X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2019, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwwk Mnie sutki nie swędzą tylko całe piersi , czasami tak mnie swędzą że aż rany mi się robią :-\ smaruje się takim kremem Nivea w poprzedniej ciąży też tak miałam .

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2019, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja chyba jestem w tym% i pewnie tak będzie :( mamy rodzinny (genetyczny) niedorozwój gruczołu, potwierdzony niestety .. jestem ciekawa czy też mnie to czeka.. bardzo bym chciała kp, ale jeżeli sie nie uda nie chcę sie załamać, tym bardziej mając takie obciążenie.. moje piersi nie uległy zmianie - sucho i nic nie zapowiada laktacji.. liczę na cud ?

• aktyde85 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puszek nie wiedziałam tego o tej drugiej dobie! Dobre info!

Nisteria u mnie w poprzedniej ciąży nic nie leciało cała ciążę, a zaraz po porodzie, który był masakryczny, młoda położona na klatce i od razu do suta i pięknie ssała. Akurat miałam to szczęście, że nawet nawał mnie ominął ;)
    Teraz się jakieś kropelki pojawiły już, ogólnie mam wysoki poziom prolaktyny, mam nadzieję, że bedie równie bez problemowo.

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesami w ciąży też nic nie leci. Ciasteczko głowa do góry :)

Ciasteczko777, Veri lubią tę wiadomość

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2019, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie. Dzięki za kciuki i wsparcie. Maryjane. Skarb. Trzymajcie sie. W szpitalu jestescie bezpieczne.
    Kciuki za wszystkie wizyty i glukozy.
    Ja mialam dzis pobraną krew do badań. Czekam na wyniki. Jeśli się poprawiły to dziś chyba pójdę do domku :)

Szczęśliwa Mamusia, Nistera, Ciasteczko777, PatkaPP, puszek369, Fikus, Veri, Milka1991, Oleander, 4me lubią tę wiadomość

• Nistera Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aktyde mój też ssał dobrze , jak wampir tyle że nic nie leciało, kompletnie . Położne były naciskały wyciskały i pooopa. Kazały najpierw przystawiać do piersi jednej i drugiej po 15 min A potem podawać mm. Ja byłam niedoswiadczona i przyznam się że jakoś nie specjalnie się tym interesowałam podczas ciąży, wychodziłam z zasady będzie to będzie nie to nie, ale jakbym miała wtedy takie info jak teraz nam tu Puszek zaserwowała to pewnie bym nie dawała tego mm. Może dlatego młody tak strasznie w pierwsza dobę wymiotował, pewnie był za pełny. Położna mówiła że to wody płodowy bo się za dużo nałykał, ale zabrały go wtedy na cala noc na obserwację. A po czym poznać że dzieć faktycznie w takim razie jest głodny bo nie dostał ani kropli mleka , jak drze się jak opętany to co masakrować go pustym kp czy podać mm. Dobra zdam się chyba na życie bo im więcej myślę na ten temat to bardziej zakręcona jestem. Z młodym się udało to teraz może też się uda. :D

zrz6wn15ye2e98l6.png
    qb3ch371t1ljmt43.png
  • Szczesliwa ledwo zywa Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biala Azlia trzymam kciuki bys dzis wyszla! :)

tez narazie nic mi nie leci nawet w ta noc wlasnie o tym myslalam ale wiem ze wszystko moze zaczac sie po porodzie i bardzo na to licze.

Puszek czyli wyrzucic z koszyka sztuczne mleko w razie "w"??

Biała Azlia lubi tę wiadomość

o148o7es5xrrd9s8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2019, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj u nas była położna i mieliśmy zajęcia z lalka ;)
    Następny temat - Kp .. a odnośnie kosmetyków - ona też zaleca tylko wodę :) jak najmniej chemii..w ogóle mnie pocieszyła, że mam nie kupować za dużo tej wyprawki i tysiące kremikow itp .. tylko octenisept, linomag, sól i tyle :) resztę ew sie dokupi jak będzie trzeba :)

• puszek369 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nisteria jak siusiu i kupę robi, jak nie spada poniżej 10% masy urodzeniowej na wadze to sama pierś. No to mógł być powód, że laktacja na 5 dobe, cała noc pierwsza na obserwacji, mógł płakać z przejedzenia. W pierwszej dobie żołądek to ok 10ml. I fakt miałam mamy co wcisnely całe 90, ale to masakra, bo rozciąganie brzuc. No chyba, że mamy 4.5kg dziecka to te 20 ml bym dała. Trzeba się sugerować swoją intuicja. Polecam hafija.pl
    Szczęśliwa ja nie kupuje mm :) idę na całość :p

Szczesliwa ledwo zywa lubi tę wiadomość

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko ja bym dorzuciła filt UV, większość wózków ma filtry, ale jednak ja kupiłam :)

Ciasteczko777 lubi tę wiadomość

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2019, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    puszek369 wrote:
    Ciasteczko ja bym dorzuciła filt UV, większość wózków ma filtry, ale jednak ja kupiłam :)
    Znając siebie to kupie jakieś kosmetyki np babydream czy olejek ;) filtr też - ten mineralny prawda (czytałam u srokao) ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2019, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wychodzę. Jupi!:)

Ciasteczko777, Szczesliwa ledwo zywa, Nistera, Pani Moł, Veri, Milka1991, Pantera, Pantera, PatkaPP, Fikus, Oleander, Pestkkaa, Izka37, iwwk, aktyde85, kama2784, Szczęśliwa Mamusia, Rudzik1, 4me, Chusy lubią tę wiadomość

• Pantera Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puszek dobrze że piszesz o tym karmieniu w pierwszych dobach, bo mamy zwykle mysla, ze maluszek od razu ma ssać niewiadomo ile, potem się stresują, ze nie maja mleka, a przeciez mają siare-koncentrat i błędne koło, stres wiadomo źle wpływa na laktację - mleko nawet jeśli jest to potrafi wtedy nie lecieć :)

Skaarb, MaryJane trzymajcie się
    , mam nadzieję że wszystko będzie ok.

Jeju wy o torbach a u nas bez imienia, pokoju, wyprawki, miejsca w szafie dla maluszka!

4me czy Ty też już na L4? :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2019, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biala Azlia - ekstra!! :)
    Kciuki za Skarb i MaryJane - trzymajcie się tam dziewczyny.

Biała Azlia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2019, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie noce kiepskie, nawet jak pierworodna śpi, to ja soę przewracam godzinami. Nawet nie zaglądam w tele, żeby się nie rozbudzać jeszcze bardziej. Brr!

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2019, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pantera - u nas też :) dalej nie mam przygotowanych szaf, przez co nie mogę nawet zacząć kupować ... :)

• Pantera Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko777 wrote:
    Wczoraj u nas była położna i mieliśmy zajęcia z lalka ;)
    Następny temat - Kp .. a odnośnie kosmetyków - ona też zaleca tylko wodę :) jak najmniej chemii..w ogóle mnie pocieszyła, że mam nie kupować za dużo tej wyprawki i tysiące kremikow itp .. tylko octenisept, linomag, sól i tyle :) resztę ew sie dokupi jak będzie trzeba :)
    Dokładnie - coś do mycia i olej kokosowy wystarczy, zastąpi nawet linomag. Soli nie używalismy, tylko przegotowaną wodą i gazikami przemywalismy buzię, pepek, pupkę

• iwwk Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko mi to samo położna mówiła, póki nie ma potrzeby to jak najmniej smarować. Przemywać przegotowaną wodą i obserwować skórę. Wietrzyć dzidziusia żeby skóra oddychała i nie przegrzewać :)

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

atdcjw4ziax1my6y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2019, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biala azalia super wiadomość :)
    Ja byłam złożyć pracę i dokumenty w dziekanacie juhuu i w nagrodę oraz na pocieszenie po tych strasznych snach weszłam do Lidla :D większość wyprawki mam w neutralnych kolorach to teraz zaszalałam z rożem a co :D
    1c63b76cb2ea2f34med.jpg

Mądra ja kupiłam sobie też spodnie dresowe w rozmiarze S, no niestety są już na mnie legginsami hahaha :D chyba je zostawię na lato ;)

iwwk, kama2784, puszek369, Pani Moł, Szczęśliwa Mamusia, Biała Azlia, Veri, PatkaPP, Milka1991 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2019, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleander wrote:
    Biala azalia super wiadomość :)
    Ja byłam złożyć pracę i dokumenty w dziekanacie juhuu i w nagrodę oraz na pocieszenie po tych strasznych snach weszłam do Lidla :D większość wyprawki mam w neutralnych kolorach to teraz zaszalałam z rożem a co :D
    1c63b76cb2ea2f34med.jpg

Mądra ja kupiłam sobie też spodnie dresowe w rozmiarze S, no niestety są już na mnie legginsami hahaha :D chyba je zostawię na lato ;)
    O jaki śliczny sweterek ❤

‹‹ 797 798 799 800 801 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ