Majóweczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyTo ja chyba jestem w tym% i pewnie tak będzie
mamy rodzinny (genetyczny) niedorozwój gruczołu, potwierdzony niestety .. jestem ciekawa czy też mnie to czeka.. bardzo bym chciała kp, ale jeżeli sie nie uda nie chcę sie załamać, tym bardziej mając takie obciążenie.. moje piersi nie uległy zmianie - sucho i nic nie zapowiada laktacji.. liczę na cud ?
-
Puszek nie wiedziałam tego o tej drugiej dobie! Dobre info!
Nisteria u mnie w poprzedniej ciąży nic nie leciało cała ciążę, a zaraz po porodzie, który był masakryczny, młoda położona na klatce i od razu do suta i pięknie ssała. Akurat miałam to szczęście, że nawet nawał mnie ominął
Teraz się jakieś kropelki pojawiły już, ogólnie mam wysoki poziom prolaktyny, mam nadzieję, że bedie równie bez problemowo.
-
nick nieaktualnyWitajcie. Dzięki za kciuki i wsparcie. Maryjane. Skarb. Trzymajcie sie. W szpitalu jestescie bezpieczne.
Kciuki za wszystkie wizyty i glukozy.
Ja mialam dzis pobraną krew do badań. Czekam na wyniki. Jeśli się poprawiły to dziś chyba pójdę do domkuSzczęśliwa Mamusia, Nistera, Ciasteczko777, PatkaPP, puszek369, Fikus, Veri, Milka1991, Oleander, 4me lubią tę wiadomość
-
Aktyde mój też ssał dobrze , jak wampir tyle że nic nie leciało, kompletnie . Położne były naciskały wyciskały i pooopa. Kazały najpierw przystawiać do piersi jednej i drugiej po 15 min A potem podawać mm. Ja byłam niedoswiadczona i przyznam się że jakoś nie specjalnie się tym interesowałam podczas ciąży, wychodziłam z zasady będzie to będzie nie to nie, ale jakbym miała wtedy takie info jak teraz nam tu Puszek zaserwowała to pewnie bym nie dawała tego mm. Może dlatego młody tak strasznie w pierwsza dobę wymiotował, pewnie był za pełny. Położna mówiła że to wody płodowy bo się za dużo nałykał, ale zabrały go wtedy na cala noc na obserwację. A po czym poznać że dzieć faktycznie w takim razie jest głodny bo nie dostał ani kropli mleka , jak drze się jak opętany to co masakrować go pustym kp czy podać mm. Dobra zdam się chyba na życie bo im więcej myślę na ten temat to bardziej zakręcona jestem. Z młodym się udało to teraz może też się uda.
-
Biala Azlia trzymam kciuki bys dzis wyszla!
tez narazie nic mi nie leci nawet w ta noc wlasnie o tym myslalam ale wiem ze wszystko moze zaczac sie po porodzie i bardzo na to licze.
Puszek czyli wyrzucic z koszyka sztuczne mleko w razie "w"??Biała Azlia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWczoraj u nas była położna i mieliśmy zajęcia z lalka
Następny temat - Kp .. a odnośnie kosmetyków - ona też zaleca tylko wodęjak najmniej chemii..w ogóle mnie pocieszyła, że mam nie kupować za dużo tej wyprawki i tysiące kremikow itp .. tylko octenisept, linomag, sól i tyle
resztę ew sie dokupi jak będzie trzeba
-
Nisteria jak siusiu i kupę robi, jak nie spada poniżej 10% masy urodzeniowej na wadze to sama pierś. No to mógł być powód, że laktacja na 5 dobe, cała noc pierwsza na obserwacji, mógł płakać z przejedzenia. W pierwszej dobie żołądek to ok 10ml. I fakt miałam mamy co wcisnely całe 90, ale to masakra, bo rozciąganie brzuc. No chyba, że mamy 4.5kg dziecka to te 20 ml bym dała. Trzeba się sugerować swoją intuicja. Polecam hafija.pl
Szczęśliwa ja nie kupuje mmidę na całość :p
Szczesliwa ledwo zywa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Puszek dobrze że piszesz o tym karmieniu w pierwszych dobach, bo mamy zwykle mysla, ze maluszek od razu ma ssać niewiadomo ile, potem się stresują, ze nie maja mleka, a przeciez mają siare-koncentrat i błędne koło, stres wiadomo źle wpływa na laktację - mleko nawet jeśli jest to potrafi wtedy nie lecieć
Skaarb, MaryJane trzymajcie się
, mam nadzieję że wszystko będzie ok.
Jeju wy o torbach a u nas bez imienia, pokoju, wyprawki, miejsca w szafie dla maluszka!
4me czy Ty też już na L4? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ciasteczko777 wrote:Wczoraj u nas była położna i mieliśmy zajęcia z lalka
Następny temat - Kp .. a odnośnie kosmetyków - ona też zaleca tylko wodęjak najmniej chemii..w ogóle mnie pocieszyła, że mam nie kupować za dużo tej wyprawki i tysiące kremikow itp .. tylko octenisept, linomag, sól i tyle
resztę ew sie dokupi jak będzie trzeba
-
nick nieaktualnyBiala azalia super wiadomość
Ja byłam złożyć pracę i dokumenty w dziekanacie juhuu i w nagrodę oraz na pocieszenie po tych strasznych snach weszłam do Lidlawiększość wyprawki mam w neutralnych kolorach to teraz zaszalałam z rożem a co
Mądra ja kupiłam sobie też spodnie dresowe w rozmiarze S, no niestety są już na mnie legginsami hahahachyba je zostawię na lato
iwwk, kama2784, puszek369, Pani Moł, Szczęśliwa Mamusia, Biała Azlia, Veri, PatkaPP, Milka1991 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyOleander wrote:Biala azalia super wiadomość
Ja byłam złożyć pracę i dokumenty w dziekanacie juhuu i w nagrodę oraz na pocieszenie po tych strasznych snach weszłam do Lidlawiększość wyprawki mam w neutralnych kolorach to teraz zaszalałam z rożem a co
Mądra ja kupiłam sobie też spodnie dresowe w rozmiarze S, no niestety są już na mnie legginsami hahahachyba je zostawię na lato