dla moich dzieci, których nie ma w rodzinie, nie są powtarzalne u bliskich znajomych oraz chciałam rzadko nadawane. Powiedzmy, że póki co się udało :) U mnie w rodzinie dzieciaki maja takie imiona: Jan, Wojciech, Antoni, Róża, Krzysztof, Anna. Ostatnio widzę, że jest też moda na Tobiasza.

Ja was czytam dziewczyny, ale nie zawsze jestem w stanie wszystko nadrobić, bo zaglądam rzadziej. U mnie już 31 tc, póki co wszystko ok. Często mi się brzuch napina, więc lekarz przypisał mi magnez i luteinę oraz zalecił tryb oszczędny.

f2w3vfxm2ace54m7.png

l22nvcqgnwwqjptj.png

l22ndf9h0baemvap.png
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2019, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wróciłam od położnej, młoda wredniutka i uparta nie chciała dać posłuchać serduszka, ale ostatecznie dała. Chyba dalej jest główką do dołu, pleckami do mojego brzucha, no i tak jak myślałam nogi jakoś często wędrują pod prawe żebra, przynajmniej tak wnioskuje z lokalizacji serduszka dziś :D Zobaczymy ja będzie za tydzień na wizycie :D

Patka super info o gemini, chyba dzisiaj coś zamówię :D

atdcjw4ziax1my6y.png
  • Rudzik1 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2019, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2019, 23:38

Ciasteczko777 lubi tę wiadomość

‹‹ 785 786 787 788 789 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ