Majóweczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyago91 wrote:Jeśli chodzi o nazwisko dla mojego dziecka to niestety miałoby mojego byłego już męża bo rozwód był 2 tyg temu. Sędzina mówiła że jak się urodzi to mój były mąż będzie musiał zrzec się ojcostwa najpierw dopiero potem mój obecny będzie mógł uznać ojcostwo. Ale my bierzemy cywilny w kwietniu więc po ślubie automatycznie ojcem zostaje mój obecny
to słusznie, że bierzecie ślub!! To najlepsze rozwiazanie.
To gratuluje rozwoduu nas też -1 rozprawa i po 2 godz poszliśmy uczcić rozwód wspólnym obiadem
a długo byliście małżeństwem ? Ja z moim ex 8 lat.. a 15 razem.
ago91, ago91, ago91, ago91, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNistera wrote:Ja wsumie używałam tego oleju do 1 rz , mieliśmy go poleconego od pediatry ze względu na to że inne środki myjące i do smarowania po kąpieli uczulaly małego, dostawał od razu zaoginionej skóry z wypryskami . To nie był tylko olej ale preparat do kąpieli na bazie oleju migdałowego , dostępny tylko w aptece. Później jak skora nie była już tak wrażliwa kupowałam małemu płyn do kąpieli i szampon dla alergików z la roche posay, też był bardzo fajny tylko cena....
Szampon stosujemy do teraz bo synowi po innych od razu wychodzi ciemieniucha ale płyny do kąpieli używamy już normalne dla dzieci. Ponoć dobre są jeszcze serie z Weleda , u nas jest to firma rozchwytywana przez osoby "bio" tylko cena też nie należy do małych, w każdym razie tu nie wiem jak w Polsce. -
nick nieaktualnyCo do sexu to u nas od 2 tygodni przerwa, bo mąż a blokadę. Mowi, ze maluszek juz jest za duzy i ze to człowiek to on nie moze z taką świadomościa. Więc pewnie do końca ciąży celibat. Ale i tak było lepiej niz w poprzedniej. W pierwszej ciąży nawet raz nie mielismy, bo sie bał, ze cos sie stanie. Ja w sumie tez ale on bardziej. Także jeżeli nie ma przeciwskazań to korzystajcie!
-
U nas od 16 tygodnia nie ma sexu w ogóle niestety, nawet się nie baliśmy do tamtego czasu ale potem wyszło że łożysko przoduje, potem ciągle skurcze, teraz i bóle i szyjka coś szwankuje więc niestety już też do końca ciąży nie będzie
cóż, sa sprawy ważne i ważniejsze
Patka na która wizyta? Kto jeszcze kiedyś teraz wizytuje a nie jest wpisany?
Azila, co u Ciebie?. Trzymają Cie w szpitalu czy z dieta wątrobowa w domu?Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2019, 15:31
-
Dziewczyny, odbijemy sobie jak już po porodzie dojdziemy do siebie
Ja liczę na jakiś weekend tylko we dwoje żeby nadrobić trochę haha
Byle tylko od razu rodzeństwa nie narobić
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2019, 15:31
Ciasteczko777, Szczęśliwa Mamusia, Szczesliwa ledwo zywa, kama2784, Veri lubią tę wiadomość
-
Ciasteczko777 wrote:No tak - czyli na własnej skórze odczułaś to domniemanie ...
to słusznie, że bierzecie ślub!! To najlepsze rozwiazanie.
To gratuluje rozwoduu nas też -1 rozprawa i po 2 godz poszliśmy uczcić rozwód wspólnym obiadem
a długo byliście małżeństwem ? Ja z moim ex 8 lat.. a 15 razem.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2019, 15:49
Ciasteczko777, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość
6 maja 2019, 3300g 54cm 10/10pkt SN 40+4 -
aktyde85 wrote:Puszek, mam pytanie. Czy Ty jako położna byłabyś w stanie ocenić, że kobieta w ciąży ma przepukline pepkowa? Już wyjaśniam skąd pytanie. Znowu boli mnie okrutnie przestrzeń nad pepkiem, stały ciągły ból, a przy ruchach, schylaniu się, głębszym oddechu, aktualnie nawet chodzeniu, boli w chy mocno. Pytałam o to gin ale nawet nie chciała spojrzeć, bo miałam kaszel i ona z góry założyła, że boli mnie przepona. Teraz kaszlu nie mam, a znowu jest historia że wstaje po nocy i mnie napierd... Akurat dziś miałam wizytę z młodą u pediatry, ale nie chciała nawet spojrzeć, bo ma innych pacjentów... A ja po prostu nie wiem do kogo się z tym zgłosić, i jak żeby nie być znowu potraktowana, jak wyolbzymiajaca histeryczka. Dziś mamy szkole rodzenia to myślę czy zapytać położną, stąd moje pytanie, czy ona jest w stanie ocenić co mnei tam boli. Bo jeśli nie to wolę ja nie pytać, bo jak ostatnio pytałam czy to możliwe że mi się wody sączą, to też mnie zbyla, w sensie, że skąd mi to przyszło do głowy. Na IP do ginekologicznego chyba bez sensu jechać. Na IP do ogólnego, to kurna znowu się mnie będą bali dotknąć. Dobija mnie to. Czy po prostu do rodzinnej i ona niech pokieruje, chociaż ci rodzinni to też o kant dupy ich roztrzaskac i ich "wiedzę". Nawet jak mi wspanialomyslnie da skierowanie do chirurga to ten mnie dziś nie przyjmie, a widzę że to wglebienie nad pepkiem i wypuklosc widać najbardziej gdy mnie boli, jak dziś. Od jutra może znowu mnie przez tydzień nie boleć, wtedy to jest słabo wyczuwalne. Jesu znowu mędze, nie mam siły na to już. Jeszcze młoda ma znowu zapalenie oskrzeli...
Nie doczytałam, że to aż tak boli, ogólnie jedź na izbę ogólną z tym.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2019, 15:51
-
4me wrote:Dziewczyny jakie kupujecie kremy do ogolnej pielegnacji ciala maluszka, macie cos o w miare ok skladzie? Bo wiem, ze wszelkie emolienty odpadają na poczatek ale co najlepiej?
Niekoniecznie jestem fanka czystych eko olejow itp. Bardziej mysle o jakis medycznych kremach. Anybody?
Wlasnie zapelniam koszyk w gemini
Aaa i od razu pytanie o przeciwsloneczne-macie jakies fajne dla dzieciakow, mineralne teraz podobno polecaja...
Ja też nie jestem do olejów takich naturalnych przekonana.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2019, 15:56
4me lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyago91 wrote:My bardzo krótko bo rok po ślubie a 3 lata związku. Ale byliśmy po cywilnym tylko. A rozwód bez orzekania o winie trwało to 15 min i 5 min ogłoszenie wyroku.
ważne że już po wszystkim, nie?
Dzwoniłam do Usc i potwierdziłam, w Pt jedziemy uznać Synusia ..
Mamy już chyba imię, ale cały czas rozważam czy nie jest zbyt „proste”, teraz tak rzadkie ... boje sie napisać tutaj..Szczęśliwa Mamusia, ago91 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCo do przytulanek to mojego męża bardziej nosi niż mnie , ja już czuję się jak wieloryb tak źle tak nie dobrze najlepiej to nie przytulać się
.
Planuję kupić krem Bambino taki z niebieskim misiem jest z filtrem UV , przy moich dzieciach stosowałam ten krem i nic odpukać się nie działo .
Ciasteczko A co tam dawaj teraz pełno Antosiów i Franciszków ja osobiście nie lubię tych imion , my będziemy mieć Dominika i też bardzo rzadko spotykane imię a Grzegorz to już w ogóle.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2019, 16:13
-
nick nieaktualnyChcemy chyba Marka
kiedyś popularne imię.. w sumie uniwersalne, ma odpowiedniki „zagraniczne”, do nazwiska i drugiego imienia pasuje... ale w 2018 r w całej Polsce - 339 Marków .. czyli niezbyt na topie
nie jest to decyzja ostateczna, muszę to przetrawić ...
puszek369, Szczęśliwa Mamusia, Milka1991, PatkaPP lubią tę wiadomość
-
Ja zawsze uwazalam ze im rzadsze imie tym lepsze ! Nie mowie o Brajanach itp. Ale u nas bedzie Florian tez raczej wielu ich nie ma;) po za tym mam słabość do strazakow a to ich patron;D
Szczęśliwa Mamusia, Ciasteczko777, Milka1991, puszek369, Chusy lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Heh sex do samego porodu jest wskazany
sperma ma prostanglantyny, które maja te cudowną własciwosc, ze rozmiękczają szyjkę ale tylko w ostatnich tygodniach przed porodem
Wy tu o zakupach dla maluszków a ja zrobiłam zakupy dla siebie zupełnie nieciążowe
M.in. 2 sexy koszulki nocne z koronką
A co tam, może i większa się robię, ale podobać by się mężowi chciałoIzka37 lubi tę wiadomość
-
Marek to bardzo fajne imię
może teraz nie jest bardzo popularne, ale dzięki temu twój syn w szkole nie będzie miał połowy kolegów o tym samym imieniu. U nas będzie Tymek, nie wiemy jeszcze tylko czy Tymon czy Tymoteusz
Ciasteczko777 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMaMaMi83 wrote:U nas chyba Aleksander (córka tak chce) my narazie nie wiemy. No kurcze nie sądziłam że będzie taki problem z imieniem
jakoś dla chłopca trudno wybrać...
Aleksander też jest na naszej liście
Ledwo żywa- bardzo ładne imię i ma dla Was znaczenie / to najważniejsze
Dla mnie najtrudniej to dopasować do nazwiska.
Pantera - No Noteż tak uważam, i to „stosuje”
oj oj ... ale mam „smaka” yhmmm
Fikus - mega!!! - mi się bardzo podoba Teodor, ale M coś kręci nosem ..Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2019, 16:57
-
Ciasteczko dawaj takie imię, jak Ci serce podpowiada! Marek piękne imię. Starszej córce dałam Karolina, zanim w ciążę zazlzam, ba zanim to w planach miałam, to widziałam, że będę miała Karolinę
i miałam podobnie, że sporo ludzi się dzuwilo, bo to teraz niepopularne imię, ale myślę, że to dobrze
Ciasteczko777 lubi tę wiadomość